Jesu li vas opuhali?
- Mahalac
#1 Jesu li vas opuhali?
Opstepoznata posast koja hara gradom je kradja i razbojnistvo(auti, stanovi, garaze..). Jeste li imali slicna iskustva i kako se nosite s time. Da li pomazemo lopovima kada presucujemo ako nesto vidimo ili policija u sustini ne radi svoj posao. Kupujete li stvari ispod ruke. Jeli situacija slicna i u evropskim zemljama i kako se oni nose s time. Ovako definitivno ne moze dalje...na svakom koraku i svaki dan cujem neki novi lopovluk.
Ja bih kod nas aplicirao iranski zakon(bar sto se kradje tice) i svakom uhvacenom lopovu pristupio ...sakacenjem ili po kratkom postupku Marin Dvor vjesala, al ozbiljno to mislim. Ni americki zakon mi nije stran, upucaj svakog ko ti nepozvan dodje na posjed..barem bi se rahat zivjelo io zacas stvorio red.
Ja bih kod nas aplicirao iranski zakon(bar sto se kradje tice) i svakom uhvacenom lopovu pristupio ...sakacenjem ili po kratkom postupku Marin Dvor vjesala, al ozbiljno to mislim. Ni americki zakon mi nije stran, upucaj svakog ko ti nepozvan dodje na posjed..barem bi se rahat zivjelo io zacas stvorio red.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
4 puta obili stan, bezbroj puta obili haustor u nadi da ce obiti stan.
Krali zmigavce sa auta 3 puta.
Pokusali ukrasti bubu nedavno.
Kako se nosim? Tesko. prijavljujem svako razvaljivanje taraba od ograde u nadi da ce policija poceti patrolirati cesce. Jedno vrijeme jesu kad se lik odmah po izlasku iz zatvora predozirao u svom autu iza moje zgrade.
Osjecaj? Jeben i ne dao Bog nikome...
Serijatski zakon? Ne u potupnosti, pucala bih im u koljena oba, pa da po sepanju znamo ko se bavi time...

Krali zmigavce sa auta 3 puta.
Pokusali ukrasti bubu nedavno.
Kako se nosim? Tesko. prijavljujem svako razvaljivanje taraba od ograde u nadi da ce policija poceti patrolirati cesce. Jedno vrijeme jesu kad se lik odmah po izlasku iz zatvora predozirao u svom autu iza moje zgrade.
Osjecaj? Jeben i ne dao Bog nikome...
Serijatski zakon? Ne u potupnosti, pucala bih im u koljena oba, pa da po sepanju znamo ko se bavi time...
-
Yamahalac
#3 Re: Jesu li vas opuhali?
kolega bez yamahe, jesu probali, uhvaceni na dijelu, ostavljeni na bjelasnici modri i gologuzi, nece viseMahalac wrote:Opstepoznata posast koja hara gradom je kradja i razbojnistvo(auti, stanovi, garaze..). Jeste li imali slicna iskustva i kako se nosite s time. Da li pomazemo lopovima kada presucujemo ako nesto vidimo ili policija u sustini ne radi svoj posao. Kupujete li stvari ispod ruke. Jeli situacija slicna i u evropskim zemljama i kako se oni nose s time. Ovako definitivno ne moze dalje...na svakom koraku i svaki dan cujem neki novi lopovluk.
- Amazonka27
stara presla kod komsinice preko puta...stan do stana...samo d aje zovne na kafu...vratila se u stanu nasla lika...kako ...pedantno...mota kabal oko telefona...zena se zbunila i istjerala ga na polje....ja za to vrijeme ...spavala u drugoj sobi 
maznuli mi tati telefon iz auta ...dok je stajao ispred auta i pricao sa jaranom... dva puta u 15 dana mi opljackali vikendicu...
mojoj sestri na mom rodjendanu...mazne lik telefon
...koji je to kretenluk bio....nas 10 bilo...i on ukrade telefon...e pa vise mi je to bilo krivo...telefon je svakako morao vratiti...
maznuli mi tati telefon iz auta ...dok je stajao ispred auta i pricao sa jaranom... dva puta u 15 dana mi opljackali vikendicu...
mojoj sestri na mom rodjendanu...mazne lik telefon
- stochar
#8 Re: Jesu li vas opuhali?
lazhesh! nema toga kod nas! to tamo ima na trulom zapadu i na josh gorem istoku! ovdje je lijepo, teletabisi bi nam pozavidjeli kako nam je lijepo! vidis da se niko ni za sto ne buni...Mahalac wrote:Opstepoznata posast koja hara gradom je kradja i razbojnistvo(auti, stanovi, garaze..).
- mema mo
cuvaj se barby, ja bih da sam na tvom mjestu pripremila kakvu palicu, ako ne daj boze pokusa kakav lopov doci..barby02 wrote:Danas anketar na vrata- sarajevo gas! " jesmo li boze zadovoljni?"
Jesu li jos kome dolazili ili samo u nas haustor????
-
_ambassador
instinktivno smo svi ubice samo sto to ne zelimo tako iskazati ili sami sebi priznati.
meni da dodje bilo koji nesretnik, u moju kucu, po moje, stvarajuci opasnost za moje najdraze na ovom svijetu za koje bih dao svoj zivot....... ma metak u oko bi mu bila najsladja kazna... preklinjao bi da mu sto prije skratim muke....
toliko...
meni da dodje bilo koji nesretnik, u moju kucu, po moje, stvarajuci opasnost za moje najdraze na ovom svijetu za koje bih dao svoj zivot....... ma metak u oko bi mu bila najsladja kazna... preklinjao bi da mu sto prije skratim muke....
toliko...
- legionarka
Opuhali, nego kako nego opuhali...
Kaze Arsla...
Kaze Arsla...
-
EI Presidente
#17 Re: Jesu li vas opuhali?
shvatam frustraciju radi kriminala, ali moras priznat i da se pored drakonskih zakona u iranu opet desava kriminal, kao i u americi, bez obzira sto se mozes naoruzat, sto imaju smrtnu kaznu, itd. - kriminal je opet prisutan. znaci, to nije rijesenje, iako se doima ucinkovitim.Mahalac wrote:
najefektnije rijesenje je ekonomski prosperitet i snazna socijalna drzava koja ce ekonomskim mjerama smanjiti stopu siromastva, sto direktno utice na nivo kriminala....najbolji su primjer skandinavske zemlje.
-
tempora
#18 Re: Jesu li vas opuhali?
Ne znam gdje je policija tako placena u svijetu da izvanredno radi svoj posao?Ako se ne varam postoji relacija izmedju tog faktora i efikasnosti policije.Pogotovo u zemljama "u razvoju"Mahalac wrote:Opstepoznata posast koja hara gradom je kradja i razbojnistvo(auti, stanovi, garaze..). Jeste li imali slicna iskustva i kako se nosite s time. Da li pomazemo lopovima kada presucujemo ako nesto vidimo ili policija u sustini ne radi svoj posao. Kupujete li stvari ispod ruke. Jeli situacija slicna i u evropskim zemljama i kako se oni nose s time. Ovako definitivno ne moze dalje...na svakom koraku i svaki dan cujem neki novi lopovluk.
Svuda u svijetu, narod uvijek tezi vecim kaznama, nego sto se izricu.A ne znam kako je nekim bakama i dedama ili ostalim stanarima jednog od amsterdamskih kvartova u kojima haraju maloljetni delikventi koji cak i po 64 puta bivaju uhapseni i pusteni.
Kako li je svim onim zrtvama nasilja, gdje su pocinioci seksualnog zlostavljanja, silovanja te ubistava zavrsili sa alternativnom kaznom-ciscenjem parkova i sl pa i vise puta bili kaznjeni alternativnom kaznom a pocinili tesko krivicno djelo.( napisah vec jucer da se takve kazne u Holandiji daju zbog izmedjuostaloga nedostatka celija).
I dok se sa jedne strane moralisti bune protiv zelje pojedinih politicara da uvedu pravilo da se u celiju smjesti vise od jednog osudjenika, sa druge strane pocinioci teksih krivicnih djela bivaju pusteni.
Jedno vrijeme u holandskim celijama su masovno lezali ljudi u ime nekog teskog kriminalca koji bi za lezanje platio, pa bi se tamo neki anonimus, sa licnom kartom osudjenog prijavio na porti zatvora i prosao bez ikakvih problema.Bilo je i slucajeva gdje se davao i povrat poreza na oruzje.
Prije par dana slusam jednog holanskog ministra koji dio novca za pomoc zemljama u razvoju, zeli potrositi na place policije recimo u Kongu, jer u mjestima gdje je policija manje ili nikako placena zbog korupcije i glavonja koji kradu novce-tu se povecava i nasilje, silovanja, nesigurnost i kradje,( i od strane te iste policije) a u dijelovima gdje je policija bolje placena, povecava se sigurnost, mir, smanjuje kriminal.
Ne znam.Nisam ekspert po tom pitanju.Kao gradjanin ove drzave bila sam vise puta pokradena, tasna mi je ukradena i oteta 4 puta, stan mi je obijan vise puta, automobil opljackan i ostcen takodjer vise puta, a u momentu kada sam prijavila kradju tasne u kojoj su mi se nalazili i kljucevi od stana te licni dokumenti, u bojazni da mi lopov upadne u stan nazvala sam policiju, a odgovoreno mi je:" Pa odakle mi znamo da je to vas stan?"A mene slijedi novcana kazna zbog gubitka vozacke i sijaset papira koje moram priloziti kako bih izvadila nove dokumente.
U mome kvartu masovno se desi kompletno iseljenje stana u sat/dva, kada vlasnik ode u skolu po dijete i sl.Mojoj komsinici se neki dan to isto desilo, a eto ja prekljucer zaboravih novcanik u kolicima u haustoru u kojem su se nalazile sve moje kartice i podosta novaca!
I da.U Holandiji policija radi do 18 h-a nakon toga postoje samo dezurne policijske postaje.
I dalje nisam za odsjecanje ruku ili nogu i uzimanje pravde u svoje ruke.Neka me neko ubijedi da ce se time postotak kriminala smanjiti?
-
mamica papucarka
Jednom mi u troli maznuli novcanik, a ja tek dobila ono malo plate. Srecom, nisam digla pare, nego je kreten uzeo karticu i pokusavo ukucat kod na bankomatu. Naravno, kartica mu je pojedena, a mene ujutro nazvali iz Central banke da dodjem po svoju kartu
Drugi put mi je neka zena nasla novcanik i donijela na posao. Nisam imala pojma ni da sam ga izgubila
treci put isto u SA, vec kada smo imali AT registracije (vec kada sam otisla iz BiH) su nam obili auto, ukrali sve moguce muzeve original CD-ove dugo sakupljane
, izvalili radio, razbili staklo, i ukrali mu cvike koje sam mu ja nekad poklonila 
Auto srecom nisu ukrali, jer im valjda Mazda ne odgovara
Tati su polije rata ukrali golfa dok je sjedio kod tetke na Grbavici. Nasli su ga u gradu za 2-3 dana
U Austriji sam ostavila sirom otvorena vrata i otisla sa porodicom na cjelodnevni izlet
Kada smo dosli, milili smo da nista u stanu zatec necemo.
Ali, ispostavilo se da nista ne nedostaje
Drugi put mi je neka zena nasla novcanik i donijela na posao. Nisam imala pojma ni da sam ga izgubila
treci put isto u SA, vec kada smo imali AT registracije (vec kada sam otisla iz BiH) su nam obili auto, ukrali sve moguce muzeve original CD-ove dugo sakupljane
Auto srecom nisu ukrali, jer im valjda Mazda ne odgovara
Tati su polije rata ukrali golfa dok je sjedio kod tetke na Grbavici. Nasli su ga u gradu za 2-3 dana
U Austriji sam ostavila sirom otvorena vrata i otisla sa porodicom na cjelodnevni izlet
Kada smo dosli, milili smo da nista u stanu zatec necemo.
Ali, ispostavilo se da nista ne nedostaje
- Mahalac
U godinama sam kad vec uspjesno savladavam bijes i nekako se kontrolisem, ali sve do
...neko ne bahne i ugrozi mene i moj property(tesko zaradjen) ili nedaj boze blizi rod, onda jednostavno ne bih sekunde razmisljao upuco bi ga ko zeca.
To razumiju samo oni koji su ovakvo sto iskusili na sebi.
Ovi sto misle da se boljom ekonomijom moze nesto postici, tesko, nije to ta japija
- Op3r4t0r
Pokusali ukrasti auto 2 puta, drugi put stari primjetio na vrijeme, telefonom nazvao tetka koji je u kuci do nase, tetak dosao sa oruzjem i uhvatio ih, stari takodje izasao naoruzan, pucali im izmedju nogu i oko njih a lopovi plesali ko ciganski medvjedi, od tad kucu obilaze u velikom luku.
P.S. Meni ukrali nove adidas patike iz dzamije, taj dan ih kupio, sredio se i otisao na dzumu i vratio se kuci u dzamijskim papucama
P.S. Meni ukrali nove adidas patike iz dzamije, taj dan ih kupio, sredio se i otisao na dzumu i vratio se kuci u dzamijskim papucama
-
mamica papucarka
Op3r4t0r wrote:Pokusali ukrasti auto 2 puta, drugi put stari primjetio na vrijeme, telefonom nazvao tetka koji je u kuci do nase, tetak dosao sa oruzjem i uhvatio ih, stari takodje izasao naoruzan, pucali im izmedju nogu i oko njih a lopovi plesali ko ciganski medvjedi, od tad kucu obilaze u velikom luku.
tobe jarabi
-
barumbarum
#23 Re: Jesu li vas opuhali?
Slazem se sa El-P da je u manje siromasnim sredinama i incitament za kriminal manji. Slazem se da ne treba uzimati zakon u svoje ruke i masakrirati lopova. Opet, meni su neki dan (po mozda 15 put) u zemlji socijalne sigurnosti i blagostanja Svedskoj ukrali biciklEI Presidente wrote:shvatam frustraciju radi kriminala, ali moras priznat i da se pored drakonskih zakona u iranu opet desava kriminal, kao i u americi, bez obzira sto se mozes naoruzat, sto imaju smrtnu kaznu, itd. - kriminal je opet prisutan. znaci, to nije rijesenje, iako se doima ucinkovitim.Mahalac wrote:
najefektnije rijesenje je ekonomski prosperitet i snazna socijalna drzava koja ce ekonomskim mjerama smanjiti stopu siromastva, sto direktno utice na nivo kriminala....najbolji su primjer skandinavske zemlje.
I ko to sad hoce da vozi bicikl po ovom vjetru?
-
adore
Prosle godine kad je policija maltretirala Camu svi su bili zgranuti, policajci su ostali bez posla i sada je svima krivo sto policija ne moze nista lopovima. One policajce koji su ga tukli su trebali biti nagradjeni za primjer svima da se tako treba raditi.