Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jasko__

#1 Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by jasko__ »

Zna li ko koliko ih ima..i koliko bi koštala zamjena???
U zadnje vrijeme mi je postao bučan pravo..kaze mi kolega da je do nosača..a i ja sam na to posumnjao jer sam davno na Stilu jedan zamijenio..ma drugo auto odmah jbt
commendatore

#2 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by commendatore »

da nije zamajac otišo jaruga.... tad je zabava bitno skuplja
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by bitanga_sa_otesa »

3 nosaca bi trebala da ima ,a nazovi par autodijelova pa pitaj cijene :thumbup:
jasko__

#4 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by jasko__ »

Znam da sam za.Stila platio 105 KM jedan..nesto ne vjerujem da je toliko skupo za Jettu

A zamajac je svakako sazrio za.zamjenu...kontam brzo nekad, gledam po piku set kvačila plus zamajac, Sachs ili Luk, oko 600 KM..
condy

#5 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by condy »

jasko__ wrote:Zna li ko koliko ih ima..i koliko bi koštala zamjena???
U zadnje vrijeme mi je postao bučan pravo..kaze mi kolega da je do nosača..a i ja sam na to posumnjao jer sam davno na Stilu jedan zamijenio..ma drugo auto odmah jbt
Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalici
bitanga_sa_otesa

#6 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

condy wrote: Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalici
kojem donjem poklopcu? taj auto je 11 god star sve je tu masno,bocni nosaci su na krakovima.krak je oblikovan da nosac sjedne u rupu i da iscuri ulje ostaje u toj rupi. donji nosac je na mostu.

Image
condy

#7 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:
condy wrote: Dva nosaca motora i nosac mjenjaca, bi trebao da ima. Treba podici auto i vidjeti koji je u pitanju. Nisam siguran jesu li kod njega uljni nosaci motora. Ako jesu iscuri ulje i vidi se po donjem poklopcu masnoca. Auto trese u leru onda je nosac motora, grubo odvaja kad ode nosac mjenjaca. Moze i brujati ako motor potone zbog loseg nosaca...slicni simptomi su i kod zamajca pa kod mehanicara treba provjeriti na dizalici
kojem donjem poklopcu? taj auto je 11 god star sve je tu masno,bocni nosaci su na krakovima.krak je oblikovan da nosac sjedne u rupu i da iscuri ulje ostaje u toj rupi. donji nosac je na mostu.

Image
:thumbup:
Ona plastika zastita ispod motora. Pogresno sam napisao poklopac. Koliko sam shvatio ti kazes da ne moze ulje izaci iz rupe u kojoj nosac sjedne ? Kako znas onda vizuelno da pusta ulje ili da je iscurilo ?
bitanga_sa_otesa

#8 Re: Jetta mk5 2007 godina, 1.9tdi, 77kw - nosači motora

e ne znade... :lol:
Post Reply