Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
jah, ali je bio dovoljno inteligentan da bi znao šta će polučiti rezultat.
- Sanjarko
#27 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Sto je glup. Pola nece za birokrate da glasa jer su krade, 10-15% glasa za birokrate koji su sami te iste birokrate ili zavise od birokrata.
Mi ih ovdje u Bosni zovemo uhljebi. Bilo stranacki kadar, bilo administrativni kadar a sve je to stranacki kadar, tj. birokrate ili kako mi kazemo uhljebi.
A narod ubijen pravo i psihicki i fizicki. Pa je apatican itd.
PS. Jesu li Amerikanci itd. glupi sto izabrase Trampa itd.
PPS. Tramp, Putin, Vucic, itd. Sto nisu ti narodi glupi i sto nema tema kako su ti narodi koji ove izabrase glupi.
Mi ih ovdje u Bosni zovemo uhljebi. Bilo stranacki kadar, bilo administrativni kadar a sve je to stranacki kadar, tj. birokrate ili kako mi kazemo uhljebi.
PPS. Tramp, Putin, Vucic, itd. Sto nisu ti narodi glupi i sto nema tema kako su ti narodi koji ove izabrase glupi.
- kamberovica polje
#28 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Nek SDP nabavi svog bika za Čevljanoviće. Mogu ga i ofarbat u SDP crveno s parolama stranke.
E ako to nije približavanje narodu onda ne znam šta je.
E ako to nije približavanje narodu onda ne znam šta je.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#29 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Pa da. Kompleksne latinske pravne formule izraziti jednostavnim narodnim jezikom. Genije.Chmoljo wrote:jah, ali je bio dovoljno inteligentan da bi znao šta će polučiti rezultat.
Imamo i mi "Bogišiće" samo nisu po mjeri epohe, "duha vremena", aktuelnog sistema vrijednosti i na kraju - halke.
Digli ljudi ruke od svega.
- Challenger_
#30 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Izvini, morao sam, kod Karčića sam radio seminar na temu građanskih zakonika.
-
Fudo387
#31 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Banditi jesu, glupi nisu.
Nemaju elitu koja ce im urediti drustvo, inace sasvim dobro funkcionisu u uredjenim drzavama.
Otezavajuci faktor je i to sto su na vjetrometini kako znaju za sebe, ko god naidje i pristavi ga.
Dobro je to kakvih ima.
Nemaju elitu koja ce im urediti drustvo, inace sasvim dobro funkcionisu u uredjenim drzavama.
Otezavajuci faktor je i to sto su na vjetrometini kako znaju za sebe, ko god naidje i pristavi ga.
Dobro je to kakvih ima.
- hadzinicasa
#32 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
mislim da govorimo o dva razlicita aspekta ovdje pri cemu ni jedan ne treba podcjenjivati.Challenger_ wrote:Pa da. Kompleksne latinske pravne formule izraziti jednostavnim narodnim jezikom. Genije.Chmoljo wrote:jah, ali je bio dovoljno inteligentan da bi znao šta će polučiti rezultat.
Imamo i mi "Bogišiće" samo nisu po mjeri epohe, "duha vremena", aktuelnog sistema vrijednosti i na kraju - halke.
Digli ljudi ruke od svega.
Jedan je klima odnosno okruzenje, odnosno prepoznavanje od strane "vlasti" potrebe za priblizavanjem necega puku, a druga dimenzija je nacin na koji je to uradjeno. svak je zasluzan za svoj dio.
u narodu poznatije pod: sta i kako.
kada ovo kazem, zapravo hocu reci da postoje progresivne snage i u BiH koje prepoznaju potrebe, imaju sjajne projekte, medjutim to ostaje na nivou pojedinacne inicijative, bez mogucnosti omasovljavanja i stvarnog pokretanja ili promjene icega dok ne bude postojala podrska ove druge "dimenzije", odnosno klima u kojoj je ovakvo ponasanje (a time i rezultati) dobrodoslo, pozeljno, promovisano i podrzano.
- fosna2014
#33 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Mislim da ne shvatate sustinu problema ovdje. Nisu oni glupi. Oni imaju korist od tog sistema i nacina vladanja. Ja bih prije rekao da oni koji ne izlaze ili naprave listic nevazecim nisu u stanju da skopcaju sustinu izbora. Krivi su oni koji ne izlaze jer to pricutno znaci podrska za trenutno stanje. To su za mene najveci glupani.
- Challenger_
#34 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Možda ljudi ne izlaze jer ni u jednoj aktulenoj političkoj opciji ne prepoznaju svoj izbor.fosna2014 wrote:Mislim da ne shvatate sustinu problema ovdje. Nisu oni glupi. Oni imaju korist od tog sistema i nacina vladanja. Ja bih prije rekao da oni koji ne izlaze ili naprave listic nevazecim nisu u stanju da skopcaju sustinu izbora. Krivi su oni koji ne izlaze jer to pricutno znaci podrska za trenutno stanje. To su za mene najveci glupani.
________
Hadžinice, saglasan, 100%.
- fosna2014
#35 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
To bi vazilo da se radi o nekoj srednjoevropskoj drzavi, ali ne o BiH kojoj vladaju ekstremisti svih boja. Ovdje se ne glasa uopce vise za neku ideologiju nego cisto da se pomete ova bagra koja je zamotala drzavu u crno.Challenger_ wrote:Možda ljudi ne izlaze jer ni u jednoj aktulenoj političkoj opciji ne prepoznaju svoj izbor.fosna2014 wrote:Mislim da ne shvatate sustinu problema ovdje. Nisu oni glupi. Oni imaju korist od tog sistema i nacina vladanja. Ja bih prije rekao da oni koji ne izlaze ili naprave listic nevazecim nisu u stanju da skopcaju sustinu izbora. Krivi su oni koji ne izlaze jer to pricutno znaci podrska za trenutno stanje. To su za mene najveci glupani.
________
To je Polenta. A o nekakvim pravima mozemo onda poslije toga.
Preto 162.000 nevazecih listica? Dante bolan ljudi urazumite se. Nesto tu debelo srmdi.
- Control panel
#36 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Kako to da stranke gdje su vjernici najvise kradu. SDA, HDZ?
Zar to nije jefan od grijeha. Ne kradi.
Zar to nije jefan od grijeha. Ne kradi.
- Control panel
#37 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Paneka formiraju svoju stranku. Stranka neglasaca i rijesen problem. Samo neka izadju da ovi vise ne vladaju.Challenger_ wrote:Možda ljudi ne izlaze jer ni u jednoj aktulenoj političkoj opciji ne prepoznaju svoj izbor.fosna2014 wrote:Mislim da ne shvatate sustinu problema ovdje. Nisu oni glupi. Oni imaju korist od tog sistema i nacina vladanja. Ja bih prije rekao da oni koji ne izlaze ili naprave listic nevazecim nisu u stanju da skopcaju sustinu izbora. Krivi su oni koji ne izlaze jer to pricutno znaci podrska za trenutno stanje. To su za mene najveci glupani.
________
- Challenger_
#38 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Možda tih 45-50% sebe ne vide u njima, niti misle da postoji kvalitetna alternativa pa ostaju kući.fosna2014 wrote:To bi vazilo da se radi o nekoj srednjoevropskoj drzavi, ali ne o BiH kojoj vladaju ekstremisti svih boja.
Ne bih ja baš tako lako otpisivao apstinente.
Pravda za apstinente!
- Challenger_
#39 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Neće SDA ali neće ni SDP/DF/NS.Control panel wrote:Pa neka formiraju svoju stranku. Stranka neglasaca i rijesen problem. Samo neka izadju da ovi vise ne vladaju.
Legitimno.
-
neko_sa_strane
#40 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Stockholmski sindrom! Što te više jedna te ista vlast tuče u glavu pogotovo putem medija ti ih opet biraš. Srozali su svaki segment društva pogotovo obrazovanje. Nije se smjelo dopustiti da se o obrazovanju odlučuje na kantonalnom nivou. Takođe religiju i tzv. vjeronauku trebalo je išutirati iz obrazovnog sistema. Kod nas ako ne pripadaš bilo kakvom toru: nacionalnom, vjerskom, političkom (nerijetko moraš biti učlanjen u sva tri) imaš male šanse. Ne podstiče se individualizam a o kritičkom razmišljanju da ne pišem.
- Sanjarko
#41 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Ja opet ponavljam. 10-15% ljudi izabere SDA. To je vecinom njihov stranacki kadar i clanovi njihovih porodica. Ljevicarske da ne kazem socijalisticke stranke isto toliko dobiju. Dok u Hrvata HDZ dobije 30% podrske, a u Srba SNSD 25% podrske ili duplo vise nego u Bosnjaka i Bosanaca SDA.Vizionar 1985 wrote:Sto je glup. Pola nece za birokrate da glasa jer su krade, 10-15% glasa za birokrate koji su sami te iste birokrate ili zavise od birokrata.
Ali opet ponavljam post svoj. Jesu li Amerikanci itd., glupi.
-
criticos
#42 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Ti građani su jedni te isti genom, i nacionalnost ne igra ulogu, koliko igra ulogu evolucioni element. Nisu glupi, već primitivni.
Ti građani su jedni te isti genom, i nacionalnost ne igra ulogu, koliko igra ulogu evolucioni element. Nisu glupi, već primitivni.
Popis borbe bikova u BiH:
Čevljanovići
Gorica-Sovići kod Gruda
Graci, kod Mrkonjića Grada
Granice kod Busovače
Hrustovo
Jajce
Ključ, Velegići
Kruševo kod Mostara
Kudići, kod Velike Kladuše
Livno, Vržerala (Seoska olimpijada Buško blato)
Posušje, Ilijino brdo
Rakitno
Ričica
Sanica, Gronji Budelj (Grmečka korida)
Stričići kod Banje Luke (Kočićev zbor)
Visoko, Buci
Vitez, na Raškom polju
Žepče
- Sanjarko
- tovarish
#44 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Narod je glup i tacka.
- Roccohljup
#45 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
možda nisu glupi....ali su mazohisti

- triconja
#46 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Bilo bi dobro statisticki procerat ove koji glasaju kroz nakav kriterij sto se tice obrazovanja zbog sto boljeg priblizavanja neglasacima. Tek onda ako to ne uspije moze se rec da je narod glup.
- agent_zero
#47 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Narod je, prije svega, primitivan.tovarish wrote:Narod je glup i tacka.
- tovarish
#48 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Moze i tako.agent_zero wrote:Narod je, prije svega, primitivan.tovarish wrote:Narod je glup i tacka.
- Sanjarko
#49 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
Ja ba. "Stoka". A Amerikanci, Rusi, Srbi, Hrvati itd., nisu ni primitivni ni glupi samo smo mi u Bosni to sve.
Vrh agrument za to su borbe bikova koje se po svijetu odrzavaju od Amerike kao kontinenta do Australije kao kontinenta. A gdje su tu borbe pijetlova, pasa, bogomoljki itd.
Vrh agrument za to su borbe bikova koje se po svijetu odrzavaju od Amerike kao kontinenta do Australije kao kontinenta. A gdje su tu borbe pijetlova, pasa, bogomoljki itd.
- Sanjarko
#50 Re: Jesu li “gradjani” BiH Bosnjaci, Srbi, Hrvati a i ostali glupi?
A gdje su utrke od pasa do zohara i slicno.