Jeste li dobili regres?
Moderator: anex
- mayab
#1 Jeste li dobili regres?
Da vidimo kakvo je stanje
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Jeste li dobili regres?
Kod Tite smo i mi penzionisani umirovljenici imali REGRES. Znam dobro da je rahmetli babo primao regres (nešto malo, ali ipak REGRES)!
Tito je legenda, ne vrati se on više. Ne bih ni volio da se vrati. Ali eto, da se zna kako je bilo.
Tito je legenda, ne vrati se on više. Ne bih ni volio da se vrati. Ali eto, da se zna kako je bilo.
- PeekABoo
#3 Re: Jeste li dobili regres?
Jedva platu dobijemo, kamoli još i regres 
- poznanik
#4 Re: Jeste li dobili regres?
Šta je regres, ko ga dijeli i zašto, kada, ko ima pravo na regres i pod kojim uslovima?
- BlueBlood
#5 Re: Jeste li dobili regres?
koliko znam u drzavnoj firmi ukoliko firma u toku godine posluje pozitivno duzna je po zakonu isplatiti regres radnicima, a isto tako firma ne moze izaci na tender ako nije poslovala pozitivno!
Radim u drzavnoj firmi, poslovala je pozitivno ali nisam dobio regres!
Radim u drzavnoj firmi, poslovala je pozitivno ali nisam dobio regres!
- mayab
#6 Re: Jeste li dobili regres?
Regres za godišnji odmor
Član 19.
Zaposlenik ima pravo na regres za korištenje godišnjeg odmora u visini najmanje 50%
prosječne neto plate svih zaposlenih ostvarene kod poslodavca u mjesecu koji prethodi
isplati regresa, pod uslovom da privredni subjekt - poslodavac nije prethodnu poslovnu
godinu završio sa gubitkom.
http://www.kuiptk.ba/zakoni/PZA41/Opci% ... 20FBIH.pdf
Član 19.
Zaposlenik ima pravo na regres za korištenje godišnjeg odmora u visini najmanje 50%
prosječne neto plate svih zaposlenih ostvarene kod poslodavca u mjesecu koji prethodi
isplati regresa, pod uslovom da privredni subjekt - poslodavac nije prethodnu poslovnu
godinu završio sa gubitkom.
http://www.kuiptk.ba/zakoni/PZA41/Opci% ... 20FBIH.pdf
-
quarterback