ja sam misljenja da rijec "Pajser" nije "naseg" porijekla i da bi trebala postojati adekvatna sluzbena rijec na "nasem" jeziku
neki kazu da je to "montirac" ili "montirka" ali ta rijec predstavlja u biti neku drugu alatku
pomagajte lingvisticari
Pajser ti je isto što i ćuskijaioannes wrote:imao sam danas jednu zestoku diskusiju sa okladom....
ja sam misljenja da rijec "Pajser" nije "naseg" porijekla i da bi trebala postojati adekvatna sluzbena rijec na "nasem" jeziku
neki kazu da je to "montirac" ili "montirka" ali ta rijec predstavlja u biti neku drugu alatku
pomagajte lingvisticari
daxon wrote:Pajser ti je isto što i ćuskijaioannes wrote:imao sam danas jednu zestoku diskusiju sa okladom....
pomagajte lingvisticari
Mozda ti nemas ja imam. Cesto vikendom gledam nogomet na dalekoprenosecemslikometu.charvel. wrote:Na bosanskom se kaze pajser i nema potrebe za izmisljanjem nekakve rijeci sa ,,nasim'' porijeklom. Ni za rijec ,,televizor'' nemamo neku domacu rijec pa prezivljavamo nekako.