Evo gledam ovaj SCC sto se otvorio, lista brendova slaba, nisam bio (kad budem u SA oticu) ali jel se meni cini ili je ono napola izgradjeno? Naravno ovo nije tema o SCC jer ista vec postoji, ali me zanima jeste vi zadovoljni izborom stvari u Sarajevu? Dakle nesto za plici dzep, pa red ovih osrednjih marki tipa tommy i sl.. i izbor za najdublji (i najdeblji dzep).
Ima stvari, ali u Sarajevu, takve cijene da je Tommy Hilfiger, Jack Wolfskin, Lacoste.. predstavljeno kao luksuz, naravno jer snizenja nema. Zasto snizenja nema? Zar mu se vise isplati da se roba ofuca u izlogu, umjesto da je proda?
Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
-
AsmirBe
-
AsmirBe
#2 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Niko?
Izgleda da su svi otisli u Sarajevo City Centar, cim mi se niko je javlja.
-
hizo ramidovic
#3 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
postoji citav niz nelogicnosti kad su u pitanju cijene u bih u odnosu na ostatak svijeta: hrana, odjeća...
gledam neki dan leviske u sarajevu nevjerovatnih 175 km, a iste te na internetu 46-50 dolara (max 75 km). koja je tu logika, kolika je tu marza, kakav je to lopovluk, djavli ga znaju...
gledam neki dan leviske u sarajevu nevjerovatnih 175 km, a iste te na internetu 46-50 dolara (max 75 km). koja je tu logika, kolika je tu marza, kakav je to lopovluk, djavli ga znaju...
-
rekla-kazala
#4 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Volim da kupim kvalitetno ali naravno po nekim prihvatljivim cijenama.
Nažalost to je sve teže postići.
Prije desetak godina sam nalazio odlične odjeće, prije svega majica, džempera, dukserica,.. marke Benetton i Tom Tailor.
Sad ne ide, kvalitet je lošiji a cijene su otišle.
Za mene prihvatljive cijene su:
-majica kratkih rukava maksimalno 50 KM
-majica dugih rukava maksimalno 80 KM
-pantalone do 150 KM
-dukserica i džemper maksimalno 120 KM
- obuća 150 do 250 KM i to uspjevam naći, uglavnom kupujem ECCO obuću.
Nedavno bio u BBI-u i očekivao neka sniženja,... ništa, cijene teža zavala.
Neka bezvezna jakna u Tom Hilfingeru 600 KM a taj isti Tom Hilfinger kao i ostali proizvodi i u Etiopiji u tvornicama u kojim ljudi rade mjesec dana za 30 $.
Treba kupovati rjeđe i manje i sabotirati odnos tekstilne industrije i trgovaca i prema radnicima i prema potrošačima.
Osjećam se blesavo kada platim odjevni predmet 100 KM a znam da mu proizvodna cijena ne prelazi 10 KM.
Ili plati ljude koji proizvode ili snizi prodajnu cijenu.
Nažalost to je sve teže postići.
Prije desetak godina sam nalazio odlične odjeće, prije svega majica, džempera, dukserica,.. marke Benetton i Tom Tailor.
Sad ne ide, kvalitet je lošiji a cijene su otišle.
Za mene prihvatljive cijene su:
-majica kratkih rukava maksimalno 50 KM
-majica dugih rukava maksimalno 80 KM
-pantalone do 150 KM
-dukserica i džemper maksimalno 120 KM
- obuća 150 do 250 KM i to uspjevam naći, uglavnom kupujem ECCO obuću.
Nedavno bio u BBI-u i očekivao neka sniženja,... ništa, cijene teža zavala.
Neka bezvezna jakna u Tom Hilfingeru 600 KM a taj isti Tom Hilfinger kao i ostali proizvodi i u Etiopiji u tvornicama u kojim ljudi rade mjesec dana za 30 $.
Treba kupovati rjeđe i manje i sabotirati odnos tekstilne industrije i trgovaca i prema radnicima i prema potrošačima.
Osjećam se blesavo kada platim odjevni predmet 100 KM a znam da mu proizvodna cijena ne prelazi 10 KM.
Ili plati ljude koji proizvode ili snizi prodajnu cijenu.
Last edited by rekla-kazala on 20/03/2014 20:15, edited 1 time in total.
-
montypython2000
#5 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Vrlo lose. Na prvi pogled-obilje. Medjutim to su sve manje vise iste robne marke koje se svugdje ponavljaju a cijene napumpane do bola. Ja bukvalno ne mogu kosulje kupiti ili dzemper ako nije nekakav preskupi Tomy Hilfiger i sl. Vani, gdje god udjes (npr Peek&Cloppenburg) mozes kupiti extra dzemper za 30 Eura, kosulja isto. Sa obucom je slicno i brendirana roba kod nas je iz Kine i sl. Npr medju najbolje tene ubraja se New Balance, u nas je uopste nema ili imaju samo najlosiji modeli. Rockport mozda najbolja marka obuce u nas nema nigdje, itd isl.
- Better Man
#6 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Izbor obuce je katastrofa, 0 bodova. Nije puno bolja situacija ni sa odjecom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Butmiran
#7 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Najviše mi smeta loš izbor Adidas obuće.
- DownhillMaster
#8 Re: Jeste zadovoljni izborom odjece/obuce i sl u Sarajevu?
Kad smo kod obuće nigdje Salomon-a