hAZNADAR wrote: 1- A najkrvavije mi je na forumu sto se stalno spominje SDA - isto kao da je silom dosla na vlast. 2- Gdje jugoslovenstvo odavno ne prestavlja nikakvu zdravu logiku i stvarnu sliku nekada, realne fakte,... svo se jugoslovenstvo svodi na doakzivanje neke kao kulture, klase, pedigrea,.. kroz pljuvanje danasnjeg o hvale nekadasnjeg. 3 - Rekoh davno da su svi Jugosloveni/iliti Bosanci/Jugonostalgicari/Titoisti,..... vise socijalan fenomen izgradjen na osnovi pogrsnih stereotipa - negoli nesto ozbiljno.
1 - Ja nisam nigdje spomenuo SDA
2 - Dokazivanje ne samo kulture, nego i rada, i zasluga za rad - jer u mene starci nisu bili ni u KP, niti su bili fakultetski obrazovani (i otac i mati radili u fabrici papira) ali su oboje od svog posla uspjeli skupa da naprave kuću, vikendicu i tad mi je stari vozao stojadina keca, mene je dobio stari u 24 godini. Prenesimo isto na ovaj cirkus od države, radim ko konj, o platama i životnom standardu nećemo ni govoriti, nemam ni kučeta ni mačeta a već mi je 39, nisam član nijedne stranke, imam samo 100.000 KM kredita za stan, koji će biti moj kad odem u penziju (ukoliko je dočekam).
Što se tiče klase, samo uzmi sistem obrazovanja, jarane nećemo dalje pričati, koliko imaš zanatlija danas? Koliko stručnih škola, neda ba više niko guzice ni zehre, svi bi da budu direktori svemira, premijeri i predsjednici vlada, de se ti malo presaberi pa onda posloži jedan smislen post. Čuj pljuvanje, pa nema potrebe za pljuvanjem, ovo sadašnje se samo toliko pljuje i urušava da nema potrebe pominjati sistem obrazovanja iz Juge koji je IZMISLIO OBRAZOVANJE za ovaj nacionalno/ vjerski orijentisani program obrazovanja, u kom se samo potencira na ratu jebo vas rat više da vas jebo. Kad vidim danas sve su to intelektualci, to je Boga za jaja ufatilo, te diploma iz Travnika, te magistrat iz Banjaluke, te doktorat iz Mostara, a daš mu dopis na ćirilici, jarane odmah se počne ibretiti i krstit s obje ruke, toliko o današnjem.
3 - To o stereotipima, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali tebi ni u kom slučaju ne daje pravo da takve ljude nazivaš fašistima i drugim pogrdnim imenima. Mene lično što se tiče, ja sam građanin Bosne i Hercegovine, a pošto nisam ni Srbin, ni Hrvat ni Bošnjak, jebe mi se, ja sam Ostali .... ha ya .... Jer Juga je bila socijalni fenomen, a BiH kao država TRI konstitutivna naroda (a ostale ko jebe) nije fenomen, to je pravi model jedne demokratske države
P.S. I ja sam dobro zapamtio Jugu i bio Titin pionir, i danas imam plavu kapu s petokrakom i crvenu maramu, koja meni ima veće značenje nego šleper humanitarne i predizbornih šupljih priča.
Osjećaj se pozdravljenim