Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#501 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

Romeo 80 wrote:Kakve veze ima kojom se djelatnoscu Progres bavio? Vlasnik zemljista je mogla biti i zeljezara Zenica. To zemljiste je u trenutku preuzimanja od strane IZ vec bilo optereceno obavezama (ranije sklopljenim Progresovim ugovorima).

Sto se tice morala, sve je u dure :thumbup: Sve je u skladu sa danasnjim mentalnim sklopom prosjecnog vjernika. Kupaj se u svili i kadifi, opali po usima koga stignes i vazi o moralu i cestitosti.

Pa ko koga zajebe! :thumbup:
Progres je izvršio POVRAT vakufskog zemljišta koje je zaposjeo u toku ratnih zbivanja. Agresije...Apsolutno nema nikakve logike da IZ u takvim uvjetima naslijedjuje to što su se oni silom prilika uspjeli okoristiti vakufskom zaostavštinjom.
Rekoh i kod klasičnog preuzimanja poduzeća već postojeći ugovori su posebne stavke u pravnom pogledu... ugovori o radnom odnosu i sl.

I ti mi tvrdiš sada i dalje da je povratom automatski IZ naslijedila Progres?

POVRATOM oduzetog silom u ratu. Glupost. Notorna s stanovišta zdrave logike.
Last edited by SaraFina on 08/11/2017 18:46, edited 1 time in total.
insomnia78

#502 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by insomnia78 »

Mi nismo ali ‘odze jesu.

Jebo dedu partizana, taki su nas streljali. E al’ zato moRe samoubica u haremu dzamije
HAVANA

#503 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by HAVANA »

Postoje prava ali i obaveze...Uvijek.Pogotovo ako si nesta naplacivao.A postoji i ona ljudska ,o posljednjoj zelji i porodicnoj zelji...
Connaisseur Karlin

#504 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:Postoje prava ali i obaveze...Uvijek.Pogotovo ako si nesta naplacivao.A postoji i ona ljudska ,o posljednjoj zelji i porodicnoj zelji...
:thumbup:
Laertes

#505 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Laertes »

insomnia78 wrote:Mi nismo ali ‘odze jesu.

Jebo dedu partizana, taki su nas streljali. E al’ zato moRe samoubica u haremu dzamije
I Caco na Kovače, do Alje nam milog :evil:
kamberovica polje

#506 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by kamberovica polje »

Tema nije uopće o tome je li sve po Nedžadu Brankoviću, nego o tome da su se, po ko zna koji put, licemjeri iz jedne od vjerskih zajednica popišali po onome što propovjedaju svojim ovčicama a one ih brane.
JThomas

#507 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by JThomas »

sve ovo isto da uradi neki netemeljni pojedinac ili organizacija: katili đe će vam duša, na djeci vam se vratilo, bog sve vidi... :mrgreen:

ali pošto je temeljna, propisi su propisi, stanica je dvadeset metara dalje... :mrgreen:
kamberovica polje

#508 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by kamberovica polje »

Biznis je biznis :D
zagortenej

#509 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by zagortenej »

Da su ispunili Dedinu želju-ukop u mezarju bez dženaze, još bi se neki javili da traže taj paket usluge.
Hodže bi imale manje posla, ljudi bi skontali da sa dženazom il' bez dženaze valja ići u zemlju.

Ovo je slično kao sa pričom o šehidima i poginulim borcima. Koja ovca će u koji tor.
Sanjarko

#510 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote:
Zena je sahranjena na tom mjestu 2009, spomenik izgradjen kao njem ocu 2011 a po nalogu IZ srusen 2012 zato sto nije sagradjen po pravilima koja su donesena 2009 po ovom pitanju.
Pa to i kazem. Mozda im je pravilo da svako mora da bude ukopan u svom dzematu. Sta ja znam. Ne znam ja njihova pravila niti me zanimaju pravila toliko religijska. Dok vjera bas i nije da me ne zanima, ali i to sve manje iz nekih razloga.
PM72

#511 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by PM72 »

Ovaj dedo partizan im se nešto opasno zamjerio.Koliko sam upratio,bio je čitav rat u Doboju.Možda je tu ključ svih problema.Kćerka udata Vojvodić. :D
Sanjarko

#512 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Sanjarko »

Romeo 80 wrote:Nemam običaj učestvovati na ovakvim temama, pa ni čitati ih, jer samo pokazuju u kakav smo moralni glib zaglavili svi odreda. Samo ću na temu reći da ukoliko je Islamska zajednica preuzela zemljište od Progresa, onda bi trebala biti samim tim i pravni nasljednik što za sobom povlači i činjenicu da je tim pravnim poslom preuzela i sve obaveze svog prethodnika.
Kako sam shvatio nije preuzela nego je Progres uzurpirao Vakif, Vakuf koji je neko dodijelio IZ-u. Znaci samo je povratila ono sto joj je bilo oteto.
Sanjarko

#513 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Sanjarko »

Laertes wrote:

Pa morali su ga negdje ukopat. A prvi put cujem da mu je mezar do Alijinog mezara.
PM72

#514 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by PM72 »

Nije do njega ali je blizu...školski primjer poremećenih vrijednosti ljudskosti,morala i vjere.
Sanjarko

#515 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:Nije do njega ali je blizu...školski primjer poremećenih vrijednosti,ljudskosti,morala i vjere.
Pa gdje su ga mogli drugo ukopati. Kako znam tu su se u ratu mrtvi najvise kopali.
PM72

#516 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by PM72 »

On je na Kovačima ukopan iza rata,kao i mnoge samoubice,kriminalci i ološi.Uz najviše vjerske počasti.
Laertes

#517 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Laertes »

Vizionar 1985 wrote:
Laertes wrote:

Pa morali su ga negdje ukopat. A prvi put cujem da mu je mezar do Alijinog mezara.
Ma nemam pojma je li do Alijinog, znam da su ga na rukama nosali na Kovače. Boli me qrac i za jednim i za drugim, zlo su obojica počinili ovom narodu. Poenta je da je IZ organizovala veliku dženazu jednom caci, ubici i zločincu, sa svim počastima, a pobio i toliko nevinih građana i naših momaka. Trebalo ga je ko psa ukopati da se ne zna ni gdje mu je grob.
insomnia78

#518 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by insomnia78 »

E al je to dzenaza
triconja

#519 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by triconja »

zagortenej wrote:Da su ispunili Dedinu želju-ukop u mezarju bez dženaze, još bi se neki javili da traže taj paket usluge.
Hodže bi imale manje posla, ljudi bi skontali da sa dženazom il' bez dženaze valja ići u zemlju.

Ovo je slično kao sa pričom o šehidima i poginulim borcima. Koja ovca će u koji tor.
I onda bi hodzi smanjili platu jer ne ispunjava normu dzenaza i bilo bi strajk hodza, nema dzenaze dok im se plate ne povecaju :lol:
Sanjarko

#520 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Sanjarko »

Laertes wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ma nemam pojma je li do Alijinog, znam da su ga na rukama nosali na Kovače. Boli me qrac i za jednim i za drugim, zlo su obojica počinili ovom narodu. Poenta je da je IZ organizovala veliku dženazu jednom caci, ubici i zločincu, sa svim počastima, a pobio i toliko nevinih građana i naših momaka. Trebalo ga je ko psa ukopati da se ne zna ni gdje mu je grob.
Ma ne znam, samo kazem. Moralo ga negdje ukopat, a kako znam imao je i sljedbenika pa nije ni cudo. Jb-ga tako je na ovom svijetu nazalost.
Laertes

#521 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Laertes »

insomnia78 wrote:E al je to dzenaza
Ja ba, vjernik veliki bio, ala'ami :evil:
PM72

#522 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by PM72 »

Pa i bio je je ukopan ko NN pašče,pored ograde na pomoćnom stadionu.Što je najtragičnije,i njegove žrtve su tu bile ukopane ,vlast je bolio ćošak za njih ,mnoge nisu još ni dostojno ukopali...
triconja

#523 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by triconja »

Laertes wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Laertes wrote: I Caco na Kovače, do Alje nam milog :evil:
Jasta, bolje na mezarje krompir posadit a ostatke popalit, dzaba zemlja stoji nikakve fajde od nje nema. :lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#524 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Romeo 80 »

Vizionar 1985 wrote:
Romeo 80 wrote:Nemam običaj učestvovati na ovakvim temama, pa ni čitati ih, jer samo pokazuju u kakav smo moralni glib zaglavili svi odreda. Samo ću na temu reći da ukoliko je Islamska zajednica preuzela zemljište od Progresa, onda bi trebala biti samim tim i pravni nasljednik što za sobom povlači i činjenicu da je tim pravnim poslom preuzela i sve obaveze svog prethodnika.
Kako sam shvatio nije preuzela nego je Progres uzurpirao Vakif, Vakuf koji je neko dodijelio IZ-u. Znaci samo je povratila ono sto joj je bilo oteto.
Ma sve u dure, ali i da je tako, po kom je onda osnovu Islamska zajednica nastavila naplaćivati članarinu ljudima poput Dede Trampića, koji su potpisali ugovor sa progresom?! Vidi se da im je mrska para. Baš ono pravo mrska! :D

Koji su to oni žohari uhljupski...
vješalica

#525 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by vješalica »

da je dao za hodze dda mu uce rabijesir za 100 marona lezo bi u kaburu sa suprugom
kako nije i nece
jedino ih iskopati i premjestiti na drugo mjesto i osloboditi da vjernici koji plate rabijesir mogu rahat zagrobni zivot zivjeti
Post Reply