jesmo li spremni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
b152

#1 jesmo li spremni

Post by b152 »

par dana razgovori se vode o vizama za građane bih. vidim svi se zadali oko toga samo nas izgleda niko nista ne pita. opominju na sve strane i nvo i eu, al od nas nikakve inicijative. jos se medijski pokazuje kako nismo sposobni za te stvari. sportisti su u fokusu. apeluje i reis i ovaj i onaj, ali nista. nema pomaka. potpisan je i ssp, jos odavno receno imaju rokovi za takve stvari.

evo primjera:

"10.01.2009. 11:22
Ako se u Bosni i Hercegovini misli ozbiljno raditi na ukidanju viznog režima za naše građane, onda svi uvjeti za stavljanje BiH na bijelu šengensku listu trebaju biti ispunjeni do marta, odnosno maja, kada će BiH posjetiti ekspertni timovi Evropske komisije i na licu mjesta se uvjeriti da li i koliko napredujemo ka bezviznom režimu. "

pitam se sta vi mislite jesmo li mi kao drustvo spremni za takav cin, mislim jesmo li zasluzili da nam se ukinu vize? (za one koji zive sa bh pasosem) :bih:
1941.

#2 Re: jesmo li spremni

Post by 1941. »

"Jeste li spremni?A ako niste onda,sprem'te se sprem'te" :D
Koga više boli briga?
Nakon svih kalvarija kroz koje smo prošli sad nas licemjeri još maltretiraju s tim vizama a svima ostalima su ih ukinuli.
A oni koji blokiraju rad državnih institucija koje bi trebalo da rade na tom problemu instalirani su na vlast od iste te eu.
Nek ih ne ukidaju više nikako,hvala.
janje_

#3 Re: jesmo li spremni

Post by janje_ »

1941. wrote:"Jeste li spremni?A ako niste onda,sprem'te se sprem'te" :D
Koga više boli briga?
Nakon svih kalvarija kroz koje smo prošli sad nas licemjeri još maltretiraju s tim vizama a svima ostalima su ih ukinuli.
A oni koji blokiraju rad državnih institucija koje bi trebalo da rade na tom problemu instalirani su na vlast od iste te eu.
Nek ih ne ukidaju više nikako,hvala.

jedini koji nas maltretiraju sa vizama su nasi politicari, koji su dijelili i dijele dokumente i sakom i kapom.. cips je projekat u kojeg je stuceno milione (barem je tako prikazano) eura, i onda procuri prica kako je taj i taj dobio licnu kartu nako, na lijepe oci..

biometrijski pasos je uslov broj jedan, a nasi politicari o njemu pricaju ko da je tamo neki gadget i najavljuju ga za kraj ove godine ili mozda sljedece..
Compact

#4 Re: jesmo li spremni

Post by Compact »

Ja sam spreman k'o zapeta puška :D
b152

#5 Re: jesmo li spremni

Post by b152 »

znam da nas ovi nasi vodici, koji su zalutali ili nisu nikad ni znali kamo idu, vodaju i lazu kako smo na dobrom putu za ostvarenje tog cilja da nam zemlje evrope i svijeta ukinu vize.

je li nasa zemlja ispunila nesto od preuzetih obaveza koje su uslov za dobivanje ovog statusa? vidite li golim okom pomake koji su bitni?
da ne odlazimo od teme, jesmo li mi u kategoriji po standardu sa ostalim zemljama koje sticu te uslove? nemojte da se hvatamo za materijalno stanje.

evo citam da je bih napravila nevjerovatne rezultate u procesu integracije. imamo svega a nemamo nista. kod nas se na slobodu pustaju kriminalci, drzavu i dalje vode korumpirani politicari, optuzeni za pronevjere i zloupotrebe polozaja. narodi se mrze i dna duse, vlada je u minusu ko zna koliko stotina miliona km, nemamo policije, nemamo obiljezja po kojima se svi identifikujemo. o infrastrukturi nema potrebe ni govoriti. zeljeznice i saobracajnice nisu ni na divljem zapadu ovakve. obrazovanje je u katastrofalnom stanju, mediji potplaceni ili opredjeljeni po nacionalnim ili stranackim pripadnostima.

hajde da vidimo koliko smo mi spremni biti dio porodice koja se zove eu. imamo li mi osnove ocekivati da nas ovakve usvoje?
alica.k

#6 Re: jesmo li spremni

Post by alica.k »

ja jedva cekam

i sve su prilike da cu se nacekati
1941.

#7 Re: jesmo li spremni

Post by 1941. »

janje_ wrote:jedini koji nas maltretiraju sa vizama su nasi politicari, koji su dijelili i dijele dokumente i sakom i kapom.. cips je projekat u kojeg je stuceno milione (barem je tako prikazano) eura, i onda procuri prica kako je taj i taj dobio licnu kartu nako, na lijepe oci..
A pod čijim su nadzorom naši političari?
Čiji je projekat cips?
Ko upravlja našom državom?
b152 wrote: da je bih napravila nevjerovatne rezultate u procesu integracije.
hajde da vidimo koliko smo mi spremni biti dio porodice koja se zove eu. imamo li mi osnove ocekivati da nas ovakve usvoje?
A šta misliš ko je izjavio tu prvu rečenicu?Isti oni koji kenjaju da ne ispunjavamo uslove za vize.Licemjerstvo na kvadrat.
Nakon što su mirno promatrali krvavi rat,izdali zaštićene enklave,nakon što ništa ne rade da spriječe uništavanje državnih institucija,koja je jedina zemlja kojoj uvode vize?Bosna i Hercegovina.Odlično.
b152

#8 Re: jesmo li spremni

Post by b152 »

govorimo o evropeizaciji bosne i hercegovine koja je krenula u suprotnom smjeru. gledam nekad na tv-u rally dakar, pa mi se oni vozaci sto izgube koordinate i lutaju po preriji ucine kao bih.
tu su oni negdje u igri ( SSP ), imaju i auto ( drzavu ), i ekipu ( OHR ) koja im popravlja auto kad zagusti. samo nikako da se snadju i zapute u smjeru ceste koja vodi ka cilju ili narednoj etapi.

vidim da se spira ovih dana imenovao za v.d. direktora direkcije za evropske integracije. kao ima on puno iskustva u tome i dat ce sve od sebe da to ne zastane. izjavio u medijima da se taj proces mora nastaviti. ni dana se ne smije gubiti.
evo susjedi nam hrvati ulaze u fazu bezviznog rezima sa svjetskim silama, svaka im cast za to! ( iako i oni imaju aferima sto su se okoristili na racun bih )

ma nisam ja siguran da je svijet spreman da nam progleda kroz prste za to. ako su nam progledali za sporazum i potpis, mislim da za vize nece, i to jos dugo. boje se oni da ce mnogo raje otici i ostati po svaku cijenu bilo gdje, samo ne natrag u bih. :run:
d2

#9 Re: jesmo li spremni

Post by d2 »

za to vrijeme hrvatska je usla u program za ukidanje visa sa amerikom i kanadom...
upravnik

#10 Re: jesmo li spremni

Post by upravnik »

ma kakvo crno ukidanje viza?
pa da još moram trošiti pare na putovanja u inostranstvo!
bože sačuvaj...
amrica

#11 Re: jesmo li spremni

Post by amrica »

d2 wrote:za to vrijeme hrvatska je usla u program za ukidanje visa sa amerikom i kanadom...

Hrvatska je uspjela dovesti Busha u zemlju, ugostiti ga i LOBIRATI za svoje gradjane. A nasi politicari znaju lobirati samo za svoje privatne firme i licnu korist.

A queer festival, slicni dogadjaji i ucesnici u tim dogadjajima nas udaljavaju od Europe, i bez pomoci politicara.
Epitop

#12 Re: jesmo li spremni

Post by Epitop »

Rođen sam za ništa, al' spreman na sve.
Post Reply