Zna li ko koliko ih ima..i koliko bi koštala zamjena???
U zadnje vrijeme mi je postao bučan pravo..kaze mi kolega da je do nosača..a i ja sam na to posumnjao jer sam davno na Stilu jedan zamijenio..ma drugo auto odmah jbt
Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
- commendatore
#2 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
da nije zamajac otišo jaruga.... tad je zabava bitno skuplja
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
3 nosaca bi trebala da ima ,a nazovi par autodijelova pa pitaj cijene 
-
jasko__
#4 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
Znam da sam za.Stila platio 105 KM jedan..nesto ne vjerujem da je toliko skupo za Jettu
A zamajac je svakako sazrio za.zamjenu...kontam brzo nekad, gledam po piku set kvačila plus zamajac, Sachs ili Luk, oko 600 KM..
A zamajac je svakako sazrio za.zamjenu...kontam brzo nekad, gledam po piku set kvačila plus zamajac, Sachs ili Luk, oko 600 KM..
-
condy
#5 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalicijasko__ wrote:Zna li ko koliko ih ima..i koliko bi koštala zamjena???
U zadnje vrijeme mi je postao bučan pravo..kaze mi kolega da je do nosača..a i ja sam na to posumnjao jer sam davno na Stilu jedan zamijenio..ma drugo auto odmah jbt
- bitanga_sa_otesa
#6 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
kojem donjem poklopcu? taj auto je 11 god star sve je tu masno,bocni nosaci su na krakovima.krak je oblikovan da nosac sjedne u rupu i da iscuri ulje ostaje u toj rupi. donji nosac je na mostu.condy wrote: Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalici

-
condy
#7 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora
bitanga_sa_otesa wrote:kojem donjem poklopcu? taj auto je 11 god star sve je tu masno,bocni nosaci su na krakovima.krak je oblikovan da nosac sjedne u rupu i da iscuri ulje ostaje u toj rupi. donji nosac je na mostu.condy wrote: Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalici
Ona plastika zastita ispod motora. Pogresno sam napisao poklopac. Koliko sam shvatio ti kazes da ne moze ulje izaci iz rupe u kojoj nosac sjedne ? Kako znas onda vizuelno da pusta ulje ili da je iscurilo ?
- bitanga_sa_otesa
-
condy