Jeste li culi za one kutije sto ubacis HDD???
Moderator: Benq
- shiljak
#1 Jeste li culi za one kutije sto ubacis HDD???
Jeste li culi za one kutije sto ubacis HDD i povezes sa racunarom preko USB-a.Ako ste culi za to ili ste skontali na sta mislim,citajte dalje.
Zar nije bolje preko USB-a imati HDD (zbog dokumenata),a imati ugradzen na PC-u od 10GB (dovoljno(OS,i neki programi))
ZNACI:ako ti se obori sistem od PC-a onda ce se i svi podaci srusit, a ako je preko odog USB-a onda ce podaci ostati.
Zar nije bolje preko USB-a imati HDD (zbog dokumenata),a imati ugradzen na PC-u od 10GB (dovoljno(OS,i neki programi))
ZNACI:ako ti se obori sistem od PC-a onda ce se i svi podaci srusit, a ako je preko odog USB-a onda ce podaci ostati.
- Qler
pa to za podatke, mozes ti imati i dva HDD-a u kucistu, ako se jedan skrsi, ostat ce drugi citav. Ti rackovi i extreni HDD-ovi su praticna stvarka onome ko ima potrebu da cesto prenosi velike kolicine podataka, ili slicno. Ja licno nisam jos osjetio potrebu za tim. Imao sam ladicu za HDD, nikad je nisam koristio, na kraju sam je poklonio jaranu 
ee, citam ove cifre, 300GB, 200GB
:( kod mene IBM HDD 40GB 8MB cache 7200 ob/min i to kad sam ga kupovao, bio najjaci koji sam mogao naci! A gledaj sad, hebo te ljeljak! Moram mijenjati komp 
P.S. Nije vala nesto bolje imati HDD preko USB-a, pogotovo 1.1, haj 2.0 i nekako, al IDE je opet bolje. Firewire je vec dobra stvarka
ee, citam ove cifre, 300GB, 200GB
P.S. Nije vala nesto bolje imati HDD preko USB-a, pogotovo 1.1, haj 2.0 i nekako, al IDE je opet bolje. Firewire je vec dobra stvarka
-
dario-x
USB 2.0 je brzi od Firewire-a.
Ima ovih box-ova i kod nas. U uni-expertu ima Metal Gear Box, fino izgleda i ništa više. Fino je zamisljen, ali losh kvalitet i no name proizvodjach. U njega mozete ubaciti PATA disk do 300GB. Steta sto nema SATA.

Link: http://tekgems.com/Products/et-12653-cs ... u2fw-n.htm
Ima ovih box-ova i kod nas. U uni-expertu ima Metal Gear Box, fino izgleda i ništa više. Fino je zamisljen, ali losh kvalitet i no name proizvodjach. U njega mozete ubaciti PATA disk do 300GB. Steta sto nema SATA.

Link: http://tekgems.com/Products/et-12653-cs ... u2fw-n.htm
-
silence_is_sexy
toplo preporucujem: ne vjeruj svemu sto pise na kutiji proizvoda koji kupis...USB 2.0 je brzi od Firewire-a.
USB 2 navodno "razvija" brzinu od 480 Mbita/s tj. 60 Mb/s, a firewire 400 - 400Mbita/s tj. 50 Mb/s sto bi trebalo biti sporije... ako vec nemas sansu raditi sa firewire drive-ovima i sam se uvjeriti da su dosta brzi od USB 2.0, onda mozes da procitas bilo koji od bezbroj benchmark testova na netu koji ce ti reci slicnu stvar...
npr. http://www.barefeats.com/usb2.html
http://www.usb-ware.com/firewire-vs-usb.htm
ne bi firewire bez razloga bio standard za real time video editing... na kraju krajeva, za externe drive-ove sada postoji i duplo brzi firewire 800....
e sada.. da li je usb prakticniji jer skoro svaka novija maticna ploca ima ugradjenu ovu opciju dok firewire nije tako rasprostranjen....to ostaje stvar licnog izbora..
-
neko iz mase
jesi probo kod hatidze na standu lijevo prekoputa onih sto sir prodajushiljak wrote:Ja nidze nisam nasao HDD od 200 ili 300 GB???(najvise do 150 GB)Qler wrote: ee, citam ove cifre, 300GB, 200GB
cujem da su dobili nove HDD friske sa sela, jos je rosa na njima
-
mrak
Ne kupujte Maxtorove externe (ne bih preporucio ni internet) diskove, to je samo takav otpad. Naime, djevojci mi vec treci put salju zamjenski disk koji evo po treci put crkava.
Najbolje je kada ih nazovete (support):
"Ako zelite vratiti disk pritisnite 1. Ako zelite vratiti vise od jednog diska pritisnite 2."
Uzas!
Najbolje je kada ih nazovete (support):
"Ako zelite vratiti disk pritisnite 1. Ako zelite vratiti vise od jednog diska pritisnite 2."
Uzas!