Ne kontam svrhu postavljanja teme kad su sva Glasila u Njemackoj (u kojoj zivim, i radim, i citam, i pisem...) jewish voice?
A pogotovo ne znam sta ova tema radi na Sarajevo-x-u? Nisam ni pogledao link, niti trebam, dovoljno mi je smece koje svake sedmice u der Spiegelu ostavi Leon de Winter (dobro, istina umanjilo je otkad Breijvik pobi onu djecu), ali imaju dovoljno novinara koji direktno iz "matice" pisu. (Gil Yaron, da ne nabrajam, samo prati..).
Samo sto su ovaj put pretjerali, povodom najnovijeg susreta cionistickog vodje sa Predsjednikom su povukli poredjenja izmedju Irana i nacisticke Njemacke. A kad se MI (nadam se da jos uvijek znas ko smo mi?) usudimo da kazemo da se u Srebrenici desio genocid od strane srpskih fasista, onda nas optuze kako bagatelizijumo holocaust? Tako da polako ali sigurno prave smijuriju sami od sebe, ono sto novinarima, ma koliko objektivni bili, dosad nije uspjelo.
Dalje, vidim gore spominjes "potentnog" ministra vanjskih poslova, koji bi da ima imalo obraza davno dao ostavku (ako ti treba objasnjavati zasto, onda ti treba oduzeti pravo da postavljas teme na forumu, sem mozda na bez cenzure.). Koja bruka i sramota za sve liberale svijeta, ali covjek ima jak lobi, i nikakav obraz. (da mi se ne gadi, koliko mi se gadi, uradio bih analizu lika). Ali ako ti treba istina, mozda se natjeram, prije nego sto povjerujes sve sto ti novinari (vidi uvod)

serviraju.
Sad, prije nego sto ti pomislis da ja mrzim jevreje: jok. Ja sam ti potomak oni koji su krili LJUDE koji nam dodjose iz Spanije. Ja sam onaj koji zna da su im zabranili da se bave zanatom, i tako ih natjerali u bankarstvo, kasnije lihvarstvo. Ja sam onaj koji zna da su predugo patili, i da su kad tad morali naci strategiju da se brane. Ali isto tako znam da sad ponovo pustaju da ih vode losi, nekad cak mislim i gori od onih koji su ih progonili. Ali, posto vec cujem tvoj krik, kako to ja, i otkud mi pravo da poredim: Pa , 1992 - .., moj holocaust.
A ako pitas otkud mi pravo da kazem "cak i gori": pa vidis, lobi koji jevreji imaju, i sveukupni kvalitet (intelekt, novac) je sad tako valik, da se oni ne moraju nikog bojati. To ti je kao tuca prvacica i siledzije iz osmog razreda. Sta mislis ko ce pobjediti? Izrael je u osmom razredu, i maltretira malu djecu. A iz svoje istorije bi trebao da zna kako je kad si slabiji, a tuku te jaki. Zato kazem gori.
jewish voice from Germany, kao, nasla sam nesto posebno sto bih s vama da podijelim..