Jeste kad culi za laurel canyon?
- Njanjavi
#1 Jeste kad culi za laurel canyon?
Jako zanimljiv intervju sa likom koji je napisao knjigu o tom cia kompleksu u sred hollywooda koji je sluzio za snimanje propagandnih materijala, pa onda i za formiranje fundamenta hippy pokreta i guranja u mainstream kulturu tih projekata sa ko zna kojom agendom.
Evo i djelova knjige u pdf formatu.
http://www.conspirazzi.com/e-books/inside-the-lc.pdf
- triconja
#2 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Ako ima ikakve veze sa revizijom i baketom, onda nisam cuoNjanjavi wrote:
Jako zanimljiv intervju sa likom koji je napisao knjigu o tom cia kompleksu u sred hollywooda koji je sluzio za snimanje propagandnih materijala, pa onda i za formiranje fundamenta hippy pokreta i guranja u mainstream kulturu tih projekata sa ko zna kojom agendom.
Evo i djelova knjige u pdf formatu.
http://www.conspirazzi.com/e-books/inside-the-lc.pdf
- Njanjavi
#3 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Ima kako nema, morisonov otac ucio baketa kako da cuva trezor 
- KB9
#4 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
opet neke teorije zavjera 
-
HobotnicaPLus
#5 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Historija LA-a je generalno sva fascinantna iako je relativno kratka, ne samo ova prica oko laurel canyona.
- Acid25
#6 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
KB9 wrote:opet neke teorije zavjera

belosvetska zavera
- Njanjavi
#7 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Zadah se bas neku noc i pogledah masu intervjua frank zappe, i prica lik o toj istoriji los angeles furki i opresije sistema prema slobodnjacima tamo birvaktile, kako ih je murija kupila u buseve i protjerivala van pojedinih djelova grada jer su svojom pojavom nervirali ljude koji prodaju nekretnine u nekim djelovima grada.HobotnicaPLus wrote:Historija LA-a je generalno sva fascinantna iako je relativno kratka, ne samo ova prica oko laurel canyona.
Pa cjeli istorijat oko pojedinih furki i pocetaka istih, koliko je ranije to sve zaceto nego sto oficijelna pop kultura priznaje.
Jako bistar lik i mnogo dobar sugovornik ako novinar nije bot i zna pitati prava pitanja.
Btw frajer je sin jako zestoke civije u njihovoj vojsci, i ladno ludjak sa 5 godina osmislio i starom dao ideju za one rakete sa vise bojevih glava u sebi.
Doduse stari ga nije uzeo za ozbiljno pa se nije opario od tog izuma jerbo je neko drugi kasnije dosao na tu ideju
-
HobotnicaPLus
#8 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Ja koliko sam upratio, taj LAPD je generalno jako brutalan bio a i danas je, da ne spominjemo kako operisu po comptonu i south central LA.Njanjavi wrote:Zadah se bas neku noc i pogledah masu intervjua frank zappe, i prica lik o toj istoriji los angeles furki i opresije sistema prema slobodnjacima tamo birvaktile, kako ih je murija kupila u buseve i protjerivala van pojedinih djelova grada jer su svojom pojavom nervirali ljude koji prodaju nekretnine u nekim djelovima grada.HobotnicaPLus wrote:Historija LA-a je generalno sva fascinantna iako je relativno kratka, ne samo ova prica oko laurel canyona.
Pa cjeli istorijat oko pojedinih furki i pocetaka istih, koliko je ranije to sve zaceto nego sto oficijelna pop kultura priznaje.
Jako bistar lik i mnogo dobar sugovornik ako novinar nije bot i zna pitati prava pitanja.
Btw frajer je sin jako zestoke civije u njihovoj vojsci, i ladno ludjak sa 5 godina osmislio i starom dao ideju za one rakete sa vise bojevih glava u sebi.
Doduse stari ga nije uzeo za ozbiljno pa se nije opario od tog izuma jerbo je neko drugi kasnije dosao na tu ideju
Ono sto je jos zanimljivo jeste to kako je LA sa okruzenjem ustvari jedna ogromna dzungla koja ne nudi ama bas nista spektakularno kao sto to npr NY ili SF nude i sta ti ja znam, to mi je potvrdilo i par ljudi koji su bili tamo. Kazu da je taj grad jedna obicna rupa jebena puna klosara i prosijaka.
Uglavnom, koliko god povrsno se cinio taj grad i ljudi u njemu, ima nesto magicno i misticno oko cijele te price, LA, holivud, od pedesetih pa do danas. Valjda je to do tog famoznog american dream folovi golovi, taj glamur i sve suprotno od njega i naravno, napuhan i napucan zivot prikazan kroz filmove i muziku, ali svakako da ima svoju car.
-
HobotnicaPLus
#9 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Ima jos jedan fenomen vezan za LA, poznat je kao grad koji guta ljude, nemilosrdan je, sazvace te i pljune, ogroman broj ljudi se slijeva tamo kako bi ostvarili taj famozni american dream, uglavnom ganjajuci karijeru u filmskoj ili muzickoj industriji.
Veliki broj ih na kraju zavrsi sa iglom u ruci, problemi sa alkoholom i antidepresivima, samoubistva itd itd.
Jeben sport je taj showbiz.
Kako god, jako interesantan fenomen.
Veliki broj ih na kraju zavrsi sa iglom u ruci, problemi sa alkoholom i antidepresivima, samoubistva itd itd.
Jeben sport je taj showbiz.
Kako god, jako interesantan fenomen.
- Pandakonda
#10 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Koga sad treba da istražimo ?

-
nema me tamo
#11 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Jesam cuo sam sta te tacno zanima?
- Njanjavi
#12 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
E fakat smoriste sa tim alex jones smijurijama jal se krene pricat o bilo kakvoj prici koja se ne uklapa u maistream klise i oficijelne price.
Mislim ok povrsno gutate sta vam se servira, imate pravo to cinit, ali realno nemate pravo ismijavat insana koji postuje i vjeruje u druge verzije od tih serviranih informacija.
Alex jones je kao niko iskarikirao masu validnih prica na svoj retardirani nacin i sto bi insan i povjerovao, cim to alex jones dotakne ta prica gubi na kredibilnosti.
Cvrsto sam uvjeren da je alex jones sa david ickeom trojanski konj koji radi za te mrake protiv kojih pokusava plasirat pricu da se bori.
I samo jako priglupa masa svrstava njih dvojicu kao prvake borbe protiv establismenta i elite a u biti prica je sasvim suprotna.

Mislim ok povrsno gutate sta vam se servira, imate pravo to cinit, ali realno nemate pravo ismijavat insana koji postuje i vjeruje u druge verzije od tih serviranih informacija.
Alex jones je kao niko iskarikirao masu validnih prica na svoj retardirani nacin i sto bi insan i povjerovao, cim to alex jones dotakne ta prica gubi na kredibilnosti.
Cvrsto sam uvjeren da je alex jones sa david ickeom trojanski konj koji radi za te mrake protiv kojih pokusava plasirat pricu da se bori.
I samo jako priglupa masa svrstava njih dvojicu kao prvake borbe protiv establismenta i elite a u biti prica je sasvim suprotna.

-
nema me tamo
#13 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
DA, ALI ŠTA VAS TACNO ZANIMA?
- Njanjavi
#14 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Pa recimo jesi li gledao intervju sa ovim likom koji je napisao ovu knjigu, jesi li citao djelove te knjige i vjerujes li da su kredibilne informacije?nema me tamo wrote:Jesam cuo sam sta te tacno zanima?
Jel ti se cini da ima validnih informacija lik i pijel ta prica vode
-
nema me tamo
#16 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Pa da naravno da ima smisla, da li je napisao knjigu ili ne?
Ja licno mislim da je to jedno veliko ah ne ah da i da nikad ne znaš šta ce ti se desiti..
Znaš ljudi su ljudi, oni idu pravo ili nazad ne idu nikako desno ili lijevo..
Ljudi bacaju kamenje jedni na druge, ljudi su zakon!
Ja licno mislim da je to jedno veliko ah ne ah da i da nikad ne znaš šta ce ti se desiti..
Znaš ljudi su ljudi, oni idu pravo ili nazad ne idu nikako desno ili lijevo..
Ljudi bacaju kamenje jedni na druge, ljudi su zakon!
- Njanjavi
#17 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Pa da los angeles je vise klasno razdvojen i po danu maltene mrtvilo mrtvo, i tacno se zna ko kosi a ko vodu nosi, nema bas plaho dodira obican kmet sa elitom.HobotnicaPLus wrote:Ja koliko sam upratio, taj LAPD je generalno jako brutalan bio a i danas je, da ne spominjemo kako operisu po comptonu i south central LA.Njanjavi wrote:Zadah se bas neku noc i pogledah masu intervjua frank zappe, i prica lik o toj istoriji los angeles furki i opresije sistema prema slobodnjacima tamo birvaktile, kako ih je murija kupila u buseve i protjerivala van pojedinih djelova grada jer su svojom pojavom nervirali ljude koji prodaju nekretnine u nekim djelovima grada.HobotnicaPLus wrote:Historija LA-a je generalno sva fascinantna iako je relativno kratka, ne samo ova prica oko laurel canyona.
Ono sto je jos zanimljivo jeste to kako je LA sa okruzenjem ustvari jedna ogromna dzungla koja ne nudi ama bas nista spektakularno kao sto to npr NY ili SF nude i sta ti ja znam, to mi je potvrdilo i par ljudi koji su bili tamo. Kazu da je taj grad jedna obicna rupa jebena puna klosara i prosijaka.
Uglavnom, koliko god povrsno se cinio taj grad i ljudi u njemu, ima nesto magicno i misticno oko cijele te price, LA, holivud, od pedesetih pa do danas. Valjda je to do tog famoznog american dream folovi golovi, taj glamur i sve suprotno od njega i naravno, napuhan i napucan zivot prikazan kroz filmove i muziku, ali svakako da ima svoju car.
Dok u ny zbog velike mase imigranata kroz istoriju grada nekako i sljakeri i fukara nije bas plaho diskonektovana od ostatka zivlja.
Na jednom ny partiju mozes vidjet od klosara do superzvjezde, i njeguju taj mentalitet.
Dok su partije u los angelesu vecinom privatne i nema samse da obican smrtnik udje na ta sranja, i to svjesno njeguju i tako zele da bude.
-
HobotnicaPLus
#18 Re: Jeste kad culi za laurel canyon?
Najbanalniji primjer toga jest to da u beverli hils, bel air i generalno taj dio holivud hils ne postoje trotoari kako svakakva bagra ne bi mogla setat tamo.Njanjavi wrote:
Pa da los angeles je vise klasno razdvojen i po danu maltene mrtvilo mrtvo, i tacno se zna ko kosi a ko vodu nosi, nema bas plaho dodira obican kmet sa elitom.
Dok u ny zbog velike mase imigranata kroz istoriju grada nekako i sljakeri i fukara nije bas plaho diskonektovana od ostatka zivlja.
Na jednom ny partiju mozes vidjet od klosara do superzvjezde, i njeguju taj mentalitet.
Dok su partije u los angelesu vecinom privatne i nema samse da obican smrtnik udje na ta sranja, i to svjesno njeguju i tako zele da bude.