I opet ću.
Jeste li varali?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sedma_7
#252 Re: Jeste li varali?
Jednom, i ne žalim ali nisam sigurna da li bih to voljela opet napravit.
Last edited by sedma_7 on 18/04/2015 04:30, edited 1 time in total.
-
sedma_7
#253 Re: Jeste li varali?
Zaključak: MUškarci vole lagat 
-
RtrnOfSalisbury
#254 Re: Jeste li varali?
jesmoarslanbey wrote: jeste li varali ?
- Sephora
#255 Re: Jeste li varali?
Zato nam i nije bila potrebna ova anketa da se dođe do zaključka ...sedma_7 wrote:Zaključak: MUškarci vole lagat
Sad ce se oni buniti i reci da oni "ne lažu kad varaju..
-
Gabrielo
#256 Re: Jeste li varali?
35% zena i 26% muskaraca bez obraza. Pa ti vjeruj zenama.
-
hanamontanaa
#257 Re: Jeste li varali?
Ne vjeruj nikome, ja ni sebi već poodavno 
- supercali
#258 Re: Jeste li varali?
ja suplje price
ovi koji nisu varali moralisu a ovi koji jesu vade se
ovi koji nisu varali moralisu a ovi koji jesu vade se
- Leo_alfa
#259 Re: Jeste li varali?
Varanje ukoliko ga po vlastitim definicijama varanja prihvatamo kao takvo, je nesto sto sebi tesko mozemo dopustiti... mozda, ne znam kako suprotno postavljeni stavovi uopste funkcionisu.
Sta zelim reci, varanje u smislu seksualnih odnosa sa drugim osobama pored supruznika (s cim se slazem u potpunosti da je varanje) je opsteprihvacena definicija varanja u drustvu. Medjutim razni odnosi medju ljudima postoje gdje su supruznici svjesni i pristaju na to da seks upraznjavaju sa razlicitim partnerima, tu vec ne govorimo o klasicnom varanju, odnosno o varanju uopste, jer je to u ovom slucaju prihvatljivo. Kao sto postoji razlika izmedju ovakvih parova i parova koji su iskljucivo za seks samo medju supruznicima (vecina nas), siguran sam da postoji razlika izmedju ljudi koji varanje shvataju kao "izdaju najintimnijih odnosa koji su rezervisani samo za supruznike" (velike rijeci, ali eto ukratko definisano
) i onih koji ne gledaju na te stvari na taj nacin (tako ozbiljno iako sami bi to nazvali varanjem). Ukoliko se te stvari ne smatraju tako ozbiljnim, odnosno se prihvataju kao "jednostavno uzivanje, provod" i sl., onda se ne prihvataju u sustini kao varanje (iako ih mogu zvati tako). Zaista prevariti bi znacilo izdati i svoja licna ubjedjenja, a ne samo partnerovo povjerenje i ljubav. To svjesno raditi, redovno je malo besmisleno. Necu reci da se radi o osobama "sa dna kace" ili bez bilo kakvog obzira, ali vjerujem da takvi slucajevi sigurno kriju odredjene probleme koji mozda imaju sa partnerom ili seksualnoscu ili povjerenjem ili nesto slicno... a mozda samo lupam gluposti...
Sta zelim reci, varanje u smislu seksualnih odnosa sa drugim osobama pored supruznika (s cim se slazem u potpunosti da je varanje) je opsteprihvacena definicija varanja u drustvu. Medjutim razni odnosi medju ljudima postoje gdje su supruznici svjesni i pristaju na to da seks upraznjavaju sa razlicitim partnerima, tu vec ne govorimo o klasicnom varanju, odnosno o varanju uopste, jer je to u ovom slucaju prihvatljivo. Kao sto postoji razlika izmedju ovakvih parova i parova koji su iskljucivo za seks samo medju supruznicima (vecina nas), siguran sam da postoji razlika izmedju ljudi koji varanje shvataju kao "izdaju najintimnijih odnosa koji su rezervisani samo za supruznike" (velike rijeci, ali eto ukratko definisano
- sadie_forever
#260 Re: Jeste li varali?
Vise je opasno dobiti emocije,biti blizak s osobom ,misliti na nju kad nisi s njom nego sam sex.Sex moze biti cisto zivotinjska privremena potrebna,ali kada ti tu drugu osobu trebas emotivno...e to je zestokoLeo_alfa wrote:Varanje ukoliko ga po vlastitim definicijama varanja prihvatamo kao takvo, je nesto sto sebi tesko mozemo dopustiti... mozda, ne znam kako suprotno postavljeni stavovi uopste funkcionisu.
Sta zelim reci, varanje u smislu seksualnih odnosa sa drugim osobama pored supruznika (s cim se slazem u potpunosti da je varanje) je opsteprihvacena definicija varanja u drustvu. Medjutim razni odnosi medju ljudima postoje gdje su supruznici svjesni i pristaju na to da seks upraznjavaju sa razlicitim partnerima, tu vec ne govorimo o klasicnom varanju, odnosno o varanju uopste, jer je to u ovom slucaju prihvatljivo. Kao sto postoji razlika izmedju ovakvih parova i parova koji su iskljucivo za seks samo medju supruznicima (vecina nas), siguran sam da postoji razlika izmedju ljudi koji varanje shvataju kao "izdaju najintimnijih odnosa koji su rezervisani samo za supruznike" (velike rijeci, ali eto ukratko definisano) i onih koji ne gledaju na te stvari na taj nacin (tako ozbiljno iako sami bi to nazvali varanjem). Ukoliko se te stvari ne smatraju tako ozbiljnim, odnosno se prihvataju kao "jednostavno uzivanje, provod" i sl., onda se ne prihvataju u sustini kao varanje (iako ih mogu zvati tako). Zaista prevariti bi znacilo izdati i svoja licna ubjedjenja, a ne samo partnerovo povjerenje i ljubav. To svjesno raditi, redovno je malo besmisleno. Necu reci da se radi o osobama "sa dna kace" ili bez bilo kakvog obzira, ali vjerujem da takvi slucajevi sigurno kriju odredjene probleme koji mozda imaju sa partnerom ili seksualnoscu ili povjerenjem ili nesto slicno... a mozda samo lupam gluposti...
A zene nazalost vecinom varaju emocijama,dok muskarci sexom
- Leo_alfa
#261 Re: Jeste li varali?
Pisem o samoj prevari sta god ona predstavljala nama ponaosob. Prevara u kontekstu seksa, je ono na sta vecina pomisli u prici o prevari. "Samo seks" neki upravo zbog toga "samo" ne dozivljavaju kao strasnu stvar i lako predju preko toga iako i sami kazu "da, to je varanje". Sama sustina je u tome da sami krsimo ono u sta vjerujemo. Ili jednostavno ne smatramo to uopste vaznim iako znamo da je vazno osobi koju varamo (zbog toga se prevare i rade krisom a ne naocigled svih) pa onda u paketu ide i laganje i na kraju dobijemo licemjerstvo.sadie_forever wrote:Vise je opasno dobiti emocije,biti blizak s osobom ,misliti na nju kad nisi s njom nego sam sex.Sex moze biti cisto zivotinjska privremena potrebna,ali kada ti tu drugu osobu trebas emotivno...e to je zestokoLeo_alfa wrote:Varanje ukoliko ga po vlastitim definicijama varanja prihvatamo kao takvo, je nesto sto sebi tesko mozemo dopustiti... mozda, ne znam kako suprotno postavljeni stavovi uopste funkcionisu.
Sta zelim reci, varanje u smislu seksualnih odnosa sa drugim osobama pored supruznika (s cim se slazem u potpunosti da je varanje) je opsteprihvacena definicija varanja u drustvu. Medjutim razni odnosi medju ljudima postoje gdje su supruznici svjesni i pristaju na to da seks upraznjavaju sa razlicitim partnerima, tu vec ne govorimo o klasicnom varanju, odnosno o varanju uopste, jer je to u ovom slucaju prihvatljivo. Kao sto postoji razlika izmedju ovakvih parova i parova koji su iskljucivo za seks samo medju supruznicima (vecina nas), siguran sam da postoji razlika izmedju ljudi koji varanje shvataju kao "izdaju najintimnijih odnosa koji su rezervisani samo za supruznike" (velike rijeci, ali eto ukratko definisano) i onih koji ne gledaju na te stvari na taj nacin (tako ozbiljno iako sami bi to nazvali varanjem). Ukoliko se te stvari ne smatraju tako ozbiljnim, odnosno se prihvataju kao "jednostavno uzivanje, provod" i sl., onda se ne prihvataju u sustini kao varanje (iako ih mogu zvati tako). Zaista prevariti bi znacilo izdati i svoja licna ubjedjenja, a ne samo partnerovo povjerenje i ljubav. To svjesno raditi, redovno je malo besmisleno. Necu reci da se radi o osobama "sa dna kace" ili bez bilo kakvog obzira, ali vjerujem da takvi slucajevi sigurno kriju odredjene probleme koji mozda imaju sa partnerom ili seksualnoscu ili povjerenjem ili nesto slicno... a mozda samo lupam gluposti...
-
Walther
#262 Re: Jeste li varali?
isti s. drugo pakovanje, bit svega je u svakom slucaju laz i prevarasadie_forever wrote:A zene nazalost vecinom varaju emocijama,dok muskarci sexom
-
prog321
#263 Re: Jeste li varali?
Haha. Gdje će ba biti isto?
Nije isto zamisljat da se jebes i fizički se jebati.
To je kao kad zamišljas da si milijarder a u stvarnosti si kokuz. Velika razlika.
To je kao kad zamišljas da si milijarder a u stvarnosti si kokuz. Velika razlika.
-
arslanbey
#264 Re: Jeste li varali?
A zasto zene oproste prevaru a muskarci jok? u komsiluku bio slucaj kurvali se dvoje,on ozenjen ona udata...njegova zena saznala i pobudalila,sve po kuci pobacala ,,on se sjebao kaze eto zovi nju muza joj radi sta hoces
ona nazove muza njenog,,on odmah istjera suprugu,,i eno je sad sama...a njen bivsi svaler i sad s svojom suprugom zivi'
ona nazove muza njenog,,on odmah istjera suprugu,,i eno je sad sama...a njen bivsi svaler i sad s svojom suprugom zivi'
-
arslanbey
#265 Re: Jeste li varali?
Znaci tebi nebi smetalo da saznas da ti zena zudi,masta i sanja o svom kolegi,i njih tvoje non stop pricau ali eto nije bilo sexaprog321 wrote:Haha. Gdje će ba biti isto?
-
prog321
#266 Re: Jeste li varali?
Bi mi to smetalo,.
Ali, Vise bi mi smetalo kad bi saznao da je kolega jase.
Ali, Vise bi mi smetalo kad bi saznao da je kolega jase.
- Matzan
#267 Re: Jeste li varali?
sadie_forever wrote:Vise je opasno dobiti emocije,biti blizak s osobom ,misliti na nju kad nisi s njom nego sam sex.Sex moze biti cisto zivotinjska privremena potrebna,ali kada ti tu drugu osobu trebas emotivno...e to je zestokoLeo_alfa wrote:Varanje ukoliko ga po vlastitim definicijama varanja prihvatamo kao takvo, je nesto sto sebi tesko mozemo dopustiti... mozda, ne znam kako suprotno postavljeni stavovi uopste funkcionisu.
Ovo je tačno.
-
pakica_
#268 Re: Jeste li varali?
ako kolega nije prcn'o u njegovo, mislim da mu ne bi smetaloarslanbey wrote:Znaci tebi nebi smetalo da saznas da ti zena zudi,masta i sanja o svom kolegi,i njih tvoje non stop pricau ali eto nije bilo sexaprog321 wrote:Haha. Gdje će ba biti isto?
smeta l' momku/muzu kad djevojka/zena ka'e uh jes' onaj dwayne johnson rrrrrrrr
smeta l' djevojci/zeni kad momak/muz ka'e joj adriane lime, bas je 'nako mjera
- Njanjavi
#269 Re: Jeste li varali?
Nesta najgluplje sto mozes ucinit za sebe i lijep suncan dan je spomenut curi kako je kjut neka slavna licnost.
To jedna glava hiljadu jezika, na svako pitanje, odgovor povezan sa doticnom slavnom licnoscu.
De mi dodaj caj, nek ti ona doda, de mi previj ranu, nek ti ona previja, de mi umjetno disanje, nek ti ona daje.
Zene nisu normalne po tom pitanju definitivno
To jedna glava hiljadu jezika, na svako pitanje, odgovor povezan sa doticnom slavnom licnoscu.
De mi dodaj caj, nek ti ona doda, de mi previj ranu, nek ti ona previja, de mi umjetno disanje, nek ti ona daje.
Zene nisu normalne po tom pitanju definitivno
- yoda82
#270 Re: Jeste li varali?
Trebali bi ispraviti greškućiribiribela wrote:Na greskama se uci.yoda82 wrote:
Isti sam ti taki![]()
- Ramzess Veliki
#272 Re: Jeste li varali?
Ne bona ... i žene varaju seksom bez emocija, a i muškarci varaju emocijama.sadie_forever wrote: Vise je opasno dobiti emocije,biti blizak s osobom ,misliti na nju kad nisi s njom nego sam sex.Sex moze biti cisto zivotinjska privremena potrebna,ali kada ti tu drugu osobu trebas emotivno...e to je zestoko
Ima i drugih vrsta prevara - kad jedan partner drugog iskorištava po raznim osnovama, bilo to guljenje budžeta na kraći ili duži period, vjenčanje radi bogatog razvoda, rješavanje svoje propale egzistencije na račun druge osobe ...
- stari_rastafari
#273 Re: Jeste li varali?
Nisam varao i ne bih, jednostavno se kosi mojim principima. Mada bejah optuzen za prevaru u slicnoj situaciji kao iz Friends-a gdje su Ross i Rachel bili "on the break" - tako i ja, raskinuo sam sa tom osobom da bih nakon par dana bio vidjen sa drugom i blabla; nakon odredjenog vremena sam se vratio onoj prvoj. Apsolutno se ne kajem, odnosno kajem se sto sam uopste opet ulazio u odnos sa tom prvom. Moje misljenje je da sam svakako bio fer i korektan te zavrsio vezu sa jednom osobom i nastavio sa zivotom dalje, problem je sto me zivot opet nanio toj osobi.
Inace, u svakom slucaju bih, kad bih dosao u slicnu situaciju, opet to odradio na isti nacin, zavrsio sa jednom da bi produzio sa drugom. Mislim da je to jedino fer i korektno.
Inace, u svakom slucaju bih, kad bih dosao u slicnu situaciju, opet to odradio na isti nacin, zavrsio sa jednom da bi produzio sa drugom. Mislim da je to jedino fer i korektno.
- Matzan
#274 Re: Jeste li varali?
stari_rastafari wrote:Nisam varao i ne bih, jednostavno se kosi mojim principima. Mada bejah optuzen za prevaru u slicnoj situaciji kao iz Friends-a gdje su Ross i Rachel bili "on the break" - tako i ja, raskinuo sam sa tom osobom da bih nakon par dana bio vidjen sa drugom i blabla; nakon odredjenog vremena sam se vratio onoj prvoj. Apsolutno se ne kajem, odnosno kajem se sto sam uopste opet ulazio u odnos sa tom prvom. Moje misljenje je da sam svakako bio fer i korektan te zavrsio vezu sa jednom osobom i nastavio sa zivotom dalje, problem je sto me zivot opet nanio toj osobi.
Sad si naučio lekciju, poslije druge samo treća, nikako prva.
- stari_rastafari
#275 Re: Jeste li varali?
Davno je to bilo, ima i dekada od toga. Kao sto nas narod kaze, podgrijan krompir je bljutavog ukusa, tako i sa vezama...