stvar se zove "Moja pjesma" i nalazi se na albumu "Fotografija" Dine Merlina_BosanaC wrote:Ako ima jos kakva muzicka samo recite, do ponoci na svaku muzicku idu i bonus pozdravi![]()
Odoh ti ja majko - Bosnu brani TI![]()
![]()
![]()
Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH.
-
basta sljezove boje
-
_BosanaC
Ti pripremaj logistiku, da mogu glat komandu preuzeti u 407. Hamburskojzoom66 wrote:100% rock'n'roll..._BosanaC wrote:Ako ima jos kakva muzicka samo recite, do ponoci na svaku muzicku idu i bonus pozdravi![]()
![]()
![]()
dabogda crko rock'n'roll kad ga svako sviira...:D:D
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
ja, bezbeli da ste!!zoom66 wrote:ta je bogami slaba za ljudine kakvi smo nas dvojica..._BosanaC wrote:Ti pripremaj logistiku, da mogu glat komandu preuzeti u 407. Hamburskojzoom66 wrote: 100% rock'n'roll...
dabogda crko rock'n'roll kad ga svako sviira...:D:D
Muha se vec ukopao u SveCkoj, kaye PVO je pod kontrolom
...ti cesh u 260-u padbransku iz shtokholma...
![]()
![]()
No, ljudine, pa ima rijec "accent" malo vise znacenja u lingvistici, do oznaku za vokal!!
No, mogli ste prokomentarisati "gospodjin" stav, da bi ona dosla, "ako ce bosnjacko Sa, biti "domacinsko" tj. hoce reci "civilizirano"! A , gospodja, koja "pichi" "ekavski" , pravi u mladosti u Saraj'vu, gradu naucen, hoce reci, da taj isti grad, danas , po njenim vidjenjima, nije civiliziran!! I vi, "strucnjaci lingvisticari", nemate protivu toga nista, a imate protivu upotrebe (il' se sad kaze "uporabe
Al, usput, evo vam malo "informacija" , pa procitajte - kako biste bili "jos 'vislje'
p.s. citav "ekavski" dijalekt, upravo ima "Accent", na slovu "E", (mesta, detinjstva - sto kaze "gospodja" bivsa rodjena Sarajka
"accent"
A mark or symbol used in printing and writing to indicate the stressed syllables of a spoken word.
Rhythmically significant stress in a line of verse
Ma, "beezi"!! Il sto bi rek'o Perhan "ma bjaazi"!
- Fair Life
#29 Re: Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH.
Jesu...osa wrote:Jesu li bošnjački političari stvarno za cjelovitu bih.
...

- Citizen-X
Ja cu samo kratku paralelu da podvucem da dam kontribuciju i ovoj u nizu ves izblajhanih varijacija na istu temu - od kojih priznat cete, nema apsolutno nikakve koristi jer Ilija Jurisic sjedi u BG zatvoru isporucen od iste drzave u kojoj zivimo i od istih "probosanskih" snaga:
Zelja bosnjackih politicara za cjelovitom Bosnom i Hercegovinom je obrnuto proporcionalna kolektivnom debilizmu, ispranim mozgovima teladi koje predstavljaju, koji nisu dalje evoluirali od Esmeralde i Divljeg Andjela, ni intelektualno a ni nacionalno u svjetlu iste - Bosne i Hercegovine, a za svoj car - svoju buducnost i svoju djecu - od koje mnoga traze selameta po Zapadima.
Sat otkucava tik-tak, a grob Bosne i Hercegovine se sve vise otkopava i rupa je sve veca i veca. Zaboravljamo polako - a velikosrpska ideja niposto nije odumrla. A onom ko imalo gleda racionalno je jasno da se vise oruzjem nista postici ne moze - ali para vrti tamo gdje burgija ne moRe - dok se mi zabavljamo Esmeraldama - Srbiju vuku za rukav u EU zajedno sa Mladicem i Karadzicem. O Crnoj Gori da ne pricam.
Zelja bosnjackih politicara za cjelovitom Bosnom i Hercegovinom je obrnuto proporcionalna kolektivnom debilizmu, ispranim mozgovima teladi koje predstavljaju, koji nisu dalje evoluirali od Esmeralde i Divljeg Andjela, ni intelektualno a ni nacionalno u svjetlu iste - Bosne i Hercegovine, a za svoj car - svoju buducnost i svoju djecu - od koje mnoga traze selameta po Zapadima.
Sat otkucava tik-tak, a grob Bosne i Hercegovine se sve vise otkopava i rupa je sve veca i veca. Zaboravljamo polako - a velikosrpska ideja niposto nije odumrla. A onom ko imalo gleda racionalno je jasno da se vise oruzjem nista postici ne moze - ali para vrti tamo gdje burgija ne moRe - dok se mi zabavljamo Esmeraldama - Srbiju vuku za rukav u EU zajedno sa Mladicem i Karadzicem. O Crnoj Gori da ne pricam.
- uvjek dobar gost
Nas manje je sve, države je sve manje,.... duše , rahatluka, meraka... posisali vampiri sve i malo im je...
Od nekad 93. koncept multi je napušten i svi nacionalisti (fašisti) zalažu se za svoju prčiju u kojoj će oni biti glavni...
Bruka je što se mi pravimo mutavi... šutimo i odobravamo sve... na noge ljudi i na barikade.. ako treba pred ulazom, stanom... školom, fakultetom... ali mislim da je krajnje vrijeme da se spasi ideja Republike Bosne i Hercegovine zemlje građana a ne naroda i imaginarnih skupina....
Od nekad 93. koncept multi je napušten i svi nacionalisti (fašisti) zalažu se za svoju prčiju u kojoj će oni biti glavni...
Bruka je što se mi pravimo mutavi... šutimo i odobravamo sve... na noge ljudi i na barikade.. ako treba pred ulazom, stanom... školom, fakultetom... ali mislim da je krajnje vrijeme da se spasi ideja Republike Bosne i Hercegovine zemlje građana a ne naroda i imaginarnih skupina....
-
Fox Mulder
Slazem se sa tobom. Jedna konstatacija: u modernom svijetu lideri narodu nisu ni potrebni. Bit je u individualizmu u civiliziranom svijetu, ali Bosna nije civilizirani dio svijeta. Primitivizam, LAZ I OBMANA JE SASTAVNI DIO NASEG POLITICKOG FOLKLORA, a Alija je bio dio toga svijeta primitivizma i populizma...Maystor wrote:Nisu (barem ne ovi sto su na vlasti). Vizija BiH kakvu je imao Alija Izetbegovic je drasticno razlicita od onoga sto bi vecina BH patriota zeljela (iako je Izetbegovicu uspjelo da svojim izjavama i "merhametli facom" to prikrije). Njegova zamisao je bila da u onom dijelu drzave koju mu ostane vladaju njegova familija, jarani mu iz zatvora i odredjeni mladomuslimanski krugovi. Vec u ratu su pocele cistke intelektualaca i generala Armije RBiH koji su to prepoznali i na bilo koji nacin se suprotstavili tome. Poslije smo imali Bicakcica za premijera, Hasana Cengica kao glavnog logisticara i mnoge druge "strucnjake", a ta politika zivi i danas: Seada Palavric u Ustavnom sudu, Semiha Borovac gradonacelnica Sarajeva, Brankovic premijer itd itd.Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH.
Da stvar bude gora, danasnji lideri Bosnjaka Haris Silajdzic i Mustafa Ceric rade jos gore stvari. Nedavne izjave Cerica u Americi (koje su zestoko kritikovane od strane OHR-a) pokazuju svu naivnost i prave namjere Mustafe Cerica. O Harisu Silajdzicu ne treba vise ni pricati.
-
Fox Mulder
Slazem se sa tobom, ali sa kojim ljudima? Narod ovo hoce i neka se pati. Zao mi je normalnih u koje spadas i ti, ali u manjini ste (smo). Jebiga tako nam grah pao da smo u manjini, ali bez obzira na to treba se buniti, pa za motiku, ciglu, glave skidat fasistima i fasistickoj vladi, majku li im jebem njihovu...uvjek dobar gost wrote:Nas manje je sve, države je sve manje,.... duše , rahatluka, meraka... posisali vampiri sve i malo im je...
- uvjek dobar gost
... Borba nam ne gine, protiv ovog vampir sistema u koji su nas gurnuli... oblici su različiti... Dino M. ima svoj... ja neki svoj oblik... ti svoj... bitno je da se krene...
Znam da ovi na vlasti sjeda na ušima i da ih treba promrdati... ali bitno je krenuti...
Kritična masa nam fali.. i stid me je što živim u zemlji gdje je nema... odnosno što više ima je u dijaspori....
Znam da ovi na vlasti sjeda na ušima i da ih treba promrdati... ali bitno je krenuti...
Kritična masa nam fali.. i stid me je što živim u zemlji gdje je nema... odnosno što više ima je u dijaspori....
- Fair Life
Bosna je civilizacijski fenomen...Fox Mulder wrote:Slazem se sa tobom. Jedna konstatacija: u modernom svijetu lideri narodu nisu ni potrebni. Bit je u individualizmu u civiliziranom svijetu, ali Bosna nije civilizirani dio svijeta. Primitivizam, LAZ I OBMANA JE SASTAVNI DIO NASEG POLITICKOG FOLKLORA, a Alija je bio dio toga svijeta primitivizma i populizma...
-
Fox Mulder
Nemoj se stiditi, jer iz tvojih diskusija vidim da si dobar covjek i pravi Bosanac. Ima i kod vas pravih ljudi, ali nema kriticne mase Bosanaca (VIDI MOJU DISKUSIJU NA TEMU O BOSNJACIMA)uvjek dobar gost wrote:... Borba nam ne gine, protiv ovog vampir sistema u koji su nas gurnuli... oblici su različiti... Dino M. ima svoj... ja neki svoj oblik... ti svoj... bitno je da se krene...
- osa
Nije političarka( još bitnija osoba u sustavu neke države od političara) ali slučaj koji zorno pokazuje odnos bošnjaka prema domovini.
SARAJEVO – Podsjećajući na skandal koji je izazvala činjenica da je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj dobio hrvatsko državljanstvo izjašnjavajući se kao Hrvat dok poziciju šefa diplomacije BiH zauzima kao pripadnik židovskog naroda, i slučaj sutkinje Hadžiosmanović ima javnu dimenziju jer se na isti način kako je to slučaj u Vijeću ministara BiH sada može govoriti i o narušenoj osjetljivoj nacionalnoj ravnoteži u Ustavnom sudu BiH.
Predsjednica Ustavnog suda BiH zahtjev za primanje u hrvatsko državljanstvo podnijela je u veljači 2005. navodeći kako se dobar dio svog života izjašnjavala kao Hrvatica.
Pri tom je dostavila i dokumenta poput školskih svjedodžbi kojima to dokazuje.
MUP RH ocijenio je međutim da to nije dostatno pa je njen zahtjev odbio, ali Hadžiosmanović se nakon toga odlučila podnijeti tužbu Upravnom sudu RH.
Taj je sud rješenje MUP-a poništio dajući sutkinji Hadžiosmanović za pravo i ustvrdivši kako se ona doista tijekom svog života izjašnjavala kao Hrvatica.
Sarajevski mediji ističu kako je privatna stvar Hatidže Hadžiosmanović kako će se nacionalno izjašnjavati, no problem je to što je ona u Ustavni sud izabrana kao sutkinja iz reda bošnjačkog naroda, a kao takva imenovana je i za predsjednicu suda.
Ustavni sud BiH ima po dva suca iz reda tri konstitutivna naroda te tri inozemna suca, a to pravosudno tijelo do sada je imalo odgovornost odlučivati u iznimno osjetljivim slučajevima koji su se nerijetko odnosili na temeljna pitanja ravnopravnosti pripadnika naroda koji žive u BiH.
SARAJEVO – Podsjećajući na skandal koji je izazvala činjenica da je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj dobio hrvatsko državljanstvo izjašnjavajući se kao Hrvat dok poziciju šefa diplomacije BiH zauzima kao pripadnik židovskog naroda, i slučaj sutkinje Hadžiosmanović ima javnu dimenziju jer se na isti način kako je to slučaj u Vijeću ministara BiH sada može govoriti i o narušenoj osjetljivoj nacionalnoj ravnoteži u Ustavnom sudu BiH.
Predsjednica Ustavnog suda BiH zahtjev za primanje u hrvatsko državljanstvo podnijela je u veljači 2005. navodeći kako se dobar dio svog života izjašnjavala kao Hrvatica.
Pri tom je dostavila i dokumenta poput školskih svjedodžbi kojima to dokazuje.
MUP RH ocijenio je međutim da to nije dostatno pa je njen zahtjev odbio, ali Hadžiosmanović se nakon toga odlučila podnijeti tužbu Upravnom sudu RH.
Taj je sud rješenje MUP-a poništio dajući sutkinji Hadžiosmanović za pravo i ustvrdivši kako se ona doista tijekom svog života izjašnjavala kao Hrvatica.
Sarajevski mediji ističu kako je privatna stvar Hatidže Hadžiosmanović kako će se nacionalno izjašnjavati, no problem je to što je ona u Ustavni sud izabrana kao sutkinja iz reda bošnjačkog naroda, a kao takva imenovana je i za predsjednicu suda.
Ustavni sud BiH ima po dva suca iz reda tri konstitutivna naroda te tri inozemna suca, a to pravosudno tijelo do sada je imalo odgovornost odlučivati u iznimno osjetljivim slučajevima koji su se nerijetko odnosili na temeljna pitanja ravnopravnosti pripadnika naroda koji žive u BiH.
-
polara
Ako bas insistirate na ispunjavanju mi muzicke zelje,zamolila bih onu od Dine Merlina "JEL SARAJEVO GDJE JE NEKAD BILO".basta sljezove boje wrote:stvar se zove "Moja pjesma" i nalazi se na albumu "Fotografija" Dine Merlina_BosanaC wrote:Ako ima jos kakva muzicka samo recite, do ponoci na svaku muzicku idu i bonus pozdravi![]()
![]()
![]()
-
doktor30
jesu za cjelovitu drzavu oni koji su to pokazali djelima a ne pricali okolo ovo i ono. u tome kontekstu ja isturan SEfera Halilovica i Zlatka Lagumdziju, isto tako mislim da je posten covjek i Amor Masovic. Sto se tice Harisa, Tihica, Bakira Izetbegovica, Safeta Harisovog, mislim da je sve jasno. hare je u bih stigao u oktoberu 1993. godine, tihic nakon rata. bakir bio u trezoru narodne banke, a safet harisov - jedino je njemu poslo za rukom da postane odvratniji od ljigavog beriza belkica "postenjacine" bez stila i sa mnogoooooo kvadrata u centru sarajeva
-
nokturno
Moras li biti anacionalan da bi bio za cjelovitu BiH? Ja tako protumacih tvoj komentar. Jesu li HSS BiH i NHI za cjelovitu BiH ili ih mozda diskredituje to sto imaju nacionalni predznak u imenu stranke?MuaDib wrote:Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH?
Nisu! Kratko i jasno.
Osim onih koji su u građanskim strankama, a to nisu SDA i SBiH.
Ta ubleha se ovdje cesto provlaci
- bijelo_dugme
Nasi politicari su za fotelje, nista drugo. Sve sto vise kantona, entiteta, opstina i distrikta sve vise fotelja. Sve sto vise fotelja ima veca je sansa da im sin ili punac isto dobiu po jednu sljedeci mandat...
Znaci: NE, nisu za cjelovitu BiH!
Znaci: NE, nisu za cjelovitu BiH!
- Vodenjak
Najveci problem Bosne i Hercegovine je sto je podijeljena kako je podijeljena. Sto neko gore rece, rukovodstvo Srba od prvog dana otvoreno govori da je to cilj njihove borbe.
Oni koji su nas ubjedjivali da, podrzavajuci njih podrzavamo cjelovitost Bosne i Hercegovine, sjeli su sa istim tim rukovodstvom (face su nebitne) i legalizovali tu istu podjelu...
Taj legalitet je danas najveca, mozda i nepremostiva brana ustrojstvu moderne i jedinstvene zemlje.
Isti ljudi ili njihovi nasljednici iz reda bosnjackog naroda i dan danas su glavni protagonisti naseg politickog i drzavnog mraka.
Sve u svemu, pitanje ti nije na mjestu @osa jer, sve je jasno ko dan.
Ali valjda zbog visegodisnjeg zivota u pomenutom mraku se to jos uvijek jasno ne vidi...
Oni koji su nas ubjedjivali da, podrzavajuci njih podrzavamo cjelovitost Bosne i Hercegovine, sjeli su sa istim tim rukovodstvom (face su nebitne) i legalizovali tu istu podjelu...
Taj legalitet je danas najveca, mozda i nepremostiva brana ustrojstvu moderne i jedinstvene zemlje.
Isti ljudi ili njihovi nasljednici iz reda bosnjackog naroda i dan danas su glavni protagonisti naseg politickog i drzavnog mraka.
Ali valjda zbog visegodisnjeg zivota u pomenutom mraku se to jos uvijek jasno ne vidi...
- osa
Nakon tisuća i tisuća pročitanih postova na raznim forumima u bih, mislim da bih političari nisu problem bih, najveći problem bih su njeni građani ili narodi, svi koji misle da je obratno žive u velikoj zabludi.Vodenjak wrote:Najveci problem Bosne i Hercegovine je sto je podijeljena kako je podijeljena. Sto neko gore rece, rukovodstvo Srba od prvog dana otvoreno govori da je to cilj njihove borbe.
- MuaDib
Pogledaj njihova djela, a ne imaju li B ili H.nokturno wrote:Moras li biti anacionalan da bi bio za cjelovitu BiH? Ja tako protumacih tvoj komentar. Jesu li HSS BiH i NHI za cjelovitu BiH ili ih mozda diskredituje to sto imaju nacionalni predznak u imenu stranke?MuaDib wrote:Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH?
Nisu! Kratko i jasno.
Osim onih koji su u građanskim strankama, a to nisu SDA i SBiH.
Ta ubleha se ovdje cesto provlaci