Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.kmirsad wrote:Na ovoj temi trebali imati pravo diskotovati samo oni koji su 92.-e napunili minimalno 25 godina života...
Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
-
isx
#926 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
- General War
#927 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Emerik nije bio ni clan SK...to sam htio da kazem a vodio onakvu firmuEdin H. wrote:Emerik Blum je bio u Jasenovcu, pobjegao i prezivio.General War wrote: Sjoooo![]()
Emerik Blum je inace bio komunjara par exelans
Normalno da je podrzavao sistem koji je porazio one koji su mu to napravili.
- kmirsad
#928 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
isx wrote:Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.kmirsad wrote:Na ovoj temi trebali imati pravo diskotovati samo oni koji su 92.-e napunili minimalno 25 godina života...
Moj je rahmetli babo bio partizan, ranjavan,smrzavan, odlikovan... u partizane otišao sa osnovnom školom, sa 16 g... vojnu akademiju
završio u Jugoslaviji, Sombor, Bileća... nastavio u Moskvi, vratili ga... slušbovao u Nišu, Kuršumliji, Popovoj Šapci na Šar Planini, Kosovskoj Mitrovici,...napredovao do potpukovnika u penziji... Živjeli u vojnim zgradama...
Ni jedan jedini Bajram nije prošao da se nije glasno i javno proslavio, da rahmetli mati nije imala po par tepsija baklave, hurmašica... i da sve do jednog komšije... nisu na Bajram došle da čestitaju... tako ni njihovi Božići i slave nisu prošle da se nijsu zajednički proslavljale... metnu sebi svoje prase, pred nas ... janje i teletinu...govorim o periodu prije 65.-e
Laže ko kaže da je vjera bila zabranjena i kažnjiva... međuvjerska mržnja i radikalizam je bila...
Last edited by kmirsad on 26/05/2018 11:45, edited 1 time in total.
- Edin H.
#929 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
E to nisam znao.General War wrote:Emerik nije bio ni clan SK...to sam htio da kazem a vodio onakvu firmuEdin H. wrote:Emerik Blum je bio u Jasenovcu, pobjegao i prezivio.General War wrote: Sjoooo![]()
Emerik Blum je inace bio komunjara par exelans
A Salko Selimovic sto je vodio Famos?
- General War
#930 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Bila neka emisija na Al Jazeeri ( nekad i sad) pa bas o tome pricali kao da su znali sta neke tistiEdin H. wrote:E to nisam znao.General War wrote:Emerik nije bio ni clan SK...to sam htio da kazem a vodio onakvu firmuEdin H. wrote:
Emerik Blum je bio u Jasenovcu, pobjegao i prezivio.
A Salko Selimovic sto je vodio Famos?
- commendatore
#931 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
inace punanacija blumova 
- General War
#932 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Vise nego danas..haj mi nadji jednog a da ga partija nije postavila u drzavnoj firmi.commendatore wrote:inace punanacija blumova
- LBVIEW
#933 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Znaci, Bake=svi Bosnjaci?Edin H. wrote:"Dugo smo mi zajedno, i dobro smo smo zivjeli zajedno i dobro smo se borili zajedno, zadnji put na Canekale Bosnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu...!" - BakLBVIEW wrote: Sto bih ja plakao kaf s Turcima veze nemam, za razliku od nekih drucih.![]()
A vidim, uzor Mladic i prica o da'ijama, fino, samo nastavi.
A simptomaticno je da tu tipicnu serpsku pricu tuse oni koji se ospu kad ih se svrsta medju iste.
"Kme, ja sam Bosanjec, Jugosloven, nisam ja Binsr, casna rece".
- General War
#934 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
kmirsad wrote:isx wrote:Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.kmirsad wrote:Na ovoj temi trebali imati pravo diskotovati samo oni koji su 92.-e napunili minimalno 25 godina života...![]()
![]()
Moj je rahmetli babo bio partizan, ranjavan,smrzavan, odlikovan... u partizane otišao sa osnovnom školom, sa 16 g... vojnu akademiju
završio u Jugoslaviji, Sombor, Bileća... nastavio u Moskvi, vratili ga... slušbovao u Nišu, Kuršumliji, Popovoj Šapci na Šar Planini, Kosovskoj Mitrovici,...napredovao do potpukovnika u penziji... Živjeli u vojnim zgradama...
Ni jedan jedini Bajram nije prošao da se nije glasno i javno proslavio, da rahmetli mati nije imala po par tepsija baklave, hurmašica... i da sve do jednog komšije... nisu na Bajram došle da čestitaju... tako ni njihovi Božići i slave nisu prošle da se nijsu zajednički proslavljale... metnu sebi svoje prase, pred nas ... janje i teletinu...govorim o periodu prije 65.-e
Laže ko kaže da je vjera bila zabranjena i kažnjiva... međuvjerska mržnja i radikalizam je bila...
Ja se nadjelio kurbana i po slavama isao kao sasvim normalan dio tadasnjeg folklora u " crvenoj" tuzli.70- 80 te
Sve ostalo je laz.
- insomnia78
#935 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
I ti iz hadzijske porodice? 
- Edin H.
#936 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Bake je legarno izabrani lider Bosnjaka, njegove rijeci sigurno imaju tezinu, kako god ti to zelio spinovati.LBVIEW wrote:Znaci, Bake=svi Bosnjaci?Edin H. wrote:"Dugo smo mi zajedno, i dobro smo smo zivjeli zajedno i dobro smo se borili zajedno, zadnji put na Canekale Bosnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu...!" - BakLBVIEW wrote: Sto bih ja plakao kaf s Turcima veze nemam, za razliku od nekih drucih.![]()
A vidim, uzor Mladic i prica o da'ijama, fino, samo nastavi.![]()
A simptomaticno je da tu tipicnu serpsku pricu tuse oni koji se ospu kad ih se svrsta medju iste.![]()
"Kme, ja sam Bosanjec, Jugosloven, nisam ja Binsr, casna rece".
- insomnia78
- Edin H.
#938 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Nije bila zabranjena, ali zasigurno nije bila pozeljna, pogotovo ne u armiji ili rukovodecim krugovima.kmirsad wrote:isx wrote:Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.kmirsad wrote:Na ovoj temi trebali imati pravo diskotovati samo oni koji su 92.-e napunili minimalno 25 godina života...![]()
![]()
Sa vremenom su stege malo popustile, tako da sam js vise za model Enver Hoxhe
Last edited by Edin H. on 26/05/2018 12:34, edited 1 time in total.
- General War
#939 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Eeeeinsomnia78 wrote:I ti iz hadzijske porodice?
Vjernicke...mada u daljem koljenu ima i hadjija
- kmirsad
#940 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
General War wrote:kmirsad wrote:isx wrote:
Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.![]()
![]()
Laže ko kaže da je vjera bila zabranjena i kažnjiva... međuvjerska mržnja i radikalizam je bila...![]()
Ja se nadjelio kurbana i po slavama isao kao sasvim normalan dio tadasnjeg folklora u " crvenoj" tuzli.70- 80 te
Sve ostalo je laz.
Najgore mi bilo kad me natovari kesama, pa sa sestrama pošalje da ih djelimo po Mejdanu, Kaldrmi, Brdu i Đindić Mahali...
- kmirsad
#941 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ne znam Edine... nije ni zabranjivano...65-a ... Niš... komadant kasarne, babi nadređeni... visok čin imao i brdo odlikovanja... neki Vuković... obavezno nam dolazio na Bajram s Bajramlucima...pojde po tepsije baklava...Edin H. wrote:Nije bila zabranjena, ali zasigurno nije bila pozeljna, pogotovo ne u armiji ili rukovodecim krugovima.kmirsad wrote:isx wrote: Daj makar spusti taj kriterij na 'ko je bio titin pionir'.![]()
![]()
Sa vremenom su stege malo popustile, tako da sam js vise za model Enver Hoxhe.
-
Fudo387
#942 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Jel bilo kako se moglo spavati na klupama, ako nije da ne citam bezveze?
- General War
#943 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Ja sam drzao potez slatina, tusanj, dragodol, sesta bosanskakmirsad wrote:General War wrote:![]()
Sve ostalo je laz.I ja s ocem klao kurbane... pa mi da da ga nahranim prije... a meni suze idu, žao mi...
Najgore mi bilo kad me natovari kesama, pa sa sestrama pošalje da ih djelimo po Mejdanu, Kaldrmi, Brdu i Đindić Mahali...![]()
![]()
-
LipeCvat
#944 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
ma sve neke karine od komunista. Ja od babe nisam ni u mejtef sa rajom smio otići.Fudo387 wrote:Jel bilo kako se moglo spavati na klupama, ako nije da ne citam bezveze?
- General War
#945 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
...jes vala, u hamerici da spavas na klupi mores ustat popisan ko Trump.Fudo387 wrote:Jel bilo kako se moglo spavati na klupama, ako nije da ne citam bezveze?
-
Fudo387
#946 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
I sta kazu, kod tite u partizanima politicki komesari klali kurbane.

- insomnia78
#947 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
A da je tvorevina potrajala jos deset godina ne bi jo znali sta je bajramFudo387 wrote:I sta kazu, kod tite u partizanima politicki komesari klali kurbane.![]()
- General War
#948 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Pa kad moze amerika pomor palestinaca zvat borbom protiv terorizma, lakse je onda nekoga gledat i kao komunistu a i vjernika.
- insomnia78
#949 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
Poceo si se pretvarati u Salika. Samo ti jos Jezid fali
Last edited by insomnia78 on 26/05/2018 13:06, edited 1 time in total.
-
LipeCvat
#950 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?
U mene u mahali već bilo više Gorana nego Fikreta,al eto palili su se kandilji uoči petkainsomnia78 wrote:A da je tvorevina potrajala jos deset godina ne bi jo znali sta je bajramFudo387 wrote:I sta kazu, kod tite u partizanima politicki komesari klali kurbane.![]()