jesmo li zavrsili sa prosloscu - slucaj milosevic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
korto_malteze

#1 jesmo li zavrsili sa prosloscu - slucaj milosevic

Post by korto_malteze »

moze li mi neko objasniti kako je moguce da na ovom portalu, koji izvjestava (ili pokusava da izvjestava) o svim vaznijim dogadjajima bitnim za sarajevo i bosnu i hercegovinu nije objavljena ni rijec o pocetku sudjenja u hagu dragomiru milosevicu??

da li to znaci da smo zavrsili proces suocavanja sa prosloscu? da odnos prema ratnim zlocinima vise ne igra nikakvu ulogu u formiranju sadasnjosti/buducnosti ove zemlje? da su uspjeli svi oni koji su insistirali da sve sto se dogodilo u ratu treba staviti u stranu, po mogucnosti zakopati, i krenuti u bolju, svjetliju buducnost? (naravno, ne mislim da je ovaj portal osnovna poluga suocavanja sa prosloscu, nego je samo ilustrativan kao jedno od mjerila pulsa sarajsvske javnosti). po svemu sudeci jesu! slavimo dan drzavnosti rs-a, avaz i turbofolk su nam vrijednosti, a najcitanija vijest ovdje je da je emina ganic unaprijedjena!

ja, iskreno, jos sebi ne mogu doci da je bbc objavio opsirnu vijest o ovom sudjenju a sarajevo-x ni rijec. (za one koji govore engleski evo link http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6252635.stm)

da podsjetim, dragomir milosevic je bio nacelnik staba sarajevsko-romanijskog korpusa vrs-a a tokom 94. i 95. njegov komandant. optuzen za teror nad gradjanima sarajeva, ubistva i kampanju granatrianja i snajperisanja koja je ciljala civile. dakle, to je frajer koji je ravnao grad. ovo je, btw, jedno od najvaznijih sudjenja pred tribunalom, prema izjava ljudi sa tribunala. ostaje samo pitanje, za koga najvaznije?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A ko tebi zabrani da postiras tu temu? :?

Ili je postiranje tema bitnih za Sarajevo i BiH ekskluzivno pravo/obaveza nekih drugih? :roll:
korto_malteze

Post by korto_malteze »

ja govorim o VIJESTIMA, bosanac, ne o temama. odsustvo takve teme je posebna prica, ali odsustvo vijesti o pocetku sudjenja je indikativno da se nesto dogodilo. da je odnose prema ratnim zlocinima prestao da bude bitan utoliko da ne registrujemo sudjenja nekih od najvecih koljaca (zaboravi na one 'manje bitne' ili nize rangirane).
manijak1

Post by manijak1 »

Čovjek je postavio pitanje, a da bi postavio pitanje otvorio je temu sa vrlo jasnim pitanjem Zašto na naslovnoj stranici Sa-x portala nema vijesti o suđenju generalu koji bi da je mogao razjebao i ovaj portal.
Toliko :oops: o ekskluzivitetima bez obaveza.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

korto_malteze wrote:ja govorim o VIJESTIMA, bosanac, ne o temama. odsustvo takve teme je posebna prica, ali odsustvo vijesti o pocetku sudjenja je indikativno da se nesto dogodilo. da je odnose prema ratnim zlocinima prestao da bude bitan utoliko da ne registrujemo sudjenja nekih od najvecih koljaca (zaboravi na one 'manje bitne' ili nize rangirane).
Pardon, pogresno protumaceno.

A sto se tice vijesti, koliko sam upoznat postoji neko ko prima platu da bi tamo objavljivao vijesti :oops:

Znaci...
Sogan

Post by Sogan »

_BosanaC wrote:
korto_malteze wrote:ja govorim o VIJESTIMA, bosanac, ne o temama. odsustvo takve teme je posebna prica, ali odsustvo vijesti o pocetku sudjenja je indikativno da se nesto dogodilo. da je odnose prema ratnim zlocinima prestao da bude bitan utoliko da ne registrujemo sudjenja nekih od najvecih koljaca (zaboravi na one 'manje bitne' ili nize rangirane).
Pardon, pogresno protumaceno.

A sto se tice vijesti, koliko sam upoznat postoji neko ko prima platu da bi tamo objavljivao vijesti :oops:

Znaci...
... znaci da je placenik :D

@korto_malteze, mozda se radi samo o neinformisanosti urednika?
korto_malteze

Post by korto_malteze »

to je do sarajevo-x admina da objasni. ali, i ako jeste, to je dobar pokazatelj da su ove teme nestale sa nasih radara. zato sam i postavio temu.
rashomon

Post by rashomon »

Ja inače tvrdim da je, s obzirom na potencijal koji ovaj portal ima, selekcija vijesti na početnoj stranici u 80% slučajeva katastrofa. Ne radi se samo o ovom slučaju.

Eto, toliko. Nije mi namjera da uvrijedim bilo koga, već se radi o dobronamjernoj kritici!
Post Reply