Jeste li varali?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Jeste li varali?

Da,i ne kajem se(muskarac)
53
19%
Da,i kajem se(muskarac)
15
5%
Ne(muskarac)
138
49%
Da,i ne kajem se(zena)
17
6%
Da,i kajem se(zena)
7
2%
Ne(zena)
51
18%

Total votes: 281

parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#151 Re: Jeste li varali?

Post by parappa »

a ko je doticna?
pakica_

#152 Re: Jeste li varali?

Post by pakica_ »

ima djevojaka koje jednostavno uzivaju u seksu i ne vidim kako maca upade medju "normalne evridej djevojke", kad se ona hebe za keš i gura sisu i guzicu u kameru cisto zarad svojih 15 minuta koje su spomenute od strane Warhola/Finkelsteina (ne znam jesu li se dogovorili ko je ovo rek'o :lol: )
Leo_alfa

#153 Re: Jeste li varali?

Post by Leo_alfa »

Ne. Kako je samo interesantno citati odgovore na ovoj temi :mrgreen:.
hanamontanaa

#154 Re: Jeste li varali?

Post by hanamontanaa »

S4mpion wrote:
sheilak wrote:da, volim citati postove moralnih cistota. muskih. odlican case study eventualne impotencije, kompleksa manje vrijednosti i/ili smanjenog libida. :D

mislim, apsurdno je ovo i govoriti, ali glupo je traziti od nekog da nevin/nevina udje u brak. i sebicno. ne znam sto bih rekla za muskarce koji to traze, osim da mi ne djeluju zdravo. sexualnost je posve prirodna, tezi da se zadovolji, upozna, istrazi, da se shvati sto se zeli, a sto ne.... bitan je dio normalnog funkcioniranja. najbolje je stoga da to uradite prije braka. ako se krene s tim u braku i mozda s drugim ljudima, ako te partner ne zadovoljava, pa moguce je da bi te neko od bedema morala i lincovao na javnom gradskom trgu.

zato, radi vlastite sigurnosti, uradite to prije braka.
Brak nije prirodan. Ako ćeš se već držat teze o prirodi, onda ne budi selektivna. :pusi:
A monogamnost jeste?
@sheilak odličan opis :thumbup:
annoy

#155 Re: Jeste li varali?

Post by annoy »

Nevinost nije garancija ničega. Ovdje se priča kao da postoje samo dvije krajnosti - djevica i skakačica :D
Između toga dvoga postoji mnogo nijansi, djevojaka, žena koje su jednostavno izgubile nevinost sa svojim momcima s kojima su imale više ili manje ozbiljan odnos, koje su promijenile možda i nekoliko partnera, ali ih to samo za sebe ne čini nikako većim materijalom za nevjernu suprugu.

Nema nikakve garancije da će ona koja je ušla nevina u brak biti uvijek vjerna. Neke djevojke se oslobode tek kad izgube nevinost. A neke koje su prije toga promijenile nekoliko partnera i očito našle ono što žele, možda će se prije smiriti nego one kojima je njihov partner prvi doticaj sa seksom. Ništa od ovog nije pravilo, sve su to mogućnosti, hoće li osoba varati ili ne ima veze s onim što joj je u glavi, a ne među nogama.

Znam cure koje su i nevine varale svoje dečke (ok, tu se ne radi onda o seksu, ali radilo se o ljubljenju, oralnom seksu itd., dakle ipak o varanju).
Osobno mislim da je to djevičanstvo prilično precjenjeno :D odnosno, da ljudi netaknutom himenu pridaju previše važnosti.
S4mpion

#156 Re: Jeste li varali?

Post by S4mpion »

hanamontanaa wrote:
S4mpion wrote:
Brak nije prirodan. Ako ćeš se već držat teze o prirodi, onda ne budi selektivna. :pusi:
A monogamnost jeste?
Nije.

Koja je poenta ovog što si napisala?
S4mpion

#157 Re: Jeste li varali?

Post by S4mpion »

annoy wrote:Nevinost nije garancija ničega. Ovdje se priča kao da postoje samo dvije krajnosti - djevica i skakačica :D
Između toga dvoga postoji mnogo nijansi, djevojaka, žena koje su jednostavno izgubile nevinost sa svojim momcima s kojima su imale više ili manje ozbiljan odnos, koje su promijenile možda i nekoliko partnera, ali ih to samo za sebe ne čini nikako većim materijalom za nevjernu suprugu.

Nema nikakve garancije da će ona koja je ušla nevina u brak biti uvijek vjerna. Neke djevojke se oslobode tek kad izgube nevinost. A neke koje su prije toga promijenile nekoliko partnera i očito našle ono što žele, možda će se prije smiriti nego one kojima je njihov partner prvi doticaj sa seksom. Ništa od ovog nije pravilo, sve su to mogućnosti, hoće li osoba varati ili ne ima veze s onim što joj je u glavi, a ne među nogama.

Znam cure koje su i nevine varale svoje dečke (ok, tu se ne radi onda o seksu, ali radilo se o ljubljenju, oralnom seksu itd., dakle ipak o varanju).
Osobno mislim da je to djevičanstvo prilično precjenjeno :D odnosno, da ljudi netaknutom himenu pridaju previše važnosti.
Ne radi se o garancijama, već o najboljim izgledima za ostvarenje ciljeva. Garancije ne postoje. Ljudi traže partnere s kojim imaju najviše izgleda za ostvarenje svojih ciljeva. Zato npr ne biraju ljude koji su im ružni koji nemaju odgovarajući izgled face i sl. Kako površno ha?
franceska

#158 Re: Jeste li varali?

Post by franceska »

Ovi što traže isključivo nevine žene (čuj nevine :lol: :lol: ) za oženiti, rade to iz razloga kako ih te iste žene ne bi mogle uspoređivati sa nekim drugim muškarcem. Znači, one znaju SAMO za ono što im muž pokaže ili ih nauči :oops: , i samim tim misle da je to to. Da nema bolje, da nema drugačije. Jer ned'o Bog da ožene neku koja je imala par partnera, pa da u neka doba mlada skonta da je muž taraba u krevetu, eto ti belaja, udariće mu na obraz :lol: :lol: Sve ostalo je šuplja :D
annoy

#159 Re: Jeste li varali?

Post by annoy »

S4mpion wrote: Ne radi se o garancijama, već o najboljim izgledima za ostvarenje ciljeva. Garancije ne postoje. Ljudi traže partnere s kojim imaju najviše izgleda za ostvarenje svojih ciljeva. Zato npr ne biraju ljude koji su im ružni koji nemaju odgovarajući izgled face i sl. Kako površno ha?
Svaki kriterij koji se tiče fizičkog izgleda je površan.
FIzički izgled je nešto što te privuče na podsvjesnoj razini, ne možeš utjecati nikako na to što će te paliti, a što ne. To tako i treba biti.

Moje mišljenje je da djevičanstvo u većini slučajeva nema veze s onime što je nekome u glavi. I mislim da osobe koje u tome traže nekakvu sigurnost griješe.
Međutim, svatko ima pravo tražiti što želi, i ja to poštujem. Religiozne, one koji se i sami čuvaju za brak, njih pogotovo razumijem da žele nevinu djevojku, međutim ove što misle da će tako dobiti garantirano poslušnu i vjernu suprugu, oni su mi smiješni :D ali dobro, ne želim im da se zajebu u izboru partnerice, nego da nađu ono što traže...samo eto, mislim da se fokusiraju na pogrešne stvari. Ako tražiš vjernu partnericu, traži osobu koja je moralna u svemu što radi, u odnosu prema tebi, prema drugima, a to što joj je (ili nije) u rodnici, to ne mora imati nikakve veze s moralnošću i (ne)varanjem.
hanamontanaa

#160 Re: Jeste li varali?

Post by hanamontanaa »

S4mpion wrote:
hanamontanaa wrote:
S4mpion wrote:
A monogamnost jeste?
Nije.

Poenta u pitanju?
Ti ili imaš dvostruke standarde ili ne živiš u skladu s prirodom :mrgreen: not that I care
S4mpion

#161 Re: Jeste li varali?

Post by S4mpion »

annoy wrote:
S4mpion wrote: Ne radi se o garancijama, već o najboljim izgledima za ostvarenje ciljeva. Garancije ne postoje. Ljudi traže partnere s kojim imaju najviše izgleda za ostvarenje svojih ciljeva. Zato npr ne biraju ljude koji su im ružni koji nemaju odgovarajući izgled face i sl. Kako površno ha?
Svaki kriterij koji se tiče fizičkog izgleda je površan.
FIzički izgled je nešto što te privuče na podsvjesnoj razini, ne možeš utjecati nikako na to što će te paliti, a što ne. To tako i treba biti.

Moje mišljenje je da djevičanstvo u većini slučajeva nema veze s onime što je nekome u glavi. I mislim da osobe koje u tome traže nekakvu sigurnost griješe.
U velikoj većini slučajeva se upravo i radi o podsvijesti i kriterijima koje ista kreira. Zato neko ne želi osobu koja je prije bila s nekim ili osobu kojoj faca nije odgovarajuća ili osobu koja nema odgovarajuće ponašanje.
Međutim, svatko ima pravo tražiti što želi, i ja to poštujem. Religiozne, one koji se i sami čuvaju za brak, njih pogotovo razumijem da žele nevinu djevojku, međutim ove što misle da će tako dobiti garantirano poslušnu i vjernu suprugu, oni su mi smiješni :D ali dobro, ne želim im da se zajebu u izboru partnerice, nego da nađu ono što traže...samo eto, mislim da se fokusiraju na pogrešne stvari. Ako tražiš vjernu partnericu, traži osobu koja je moralna u svemu što radi, u odnosu prema tebi, prema drugima, a to što joj je (ili nije) u rodnici, to ne mora imati nikakve veze s moralnošću i (ne)varanjem.
Nema garancije u tome, samo neko ima bolje/lošije izglede (prolaz). Na moral svi gledaju različito. Mnogi bi da sude, a svako u glavi ima svoju definiciju "drolje", "funjare" i sl. Nekom je nemoralna osoba koja se nije čuvala za brak, nekom je nemoralna osoba koja je prešla broj 5, nekom broj 9, ali kako god, uvijek će se naći neko ko je tolerantniji od tebe i ko će ti reći kako si nazadan.

Ljudi trebaju biti svjesni da će osoba, koju su nazvali droljom, naći nekoga ko joj odgovara i ko će njih smatrati zatucanim.

Osoba, koju su nazvali zatucanom, će naći nekoga ko je ne smatra zatucanom, nekoga s kim dijeli stavove.

Ono što jedna osoba smatra ispravnim, moralnim, nemoralnim, zatucanim, druga ne smatra.
S4mpion

#162 Re: Jeste li varali?

Post by S4mpion »

hanamontanaa wrote:
S4mpion wrote: Nije.

Poenta u pitanju?
Ti ili imaš dvostruke standarde ili ne živiš u skladu s prirodom :mrgreen: not that I care
Kakve dvostruke standarde?

Imam osjećaj da nisi baš razumjela napisano.
Leo_alfa

#163 Re: Jeste li varali?

Post by Leo_alfa »

S4mpion wrote:U velikoj većini slučajeva se upravo i radi o podsvijesti i kriterijima koje ista kreira. Zato neko ne želi osobu koja je prije bila s nekim ili osobu kojoj faca nije odgovarajuća ili osobu koja nema odgovarajuće ponašanje.
Samo sto nije podsvijesna odluka u potpunosti kada se radi o tome da se bira djevojka koja je nevina. To ti je kao da kazes da u nasem drustvu podsvijesno biramo partnere iste nacionalnosti i vjeroispovijesti nasoj, a znamo da to nije slucaj, citava historija se iza toga krije.
S4mpion

#164 Re: Jeste li varali?

Post by S4mpion »

Leo_alfa wrote:
S4mpion wrote:U velikoj većini slučajeva se upravo i radi o podsvijesti i kriterijima koje ista kreira. Zato neko ne želi osobu koja je prije bila s nekim ili osobu kojoj faca nije odgovarajuća ili osobu koja nema odgovarajuće ponašanje.
Samo sto nije podsvijesna odluka u potpunosti kada se radi o tome da se bira djevojka koja je nevina. To ti je kao da kazes da u nasem drustvu podsvijesno biramo partnere iste nacionalnosti i vjeroispovijesti nasoj, a znamo da to nije slucaj, citava historija se iza toga krije.
Nije to stvar samo vjeroispovjesti.

Neko bira takvu djevojku zbog svojih svjesnih stavova, iskustava i sl., ali mu ne bi smetalo i da je djevojka prije bila s nekim.

Kod nekih to nije slučaj, jer preko toga ne mogu preći, podsvijest je kreirala takvu selekciju u kojoj je ta osobina smetnja preko koje se ne može preći.
Leo_alfa

#165 Re: Jeste li varali?

Post by Leo_alfa »

S4mpion wrote:
Leo_alfa wrote:

Neko bira takvu djevojku zbog svojih svjesnih stavova, iskustava i sl., ali mu ne bi smetalo i da je djevojka prije bila s nekim.

Kod nekih to nije slučaj, jer preko toga ne mogu preći, podsvijest je kreirala takvu selekciju u kojoj je ta osobina smetnja preko koje se ne može preći.
Slazem se, mogu to biti i neke druge stvari kao recimo visina. Zelim reci da u nasem drustvu izabrati nevinu djevojku za ozbiljnu vezu, brak nije podsvjesno (bar ne u ogromnoj vecini slucajeva) jer smo kao drustvo oblikovani na nacin da zivimo u patrijahalnim porodicama, gdje se cednost zene njeguje kao vrlina, nismo bas imali neku revoluciju urbane kulture koja potice promjene u drustvu i pravi odstupanja od tradicionalnih okvira (mozda osim perioda cvijetanja sarajevske rok scene koja je opet zanemariv slucaj u odnosu na slicne stvari u svijetu). Odnosno momci u BiH drustvu koji biraju iskljucivo djevojke koje su nevine za vezu odnosno brak, u vecini biraju djevojke koje ce biti dobre domacice, ne iskljucivo naravno.
Last edited by Leo_alfa on 17/04/2015 17:54, edited 1 time in total.
Gabrielo

#166 Re: Jeste li varali?

Post by Gabrielo »

annoy wrote:Nevinost nije garancija ničega. Ovdje se priča kao da postoje samo dvije krajnosti - djevica i skakačica :D
Sa ovim se slazem.
annoy wrote: Neke djevojke se oslobode tek kad izgube nevinost. A neke koje su prije toga promijenile nekoliko partnera i očito našle ono što žele, možda će se prije smiriti nego one kojima je njihov partner prvi doticaj sa seksom.
Ovo je vec glupost. Karakter se formira dosta rano i slabo se kasnije mijenja.
BlueBlood

#167 Re: Jeste li varali?

Post by BlueBlood »

Bugojno

Image

"Drage komšije
Izvinite za nered u stubištu. Izbacujem muževe stvari iz stana, jer sam ga sinoć uhvatila u ku*vanju sa S, njegovom konobaricom. Nazovite 061 … … za obavezu sređivanja stubišta!!

:amazonka:
MJAU - da

#168 Re: Jeste li varali?

Post by MJAU - da »

S4mpion wrote:
Leo_alfa wrote:

Ima tu i pored toga "da joj budem prvi"... kad je prvi, vazda je i najbolji, jer ona i ne zna bolje.
MJAU - da

#169 Re: Jeste li varali?

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:ima djevojaka koje jednostavno uzivaju u seksu i ne vidim kako maca upade medju "normalne evridej djevojke", kad se ona hebe za keš i gura sisu i guzicu u kameru cisto zarad svojih 15 minuta koje su spomenute od strane Warhola/Finkelsteina (ne znam jesu li se dogovorili ko je ovo rek'o :lol: )
Zar ima onih koje ne uživaju? :D
radostan dan

#170 Re: Jeste li varali?

Post by radostan dan »

Mea_parvitas wrote:Pa normalno da je vjerovatnije da ce prevariti ona koja se "tjera" svako malo, pa ide iz kreveta u krevet prije nego stupi u brak, nego nevina koja ne pati od toga... Mislim???!!!
a šta misliš, čuva se 20-25-30 godina, sanja princa i njegovu sablju...

uda se, spozna ga što bi rekO spinoza, osladi joj se...aL u princa nije sablja neG perorez hudi.
a ona čekala, čekala, kO moj golf što čeka generalku...u čekanju razvila maštu, mašta nabila kompresiju kA u golfa pomenutog...lupaju osjetila kO ventili na 1.9 tdi iz osamdesetpete.

brate,kad to produva...
pakica_

#171 Re: Jeste li varali?

Post by pakica_ »

MJAU - da wrote:
pakica_ wrote:ima djevojaka koje jednostavno uzivaju u seksu i ne vidim kako maca upade medju "normalne evridej djevojke", kad se ona hebe za keš i gura sisu i guzicu u kameru cisto zarad svojih 15 minuta koje su spomenute od strane Warhola/Finkelsteina (ne znam jesu li se dogovorili ko je ovo rek'o :lol: )
iznenadila bi se :lol:
Gabrielo

#172 Re: Jeste li varali?

Post by Gabrielo »

radostan dan wrote:
Mea_parvitas wrote:Pa normalno da je vjerovatnije da ce prevariti ona koja se "tjera" svako malo, pa ide iz kreveta u krevet prije nego stupi u brak, nego nevina koja ne pati od toga... Mislim???!!!
a šta misliš, čuva se 20-25-30 godina, sanja princa i njegovu sablju...

uda se, spozna ga što bi rekO spinoza, osladi joj se...aL u princa nije sablja neG perorez hudi.
a ona čekala, čekala, kO moj golf što čeka generalku...u čekanju razvila maštu, mašta nabila kompresiju kA u golfa pomenutog...lupaju osjetila kO ventili na 1.9 tdi iz osamdesetpete.

brate,kad to produva...
Pusti se supljiranja...
MJAU - da

#173 Re: Jeste li varali?

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:
MJAU - da wrote:
iznenadila bi se :lol:
Ma bjaži, ne vjerujem.
radostan dan

#174 Re: Jeste li varali?

Post by radostan dan »

Gabrielo wrote:
Pusti se supljiranja...
šuplja?
slabo si ti sa ženama bio...
jao_situacije

#175 Re: Jeste li varali?

Post by jao_situacije »

možda su džokejke...
Post Reply