Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
-
shuriken'
#1 Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Neki dan na Vilsonovom, česma ne radi. Danas u parku kod kantona, nista. Iza kod Alipasine dzamije, zatvoreno. Je li moguće da je to zbog Ramazana?
-
Mr.Penguin
#2 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Sve je moguce.
-
shuriken'
#3 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
nadam se da nije, to bi fakat bilo too much za ovaj multikulturni grad
- MedenoSrce
#4 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Garant
a trava je zelena samo da pojedince podsjeća da žive u Sarajevu 
- Tayyip
#5 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
ne ofirajte se ba s ovom temom. "sarajlije" iz vojkovića, sa pala, sokoca itd...
zaključajte ove narkomanske nebuloze
- just principe
#6 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
shuriken' wrote:Neki dan na Vilsonovom, česma ne radi. Danas u parku kod kantona, nista. Iza kod Alipasine dzamije, zatvoreno. Je li moguće da je to zbog Ramazana?
jao kakvih pametnjakovica po forumu ima to je za nepovjerovati. Momak sjecas se kad je zadnji put bilo kisovito osim danas
- Hemera
#7 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
presusile su u tvom mozgu
- frameni
#8 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Ne mogu da vjerujem...Si sam skontao ili ti je neko pomogao da ovu temu otvoris...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Osjetljiva tema, samo da izjavim da Sarajevo nije multiKULTURNI grad. London je multikulturan grad, a Sarajevo nije.Sarajevo je multikonfesionalni grad.shuriken' wrote:nadam se da nije, to bi fakat bilo too much za ovaj multikulturni grad
BiH je sekularna država.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Ne barkaj mi legendu forumsku ni u posljednjim mislima, molim te.Hemera wrote:presusile su u tvom mozgu
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Jarane, imaš trokutić desno, pa nadležnim dojavi,500 godina wrote:ne ofirajte se ba s ovom temom. "sarajlije" iz vojkovića, sa pala, sokoca itd...
- PipiDugaDevetka
#12 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Biti stanovnik Sarajeva nije isto što i biti Sarajlija-ovako nešto je izrekao Valerijan Žujo.
Dok se muslimani muče posteći odričući se mnogo stvari, najbolja podrška njima dolazi od njihovih komšija bilo koje druge konfesije.
@shuriken,
Probaj makar pola dana ni kapi vode ili tečnosti ne popiti, pa da shvatiš kolika je to žrtva u korist ibadeta i Allaha.
Pomozi komšijama da ne pokvare post.
Dok se muslimani muče posteći odričući se mnogo stvari, najbolja podrška njima dolazi od njihovih komšija bilo koje druge konfesije.
@shuriken,
Probaj makar pola dana ni kapi vode ili tečnosti ne popiti, pa da shvatiš kolika je to žrtva u korist ibadeta i Allaha.
Last edited by PipiDugaDevetka on 24/07/2012 18:53, edited 1 time in total.
-
kurdistanac
#13 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Stvarno, i meni jucer to naumpadem krenuo da se vode napijem kad vidim nema cesmi
Kontam nije valjda doslo do tog da se zbog ramazana cesme sklanjaju, jednostavno necu da vjerujem da je to.
Kontam nije valjda doslo do tog da se zbog ramazana cesme sklanjaju, jednostavno necu da vjerujem da je to.
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Šta ti fali otrpiti žeđ do kuće, ili kakve ustanove sa toaletom, ili prodavnice,...u ime podrške komšijama muslimanima.kurdistanac wrote:Stvarno, i meni jucer to naumpadem krenuo da se vode napijem kad vidim nema cesmi![]()
-
kurdistanac
#15 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Sta tacno tim kosmijama muslimanima smeta kod cesmi? Ako poste poste sebi i zbog sebe, ako poste nece piti vodu. Totalno su indiferentn prema tome ima li cesmi ili nema. Osim sto je glupo i zalosno je, nije ovo dzamahirija majku mu, bosna je.PipiDugaDevetka wrote:Šta ti fali otrpiti žeđ do kuće, ili kakve ustanove sa toaletom, ili prodavnice,...u ime podrške komšijama muslimanima.kurdistanac wrote:Stvarno, i meni jucer to naumpadem krenuo da se vode napijem kad vidim nema cesmi![]()
Treabju ljudi koji ne poste ili nisu muslimani da se osjecaju ko uljezi u sarajevu, ako je to sto zelite da sarajevo postane onda mi je zao i vas.
-
shuriken'
#16 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
što se mene tiče svake godine pripremim barem jedan iftar za svoje prijatelje koji poste. i odnesem nesto kod tete Zilhe. I u Pazarić i u Bakoviće, neovisno od Ramazana. Međutim, da se javne česme zatvaraju, ako se zatvaraju zbog Ramazana, to je neviđeni kretenizam. Voda i vodovod je javno dobro koje financiraju svi. Voda je u vrucinama potrebna svima, ako nista da se umiju i osvjeze.
znaci nije zbog Ramazana nego zbog manjka padavina?
onda će uskoro proraditi
onda će uskoro proraditi
-
kurdistanac
#17 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Na vilsu ne da je zavrnuta voda nego su skinute cesme. Nadam se da je zbog ustede.shuriken' wrote:što se mene tiče svake godine pripremim barem jedan iftar za svoje prijatelje koji poste. i odnesem nesto kod tete Zilhe. I u Pazarić i u Bakoviće, neovisno od Ramazana. Međutim, da se javne česme zatvaraju, ako se zatvaraju zbog Ramazana, to je neviđeni kretenizam. Voda i vodovod je javno dobro koje financiraju svi. Voda je u vrucinama potrebna svima, ako nista da se umiju i osvjeze.
onda će uskoro proraditi
-
shuriken'
#18 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
mislim da nije point u mučenju i žrtvi nego u nekoj transcedenciji i introspekciji, meni su rekli da je to primarno duhovna stvarPipiDugaDevetka wrote:Biti stanovnik Sarajeva nije isto što i biti Sarajlija-ovako nešto je izrekao Valerijan Žujo.
@shuriken,
za razliku od vode koja je komunalna stvar.
- PipiDugaDevetka
#19 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Ne znam u čemu je poenta, ali je fakat teško i komšijama treba dati podršku, te se ponašati tako da sebe zamisliš u toj ulozi,... Ramazan je, dragi postači, ne odgovarajte nervozno na ovo pisanje, pokvarićete post, ibadet...shuriken' wrote:mislim da nije point u mučenju i žrtvi nego u nekoj transcedenciji i introspekciji, meni su rekli da je to primarno duhovna stvarPipiDugaDevetka wrote:Biti stanovnik Sarajeva nije isto što i biti Sarajlija-ovako nešto je izrekao Valerijan Žujo.
@shuriken,
za razliku od vode koja je komunalna stvar.
- PipiDugaDevetka
#20 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
I @HAVANA je obećao ispostiti barem desetak dana, samo da vidi kako je to...

-
kurdistanac
#21 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Bolan sta pricas, kako im ja dajem podrsku sto se ne mogu osvjeziti na cesmi, kakvo zamisljanje, kakve uloge. Postio sam i ja kad sam bio mladji, ama bas me nikad nije doticalo to hoce li se neko najesti ili napiti vode pored mene, pa sta trebaju ljudi da prestanu zivjeti. Sjo narodaPipiDugaDevetka wrote: Ne znam u čemu je poenta, ali je fakat teško i komšijama treba dati podršku, te se ponašati tako da sebe zamisliš u toj ulozi,... Ramazan je, dragi postači, ne odgovarajte nervozno na ovo pisanje, pokvarićete post, ibadet...
- bimbokaposzta
#22 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Ti imaš pravo da ne postiš jer ono što tebi bezbeli treba dobija se na recept pa ti je oproštenokurdistanac wrote:Bolan sta pricas, kako im ja dajem podrsku sto se ne mogu osvjeziti na cesmi, kakvo zamisljanje, kakve uloge. Postio sam i ja kad sam bio mladji, ama bas me nikad nije doticalo to hoce li se neko najesti ili napiti vode pored mene, pa sta trebaju ljudi da prestanu zivjeti. Sjo narodaPipiDugaDevetka wrote: Ne znam u čemu je poenta, ali je fakat teško i komšijama treba dati podršku, te se ponašati tako da sebe zamisliš u toj ulozi,... Ramazan je, dragi postači, ne odgovarajte nervozno na ovo pisanje, pokvarićete post, ibadet......
-
kurdistanac
#23 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Ne kontam.bimbokaposzta wrote:Ti imaš pravo da ne postiš jer ono što tebi bezbeli treba dobija se na recept pa ti je oproštenokurdistanac wrote:Bolan sta pricas, kako im ja dajem podrsku sto se ne mogu osvjeziti na cesmi, kakvo zamisljanje, kakve uloge. Postio sam i ja kad sam bio mladji, ama bas me nikad nije doticalo to hoce li se neko najesti ili napiti vode pored mene, pa sta trebaju ljudi da prestanu zivjeti. Sjo narodaPipiDugaDevetka wrote: Ne znam u čemu je poenta, ali je fakat teško i komšijama treba dati podršku, te se ponašati tako da sebe zamisliš u toj ulozi,... Ramazan je, dragi postači, ne odgovarajte nervozno na ovo pisanje, pokvarićete post, ibadet......
-
shuriken'
#24 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
kako ne kontaš?
ono bi drugima određivalo ko ima pravo da ne posti,
tako ga je odgojilo u kući, u školi, u mahali.
ono bi drugima određivalo ko ima pravo da ne posti,
tako ga je odgojilo u kući, u školi, u mahali.
-
Fauja Singh
#25 Re: Jesu li česme u Sarajevu presušile zbog Ramazana?
Glupo je fakat ako je zbog Ramazana, postim i ja kad god mogu i ne smeta mi ako vidim nekoga da lize sladoled, jede kiflu ili pije vodu, cak sta vise smatram da tako jacam sebe i nikada ne bi pozelio da se drugima koji ne poste uskracuje voda samo zato sto ima nas koji postimo. Pa X puta sam izasao na kafu s nekim ko ne posti, on pije kafu a ja sjedim "onako", sta sad treba i kafice zatvoriti?
Last edited by Fauja Singh on 24/07/2012 20:10, edited 1 time in total.