Jesmo li sigurni da zelimo u EU?

Post Reply

Jesmo li sigurni da zelimo u EU?

DA, ja cu se vrlo rado namjestiti za jos bolju .....
0
No votes
NE, boli me i necu da se vise nag....
4
80%
NE ZNAM
1
20%

Total votes: 5

Dexx

#1 Jesmo li sigurni da zelimo u EU?

Post by Dexx »

Prvo koji je Joe Dick Cavic da on odredjuje ko ce se hebati sa EU pregovaracima? Drugo na osnovu kojeg dicka to mora biti Srbin? Znam da su neki predlozili Srbina zato sto ce im EU direktno "predlagati" sta da se radi u BIH tako da su na izvoru informacije da se ne gubi previse vremena na ubjedjivanje fasisticke SDS sta se trazi, a sta ne ali zar se nije tu moglo napraviti jos jedno troglavo cudoviste kako bi se zavarala EU. Doduse ti "pregovori" ze samo zovu pregovori, a najbolje bi se opisali kao diktat EU. Sto znaci kad EU kaze to treba da je tako nema ni i ni ali. Kad EU kaze da Janezi od sad trebaju preuzeti cijelu BiH privredu nema ali, kad EU kaze da DT treba preuzeti BH Telekom to ce biti tako, kad EU kaze da se cijeli elektroenergetski sitem mora njima pokloniti djaba i ako oni svi svoje cuvaju ljubomorno pogotovo od stranih firmi to mora biti tako. Drugim rijecima naguzite se. I na kraju da pitam nase tamburase da li ste vi spremni da se bas naguzite? Doduse i sad vas guze ali je to ipak stidljivo i nije otvoreni naguz.
Čavić donio konačnu odluku

Davidović glavni pregovarač, za ostale ima mjesta u timu

Želim dati doprinos BiH na njenom putu od izolacije do integracije, kaže Davidović

Igor Davidović, bivši ambasador BiH u SAD, od jučer je zvanično kandidat RS za glavnog pregovarača BiH u pregovorima o stabilizaciji i pridruživanju s EU.
Obrazlažući ovu odluku, Dragan Čavić, predsjednik RS, rekao je da je Davidović kandidat koji za sada ima najveću podršku stranaka iz RS i Federacije BiH, te nadležnih institucija.
On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci kazao da na ovu kandidaturu očekuje pozitivan odgovor Adnana Terzića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji je u prethodnim razgovorima već podržao Davidovića kao glavnog pregovarača s EU.
- Imenovanje sam odgađao čekajući odluku ministara vanjskih poslova EU koji su nam u ponedjeljak dali preporuku za početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju. Svi ostali kandidati za ovu dužnost imaju mjesto u pregovaračkom timu - rekao je Čavić.
Davidović je izjavio kako je Čavić u pregovorima sa političkim liderima iz RS uspio neutralizirati određene nesporazume koji su se pojavili posljednjih dana.
- Želim dati svoj doprinos BiH na njenom putu od izolacije do integracije. Zato pozivam druge kandidate za ovu poziciju da se uključe u ovaj proces i zauzmu mjesta u pregovaračkom timu - naglasio je Davidović.

N. DIKLIĆ

Diplomata i menadžer

Igor Davidović je diplomirani pravnik, koji se godinama bavio menadžerskim radom. Bio je šef kabineta Vlade RS u vrijeme Milorada Dodika, a nedavno se vratio iz SAD gdje je obavljao dužnost ambasadora BiH.
mostarac

Post by mostarac »

Jedini razlog zasto ja zelim u EU i NATO je taj da ce nasoj djeci u nasljedstvo ostati ono sto mi danas nemamo, a to je stabilna drzava i prije svega MIR. Mislim da ta stvar nema cijenu, a da cemo biti njihova kolonija, oguljena i osiromasena, to je sasvim izvjesno ali boze moje za tu stvar smo se plebiscitarno izjasnili 18. novembra 1990. godine pa je sad vrijeme i da pojedemo govna koja smo ostavili iza sebe.
sanaman

Post by sanaman »

Licno me nikada ne intereusje vlasnicka struktura necega...nego me uvijek interesuje u kojem je odnosu cijena i ono sto se dobije za svoj novac koji je zaradjen...a u koraku sa svjetskom globalizaciojm mogu ostati samo veliki igraci...i u svakom slucaju cemo vise da dobijemo kada udjemo u EU nego ako ostanemo izvan, te naravno treba malo i unaprijed gledati za buduce narastaje i generacije a ne koliko ja licno i sada u ovom trenutku imamo od toga i mislim da ce nasi potomci daleko vise imati od EU nego mi...pod uvjetom da mi prihvatimo pravila igre u EU, rad,red i disciplina...bez previse kahvendisanja i kao sto mi to znamo reci...ma lako cemo mi to...bit ce nam onoliko dobro koliko budemo znali i bili sposobni da isoristimo ponudjeno i pruzeno....
Apos

Post by Apos »

neću.
Post Reply