Jeste li znali da...
- admin-x
- Forum administrator
#1 Jeste li znali da...
Perma itsrazivanjima jendog engleksog Univreziteta, poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom psiu solva u nkeoj rijcei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje slovo bduu isparvno naipasni. Osatatk mzoe btii skorz izmejsan, a da rijcei iapk bduu lkao citljvie. To se dogdaa sotga jer cvojek ne ctia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjiec ojdednom.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Medjutim, ... ako to forumasi budu primjenjivali, obrali ste bostan. Naime, moci ce vam svasta pisati i necete imati argumente da nekoga banujete. Moze vam komotno odgovoriti, .... da je vas problem kako citate. Jednostavno, ... ja to nisam napisao.
-
car-x
cista besmislica.. isti mail sam dobio na njemackom i na prvi pogled je funkcioniralo.. medjutim, neki frajer je na isti fazon otipko neki marksov ili nitzsche-ov tekst i malo je reci da se nijedna rijec nije mogla razumjeti bez duzeg razmisljanja..
prepoznajemo rijeci koje svakodnevno upotrebljavamo, jer ih citamo i gledamo svaki dan, pa ih vise ne citamo nego skeniramo.. u slucaju da se pojave nove rijeci, ode sve u kurac..
prepoznajemo rijeci koje svakodnevno upotrebljavamo, jer ih citamo i gledamo svaki dan, pa ih vise ne citamo nego skeniramo.. u slucaju da se pojave nove rijeci, ode sve u kurac..
-
dajdzarile
slazem se sa gorenavedenim 
-
Qwert
Da oprobamo
Saatrc jneodm nasčijee u pilanni dvra i pogndie ih na pećla. Kad je već
ntavoraen pvriealo dug put, uroamn sikne dvra i satne dioztvai srmt.
Buućdi da je srmt oamdh pulristpia i plitaa ga rzaolg ztašo je zvoe,
satrac rčee: "Da to bmree pongdieš i ntpariš mi ga."

Saatrc jneodm nasčijee u pilanni dvra i pogndie ih na pećla. Kad je već
ntavoraen pvriealo dug put, uroamn sikne dvra i satne dioztvai srmt.
Buućdi da je srmt oamdh pulristpia i plitaa ga rzaolg ztašo je zvoe,
satrac rčee: "Da to bmree pongdieš i ntpariš mi ga."
- manijak1
Znao sam da nađem vazda dobru temu. 
-
zili
e, hajd kad si je vec nasao, samo da dodam da ovo nije neko super novo otrkice i nije ti trebao taj institutu u Londonu, to je u lingvistickog teoriji poznato odavno.
Slicno je i sa govorom. Recimo, telefon otklanja do 60% zvucnih varijacija (zato kad ono nesto diktiras preko telefona slovo po slovo moras reci z kao zimbabve, i kao Italija, L kao luksemburg...). Dakle i kad cujes samo 40% zvukova necijeg govora, mozete sasvim nesmetano komunicirati.
i_to ta_o je mog_c_ i_ba_iti d_st_ s_ova iz r_c__ice a d_ s_ m_anj_ _ise z_a o _em_ pr__as
vokale skro skrz mzs zbcti st mngi n frmu rde
Slicno je i sa govorom. Recimo, telefon otklanja do 60% zvucnih varijacija (zato kad ono nesto diktiras preko telefona slovo po slovo moras reci z kao zimbabve, i kao Italija, L kao luksemburg...). Dakle i kad cujes samo 40% zvukova necijeg govora, mozete sasvim nesmetano komunicirati.
i_to ta_o je mog_c_ i_ba_iti d_st_ s_ova iz r_c__ice a d_ s_ m_anj_ _ise z_a o _em_ pr__as
vokale skro skrz mzs zbcti st mngi n frmu rde