Jednu koja djeluje najautenticnije bez mahana jer cim imaju mahane problemi u vjerovanju nastaju, a bog je cist od mahana.XXS wrote:Pa on je sebe opisao u minimum 500 razlicitih verzija kroz ljudsku istoriju. Ti naravno uzimas u obzir samo jednu.Smrcak15 wrote: Ja uzimam samo ono kako je on sam sebe opisao
Jesu li kršćani mnogobošci?
- Smrcak15
#51 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
- XXS
#52 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
To ti tako vidis, a 5,5 milijardi ljudi na dunjaluku misle da je nesto drugo u pitanju.Smrcak15 wrote:Jednu koja djeluje najautenticnije bez mahana jer cim imaju mahane problemi u vjerovanju nastaju, a bog je cist od mahana.XXS wrote:Pa on je sebe opisao u minimum 500 razlicitih verzija kroz ljudsku istoriju. Ti naravno uzimas u obzir samo jednu.Smrcak15 wrote: Ja uzimam samo ono kako je on sam sebe opisao
Sveznajuci nije odraz inteligencije nego streberluka.Boga cini bogom zato sto je i sveznajuci, sa zaglupljenjem njemu se otkida njegovo sveznanje i nije vise Bog
Bog je svemocan i moze se utriplati tako da je jedna verzija glupa, druga prosjecna i treca pametna, a da i dalje bude jedan.
Ti mu ukidas upravo ono sto ga cini bogom, a to je cinjenica da je svemoguci.
- fatamorgana
#53 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Ma ljubi tetka fata svog ljutka!patriot_1 wrote:Ako nemaš ništa pametnije za reć,bolje sikder!fatamorgana wrote:.....
......
.....
-
patriot_1
#54 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Prave si našao za mjerilo ispravnog prevođenja,Jehovne Svjedoke koji iskriviše sve u Bibliji što im ne paše!Smrcak15 wrote:ti uzimas pogresne prevode da nama dokazes nesto, umjesto da nam orginal dostavis, sto nam orginal manuscript nepokazes sta tacno stoji ako si toliko siguran u to sto vjerujes?patriot_1 wrote:U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
zar neprimjetis da ja barem izvedem orginalni tekst pa ga rijec po rijec prevodim
to rijec bijase Bog, nije tacno nego Rijec bijase bozanska
a ako meni nevjerujes evo ti i prevod nekih krscanskih stranica
"In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was divine"
New World Translation of the Bible
"In the beginning the Word existed. The Word was with God, and the Word was divine."
The New Testament, An American Translation
"The Logos (word) existed in the very beginning, and the Logos was with God, the Logos was divine"
The Holy Bible, Containing the Old and New Testaments, by Dr. James Moffatt
u orginalnu manuscriptu na grckom ta rijec je bila ton theos sto znaci bozanska/bozanska dok Bog je "ho theos"
-
patriot_1
#55 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Zanimljivo mi te je čitati.XXS wrote:Kakva je to logika?Smrcak15 wrote:On ako bi postao glup onda nije vise Bog, jer kad bi pristao da bude glup fakticki bi pristao da pestane biti Bog u tom trenutkuXXS wrote:Koje hoces, od ljudi do trenutnih ili istoriskih dogadjaja koje niko pametan nebi stvorio ili realizovao.
Ako je svemoguc onda moze biti glup na par dana pa se opet vratiti u pametne.
Moze se utrostruciti ili udesetorostruciti, a ostati jedan.
Ako ne moze onda nije svemoguc.
Druga je stvar sto ti vidis idealiziranu sliku boga pa uzimas samo ono sto ti se svidja.
Pa boga ne cini bogom inteligencija nego ga bogom cini cinjenica da je svemocan.
Moze li covjek prestati biti covjekom ako postane glup?
-
patriot_1
#56 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
A dokazi da Boga nema,postoje???Smrcak15 wrote:kad mi objasnis to kako su nastali nanoroboti koji hodaju tvojim tijelom dok pises taj tekst, oni na dvije noge, i sa dvije ruke raznose terete do raznih destinacija, koriste GPS re-reoute slican sisten gdje zaobilaze prepreke, i kad je teret velik za jednog robota pridruzi se vise robota da mu pomognu da dodje do cilja.a to se sve desava u celijama u tijelu, i jos imaju i prostrojenje za proizvodnju energije ATP sinteza, koju roboti koriste za obavljanje funkcija. On dok hoda tvojim tijelom on je dokaz protiv tebe da Bog postoji i da ih je on stvorio.saimidin wrote:nije mi jasno zasto se raspravljati o tome je li trojstvo jedan ili vise bozanstava,
ne postoji nikakvo bozanstvo, nikakav bog,
jednostavno ne postoje dovoljni dokazi za nadprirodna bozanstva.
zato mi nije jasno zasto se zamarati bajkama iz bronzanog doba.
https://www.youtube.com/watch?v=QctGbzki-mw
Usput,trojica najvažnijih Hrvatskih znanstvenika su vjernici!Pavuna,Paar i Đikić!Misliš li da su ludi?
-
patriot_1
#57 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
https://www.youtube.com/watch?v=QctGbzki-mwTowelie wrote:Cekamo odgovor krscanskog patriota. :smajlikojijedekokice:
-
patriot_1
#58 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Smrcak15
Bog nemoze raditi nebozanske stvari, kao tipa, moze li Bog poludjeti, Moze li Bog biti glup itd
jednom rijecju nemoze, jer je to nebozansko. Jer kad bi tako nesto uradio prestao bi biti Bog.
Dva boga nemogu postojati jer cim jedan prevlada nad drugim ovaj drugi nije Bog, cim m uneko drugi diktira.
Znaci dvije bozije volje nemogu postojati jer svako vuce na svoju stranu ili je status quo, ako ni jedan nesmiju krenuti na drugog onda nisu Bogovi jer su ograniceni, kad im neko drugi diktira volju.
ili imamo jednog boga kojem nesmije niko pisnuti niti mu moze stetu bilo kakvu a drugi bogovi tu samo eto reda radi, znaci uopste nisu bogovi nego bica sa vecim mocima od ljudi a nisu bogovi
ili imamo dva BOga koji su jednako jaki pa ni jedan nesmije krenuti na drugog, automaski nisu vise bogovi jer su ograniceni, a cim neko ogrnicava Boga onda prestaje biti Bog.
kao sto Allah kaze, d apostoje drugi bogovi oni bi morali se klanjati Allahu, njemu pokorni, jer nemoguce doci u poziciju da mu se nasteti.
>Ti pripisuješ Bogu ljudske karakteristike!U uvjek ideš sa time"Dva Boga" a sam Isus kaže :"Ja i Otac smo JEDNO!"
Bog nemoze raditi nebozanske stvari, kao tipa, moze li Bog poludjeti, Moze li Bog biti glup itd
jednom rijecju nemoze, jer je to nebozansko. Jer kad bi tako nesto uradio prestao bi biti Bog.
Dva boga nemogu postojati jer cim jedan prevlada nad drugim ovaj drugi nije Bog, cim m uneko drugi diktira.
Znaci dvije bozije volje nemogu postojati jer svako vuce na svoju stranu ili je status quo, ako ni jedan nesmiju krenuti na drugog onda nisu Bogovi jer su ograniceni, kad im neko drugi diktira volju.
ili imamo jednog boga kojem nesmije niko pisnuti niti mu moze stetu bilo kakvu a drugi bogovi tu samo eto reda radi, znaci uopste nisu bogovi nego bica sa vecim mocima od ljudi a nisu bogovi
ili imamo dva BOga koji su jednako jaki pa ni jedan nesmije krenuti na drugog, automaski nisu vise bogovi jer su ograniceni, a cim neko ogrnicava Boga onda prestaje biti Bog.
kao sto Allah kaze, d apostoje drugi bogovi oni bi morali se klanjati Allahu, njemu pokorni, jer nemoguce doci u poziciju da mu se nasteti.
>Ti pripisuješ Bogu ljudske karakteristike!U uvjek ideš sa time"Dva Boga" a sam Isus kaže :"Ja i Otac smo JEDNO!"
-
patriot_1
#59 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Pravi si,no ponekad se pitam koliko ima smisla objašnjavati nekima , npr. sa jednim Jehovnim Svjedokom sam par sati raspravljao o Isusu kao BoguXXS wrote:Evo covjek se razumije u boga i bozija pravila kao da je on bozi stvoritelj.Smrcak15 wrote: Bog nemoze raditi nebozanske stvari, kao tipa, moze li Bog poludjeti, Moze li Bog biti glup itd
Ako je bog svemoguc onda moze da radi sta mu se cefne.
Ako imaju neka pravila koja bog mora da postuje onda ima i bog iznad boga.
no neide ,gluhom govoriti "slušaj" ili slijepom "gledaj" , besmisleno je!
- Smrcak15
#60 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
znaci tebi je ovo dokaz da je Isus i Bog jedno, znaci jedan su Bog.patriot_1 wrote:Smrcak15
ovo je najbolji primjer u kakvoj ste zabludi vi krscani jer licno isus je objasnio u bibliji sta znaci Ja i Otac smo jedno i apsolutno neznaci da su jedan Bog, ovo samo pokaziva da uopste ne poznajete bibliju
isus objasnjava sta znaci Ja i Otac smo jedno
Ivan 17:21 Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio
Ovo što ti objasnjavaš ima veze samo sa ljubavi i istim ciljem. Ne sa Božanstvom.
kako mozes tvrditi da Otac i isus su jedno u bilo kome smislu ili duhovnom ili fizickom ako isus kaze da njegovi ucenici budu jedno kao sto su on i otac jedno.
Znaci li to da su ucenici jedno , ako je tebi dokaz da je isus Bog ako isus i otac jedno sto onda govori Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno
znaci li to onda i da su ucenici Bog 13 bogova da vjerujete.
jeli ti sad jasno kako pogresno tumacis bibliju, tvoje tumacenje ide direktno u konflikt sa Isusovim tumecenjem istog teksta.
Ako je Isus Bog, Bog koji se uzdize drugom Bogu
Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".
ako ipak vjerujes da je isus Bog, znaci dva boga vjerujete jer Isus kaze ovo
Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/
jeli vjerujes da Bog ima svog Boga kome se klanja?
Nigdje u Bibliji necete naci da isus kaze Ja sam bog , ili klanjaj te se meni , moze grodje roditi na bozicnoj jelki od plastike prije nego nadjes to.
dali je Isus covjek ??? jest po Bibliji
1 Timotijeva 2:5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus
a na drugom mjestu ovaj stih
Hosea 11:9 ....jer ja sam Bog, a ne čovjek
onda se da zakljuciti
covjek isus
Bog nije covjek
onda dodjem do zakljucka da Bog nije isus, vrlo jednostavno bez komplikacija
Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nezna stvari ?
Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".
Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nema moci ?
Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao
Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji mora biti odobren od drugog Boga da cini cuda ?
Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate".
i jos procitamo ovo Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova pored ovakvog teksta mozes isusa nazivati Bogom a biblija ga naziva covjekom.
Ako je Isus Bog, Bog koji se uzdize drugom Bogu
Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".
bas fino, znaci dva boga vjerujete a Isus kaze ovo
Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/
ja nevidim da pise "dupli Bog" nego jedini Bog braco mila kakva zabluda vjerovati da je isus BOg a sama biblija to negira
Manji Bog i veci Bog ?
Ivan 14:28 "....Jer Otac je veći od mene"
ako je Isus Bog, a njegov Otac isto Bog, dva boga, a isus kaze Bog jedini , tako velika kontradiktornost da prouzrokuje crnu rupu i svoju nas proguta sa ovog foruma
Ako je isus Bog , zasto onda zabranjuje da se narod moli njemu ilida ga obozava, pa kaze da treba obozavati samo Boga
Otkrivenje 19:10 I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "Pogledaj, ali ne čini: ja sam tvoj sluga, i tvoje braće koji imaju svjedočanstvo o Isusu: obožavaj Boga."
ovdje se Isus distancira da mu se neko klanja i naredjuje da se klanja Bogu.
Isus se moli kao Muslimani danas
Matej 26:39 I otidje malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se biblija
Ako je Isus Bog, Kakav je to Bog koji se klanja drugom Bogu
ovo su tako jasni tekstovi da isus nije Bog, dok ti se hvatas za slamkiu da odbranis tu teoriju pogresnim tumcenjima koji su u direktnj koliziji sa isusovim tumacenjem istog teksta, t oej sramota sta vi radite. valjda ces se nekad opametit
-
saimidin
#61 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
patriot_1 wrote:A dokazi da Boga nema,postoje???Smrcak15 wrote:kad mi objasnis to kako su nastali nanoroboti koji hodaju tvojim tijelom dok pises taj tekst, oni na dvije noge, i sa dvije ruke raznose terete do raznih destinacija, koriste GPS re-reoute slican sisten gdje zaobilaze prepreke, i kad je teret velik za jednog robota pridruzi se vise robota da mu pomognu da dodje do cilja.a to se sve desava u celijama u tijelu, i jos imaju i prostrojenje za proizvodnju energije ATP sinteza, koju roboti koriste za obavljanje funkcija. On dok hoda tvojim tijelom on je dokaz protiv tebe da Bog postoji i da ih je on stvorio.saimidin wrote:nije mi jasno zasto se raspravljati o tome je li trojstvo jedan ili vise bozanstava,
ne postoji nikakvo bozanstvo, nikakav bog,
jednostavno ne postoje dovoljni dokazi za nadprirodna bozanstva.
zato mi nije jasno zasto se zamarati bajkama iz bronzanog doba.
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=QctGbzki-mw
Usput,trojica najvažnijih Hrvatskih znanstvenika su vjernici!Pavuna,Paar i Đikić!Misliš li da su ludi?
smrcak druze nemam rijeci.
patriot, osnova logike je da se ne dokazuje negativna tvrdnja.
u suprotnom de mi dokazi da ne postije šiva i višna, ostalih 7000 nemoras.
- Smrcak15
#62 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
jel ito hoces da kazes da prevod nije tacan?patriot_1 wrote:Prave si našao za mjerilo ispravnog prevođenja,Jehovne Svjedoke koji iskriviše sve u Bibliji što im ne paše!Smrcak15 wrote:ti uzimas pogresne prevode da nama dokazes nesto, umjesto da nam orginal dostavis, sto nam orginal manuscript nepokazes sta tacno stoji ako si toliko siguran u to sto vjerujes?patriot_1 wrote:U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
zar neprimjetis da ja barem izvedem orginalni tekst pa ga rijec po rijec prevodim
to rijec bijase Bog, nije tacno nego Rijec bijase bozanska
a ako meni nevjerujes evo ti i prevod nekih krscanskih stranica
"In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was divine"
New World Translation of the Bible
"In the beginning the Word existed. The Word was with God, and the Word was divine."
The New Testament, An American Translation
"The Logos (word) existed in the very beginning, and the Logos was with God, the Logos was divine"
The Holy Bible, Containing the Old and New Testaments, by Dr. James Moffatt
u orginalnu manuscriptu na grckom ta rijec je bila ton theos sto znaci bozanska/bozanska dok Bog je "ho theos"
pa evo da je kao sto ti kazes rijec bjeze Bog, da je isus postao Bog, to je fakticki logicko pucanje u slijepocnicu
jer utrpati Boga u covjeka koji ce izaci na vaginu, biti bezpomocan, kome se mora guza brisati poslije nuzde, toliko nejak da ga mozes ubiti, da jede hranu ide u wc, mozes li zamisliti Boga univerzuma da sjedi na wc sholji?? i na kraju ga polugolog premlate i ubiju na krizu. Bog kojeg ljudi ubise na krizu, zamisli kakav koncept Boga, tako nejak, tako jadan, da mu se ti kao covjek slabis sazalis, pa da u sebi kazes pa dajte ljudi ima li ko ovom paceniku pomoci, vidite u kakvim je mukama.
znaci uopste nije potrebna ni biblija ni Kuran da se opovrgne takva suluda ideja, jer nagriza logiku i zdrav razum
a vidi ovo sta Bog kaze za sebe kroz hadis
samo sjedi procitaj ovo i sporedi ovaj fantasticni koncept Boga sa tvojim u sta ga ti vjerujes:
Uzvišeni Allah kaže: "Robovi moji, Ja sam Sebi zabranio nasilje, i vama sam ga učinio zabranjenim, pa ne činite jedni drugima nepravdu. Robovi Moji, svi ste vi zalutali osim onoga koga Ja uputim, pa tražite da vas uputim i Ja ću vas uputiti. Robovi Moji, svi ste vi gladni osim onoga koga Ja nahranim pa tražite da vas nahranim i Ja ću vas nahraniti. Robovi Moji, svi ste vi neodjeveni osim onoga koga Ja odjenem, pa tražite da vas odjenem i Ja ću vas odjenuti. Robovi Moji, vi griješite i noću i danju, a Ja sve grijehe opraštam pa tražite da vam oprostim. Robovi Moji, vi nikada ne možete doći do onoga što bi Meni štetu nanijelo pa da Mi naštetite; niti možete doći do onoga što bi Meni koristilo pa da Mi koristite. Robovi Moji, kada bi svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, imali srce najpobožnijeg čovjeka, to ništa ne bi povećalo Moju vlast. Robovi Moji, kada biste se svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, sakupili na jedno mjesto, pa Mi svi uputili molbe i Ja udovoljio svačijoj molbi, to ne bi umanjilo Moju vlast ni koliko se umanji more kada se u njega zamoči igla. Robovi Moji, sve je do vaših djela koja vam Ja zapisujem, a potom ću vam za njih dati odgovarajuću naknadu. Pa ko zatekne dobro neka zahvali Allahu, a ko zatekne loše neka kori samoga sebe."
-
patriot_1
#63 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Smrcak15
Tebi je Kuran mjerilo istine,meni nije!
I tu se mi nemožemo naći!
Meni je Biblija mjerilo,pogotovo Novi Zavjet!A on nije isto što i Kuran!Ako su u kontradikciji,onda netko laže(a jesu),ili Biblija ili Kuran!
A na nama je da odlučimo tko je istinit!
Ja bih to nazvao,rizik spasenja,jer ako je Kuran Božja objava,Biblija nije,i obratno.Tako da je na nama odluka!
Dakle,imamo Isusa,za kog vi kažete da je prorok,a mi kažemo da je Sin Božji,jer o njemu nitko drugi nije pisao doli njegovi sljedbenici!
Inače ništa o njemu nebi znali!S kojim pravom se pojavi neki"prorok" 700 godina poslije i kaže"Nije Sin Božji!"
Pa valjda , dali je ili nije bolje znaju oni koji su ga slušali!
Glede utjelovljenja,kako ti reče jedan dobar forumaš,Bog može sve,ako to smatra nužnim,pa i utjeloviti se!
Pogotovo je to važno stoga što je to stotinama godina prije najavljeno!
Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio.
Izaija 53,3 Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut.
Izaija 53,4 A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava.
Izaija 53,5 Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.
Izaija 53,6 Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju.
Izaija 53,7 Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. K`o jagnje na klanje odvedoše ga; k`o ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih.
Izaija 53,8 Silom ga se i sudom riješiše; tko se brine za njegovu sudbinu? Da, iz zemlje živih ukloniše njega, za grijehe naroda njegova nasmrt ga izbiše.
Izaija 53,9 Ukop mu odrediše među zločincima, a grob njegov bi s bogatima, premda nije počinio nepravde nit` su mu usta laži izustila.
Izaija 53,10 Al` se Jahvi svidje da ga pritisne bolima. Žrtvuje li život svoj za naknadnicu, vidjet će potomstvo, produžit` sebi dane i Jahvina će se volja po njemu ispuniti.
Izaija 53,11 Zbog patnje duše svoje vidjet će svjetlost i nasititi se spoznajom njezinom. Sluga moj pravedni opravdat će mnoge i krivicu njihovu na sebe uzeti.
Izaija 53,12 Zato ću mu mnoštvo dati u baštinu i s mogućnicima plijen će dijeliti, jer sam se ponudio na smrt i među zlikovce bio ubrojen, da grijehe mnogih ponese na sebi i da se zauzme za zločince.
Meni je Biblija mjerilo,pogotovo Novi Zavjet!A on nije isto što i Kuran!Ako su u kontradikciji,onda netko laže(a jesu),ili Biblija ili Kuran!
Ja bih to nazvao,rizik spasenja,jer ako je Kuran Božja objava,Biblija nije,i obratno.Tako da je na nama odluka!
Dakle,imamo Isusa,za kog vi kažete da je prorok,a mi kažemo da je Sin Božji,jer o njemu nitko drugi nije pisao doli njegovi sljedbenici!
Inače ništa o njemu nebi znali!S kojim pravom se pojavi neki"prorok" 700 godina poslije i kaže"Nije Sin Božji!"
Glede utjelovljenja,kako ti reče jedan dobar forumaš,Bog može sve,ako to smatra nužnim,pa i utjeloviti se!
Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio.
Izaija 53,3 Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut.
Izaija 53,4 A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava.
Izaija 53,5 Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.
Izaija 53,6 Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju.
Izaija 53,7 Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. K`o jagnje na klanje odvedoše ga; k`o ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih.
Izaija 53,8 Silom ga se i sudom riješiše; tko se brine za njegovu sudbinu? Da, iz zemlje živih ukloniše njega, za grijehe naroda njegova nasmrt ga izbiše.
Izaija 53,9 Ukop mu odrediše među zločincima, a grob njegov bi s bogatima, premda nije počinio nepravde nit` su mu usta laži izustila.
Izaija 53,10 Al` se Jahvi svidje da ga pritisne bolima. Žrtvuje li život svoj za naknadnicu, vidjet će potomstvo, produžit` sebi dane i Jahvina će se volja po njemu ispuniti.
Izaija 53,11 Zbog patnje duše svoje vidjet će svjetlost i nasititi se spoznajom njezinom. Sluga moj pravedni opravdat će mnoge i krivicu njihovu na sebe uzeti.
Izaija 53,12 Zato ću mu mnoštvo dati u baštinu i s mogućnicima plijen će dijeliti, jer sam se ponudio na smrt i među zlikovce bio ubrojen, da grijehe mnogih ponese na sebi i da se zauzme za zločince.
- fatamorgana
#64 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Stvarno zanimljivo, potpuno isti zaslijepljeni fanatizam kod obojice, ista matrica, isti mentalni sklop .... 
- Smrcak15
#65 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
patriot_1 wrote:Smrcak15
ama covjece pusti Kur'an, vidis da te tucem po glavi sa biblijom, uopste Kur'an slabo kad uzmem kao dokaz protiv tebe, nego vecinom bibliju koristim, i otkud sad Kur'an da uvlacis u igru.Tebi je Kuran mjerilo istine,meni nije!
po bibliji su adam, david, jakob boziji sinovi, sta je onda specijalno sa isusom?Dakle,imamo Isusa,za kog vi kažete da je prorok,a mi kažemo da je Sin Božji,jer o njemu nitko drugi nije pisao doli njegovi sljedbenici!
-
patriot_1
#66 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Pa jes ti ba normalan?
Citiraš Kuran i čudiš se što ga ja spominjem????
-
patriot_1
#67 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Navedi gdje piše da su Adam i ostali Božji sinovi!Na način kao Isus!
Dali je ijedan od njih rođen od Boga?Kao Isus.Od žene ali ne od sjemena muškarca!
Dali je ijedan od njih rođen od Boga?Kao Isus.Od žene ali ne od sjemena muškarca!
- irac300
#68 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Šuti bolan, grickaj kokice i uživaj u meču.fatamorgana wrote:Stvarno zanimljivo, potpuno isti zaslijepljeni fanatizam kod obojice, ista matrica, isti mentalni sklop ....
-
patriot_1
#69 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
https://www.youtube.com/watch?v=QctGbzki-mwirac300 wrote:Šuti bolan, grickaj kokice i uživaj u meču.fatamorgana wrote:Stvarno zanimljivo, potpuno isti zaslijepljeni fanatizam kod obojice, ista matrica, isti mentalni sklop ....
- Smrcak15
#70 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
vecinom koristim bibliju, malo kad Kuran kad diskutujem sa tobom, nemoj se izvlaciti.patriot_1 wrote:Pa jes ti ba normalan?
Navedi gdje piše da su Adam i ostali Božji sinovi!Na način kao Isus!
Adam sin Boziji po bibliji
Luka 3:23 Kad je Isus započeo, imao je oko trideset godina. Držali su ga za sina Josipova. Ovaj je bio sin Helijev, sin Matatov.
....
37 Sin Metuselahov, sin Henokov, sin Jaredov, sin Mahalalelov, sin Kainanov,
38 Sin Enosov, sin Setov, sin Adamov, sin Božji.
pa valjda po tvojoj logici onda ako je to dokaz uzvisenosti isusa zato sto je rodjen samo od Marije bez oca, onda je Adam vise uzviseniji od isusa jer nema ni matere ni oca, i vise bi po tvojoj logici trebalo da bude Adam sin Boziji (boze oprosti) nego isus
David kao sin Boziji
Psalmi 2:7
"Objavljujem krepku riječ Gospodnju; on mi reče: "Ti si Sin moj, ja te rodih danas.
Ako su drugi mogli biti sinovi Boziji, po bibliji, sta je to specijalno sa isusom
Adam nema ni oca ni matere, ditrektno stvoren od Boga
ako kazes isus je rodjen od BOga, pa i david je rodjen od Boga po bibliji. tako da apsolutno nemas nista specijalno to sto je isus boziji sin po bibliji.
-
Lopov-eliminator
#71 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Towelie wrote:irac300 wrote:Sudar TITANA, napokon, patriot_1 vs Smrcak15, ko preživi pričat će.Realno.
Kombinacija "The Matrixa" i "Beavis and Butt-heada"
-
patriot_1
#72 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Ovo nema veze sa Davidom,ta nije mu mogao reći:"Danas te rodih" kad je već kao star pisao to!
Uostalom,vidi Psalm 110 "Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!"
Dakle,to je proročka riječ upućena za buduće vrijeme kad će se Isus trebati roditi po tijelu,od Marije!
Adam je samo Božje stvorenje,Isus nije stvoren,on je oduvjek .
Uostalom,vidi Psalm 110 "Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!"
Dakle,to je proročka riječ upućena za buduće vrijeme kad će se Isus trebati roditi po tijelu,od Marije!
- Smrcak15
#73 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
patriot_1 wrote:Ovo nema veze sa Davidom,ta nije mu mogao reći:"Danas te rodih" kad je već kao star pisao to!
cuj nema veze sa davidom a psalmi poticu od DavidaOvo nema veze sa Davidom,ta nije mu mogao reći:"Danas te rodih" kad je već kao star pisao to!
nigdjer ne stoji buduce vrijemeDakle,to je proročka riječ upućena za buduće vrijeme kad će se Isus trebati roditi po tijelu,od Marije!
gdje to isus kaze da je oduvijek?Adam je samo Božje stvorenje,Isus nije stvoren,on je oduvjek
druga stvar
vjesto izbjegajes da se suocis sa mojim pitanjima
Ako je isus Bog, kako to da se Bog klanja drugom Bogu? objasni ovo
Ili kako to uopste da Bog ima svog Boga kome ide?
-
patriot_1
#74 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
Ne odnosi se na Davida,nemože,David piše i nemože se na njega odnositi "Danas te rodih".Kako danas kad on već postoji?Prorok vidi buduće!
"Prije nego je Abraham bio,ja jesam!",ili točnije:"Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! "
"Prije nego je Abraham bio,ja jesam!",ili točnije:"Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! "
-
patriot_1
#75 Re: Jesu li kršćani mnogobošci?
"Ako je isus Bog, kako to da se Bog klanja drugom Bogu? objasni ovo
<<<>>>Misliš li da Isus tu laže?Kaže mom Ocu a vi tvrdite da nije Sin Božji!Ako je Isus Bog i Otac Bog,u čemu je problem ako se njemu moli?
Što je molitva?U nas Kršćana nije klanjanje nego govor Bogu ili razgovor sa Bogom!
Nema drugog Boga,On i Otac su jedan Bog!
<<<>>>Misliš li da Isus tu laže?Kaže mom Ocu a vi tvrdite da nije Sin Božji!Ako je Isus Bog i Otac Bog,u čemu je problem ako se njemu moli?
Što je molitva?U nas Kršćana nije klanjanje nego govor Bogu ili razgovor sa Bogom!
Nema drugog Boga,On i Otac su jedan Bog!