Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edo_79

#401 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:
edo_79 wrote:
SaraFina wrote:

EVO ti pitanje IZ svakodnevnice :

Znači ti imaš tel prijavljen kod M-Tel i taj mobilni operater preuzme hrvatski VIP. Tebi ugovor važi do 2017 i to 12 mjeseca. M - tel te nije obavijestio o tom preuzimanju i ti si izgubio sve pogodnosti. Izmedju ostalog ne možeš zamijeniti tel i dobiti novi u decembru a nemaš više ni 1000 SMS gratis ni 1000 min sa EU.
Ko je kriv? Primjer IZ života.
Ako je VIP preuzeo M-Tel i nije mi ponudio novi ugovor, redovno uzima novac od pretplate koji sam ja plaćao M-telu a sad VIP-u, naravno da je VIP kriv .....

I nemoj branit IZ svega ti .... sit sam te šuplje IZ merhametli, IZ dobra, IZ vaka, IZ naka ......

Nije tačno. Kriv je M - tel s kojim imaš sklopljen ugovor. Niko ne brani IZ ali ovo bljuvanje prelazi u patologiju lagano.
Kako nije tačno.... Objasni mi ....
Connaisseur Karlin

#402 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Connaisseur Karlin »

arzuhal wrote:
O'zone wrote:Kad su rahmetli/pokojnom Nijazu Durakoviću klanjali dženazu sa Reisom na čelu u haremu Alipašine džamije e vala su mogli i Dedi pa barem jednu brzinsku s nogu.
I opet se slažem. To je IZ i predložila, porodica odbila.
:lol:
SaraFina

#403 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

arzuhal wrote:
O'zone wrote:Kad su rahmetli/pokojnom Nijazu Durakoviću klanjali dženazu sa Reisom na čelu u haremu Alipašine džamije e vala su mogli i Dedi pa barem jednu brzinsku s nogu.

Dedo je sudeći po imenima kćerke i zeta srpske nacionalnosti ako već nije pravoslavne vjere ili sam krivo skontala?
Connaisseur Karlin

#404 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

tranquil wrote:Smiješno, podvlači se kako bi IZ klanjala dženazu iako je ateista, ili bi se neki ovdje ponudili da urade to isto, kao da bi se čovjek udarao nogom u guzicu od sreće jer će mu neko klanjati dženazu koju nije želio, i kao da su sada on i njegova porodica krivci jer to ne prihvataju.

Šta bi bilo da kažem: Evo ja nemam nikakvih problema da održim svima vama ateističku sahranu, da vas ispratimo propisno ateistički, bez vjerskih obilježja. To je jedini uslov da vas ukopaju tamo gdje želite (i gdje ste već platili). Kako to zvuči?

Sumiranje čitavog slučaja: čovjek je platio mjesto pored svoje žene, i ne daju mu da se tu ukopa, osim ako ne izvedu ritual koji ni on nije želio niti ga želi njegova porodica. Klasična ucjena lokalnih dilera zagrobnog života. Rade to i vjernicima (retroaktivno plaćanje članstva u IZ da bi se dozvolila dženaza), naravno da nevjernici pogotovo neće biti pošteđeni.
:thumbup:
SaraFina

#405 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
SaraFina wrote:

Nije tačno. Kriv je M - tel s kojim imaš sklopljen ugovor. Niko ne brani IZ ali ovo bljuvanje prelazi u patologiju lagano.

Fino nije tačno. Ti si s M- tel sklopio ugovor, Dedo je s Progres -om.
Dobra volja je VIP-ova i dogovor s M-telom da preuzme obaveze njihovih korisnika i ugovora. Tvoje u ovom slučaju.
Ista stvar je i s Progresom i IZ. Dakle Dobra volja IZ i dogovor s Progresom o grobnim mjestima. Dedina u njegovom slučaju.
Connaisseur Karlin

#406 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

spreca wrote:
zunazu wrote:
edo_79 wrote:Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??
U čemu si ti vidio ovdje problem? Jesi li nekad na katoličkom groblju vidio islamske nišane? Jesi li na jevrejskom groblju vidio krstove? Jesi li čitao kada su islamskim migrantima koji su izginuli, Talijani postavili križeve na grobove? Jesi li se bunio? Čemu licemjerje? Kakvo dno? Licemjerje je problem. Islamska zajednica ovdje nikakvu grešku nije napravila. Na vjerska groblja se sahranjuju vjernici. Što je teško prihvatiti takav davno uspostavljen red i čemu lažno moralisanje?
Otidji u Petrinju(vec sam pisao na ovoj temi) i ne jedan nisan....2011 sam bio na dzenazi koja je klanjana pravo u groblju
tranquil

#407 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by tranquil »

SaraFina wrote:
edo_79 wrote:
SaraFina wrote:

Dobra volja je VIP-ova i dogovor s M-telom da preuzme obaveze njihovih korisnika i ugovora. Tvoje u ovom slučaju.
Ista stvar je i s Progresom i IZ. Dakle Dobra volja IZ i dogovor s Progresom o grobnim mjestima. Dedina u njegovom slučaju.
Ja dobre volje i govana...
hadzinicasa

#408 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by hadzinicasa »

Znaci da zakljucimo:
1. moze se klanjati dzenaza iako ne bi trebala, (vidi pod samoubica)
2. ne moze se ne klanjati dzenaza iako bi trebala, (vidi pod Dedo)

tumacenje je proizvoljno i kako odgovara establishmentu - odnosno kako odgovara gospodi posrednicima koji odlucuju sta ko i kako i koga treba razumjeti sto je nesto uradio/zelio a koga ne.
a usput, posto imamo priliku, da porefenamo ovo oko zemlje da se zna cija je i prebijemo nepravdu preko ledja rahmetlije.
spreca

#409 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by spreca »

SaraFina wrote:

Spreča, ovo bljuvanje po IZ zbog previda i greške je prešlo sve granice dobrog ukusa.
Znači ti imaš tel prijavljen kod M-Tel i taj mobilni operater preuzme hrvatski VIP. Tebi ugovor važi do 2017 i to 12 mjeseca. M - tel te nije obavijestio o tom preuzimanju i ti si izgubio sve pogodnosti. Izmedju ostalog ne možeš zamijeniti tel i dobiti novi u decembru a nemaš više ni 1000 SMS gratis ni 1000 min sa EU.
Tvoja je greska ogromna sto poredis M-tel i IZ apslutno dvije organizacije koje nemaju nista zajednicko........ti branis neodbranjivo......znali su oni ko je Dedo i redovno su uzimali lovu a i prilikom preuzimanja od Progresa garantujem da je uradjena primopredaja sto i zakon nalaze gdje je sve napisano sta predaju i sta preuzimaju.....ali kao da je to njima bilo vazno...mozda su mislili da ce Dedo doci tobe :mrgreen: a mozda nije ni uspio.......znaci odmah kad su prvu uplatu od Dede dobili trebali su reci izvini Dedo ali od kjafira na primamo novac i ti neces moci uciniti to sto si nakanio,,,mozda bi Dedo i rekao da zaljubav svoje hanume ce doci tobe...znaci i ovdje su ucinili grijeh da zalutalu ovcicu vrate stadu.....zbog javasluka upodrucnim IZ kao i u glavnoj centrali IZ u SA cu ih uvijek kritikovati i napadati....IZ se najbolje i naj postenije brani kritikom a ne skrivanjem pod tepih.......Hajmo i Baketa ne kritikovati i ostale valjda su i oni ljudi......Saro nevalja ti tvoj stil odbrane.
edo_79

#410 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:
edo_79 wrote:
SaraFina wrote:

Ako sam ja plaćao M-telu uredno pretplatu, i u međuvremenu VIP preuzeo M-tel, u najmanju ruku je VIP bio dužan da me obavijesti da ta ponuda više nije važeća, a ne da nastavi ubirati pretplatu i šuti, jel tako?
Ako je Progres uzimao od dede pare za grobno mjesto, u međuvremenu zemljište prešlo na IZ, najmanje što su mogli uraditi je reći, čuj dedo, to što si plaćo plaćo si, kod nas je taka i taka stvar i ćao zdravo, ALI NE, IZ je zinulo dupe za PARE, uzimali su i dalje pare kao HINJE ZADNJE, a nisu rekli čovjeku da nemože biti pokopan kraj svoje supruge, PO SVOJOJ ŽELJI, jer se to kosi sa principima sahranjivanja po islamu, jel tako?

I nemoj mi molim te pisati dobra volja IZ, ta šuplja odavno ne pali Saro, ja nisam idiot, niti nepismen, vrijeđaš mi intelekt time što me potcjenjuješ.
Last edited by edo_79 on 08/11/2017 15:22, edited 1 time in total.
arzuhal

#411 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by arzuhal »

SaraFina wrote:
arzuhal wrote:

Dedo je sudeći po imenima kćerke i zeta srpske nacionalnosti ako već nije pravoslavne vjere ili sam krivo skontala?
Ma kakvi...Jest mu se jedna ćerka udala za Srbina ali sam čuo da je čovjek (zet) vrlo upitne srpske samosvijesti, skroz tanak i ne odgovara aršinima zdravog i zadrtog srpskog nacionalizma :mrgreen:

To je skroz isključeno iz priče.
SaraFina

#412 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

Connaisseur Karlin wrote:
tranquil wrote:Smiješno, podvlači se kako bi IZ klanjala dženazu iako je ateista, ili bi se neki ovdje ponudili da urade to isto, kao da bi se čovjek udarao nogom u guzicu od sreće jer će mu neko klanjati dženazu koju nije želio, i kao da su sada on i njegova porodica krivci jer to ne prihvataju.

Šta bi bilo da kažem: Evo ja nemam nikakvih problema da održim svima vama ateističku sahranu, da vas ispratimo propisno ateistički, bez vjerskih obilježja. To je jedini uslov da vas ukopaju tamo gdje želite (i gdje ste već platili). Kako to zvuči?

Sumiranje čitavog slučaja: čovjek je platio mjesto pored svoje žene, i ne daju mu da se tu ukopa, osim ako ne izvedu ritual koji ni on nije želio niti ga želi njegova porodica. Klasična ucjena lokalnih dilera zagrobnog života. Rade to i vjernicima (retroaktivno plaćanje članstva u IZ da bi se dozvolila dženaza), naravno da nevjernici pogotovo neće biti pošteđeni.

Samo što su lokalni dileri u ovom slučaju ispali ovi IZ "Progresa " a ne IZ.

Zato što se nisu na vrijeme pobrinuli za ugovore koje su sklopili i naplaćivali do 99'
Dobra volja u ovom slučaju je IZ da dogovor ispoštuje. Dobra. ... isključivo.

Nikakvih zakonskih obaveza nema. Moralne da. Ali zakonski je Progres krivac i diler.
edo_79

#413 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

spreca wrote:
SaraFina wrote:

Spreča, ovo bljuvanje po IZ zbog previda i greške je prešlo sve granice dobrog ukusa.
Tvoja je greska ogromna sto poredis M-tel i IZ apslutno dvije organizacije koje nemaju nista zajednicko........ti branis neodbranjivo......znali su oni ko je Dedo i redovno su uzimali lovu a i prilikom preuzimanja od Progresa garantujem da je uradjena primopredaja sto i zakon nalaze gdje je sve napisano sta predaju i sta preuzimaju.....ali kao da je to njima bilo vazno...mozda su mislili da ce Dedo doci tobe :mrgreen: a mozda nije ni uspio.......znaci odmah kad su prvu uplatu od Dede dobili trebali su reci izvini Dedo ali od kjafira na primamo novac i ti neces moci uciniti to sto si nakanio,,,mozda bi Dedo i rekao da zaljubav svoje hanume ce doci tobe...znaci i ovdje su ucinili grijeh da zalutalu ovcicu vrate stadu.....zbog javasluka upodrucnim IZ kao i u glavnoj centrali IZ u SA cu ih uvijek kritikovati i napadati....IZ se najbolje i naj postenije brani kritikom a ne skrivanjem pod tepih.......Hajmo i Baketa ne kritikovati i ostale valjda su i oni ljudi......Saro nevalja ti tvoj stil odbrane.
spreča nemožeš ti to dogovorit ovoj hadži Sarafinoj ..... moreš do sabaha pisat ona ni mukaet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#414 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

SaraFina wrote:

Zato što se nisu na vrijeme pobrinuli za ugovore koje su sklopili i naplaćivali do 99'

Nikakvih zakonskih obaveza nema. Moralne da. Ali zakonski je Progres krivac i diler.
pa ne insitira "Progres" na klanjanju dzenza covjeku, vec IZ :lol:

Progers i IZ su leglano bile obavezne obavisjetiti svima o promjeni ugovora o vlansnistvu

isto kao sto je mene komapnija za strurju infomrirla na vrijeme o novom vlasniku i njegovim zahtjevima
SaraFina

#415 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
SaraFina wrote:

Ako sam ja plaćao M-telu uredno pretplatu, i u međuvremenu VIP preuzeo M-tel, u najmanju ruku je VIP bio dužan da me obavijesti da ta ponuda više nije važeća, a ne da nastavi ubirati pretplatu i šutit, jel tako?
Ako je Progres uzimao od dede pare za grobno mjesto, u međuvremenu zemljište prešlo na IZ, najmanje što su mogli uraditi je reći, čuj dedo, to što si plaćo plaćo si, kod nas je taka i taka stvar i ćao zdravo, ALI NE, IZ je zinulo dupe za PARE, uzimali su i dalje pare kao HINJE ZADNJE, a nisu rekli čovjeku da nemože biti pokopan kraj svoje supruge, PO SVOJOJ ŽELJI, jer se to kosi sa principima sahranjivanja po islamu, jel tako?

I nemoj mi molim te pisati dobra volja IZ, taj šuplja odavno ne pali Saro, ja nisam idiot, niti nepismen, vrijeđaš mi intelekt time što me potcjenjuješ.

VIP nije dužan da zakonski provede bilo šta IZ M-telovog ugovora. Bez obzira na preuzimanje. Ti VIP ni po jednom zakonskom osnovu ne možeš tužiti. Tako ni Dedini naslednici IZ. Možeš tražiti povrat novca koji si dao za pretplatu a ostale pogodnosti VIP ti nije dužan ispuniti ako se M - tel nije za tebe pobrinuo kao svog klijenta.
I to je tapija.
spreca

#416 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by spreca »

SaraFina wrote:
arzuhal wrote:

U Saro ti si totalno zalutala.......Dedo je cisti balija komunista(a kcerka je udata za pravoslavca) i sta mislis gdje su sahranjeni svi komunisti?...a nisam cuo da postoji komunisticko groblje
Connaisseur Karlin

#417 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

hadzinicasa wrote:Znaci da zakljucimo:
1. moze se klanjati dzenaza iako ne bi trebala, (vidi pod samoubica)
2. ne moze se ne klanjati dzenaza iako bi trebala, (vidi pod Dedo)

tumacenje je proizvoljno i kako odgovara establishmentu - odnosno kako odgovara gospodi posrednicima koji odlucuju sta ko i kako i koga treba razumjeti sto je nesto uradio/zelio a koga ne.
a usput, posto imamo priliku, da porefenamo ovo oko zemlje da se zna cija je i prebijemo nepravdu preko ledja rahmetlije.
Fudo387

#418 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Fudo387 »

spreca wrote:U Saro ti si totalno zalutala.......Dedo je cisti balija komunista(a kcerka je udata za pravoslavca) i sta mislis gdje su sahranjeni svi komunisti?
Pa, na partizanskom groblju.
SaraFina

#419 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

SaraFina wrote:

Progers i IZ su leglano bile obavezne obavisjetiti svima o promjeni ugovora o vlansnistvu

isto kao sto je mene komapnija za strurju infomrirla na vrijeme o novom vlasniku i njegovim zahtjevima

Pa Progres se nije pobrinuo za svoje klijente koji su mu redovno plaćali do 99'.
Da se ispoštuju njihove volje. IZ nema nikakvu zakonsku obvezu ispoštovati tudji ugovor.
Može vratiti pare ako se ne ukopa i to je sve.
Ali dženazu ateističku ne mora dozvoliti. :D
edo_79

#420 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:VIP nije dužan da zakonski provede bilo šta IZ M-telovog ugovora. Bez obzira na preuzimanje. Ti VIP ni po jednom zakonskom osnovu ne možeš tužiti. Tako ni Dedini naslednici IZ. Možeš tražiti povrat novca koji si dao za pretplatu a ostale pogodnosti VIP ti nije dužan ispuniti ako se M - tel nije za tebe pobrinuo kao svog klijenta.
I to je tapija.
Oko, čovjek je umro, preselio na onaj anam svijet, nije promijenio pretplatnički odnos jes ti normalna, pusti se VIP-a i Mtel-a.

Jakako, povrat novca tražiti od firauna iz lokalnog džemaata, zato što su uzimali pare lagano, do zadnjeg pfeninga ..... FUJ ĐUBRAD POHLEPNA!
spreca

#421 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
spreca wrote:U Saro ti si totalno zalutala.......Dedo je cisti balija komunista(a kcerka je udata za pravoslavca) i sta mislis gdje su sahranjeni svi komunisti?
Fudo....u mom selu nema partizanskog groblja....a svi su sahranjeni...necu ti reci koje selo da ne dodju ovi da ih izbace :lol:
Fudo387

#422 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Fudo387 »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:
Fudo....u mom selu nema partizanskog groblja....a svi su sahranjeni...necu ti reci koje selo da ne dodju ovi da ih izbace :lol:
Aha, posteno, a,
Jesu li im klanjali dzenazu?
SaraFina

#423 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
spreca wrote:
SaraFina wrote:

spreča nemožeš ti to dogovorit ovoj hadži Sarafinoj ..... moreš do sabaha pisat ona ni mukaet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedno je uraditi nešto ljudi iz moralnih ubjedjenja a drugo iz zakonskih.
Progres je 99' trebao upozoriti sve one s kojima je imao ugovor da je mezarje prešlo u nadležnost IZ i Dedo je fino s hanumom dok je bila živa još morao potražiti pogodnosti koje je želio. Jednostavno IZ zakonski ne mora ispoštovati ugovore s Progresom. A na vakufskom mezarje vrijede pravila IZ. I kraj.
Connaisseur Karlin

#424 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

SaraFina wrote:

Pa Progres se nije pobrinuo za svoje klijente koji su mu redovno plaćali do 99'.
Da se ispoštuju njihove volje. IZ nema nikakvu zakonsku obvezu ispoštovati tudji ugovor.
Može vratiti pare ako se ne ukopa i to je sve.
Ali dženazu ateističku ne mora dozvoliti. :D
ama trebali su i Progres i IZ informirati, kuzis, tako rade sve kompanije u svijetu, kuzis :lol:

IZ je morala forlamno i pravno informirati , jednako kao i Progers, prestani braniti IZ a napadati Progerss, jer su obe strnake narpavile JEDNAKU gresku :D

aha, sad odjednom novo pravilo: moze se uraditi dznaza ateisti u mezarluku, a ne moze bez islamskog rituala :lol:

na stranici IZ nema napisanog takvog NOVOG pravila :D
edo_79

#425 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:
Bogami i kod mene ima, al ne smijem reć, doći će Sarafina odmah da im promijeni pretplatnički Ugovor i et belaja, valja im se šaltat na druge pakete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply