Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post Reply
HAVANA

#326 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Jel ovo ta,muslimanka? :D Simpaticno joj stoji sladoled.
Bloo
Globalna šefica

#327 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Bloo »

Jeste zavrsili sa verbalnim onanisanjem?
piupiu

#328 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Proziva te moderator, veli da imas strani pasos i da si mahalusa. :D
Ma pusti Alipašinca, oni su se toliko oturili da kod njih bez pasoša više i ne možeš. :oops: Moraću mu poslat' ZK izvadak da vidi da sam sišla iz mahale. Sad sam haustorče 1/1, fina graCka raja, šon fon... :D :lol:
Bloo
Globalna šefica

#329 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Bloo »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:Proziva te moderator, veli da imas strani pasos i da si mahalusa. :D
Ma pusti Alipašinca, oni su se toliko oturili da kod njih bez pasoša više i ne možeš. :oops: Moraću mu poslat' ZK izvadak da vidi da sam sišla iz mahale. Sad sam haustorče 1/1, fina graCka raja, šon fon... :D :lol:
Alipašino dođe kao Republika Peščenica, a chmoljo je Malnar :D
HAVANA

#330 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Bloo wrote:Jeste zavrsili sa verbalnim onanisanjem?
Ja jos gledam ovu fudbalerovu naku.
HAVANA

#331 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Kuku kad procita pa me dodje trazit.Sa sabljom. :cry:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#332 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote: Neki dan nešto tražio u vezi Francka Riberya i skontam da mu se jedan od sinova zove Sayf al-islam, Sablja islama. Pravo ime, ljepo, francusko :thumbup: :mrgreen:
Kopira Gadafija.
kmirsad

#333 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

HAVANA wrote:Kuku kad procita pa me dodje trazit.Sa sabljom. :cry:
Da te neče dosunetit... još malo... poslije berbe Skake... :shock: :lol:
piupiu

#334 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by piupiu »

Bloo wrote:Alipašino dođe kao Republika Peščenica, a chmoljo je Malnar :D
Image

:D
Fudo387

#335 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Sve sto je 300 metara van kruga dje ona vatra non stop pici, Vojkovici jarane. :D
HAVANA

#336 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Vatru treba ugasit,bezeze gori.
Fudo387

#337 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Vatru treba ugasit,bezeze gori.
Pa sad, ono je dobra lokacija za kafic. Ne znam. :D
HAVANA

#338 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by HAVANA »

Nargila jaaaraanee
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#339 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote:Nego, do kad će haznadaru biti dozvoljeno da širi netrpeljivost prema Jugoslavenima? Ja ovdje nikad nisam iznio ništa loše što bi se odnosilo na sve, pa ni na većinu Bošnjaka, pa sam redovno proglašavan nekim ko mrzi Bošnjake... Sa druge strane, haznadar redovno udara po svim Jugoslavenima bez ikakve ograde, i nikom ništa... Baška to što siluje zdrav razum...
Dobro pitanje!
Fudo387

#340 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote:Nego, do kad će haznadaru biti dozvoljeno da širi netrpeljivost prema Jugoslavenima? Ja ovdje nikad nisam iznio ništa loše što bi se odnosilo na sve, pa ni na većinu Bošnjaka, pa sam redovno proglašavan nekim ko mrzi Bošnjake... Sa druge strane, haznadar redovno udara po svim Jugoslavenima bez ikakve ograde, i nikom ništa... Baška to što siluje zdrav razum...
Dobro pitanje!
Nije ovo pitanje, klasicno kmecanje i upiranje prstom.
Ja ne primjecujem da frajer nekog vrijedja pa da se poziva na sankcije.
Ne svidja ti se njegovo pisanje, razmisljanje, pa nemoj citati i raspravljati sa njim.
Ili bi trebali pustiti sajprusa da napise feferat, mi svi klimnemo glavom, tako je druze sanprus, zivio sajprus, i diskusija zavrsena?
piupiu

#341 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Sve sto je 300 metara van kruga dje ona vatra non stop pici, Vojkovici jarane. :D
:lol: Znala sam ja, Fudo, da si ti u srcu praaaaavi Sarajlija. :D :lol:
Nacionalniid_BOSANCI

#342 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Odmah nakon povlacenja Otomanskog carstava sa Balkana Srbija je krenula sa prosirenjem njene teritorije na racun teritorije Bosnjaka i Albanaca u Srbiji a zatim i okupaciom samostalne drzave Bosne i Hercegovine nakon ubistva Ferdinanda i startovanjem 1 svjetskog rata. Kroz 2 Balkanska rata Srbija je vec uveliko unisla u njene ciljeve ubijanja i protjerivanja Bosnjaka i Albanaca iz Srbije kao i okupiranih podrucja srednje i juzne Srbije, Sandzaka i Kosova. Nakon atentata Gavrila Principa na Ferdinanda u Sarajevu (BiH) i povlacenja Austrougarske sa teritorije BiH, Sandzaka I Kosova krenula je okupacija samostalne drzave Bosne i Hercegovine i teritorija Bosnjaka i Albanaca u Sandzaku i Kosovu. To su uradili tako sto su napravili dogovor Srbi, Hrvati i Slovenci bez ucesca Bosnjaka i Albanaca te napravili od svih drugih drzava, teritorija i naroda Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Nakon drugog svjetskog rata i dolazenjem Tita na vlast moze se slobodno reci da je Tito drzavu Bosnu i Hercegovinu izvukao iz okupacije drzava Srbije, Hrvatske i Slovenije i vratio joj njenu drzavnu samostalnost. Licno smatram da je Tito stvaranjem Yugoslavije spasio Bosancebosnjake kao i Bosnjake na drugim teritorijama Srbije i Sandzaka od daljneg genocida i protjerivanja iz Srbije i Bosne i Hercegovine od strane Srbije i Hrvatske. Opismenio je sve narode, dao im slobodu, napravio dobru multikulturu i izgradio dobro Yugoslaviju u odnosu na sve druge okupatore koji su bili na prostoru Bosne i Hercegovina. Time su Bosanskobosnjacki narod kao i drugi Bosnjaci iz bivse Yugoslavije dobili veliki predah da se oporave, skoluju i kada on umre ostavi Bosancimabosnjacima, Bosanskim katolicima i pravoslavcima, Srbima i Hrvatima kao i drugim narodima iz Bosne i Hercegovine da zajednicki grade,vode i cuvaju svoju samostalnu drzavu Bosnu i Hercegovinu. To je bio Titov cilj, sta je bilo nakon njegove smrti svi znamo kada je Srbija kao i prije njega krenula u ponovno otimanje tudjih teritorija, ubijanja i protjerivanja Bosanacabosnjaka iz drzave BiH. Zato je bitno poznavati istoiju i pamtiti je da se ona nebi vise nikada ponovila Bosnacimabosnjacima kao i drugim Bosnjacima u Srbiji.
Mirza007

#343 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Mirza007 »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Odmah nakon povlacenja Otomanskog carstava sa Balkana Srbija je krenula sa prosirenjem njene teritorije na racun teritorije Bosnjaka i Albanaca u Srbiji a zatim i okupaciom samostalne drzave Bosne i Hercegovine nakon ubistva Ferdinanda i startovanjem 1 svjetskog rata. Kroz 2 Balkanska rata Srbija je vec uveliko unisla u njene ciljeve ubijanja i protjerivanja Bosnjaka i Albanaca iz Srbije kao i okupiranih podrucja srednje i juzne Srbije, Sandzaka i Kosova. Nakon atentata Gavrila Principa na Ferdinanda u Sarajevu (BiH) i povlacenja Austrougarske sa teritorije BiH, Sandzaka I Kosova krenula je okupacija samostalne drzave Bosne i Hercegovine i teritorija Bosnjaka i Albanaca u Sandzaku i Kosovu. To su uradili tako sto su napravili dogovor Srbi, Hrvati i Slovenci bez ucesca Bosnjaka i Albanaca te napravili od svih drugih drzava, teritorija i naroda Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Nakon drugog svjetskog rata i dolazenjem Tita na vlast moze se slobodno reci da je Tito drzavu Bosnu i Hercegovinu izvukao iz okupacije drzava Srbije, Hrvatske i Slovenije i vratio joj njenu drzavnu samostalnost. Licno smatram da je Tito stvaranjem Yugoslavije spasio Bosancebosnjake kao i Bosnjake na drugim teritorijama Srbije i Sandzaka od daljneg genocida i protjerivanja iz Srbije i Bosne i Hercegovine od strane Srbije i Hrvatske. Opismenio je sve narode, dao im slobodu, napravio dobru multikulturu i izgradio dobro Yugoslaviju u odnosu na sve druge okupatore koji su bili na prostoru Bosne i Hercegovina. Time su Bosanskobosnjacki narod kao i drugi Bosnjaci iz bivse Yugoslavije dobili veliki predah da se oporave, skoluju i kada on umre ostavi Bosancimabosnjacima, Bosanskim katolicima i pravoslavcima, Srbima i Hrvatima kao i drugim narodima iz Bosne i Hercegovine da zajednicki grade,vode i cuvaju svoju samostalnu drzavu Bosnu i Hercegovinu. To je bio Titov cilj, sta je bilo nakon njegove smrti svi znamo kada je Srbija kao i prije njega krenula u ponovno otimanje tudjih teritorija, ubijanja i protjerivanja Bosanacabosnjaka iz drzave BiH. Zato je bitno poznavati istoiju i pamtiti je da se ona nebi vise nikada ponovila Bosnacimabosnjacima kao i drugim Bosnjacima u Srbiji.
Oporavili smo se dobro, uduplali i odskolovali. To su cinjenice.
Vidi sam gdje smo u zadnjih 10 godina. Natalitet jedva pozitivan, sve sto moze od vani. Jedino broj (bezvrijednih) diploma raste. To nam je najjaca industrija.
Banksy

#344 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Banksy »

Da ne čitam zadnjih 15 stranica, šta smo zaključili, jesu li fgr, Sarajlijice i jugokomunjarice opet za sve krivi... :D
kmirsad

#345 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Da ne čitam zadnjih 15 stranica, šta smo zaključili, jesu li fgr, Sarajlijice i jugokomunjarice opet za sve krivi... :D
Naravno da smo krivi, posebno mi što smi i FGR i komunjare...
A pošto Ns stalno prozivaju da su FGR, to je ribnjak pun ribe...
:roll: Da mi je mi označi FGR- ovce, da uputi, da se ne profanišem i đaba i ne startam na proklete hetero i nenapijam pogrešne...

Glavni odbor Naše stranke čine:

Elvis Vreto
Predrag Kojović
Samir Fazlić
Amra Zulfikarpašić
Sanin Granov
Anton Rajić
Robert Pleše
Vildan Gurda
Anesa Karaselimović
Jasenko Jovančić
Tarik Jažić
Nihad Hrustemović
Adla Kupusović
Merima Mujanović
Amela Topuz
Enisa Spahić
Alisa Davidović
Nevio Bruck
Anes Mašić
Redžo Lemezan
Indira Pašović
Mirad Pinjić
Maja Trogrlić
Željko Perić
Mirza Ferhat
Zinaida Zečević
Dževdet Huskić
Elvir Rožajac
Jasmin Alić
Olivera Sadiković
Derviš Čičko
Nerma Burek
Dženan Moralić
Mevlija Helić
Nataša Ibrahimagić
Sead Mušić
Zdravko Radošević
Enes Kurtović
Damir Jukić
Rijad Durkić
Vibor Handžić
Sanel Kabiljagić
Emir Baščelija
Berin Mušanović
Mirza Hrustanović
Duško Mirjanić
Hrvoje Gavrančić
Sanela Klarić

Predsjedništvo Naše stranke:

Predrag Kojović, predsjednik

Elvis Vreto, predsjednik Glavnog odbora

Sabina Ćudić, potpredsjednica

Nasiha Pozder, potpredsjednica

Edin Forto, potpredsjednik

Nihad Uk

Mirsad Čamdžić

Lejla Dragnić

Želimir Bukarić

Zvjezdan Karadžin

Tarik Haverić

Irma Baralija

Mirza Bajramović

Vildana Bešlija

Sanja Renić

Neno Zuko

Amela Kuskunović

Damir Marjanović

Nina Kisić

Vedran Hadžić

Selim Bešlagić

Nadzorni odbor Naše stranke ima 5 (pet) članova/ica:

Igor Baroš
Aida Krstić
Saud Karić
Marko Cvitanović
Damir Selimović

Sud časti Naše stranke ima 5 (pet) članova/ica:

Danis Tanović
Vesna Hadžiosmanović
Emir Dizdar
Nađa Nukić
Hajrudin Helić

Nemoj ako nisi siguran...
Last edited by kmirsad on 10/05/2018 17:43, edited 1 time in total.
Banksy

#346 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:Prije komunista, u BiH je zivjelo manje od 800 Bosnjaka s fakultetskom diplomom.

Nakon komunista, toliko ih je zivjelo u mom rodnom naselju.

Kao sto vidimo na ovoj temi - ocito je cilj da srozavamo obrazovanje dok se ne vratimo na intelektualni nivo iz 1936, s 80% nepismenih i jednim doktorom na 100,000 ljudi.
i, zbog necijepljenja, umiranje od zaraznih bolesti...

U Bosni i Hercegovini opada broj cijepljene protiv zaraznih bolesti.

Procenat djece koja su dobila MMR vakcinu u Federaciji BiH pao na 64 posto, što je značajno ispod prosjeka od 95 posto koliko je potrebno za kvalitetan kolektivni imunitet koji preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
Banksy

#347 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:Da ne čitam zadnjih 15 stranica, šta smo zaključili, jesu li fgr, Sarajlijice i jugokomunjarice opet za sve krivi... :D
A pošto Ns stalno prozivaju da su FGR, to je ribnjak pun ribe... :roll:

Da mi je mi označi FGR- ovce, da uputi, da se ne profanišem i đaba i ne startam na proklete hetero i nenapijam pogrešne...

Za početak, ono što je sigurno, bar prema forumskim definicijama, to su svi NS nebošnjaci, + poneki Bošnjak koji - kako kaže jedan bivši ministar, a danas istknuti 'opozicionar' - 'voli klempu'.
Dalje ćemo vidjeti...
kmirsad

#348 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kmirsad wrote:
A pošto Ns stalno prozivaju da su FGR, to je ribnjak pun ribe... :roll:

Da mi je mi označi FGR- ovce, da uputi, da se ne profanišem i đaba i ne startam na proklete hetero i nenapijam pogrešne...

Za početak, ono što je sigurno, bar prema forumskim definicijama, to su svi NS nebošnjaci, + poneki Bošnjak koji - kako kaže jedan bivši ministar, a danas istknuti 'opozicionar' - 'voli klempu'.
Dalje ćemo vidjeti...
Đaba... nema druge... valja sazvat Kongres stranke... pod nazivom "Kite na pregled!" pa na sendviće s đunkom...
Utvrdit ćemo mi to ko se tu šverca i proda gravće na tavće...
babanovac

#349 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by babanovac »

Ako je razvoj drustva uslovljen opstim regionalnim razvojem , pa tako i pismenost Bosnjaka, kako je moguce da se prvi roman na hrvatskom jeziku pojavio u 16. vijeku, a na bosnaskom, u 20.?
insomnia78

#350 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by insomnia78 »

Ih kako. To poredis ‘šnjake sa nositeljima EU vrijednosti
Post Reply