Jesu li vas opuhali?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tempora

Post by tempora »

Znas adore,moj mali rodjak bude skoro svakodnevno pretucen u skoli, od strane malog kabadahije ciji otac radi u policiji i redovno naglasi uciteljici kako ce on preuzeti stvar u svoje ruke, ukoliko mu neko bude dirao dijete.I onda uciteljica kaze mami moga malog rodjaka:" Pa on ga je izazivao!"
Sto ce reci-zakon jacega.Jer ovu samohranu majku i ovo dijete, nema ko da brani. :oops: A kad dijete poraste i postane delikvent jer je naucio da ga je sredina marisala samo zato sto je bio sitan,nejak i njezan, onda cemo se zgrazavati nad neodgovornim roditeljima i opet aplaudirati policiji koja ce da ga marise. :shock: :oops:
adore

Post by adore »

U pravu si Tempora u vezi tog slucaja, ali Camo nije ni sitan ni nejak ni njezan nego je sa nozem prestretao zene i djecu i oduzimao pare, telefone itd. Poslije sve frke pusten je i odmah nastavio sa kradjama, jos dva puta je uhvacen ali sada ga ne smije niko ni pipnuti.
JokTiSi

Post by JokTiSi »

break wrote:maznuli mi auto. nikad nasla.
odrezat obje ruke!
najzalosnije je kad odes u policiju da prijavis kradju, a oni tebe ispituju 2 sata kao da si ga ti sam sebi ukrao!
Kretenizam nevidjeni!!! Ja sam imao isto jednom priliku da dolazim u policijsku stanicu zbog ukradene stvari i toliko me policajac ispeglao da je to nevjerovatno. Postavlja neka pitanja ko da sam ja lopov provjerava moje podatke gleda dosije halooo ba reko ja sam zrtva ovdje a ne kriminalac a on meni pa procedura bla bla zapisnik.... bolje da se dao u potragu za mojom imovinom nego sto sam izgubio citavo popodne na administraciju i jesu li ista uradili? NISTA!!!!! :x :x
spreca

Post by spreca »

Prije 2 godine u Uzbekistanu je uvedena smrtna kazna za kradju auta (kralo se do nemoguceg) i sta mislite ,zamjesec dana krade su se smanjile za 97% .Ucinkovito zar ne.

Svi znamo za onu salu :Kad bi kod nas uveli kaznu otsjecanje ruke za kradju

Nebi se posle imo skim pozdravit. :D
Skyfox

Post by Skyfox »

Ali sta se sve krade... :? Zivimo na zadnjem spratu i nema ko da dolazi osim nas stanara, stara i komsinica iznjele sve sobno bilje i cvijece sto su imale na podest jer je pravo osvjetljeno i nasao se neki freak koji je lezerno opuhao sve i jednu saksiju u po bijela dana. Kad se vratio po zadnju koja je bila najveca jedna bakica sa treceg ga provalila i zvala policiju, koji su (za ne povjerovat dosli) i ganjali ga po Grbavici. Sta je dalje bilo neznam ali su vratili tu jednu biljku... Stara bila u crnjaku danima.
Najgori su ti hasisari jebeni, nema straha sekunde...
JKG

Post by JKG »

JokTiSi wrote:
break wrote:maznuli mi auto. nikad nasla.
odrezat obje ruke!
najzalosnije je kad odes u policiju da prijavis kradju, a oni tebe ispituju 2 sata kao da si ga ti sam sebi ukrao!
Kretenizam nevidjeni!!! Ja sam imao isto jednom priliku da dolazim u policijsku stanicu zbog ukradene stvari i toliko me policajac ispeglao da je to nevjerovatno. Postavlja neka pitanja ko da sam ja lopov provjerava moje podatke gleda dosije halooo ba reko ja sam zrtva ovdje a ne kriminalac a on meni pa procedura bla bla zapisnik.... bolje da se dao u potragu za mojom imovinom nego sto sam izgubio citavo popodne na administraciju i jesu li ista uradili? NISTA!!!!! :x :x
Da, da, ali uredno apeliraju da oni mogu učiniti "nešto" samo ako postoji dobra suradnja sa građanima.
Mom poznaniku ukrali auto, na kraju silnih propitivanja rekao mu da mu javi (inspektoru) ako sta sazna...
Covjek to , naravno, rijesio na nacin kao sto svi radimo- preko "ljudi". Kažem naravno, mada je to tragikomicno...
kao novi

Post by kao novi »

mIRCerka wrote:
kao novi wrote:ma dajte.. mene su opuhali.. ne bih ipak nikome odsjecao ruke
ne bih ni ja odscijala ruke, vec bi ranjavala u koljeno...
sta trebamo, da ih saljemo psihijatru?
sta treba zna policija.. ili bi trebala da zna. postoje zakoni i glupo je uzimati pravdu u svoje ruke na taj nacin, pucajuci u sitnog kriminalca.. on je samo posljedica a ne uzrok..
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Skyfox wrote:Ali sta se sve krade... :? Zivimo na zadnjem spratu i nema ko da dolazi osim nas stanara, stara i komsinica iznjele sve sobno bilje i cvijece sto su imale na podest jer je pravo osvjetljeno i nasao se neki freak koji je lezerno opuhao sve i jednu saksiju u po bijela dana. Kad se vratio po zadnju koja je bila najveca jedna bakica sa treceg ga provalila i zvala policiju, koji su (za ne povjerovat dosli) i ganjali ga po Grbavici. Sta je dalje bilo neznam ali su vratili tu jednu biljku... Stara bila u crnjaku danima.
Ma to su sve narkomani i kod mene na spratu iznad su isto krali saksije sa cvijecem. Pita drot kome treba saksija da ukrade, kome ce trebat nego onome kome je svaka marka bitna da skupi sebi za fixa a i uhvatili lika i ispostavilo se da je ovisnik. Pendrek i po ledjima nista drugo :x
Skyfox

Post by Skyfox »

JokTiSi wrote:
Skyfox wrote:Ali sta se sve krade... :? Zivimo na zadnjem spratu i nema ko da dolazi osim nas stanara, stara i komsinica iznjele sve sobno bilje i cvijece sto su imale na podest jer je pravo osvjetljeno i nasao se neki freak koji je lezerno opuhao sve i jednu saksiju u po bijela dana. Kad se vratio po zadnju koja je bila najveca jedna bakica sa treceg ga provalila i zvala policiju, koji su (za ne povjerovat dosli) i ganjali ga po Grbavici. Sta je dalje bilo neznam ali su vratili tu jednu biljku... Stara bila u crnjaku danima.
Ma to su sve narkomani i kod mene na spratu iznad su isto krali saksije sa cvijecem. Pita drot kome treba saksija da ukrade, kome ce trebat nego onome kome je svaka marka bitna da skupi sebi za fixa a i uhvatili lika i ispostavilo se da je ovisnik. Pendrek i po ledjima nista drugo :x
I onda ih puste da se vratre stsrom zanatu...
Bumbar

Post by Bumbar »

Op3r4t0r wrote:Pokusali ukrasti auto 2 puta, drugi put stari primjetio na vrijeme, telefonom nazvao tetka koji je u kuci do nase, tetak dosao sa oruzjem i uhvatio ih, stari takodje izasao naoruzan, pucali im izmedju nogu i oko njih a lopovi plesali ko ciganski medvjedi, od tad kucu obilaze u velikom luku.

P.S. Meni ukrali nove adidas patike iz dzamije, taj dan ih kupio, sredio se i otisao na dzumu i vratio se kuci u dzamijskim papucama :)
starom prijatelj iz hrvatske poslao alpinke (pred sam kraj rata)...tata sav sretan ode u dzamiju na teraviju...vratio se isto u papucama dzamijski... :shock: :roll: :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a da nisu pusili to cvijece namjesto trave? :roll: :sad: :D
Shamrock

#37 Re: Jesu li vas opuhali?

Post by Shamrock »

Mahalac wrote:Opstepoznata posast koja hara gradom je kradja i razbojnistvo(auti, stanovi, garaze..). Jeste li imali slicna iskustva i kako se nosite s time. Da li pomazemo lopovima kada presucujemo ako nesto vidimo ili policija u sustini ne radi svoj posao. Kupujete li stvari ispod ruke. Jeli situacija slicna i u evropskim zemljama i kako se oni nose s time. Ovako definitivno ne moze dalje...na svakom koraku i svaki dan cujem neki novi lopovluk.

Ja bih kod nas aplicirao iranski zakon(bar sto se kradje tice) i svakom uhvacenom lopovu pristupio ...sakacenjem ili po kratkom postupku Marin Dvor vjesala, al ozbiljno to mislim. Ni americki zakon mi nije stran, upucaj svakog ko ti nepozvan dodje na posjed..barem bi se rahat zivjelo io zacas stvorio red.
Rje¹enje je reforma policije. :)
Post Reply