Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post Reply
Kejn

#351 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Kejn »

kmirsad wrote: Nihad Uk
Nihad Uk?

Nišpa junajted kingdom :D
belfy

#352 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by belfy »

babanovac wrote:Ako je razvoj drustva uslovljen opstim regionalnim razvojem , pa tako i pismenost Bosnjaka, kako je moguce da se prvi roman na hrvatskom jeziku pojavio u 16. vijeku, a na bosnaskom, u 20.?
ja ba. kako je moguce da je Tesla rodjen u Hrvatskoj, a u BiH niti jednog Tesle. sad se treba naglabati o Nobelovcima nadalje i to ce nadalje konvergirati samo nuli od rasprave. nemoj biti fuj, to niko ne voli.
kmirsad

#353 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Kejn wrote:
kmirsad wrote: Nihad Uk
Nihad Uk?

Nišpa junajted kingdom :D

Šta Nihad UK ?
Jel govoriš da je on FGR. pa samim tim i NS ?

Građanine Kejn... falsificiraš mi post... što je protivno pravilima foruma Klix.:twisted:
Je li to lijepo.

Red bi bio, naravno ako imaš muda, da pod svojim Nikom obilježiš FGR metu, g Nihada Uk...i pustiš je forumašima na slobodni odstrel.
Samo... ako si to izmislio...i lijepiš čovjeku neutemeljene etikete koje mu mogu naškoditi to nosi odgovornost i posljedice.
radostan dan

#355 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by radostan dan »

Komukatili, dašta...
HAVANA

#356 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Banksy wrote:Da ne čitam zadnjih 15 stranica, šta smo zaključili, jesu li fgr, Sarajlijice i jugokomunjarice opet za sve krivi... :D
Dajem casnu pionirsku rijec,nisam ja nista kiv :cry: Image
muha_sa

#357 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by muha_sa »

pratim
insomnia78

#358 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by insomnia78 »

Joj kod havane kaputica sminkerskog
kmirsad

#359 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Kako si ti bolan muha prećivio nas komunjare...promako si nam... :twisted:
Hajmo... kitu na pokaz... :twisted: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#360 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:Kako si ti bolan muha prećivio nas komunjare...promako si nam... :twisted:
Hajmo... kitu na pokaz... :twisted: :lol: :lol: :lol:
:lol:

dok su me zvali drug bio sam gospodin
kako me poceše gospodinom zvat ne mogu kraj sU krajOm sastavit :lol:
kmirsad

#361 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Ne mogu da se sjetim, kako se ono zvaše ovi kaputići... na vrh mi jazika... :-) :-D
hAZNADAR

#362 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:Nego, do kad će haznadaru biti dozvoljeno da širi netrpeljivost prema Jugoslavenima? Ja ovdje nikad nisam iznio ništa loše što bi se odnosilo na sve, pa ni na većinu Bošnjaka, pa sam redovno proglašavan nekim ko mrzi Bošnjake... Sa druge strane, haznadar redovno udara po svim Jugoslavenima bez ikakve ograde, i nikom ništa... Baška to što siluje zdrav razum...
Jah,.. ima ih nekih tenekih koji kritiku prema SDA proglasavaju islamofobijom, koji kritiku neke akcije izraelske vojske nazovu antisemitizmom, koji kritiku agresivnom fenimizmu nazovu muskim sovinizmom, koji kritiku kriminalnim migrantima nazovu rasizmom, koji kriticare danasnje vladavine prava nazovu komunjarama,.... neki ljudi razmisljaju u krajnostima i druge tako tumace. Drugacije ne mogu.

Kritiku jugoslovenskih izjava o stranoj i nazadnoj vjeri, izmisljenoj naciji u hotelu, intelektualnom skartu, da ne mogu koristiti naziv jezika kojeg hoce, da je Bosna toliko znacajna da postoji zahvaljujuci volji jednog zagorca,..... - nazovi kako hoces i nista me ne moze iznenaditi - jer ima nas kako rekoh svakakvih.

Samo me postedi patetike molim te.

Sudeci po nastupima Jugoslovena - antifasizam jednostavno ne ide uz njihov mentalni sklop. hAZNADAR nije nikada nikome negirao vjeru, naciju, to ismijavao, niti ikoga proglasavao strancem koji treba da se integrise i nalikuje na nas. To uvijek zapamti i ti i tvoj hor koji ne sljivi ono sto se pise vec Ko pise.
hAZNADAR

#363 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by hAZNADAR »

smajjo wrote:E, vako. Nit je bilo fino nit loše, neka sredina. Recimo da je tad čovjek mogao da uzme novu Zastavu za koju platu, što je danas nezamislivo, naravno, Zastava je kršina bila ali bar je eto naša bila a sad vozamo leševe stare 30 godina. Recimo da je tad čovjek mogao da uvijek bude sit,a što se tiče luksuza koji se zove cigare i alkohol, ne znam jel i jedna više država popila alkohola i popušila cigara pa ga je na kraju popušila. Recimo da nije bilo Novalića koji nisu postojali prije rata jer su bili čobani da pričaju da su se Partizani borili protiv antifašizma.. a da je bilo recimo govana u Jugoslaviji, jeste. Recimo i tada je bilo ujki i četa dosta, a vjerovatno smo se mi jedini založili najviše na ideju Bratstva i jedinstva, i zapustili svoju vjeru Islam, dok su drugi poštovali svoje vjere mi smo bili u fazonu Tita mi. Kad je došla BiH mi smo vratili svoju vjeru Islam ali opet je tu doza komunizmo-ateizma koja kvari sve i bolje bi bilo da je to ostao komunizam nego ovaj neki miks Islama i ateizma komunizma nemam pojma. SDA je recimo loš primjer kako to Bošnjak treba da bude musliman..
Kupiti Zastavu za koju platu? Si bio direktor mozda?

Ako mi sta nedostaje iz bivse drzave je to sto nije svaka budala, svaki klinac,... mogao imati auto kao danas i sto je trotoar sluzio za pjesake a ne kao parking.
uglavnomja

#364 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by uglavnomja »

u haznadarovom slucaju nema potrebe citati sta pise - zna se, k'o pokvarena ploca: pljuc pljuc hrak ... po jugi, cinjenicama, zdravom razumu

k'o po zadatku, cim se spomene juga eto ga ... sa istom pricom zasnovanoj na :?: bogtepit'o cemu
i nakupljenim antijugoslovenskim clancima, uglavnom iz perioda par godina prije rata, sa totalnim besmislicama
Fudo387

#365 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

kmirsad wrote:Ne mogu da se sjetim, kako se ono zvaše ovi kaputići... na vrh mi jazika... :-) :-D
Dolce Gabbana.
furlan

#366 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by furlan »

babanovac wrote:Ako je razvoj drustva uslovljen opstim regionalnim razvojem , pa tako i pismenost Bosnjaka, kako je moguce da se prvi roman na hrvatskom jeziku pojavio u 16. vijeku, a na bosnaskom, u 20.?
Pa pisali na turskom. 8)
hAZNADAR

#367 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by hAZNADAR »

Ovo su sad neki novi momenti. Ah ta kulturoloska superiornost susjednih kultura, ... :lol:
Osjecam da bi bilo suvisno spominjati Uskufija, alhamijado knjizevnost,....
kmirsad

#368 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Fudo387 wrote:
kmirsad wrote:Ne mogu da se sjetim, kako se ono zvaše ovi kaputići... na vrh mi jazika... :-) :-D
Dolce Gabbana.
Nije ba... sjetio sam se... đubretarac... :-D :-D :-D
Kasnije bile Meklaudovke... :-D
HAVANA

#369 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Doci cu u krombi kaputu i cucu kad ti se moje ime omakne,i krene...
kmirsad

#370 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

sama od sebe... posljednja suza za meneeeeee....jedan za drugim vooooozovi polako prolaze.... :-D
insomnia78

#371 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by insomnia78 »

Nije ovo djubretarac jebo ga kolac
muha_sa

#372 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Nije ovo djubretarac jebo ga kolac
ni nalik
Fudo387

#373 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

Djubretarac ima kapuljacu i onu drvenu dugmad od tri kile.
Fudo387

#374 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

Ono Havani dao Bosko Buha kad se vratio sa Igmana.
furlan

#375 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by furlan »

Sta ba oni metuzalemi drve nesto o crvenim pasosima i hodanjima po Evropi. Veze nemaju, danas milion Bosanaca po svijetu hoda, po tri pasosa imaju, jebla ih crvena šara :-)
Post Reply