Jezik naš nasušni (pljuvanje bez granica)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

prleitihi

Post by prleitihi »

mIRCerka wrote:
prleitihi wrote:Pročitah! Odvadio je profesor. Ukratko - hvalospjev o sebi, pumpanje ega i nekoliko krajnje neduhovitih opaski. Ostaje žal što se nije, barem, očeš'o o reagovanje njegove bivše studentice, čije je pisanje iskoristio kada mu je to odgovaralo. Kada se očeš'o o sva ostala reagovanja, mogao je i o njeno. Al' eto - iskoristi i (od)baci, k'o kurton!
Sad me bas interesuje kako dani ili bosna ili bilo koje novine objave necije reagovanje, potpisano imenom i prezimenom...jel im se treba poslati kopija licne karte ili se ja mogu potpisati kao Prle I Tihi sa saxa, i da tako objave? Sto to pitam? Pa pitala sam profesora prije 4 dana za ovo reagovanje, i on mi je objasnio sve sta je i kako je bilo. Da, namjeravao je kontaktirati studenticu , ali u fri oko knjige i spremanja promocije nije stigao. I poslao je mail izvinjenja studentici, i na kraju se sve izgladilo.
A ispalo je na kraju da ona nije ni slala to reagovanje.
E sad, ko koga zajebava u svemu tome, niko vise ne zna.
:D:D:D:D:D:D
jezik nasušni se nastavlja..interesantno je kako su dani iznenada postali seljačka novina..za razliku od slobodne bosne..iako je uvaženi riđan svoje tekst prvo ponudio danima..čak je tada za pećanina imao i riječi hvale..kad je lovrenović odlučio obustaviti polemiku..riđan se seli na strane slobodne bosne..koja..je li..očekivana..postaje prava novina..iako im se uvaženi profesor riđan nikad ne bi obratio da lovrenović nije zamandalio polemiku u danima..(da nekažem polemikee :oops: :D )..anticipiram..ukoliko avdić zamandali polemiku (koju sada sam sa sobom :oops: :D ..evo me k'o lovrenović.. :D :D ..vodi điđi - riđi)..profesor bi svoja pisanja mogao nastaviti u san-u.. :oops: :D ..i u prvom tekstu napisati kako je AM (=Avdić malouman :oops: :D :D ) i da je daleko od PČ (=poštenog čovjeka.. :oops: :D :D ).. :D :D :D

i da..mircy..gore boldirano je demantov'o điđi-riđi..studentica je poslala taj mail..i..u kojem ga je..kako nam to otkriva điđi-riđi..oslovila sa "babo"..(odmah mi na um pada osmićeva pjesma.."mali se poče derat' - baaaaaaaboooo..eno ga pjobudio ce..icti cokojada".. :-) :D :D :D ..i on ni dan-danas ne želi priznati da je pogriješio..već kaže su dani izvukli "naslov Zloupotrijebili ste me - navodno se meni obraća tim riječima da me izgrdi što sam jednu rečenicu iz njenog pisma meni nesmotreno citirao u svome članku. (ona je to meni oprostila (nije to ni bilo tako strašno)... stariji jeste..ali je vala bezobrazan..on objavljivanje bez dozvole njenih ličnih podataka uopšte ne spominje..naprotiv..za sve to on kaže (sudi!) "nije to ni bilo tako strašno" (sic!)..on je tu nebitan..za njega nije strašno ni kad nekome javno zaprijeti ubistvom..iz pisma te studentice se jasno vidi da ona smatra da je u svemu tome zloupotrijebljena..iako nije napisala tu riječ..ali je to jasno k'o 2 + 2..da ne spominjem opet "ja..ja..i samo ja.."..(i opet ja!)..tužno!

i da..dani nisu trebali objavljivati ono reagovanje gdje neki čitalac govori kako "profesor nije fašista ali je senilan.."..ako je već polemika gotova..onda je glupo objavljivati bilo čije reagovanje koje je u direktnoj ili indirektnoj vezi sa polemikom!
spongebob

Post by spongebob »

ovo zadnje "Ridjanovo" pisanije u SB se bez problema moze citati kao bolesnicka dijagnoza Ridjana M. . Taj lik je ocito puko 100 stepeni. Zali boze vremena sto utrosih na citanje sintaksickih fekalija. Ako je ovo najbolji lingvista u BIH koji jos ima, jelte, i neki ugled u sirem kontekstu, onda, analogijom, i ne cudi sto drzimo zacelje u svemu u cemu se ono da drzat
prleitihi

Post by prleitihi »

molim sve tjebe koje mi šalju priv. poruke da me u istim oslovljavaju sa - babo! :oops: :D :D :D
rashomon

Post by rashomon »

Može li neko postaviti, ako nije frka!

:D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Dosta je vise guzovace..... :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

prleitihi wrote:
mIRCerka wrote:
prleitihi wrote:Pročitah! Odvadio je profesor. Ukratko - hvalospjev o sebi, pumpanje ega i nekoliko krajnje neduhovitih opaski. Ostaje žal što se nije, barem, očeš'o o reagovanje njegove bivše studentice, čije je pisanje iskoristio kada mu je to odgovaralo. Kada se očeš'o o sva ostala reagovanja, mogao je i o njeno. Al' eto - iskoristi i (od)baci, k'o kurton!
Sad me bas interesuje kako dani ili bosna ili bilo koje novine objave necije reagovanje, potpisano imenom i prezimenom...jel im se treba poslati kopija licne karte ili se ja mogu potpisati kao Prle I Tihi sa saxa, i da tako objave? Sto to pitam? Pa pitala sam profesora prije 4 dana za ovo reagovanje, i on mi je objasnio sve sta je i kako je bilo. Da, namjeravao je kontaktirati studenticu , ali u fri oko knjige i spremanja promocije nije stigao. I poslao je mail izvinjenja studentici, i na kraju se sve izgladilo.
A ispalo je na kraju da ona nije ni slala to reagovanje.
E sad, ko koga zajebava u svemu tome, niko vise ne zna.
:D:D:D:D:D:D
jezik nasušni se nastavlja..interesantno je kako su dani iznenada postali seljačka novina..za razliku od slobodne bosne..iako je uvaženi riđan svoje tekst prvo ponudio danima..čak je tada za pećanina imao i riječi hvale..kad je lovrenović odlučio obustaviti polemiku..riđan se seli na strane slobodne bosne..koja..je li..očekivana..postaje prava novina..iako im se uvaženi profesor riđan nikad ne bi obratio da lovrenović nije zamandalio polemiku u danima..(da nekažem polemikee :oops: :D )..anticipiram..ukoliko avdić zamandali polemiku (koju sada sam sa sobom :oops: :D ..evo me k'o lovrenović.. :D :D ..vodi điđi - riđi)..profesor bi svoja pisanja mogao nastaviti u san-u.. :oops: :D ..i u prvom tekstu napisati kako je AM (=Avdić malouman :oops: :D :D ) i da je daleko od PČ (=poštenog čovjeka.. :oops: :D :D ).. :D :D :D

i da..mircy..gore boldirano je demantov'o điđi-riđi..studentica je poslala taj mail..i..u kojem ga je..kako nam to otkriva điđi-riđi..oslovila sa "babo"..(odmah mi na um pada osmićeva pjesma.."mali se poče derat' - baaaaaaaboooo..eno ga pjobudio ce..icti cokojada".. :-) :D :D :D ..i on ni dan-danas ne želi priznati da je pogriješio..već kaže su dani izvukli "naslov Zloupotrijebili ste me - navodno se meni obraća tim riječima da me izgrdi što sam jednu rečenicu iz njenog pisma meni nesmotreno citirao u svome članku. (ona je to meni oprostila (nije to ni bilo tako strašno)... stariji jeste..ali je vala bezobrazan..on objavljivanje bez dozvole njenih ličnih podataka uopšte ne spominje..naprotiv..za sve to on kaže (sudi!) "nije to ni bilo tako strašno" (sic!)..on je tu nebitan..za njega nije strašno ni kad nekome javno zaprijeti ubistvom..iz pisma te studentice se jasno vidi da ona smatra da je u svemu tome zloupotrijebljena..iako nije napisala tu riječ..ali je to jasno k'o 2 + 2..da ne spominjem opet "ja..ja..i samo ja.."..(i opet ja!)..tužno!

i da..dani nisu trebali objavljivati ono reagovanje gdje neki čitalac govori kako "profesor nije fašista ali je senilan.."..ako je već polemika gotova..onda je glupo objavljivati bilo čije reagovanje koje je u direktnoj ili indirektnoj vezi sa polemikom!
i da edu, tita ti nastavi me ignorisati :D bio si uspjesan u tome :D

meni je profesor rekao da ona nije slala mail njima, vec je poslala mail PROFESORU, sto se iz teksta vidi jasno ko dan...
napreskoke sam presla ovaj clanak, jer nije lingvisticke prirode, vec cisto mahalske - BOSNA vs. DANI....
prleitihi

Post by prleitihi »

iz teksta se samo vidi da je ona poslala mail i profesoru i danima (da nisi napreskoke pročitala to bi ti bilo jasno k'o dan)!
tekst nije bosna vs. dani nego riđanova sujete vs ostali!

sto se tice ignorisanja..nisam te nikad ignoris'o samo sam se u početko pokušav'o maskirati..jer sila boga ne moli..a neki dan si me ptala:
mIRCerka wrote:
prleitihi wrote:zna vingo svasta..ko bi rek'o da sluša halida!? :shock: :oops: :D
jos 160 :D
sto me to sad ignorises?
odluči se..a ja sam manje-više uspješan u svemu :oops: !

babooooooooooooooooooooooooooo.. :-) :D
rashomon

Post by rashomon »

Vingo wrote:Dosta je vise guzovace..... :)
Haj ba razguli, nije guzovača nego princip! Moja lova ne ide za SB! :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

prleitihi wrote:
odluči se..a ja sam manje-više uspješan u svemu :oops: !

babooooooooooooooooooooooooooo.. :-) :D
pa kao i ti, i ja se volim predomisljati...
piskicu, kakicu ....
as usual...
prleitihi

Post by prleitihi »

a ja se predomišljam u vezi sa...?
prleitihi

Post by prleitihi »

mislim da je krajnje vrijeme za novi riđanov tekst.. :-):D:D
basta sljezove boje

#112 Re: Jezik naš nasušni (pljuvanje bez granica)

Post by basta sljezove boje »

prleitihi wrote:Da li ste pratili polemiku između Prof. Riđanovića, Željka Ivankovića i Lukše Šoljana?

Nije li, u najmanju ruku, Riđanovićev odgovor u pretposljednjem broju Dana užasavajući!? Objavljivanje tuđih ličnih podataka bez odobrenja, etiketiranje pogrdnim nazivima. pretencioznost itd.
Sujeta? Ksenofobija? Šta je?
PTSP
Post Reply