Pozdrav,
Zna li neko gdje se nalazi "stara jevrejska zgrada" u Igmanskoj ulici u Sarajevu? Mozda neko stanuje u blizini? Kako izgleda zgrada, u kakvom je stanju? Bilo kakve informacije su korisne.
Jevrejska zgrada u Igmanskoj
-
melb26sa
#2 Re: Jevrejska zgrada u Igmanskoj
Igmanska je blizu Merkatora i koliko sam ja primjetila (ne idem tamo cesto) ima vise stambenih zgrada iz '60tih? Ne znam kako bi trebalo da izgleda "stara jevrejska zgrada" - mene to vise vuce da ce biti u starom gradu/centru, ne dalje od M dvora...musac wrote:Pozdrav,
Zna li neko gdje se nalazi "stara jevrejska zgrada" u Igmanskoj ulici u Sarajevu? Mozda neko stanuje u blizini? Kako izgleda zgrada, u kakvom je stanju? Bilo kakve informacije su korisne.
-
s31
#4 Re: Jevrejska zgrada u Igmanskoj
Ja vec 10 godina zivim u Igmanskoj ulici i ne znam za tu jevrejsku zgradu. Ima jedna starija zgrada izmedju one nove neke banke i zgrade u kojoj je Logosoft i jedino bi ona mogla biti napravljena prije 2. svj. rata jer tako izgleda.musac wrote:Pozdrav,
U drugom dijelu Igmanske su samo privatne kuce i nema zgrada.