JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
-
Muamer00
#1 JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Tokom provedbene ankete o tome da li su cijne telekom operatera opravdane ili pak nisu ustanovio sam negodovanja mnogih korisnika koji koriste razlicite telekom operatere. Razliciti operateri daju razlicite cijene pripaid i postpaid korisnika. Mnogi od nas se žale da cijene poruka i poziva nisu prihvatljive i da nase financisko stanje nije stabilno.
Iskljucivo me zanima vase misljenje ?
Hvala,
Hvala,
- muminovic
#2 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Ne trosi vrijeme, strpi se jos malo. Uskoro u BiH ulaze Njemci preko Srpskog telecoma (koji je sada i u RS). (kupuju ga Ameri pa prodaju Njemcima)
BH Telecom ce ili propast, ili ce se morati prodati.
Amerikanci do sada dali najbolju ponudu za kupovinu Srpskog Telekoma
Po svemu sudeći Srbija će prodati Telekom Srbije po još većoj ceni od planirane. Kako se saznaje, od šest prispelih ponuda za kupovinu srpskog telekomunikacionog giganta najbolja glasi na oko – 1,47 milijardi evra (milijardu i četristosedamdeset miliona evra).
– Šest prispelih ponuda tu kupovinu Telekoma Srbije se ne razlikuju umnogome, ali je jedna od njih premašila cifru od očekivanih 1,4 milijarde evra, koliko je Vlada Srbije očekivala da dobije za prodaju, otkriva dobro obavešteni izvor Telegrafa, i dodaje:
– Najveću cifru ponudio je američki fond „Colbeck Capital Management“, za kupovinu većinskog paketa Telekoma. Ponuđena cifra ovog fonda je oko milijardu i četristosedamdeset miliona evra.
Iza njih su se našli sledeći ponuđači: Fond „Mid Europa Partners“, konzorcijum „Apollo Global Management – Slovenački Telekom“, potom „Advent International“, ruski „Mobile TeleSystems (MTS)“ i „Novator Partners“.
Vlada Srbije u više navrata izjavila da će „Telekom Srbija“ biti prodat samo ukoliko se za tu kompaniju dobije povoljna cena, a da se u suprotnom, to neće dogoditi.
(Telegraf)
BH Telecom ce ili propast, ili ce se morati prodati.
Amerikanci do sada dali najbolju ponudu za kupovinu Srpskog Telekoma
Po svemu sudeći Srbija će prodati Telekom Srbije po još većoj ceni od planirane. Kako se saznaje, od šest prispelih ponuda za kupovinu srpskog telekomunikacionog giganta najbolja glasi na oko – 1,47 milijardi evra (milijardu i četristosedamdeset miliona evra).
– Šest prispelih ponuda tu kupovinu Telekoma Srbije se ne razlikuju umnogome, ali je jedna od njih premašila cifru od očekivanih 1,4 milijarde evra, koliko je Vlada Srbije očekivala da dobije za prodaju, otkriva dobro obavešteni izvor Telegrafa, i dodaje:
– Najveću cifru ponudio je američki fond „Colbeck Capital Management“, za kupovinu većinskog paketa Telekoma. Ponuđena cifra ovog fonda je oko milijardu i četristosedamdeset miliona evra.
Iza njih su se našli sledeći ponuđači: Fond „Mid Europa Partners“, konzorcijum „Apollo Global Management – Slovenački Telekom“, potom „Advent International“, ruski „Mobile TeleSystems (MTS)“ i „Novator Partners“.
Vlada Srbije u više navrata izjavila da će „Telekom Srbija“ biti prodat samo ukoliko se za tu kompaniju dobije povoljna cena, a da se u suprotnom, to neće dogoditi.
(Telegraf)
-
Muamer00
#3 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
U nasoj druzavi BH telecom je najzastupljeni, sto bi znacilo da ovi ostali telekom operateri M-tel, Ht-eronet, Hallo i dr apsolutno bi bili kao pijuni. Ako ameri svoje korijene puste ovde nece valjat ni za nas ni za nase dzepove. :/
- Hemera
#4 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Mislim da cijene i ne igraju veliku ulogu koliko igra kod pojedinaca čiji je telekom...jel hr,bošnjački ili pak rs...
-
zrakomlat
#5 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Tačno. Posebno eronet i bht, vještačka podjela na naše i njihove, a ustvari većinski vlasnik oba je država, tj fbih. A mtel je nešto jeftiniji od ostalih, ali nedovoljno, jer i oni iskorištavaju tu situacija iako su privatna firma. Moj rođak u HR ima uslove kakve mi ne možemo ni sanjati, zove nas sve s mobitela, jeftiniji mu od fiksnog. HR je od nas jeftinija čini mi se 4 puta, nisam siguran, a u narednih par godina mora još snižavati cijene da bi bile u skladu s prosjekom EU.Hemera wrote:Mislim da cijene i ne igraju veliku ulogu koliko igra kod pojedinaca čiji je telekom...jel hr,bošnjački ili pak rs...
-
Muamer00
#6 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Mislim da danasnjoj generaciji, omladinskom svijetu to nekako predstavlja veci problem u odnosu na starije. U odnosu na EU kog kojih su cijene telekom operatera mnogo manje i pruzaju dosta vise opcija za internet u druge pakete. Dok kod nas telecom drzi glavnu palicu i po svemu sudeci najzastupljeniji je na BH trzistu.
-
preludezalude
#7 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Ja iz Katara sa BH telekom pretplatnickim brojem zovem bh telekom pretplatnicki broj u BiH po cijeni oko 7KM /minut. A sa Katarskim pripejd brojem zovem isti taj broj u BiH po cijeni 0,50KM /minut. Eto koliko nas deru.
- alibegoa
#8 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Da nije pravo poređenje za koliko iz BiH sa Katarskim brojem zoveš broj u Kataru?preludezalude wrote:Ja iz Katara sa BH telekom pretplatnickim brojem zovem bh telekom pretplatnicki broj u BiH po cijeni oko 7KM /minut. A sa Katarskim pripejd brojem zovem isti taj broj u BiH po cijeni 0,50KM /minut. Eto koliko nas deru.
-
KIseljak12
#9 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Mislis na nepovoljne cijene prepaida i povoljnije cijene postpaida? Mislim da je slicno i kod drugih operatera vani.Muamer00 wrote:Tokom provedbene ankete o tome da li su cijne telekom operatera opravdane ili pak nisu ustanovio sam negodovanja mnogih korisnika koji koriste razlicite telekom operatere. Razliciti operateri daju razlicite cijene pripaid i postpaid korisnika. Mnogi od nas se žale da cijene poruka i poziva nisu prihvatljive i da nase financisko stanje nije stabilno.
Hvala,
Druga je prica koliko muzike dobijes za te pare.
-
Muamer00
#10 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Europa ima vise zastupljenih telekom operatera i time nastupa konkurencija. Kod nas na balkanu imamo par operatora koje mozes nabrojati na prste jedne ruke koji su stacionarni i nemaju neku preveliku konkurenciju. Mislim da su zato takve cijene
- tututuuuu
#11 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
Nema ovdje konkurencije jer ljudi ovdje (kako je to vec napisano) koriste mrezu prema svom etnickom izjasnjavanju.
Pa svako ima svoje stado koje muze i nema potrebe da nesto mijenja i to ti je to. 
kad ti zazvoni 061 znas ko zove, kad zazvoni 063 znas ko zove itd...
u 97% slucajeva je tako.
Al ajde, sjecam se tamo prije desetak godina kad je start paket kostao 50 KM, tako da...
kad ti zazvoni 061 znas ko zove, kad zazvoni 063 znas ko zove itd...
Al ajde, sjecam se tamo prije desetak godina kad je start paket kostao 50 KM, tako da...
-
Muamer00
#12 Re: JESU LI DISKRIMINATORSKE CIJENE TELEKOM OPERATORA OPRAVDANE
mislim da barem 75 % stanovnistva BIH koristi BH telecom kao operatera, u ovom vremenu mislim da se vise i ne gleda cijena nego koji operater koristis