Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
¤ jelena ¤

#876 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by ¤ jelena ¤ »

Matzan wrote:Prošlo je vrijeme siledžijstva kad su komunisti radili šta su htjeli, između ostalog otimali vakufsku (a i ostalih VZ) imovinu.
Sjahao Kurta da uzjašu Murta i još dvojica mu saradnika.

Podijelili zemlju među sobom - ko da im je očevina iliti babovina - pa sad oni rade šta im se prohtje.

I sve po zakonu...
HAVANA

#877 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by HAVANA »

S tim da je od Kurte obicni covjek i radnik mogao i dobiti nesto, a od Murte mudo od ovce.Al hajd...
spreca

#878 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by spreca »

Matzan wrote:Prošlo je vrijeme siledžijstva kad su komunisti radili šta su htjeli, između ostalog otimali vakufsku (a i ostalih VZ) imovinu.

jarane ja se sjecam i komunista i to dobro se sjecam ali nije bilo ovako lose....jedino mozda posle 45 te da je bilo gore...ljudi su imali nadu u bolje sutra i dodjose "demokrate" i sjebase sve....danas nemamo ...nisam ja bio obozvalac komunista a nisam ni ovih danasnjih demoSrata ali iskreno nekad sam imao vise nego sada iako sam dosta godina od tada procerdo u nista...sve pohapase.....a vakufi,pa i dansa imas stotine i stotine duluma vakufske zemlje koja je zarasla u shikare a mozda i neznaju iz IZ gdje imaju zemlju...zapustena zemlja totalno a vakifi je nisu dali na propadanje nego da koristi narodu
TDK-90

#879 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by TDK-90 »

Dzennaze a i ljudi koji "odaju pocast" cesto cesto lice na cirkus. sasvim normalno( uobicajeno je postalo ) da ljudi na Dzennazu dolaze u odjeci koja stavrno nije primjerena -trenerke, radna neka odjeca, vojna odjeca tj. ostatci otrcanih vojnih odijela, neurednost , zapustenost, pusenje prilikom pracenja , glasno neprimjereno pricanje , cesto i smijanje

Evo jednog isjecka iz novina
Hladno vrijeme, kiša i susnježica su onemogućili da veći broj ljudi prisustvuje dženazi
...mislim stvarno.

Dok je sprovod sasvim druga prica , sasvim druga prica . Sprovod se sprema kao da je svadba , ne spominje se kolicina novca ne kuka se kao kod muslimana kostalo toliko kostalo ovoliko
Hakiz

#880 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Hakiz »

HAVANA wrote:S tim da je od Kurte obicni covjek i radnik mogao i dobiti nesto, a od Murte mudo od ovce.Al hajd...
Druže Tito, ti si krao, al' si i nama dao. Ovi kradu, al' ništa ne dadu.
Post Reply