jesete li citali ovo???

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
forza milan
Posts: 373
Joined: 12/07/2006 16:02

jesete li citali ovo???

#1

Post by forza milan » 02/12/2006 13:43

Trojka koja djeluje kao tim

Radmanović, Silajdžić i Komšić, čak i kad imaju razmirice, riješe to gospodski. Samo neka tako i ostane

Iako je dugo bježala od zgrade prekoputa tramvajske stanice u Sarajevu, Karla del Pontekonačno je prekoračila prag Predsjedništva BiH. I zadovoljna izašla. Dobila je podršku sva tri člana za rad Tribunala.
To zaslužuje da se zabilježi jer Radmanović, Silajdžić i Komšić djeluju kao tim. Konačno! I kad imaju razmirica, riješe to gospodski, pa se i Mesić osjeća ugodno s njima, opušteno, kao sa starim prijateljima. Bez obzira s kim je večerao...
A i ne izgledaju nam više tako ljepši, pametniji, snažniji, visoki kao košarkaši, državnici koji ulaze u tu zgradu kao prethodna, budibogsnama, trojka. A taj nesretni trio kao iz stripa "Alan Ford" još se, sav sretan, slikao s njima.
Znaju se ovi novi i obući, a ne kao onaj prigradski učitelj, općinski pravnik i seoska lola, kojem je uža specijalnost okopavanje vinograda. Nosili su ista odjela, kao da su ih kupovali na sniženju u seoskoj zadruzi. Pa su im rukavi bili do koljena. A ni kravatu nisu znali zavezati, jadni Bora, samo što se nije ugušio!
Neće više, hvala glasačima, politiku voditi šefice kabineta, a ni prevoditi jer, na svu sreću, bivši član, koji se stalno držao za stomak, sa likom koji se ubio za reklamu "gastala", na engleskom nije znao ni kako se kaže dobar dan.
A ovi novi odu i u pozorište, od čega su bivši bježali kao vrag od magle.
U ovu trojku nešto vjerujem, a čini mi se da će i "Tutto kompleto" morati zatvoriti radnju.


Piše: Mladen DAKIĆ ([email protected])ovo je komentar dana u nasoj najtiraznijoj i - na na su zalost - najjacoj dnevnoj novini u BiH

ovo je nesto necuveno
ovakav stil i ovaj nivo ne bi bili primjereni ni nekoj mahalskoj stampi kad bi recimo postojala

zanima me fakat sta mislite o ovome jer mozda je do mene, mozda ovdje nema nista za zacuditi se i zgroziti se kao sto to ja upravo radim pa mi recite ako se varam


User avatar
Salko sto je u vodu skako
Posts: 4319
Joined: 10/02/2006 11:59
Location: Nemila kod Zenice

#2

Post by Salko sto je u vodu skako » 02/12/2006 13:45

doci ce njima "Tutto kompleto" glave sve trojici... :P

User avatar
kekec
Posts: 4859
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#3

Post by kekec » 02/12/2006 13:48

Stil i nivo prilagodjen vecini citalaca ove "nase riznice znanja". :D

amrino
Posts: 2502
Joined: 17/11/2006 08:59
Location: amrinoland

#4

Post by amrino » 02/12/2006 13:52

ovo je komentar dana u nasoj najtiraznijoj i - na na su zalost - najjacoj dnevnoj novini u BiH

ovo je nesto necuveno
ovakav stil i ovaj nivo ne bi bili primjereni ni nekoj mahalskoj stampi kad bi recimo postojala

zanima me fakat sta mislite o ovome jer mozda je do mene, mozda ovdje nema nista za zacuditi se i zgroziti se kao sto to ja upravo radim pa mi recite ako se varam


Ne znam u kojoj dimenziji ti zivis? Da li ti uposte citas avaz?

Avaz je nasa najtiraznija i najjaca MAHALSKA dnevna stampa- tako da nema potrebe za uzrujavanjem...

p.s. ja sam se avazu daaavno prestala cuditi a trebao bi i ti, bit ce ti lakse

SherlockHolmes
Posts: 1274
Joined: 27/02/2005 23:58

#5

Post by SherlockHolmes » 02/12/2006 13:56

ima i ovaj

Dani wrote:Sedmi dan
Churchill i patuljci

Tajni sastanak u Beogradu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem najnoviji je udar na ionako loše funkcioniranje najvišeg državnog organa. No, ne manje posljedice ovaj skandal imat će i na međunacionalne odnose u našoj zemlji, koje dodatno zaoštrava svaki kontakt najviših državnih funkcionera sa liderima susjednih ili islamskih zemalja, a koji se odigra mimo institucija sistema. Dvije okolnosti posebno otežavaju odluku Radmanovića da se tajno sastane sa srbijanskim predsjednikom: prva, činjenica da o njemu nije izvijestio ni druga dva člana Predsjedništva Silajdžića i Komšića, a ni Ministarstvo vanjskih poslova BiH, i druga, tajni sastanak je organiziran samo nekoliko dana uoči najavljene zvanične državne posjete predsjednika Srbije Bosni i Hercegovini.

Ocjenama o "ekskluzivnoj" informaciji iz prethodnog pasusa objektivni čitalac teško da bi mogao nešto prigovoriti. No, ima samo jedan problem: informacije je u potpunosti izmišljena! Ali, nažalost, nije i ona o kojoj su izvijestili svi mediji u Bosni i Hercegovini, po kojoj su se članovi Predsjedništva Haris Silajdžić i Željko Komšić protekle nedjelje tajno, mimo znanja predsjedavajućeg Radmanovića, sastali u Zagrebu sa hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Od samog tajnog sastanka s Mesićem, za koji važe sve činjenice i ocjene iz pasusa o izmišljenom sastanku Tadić - Radmanović, skandaloznije je jedino "objašnjenje" koje je medijima ponudio Komšić. On, naime, tvrdi da se radi o privatnoj posjeti, a na podsjećanje da šef države, baš zato što je šef države, ni u privatnu posjetu u inostranstvo ne može ići bez najave svom ministarstvu vanjskih poslova, Komšić jalijaški, bez ikakvog razloga, šamara ministra vanjskih poslova Mladena Ivanića: "Šta treba? Ja u Hrvatsku idem na more sa ženom i djetetom, treba li da ga obavještavam i o tome?!"

Silajdžićevo odbijanje da javnosti pruži objašnjenje ovog skandala, kao i Komšićevo objašnjenje, najbolje svjedoče o stepenu neodgovornosti spram države Bosne i Hercegovine upravo onih državnih funkcionera koji se u nju najviše kunu. Ima li ikoga ko sumnja da će neodgovorni čin Silajdžića i Komšića barem za naredne četiri godine predstavljati neoborivi alibi za slične postupke Milorada Dodika i svih njegovih malih klonova koje je posijao po najvišim državnim i entitetskim organima?

Teško da Silajdžić i Komšić nisu bili svjesni posljedica tajne posjete Zagrebu. No, iz činjenice da su se unatoč tome odlučili za put u Zagreb progovara još jedno tužno saznanje: Stjepan Mesić za sve sarajevske političare predstavlja istovremeno i izvor frustracije i objekt divljenja. Potpuno je razumljivo što im hrvatski predsjednik izgleda kao Churchill: on to i jest kada sebe uporede s njim. I zato, na prvi pogled, izgleda nelogično što svi sarajevski "državnici" koriste svaku priliku, i po protokolu i mimo njega, za susret s Mesićem. No, i Silajdžić i Komšić i Terzić i Tihić i Lagumdžija se varaju kada nakon tih susreta vjeruju da su oni postali veći. Ne, radi se o tome da je država Bosna i Hercegovina, zbog takvog njihovog ponašanja, sve više banana-država i to čak i u poređenju sa Hrvatskom.

Ako je takvom svakodnevno prave njeni najviši predstavnici, onda se nije čuditi što se prema njima, a na taj način i prema Bosni i Hercegovini, na ponižavajući način odnose i u svijetu, a i strani predstavnici u našoj zemlji. Posljednji primjer je vezan za Ambasadu Sjedinjenih Država u Sarajevu. Naime, povodom obilježavanja godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma ova ambasada je organizovala prigodni program u sarajevskom Narodnom pozorištu. Među pozvanim uglednim zvanicama i diplomatskim korom u dvorani se našao i dojučerašnji predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić. Dugo vremena mu je trebalo da pronađe slobodno sjedište u sali, a protokol Ambasade se nije pobrinuo da mu ga na vrijeme osigura. I umjesto da skandalizira činjenicu o uvredljivom odnosu američke ambasade prema bivšem predsjedniku ove zemlje, nesretni Dnevni avaz sutradan likuje nad Tihićevom zbunjenošću. Zamislimo da je britanska ambasada u Washingtonu pozvala na javni događaj bivšeg američkog predsjednika Cartera: bio bi to prvorazredan skandal da on sam po sali traži slobodno mjesto na koje će sjesti. Naravno, ne zbog činjenice što se radi o senilnom Carteru, već zbog toga što se radi o bivšem predsjedniku.

Definitivno, država Bosna i Hercegovina zaslužuje puno odgovornije najviše predstavnike nego što su Silajdžić i Komšić. No, njih dvojica ne zaslužuju da predstavljaju čak ni ovakvu državu Bosnu i Hercegovinu.

forza milan
Posts: 373
Joined: 12/07/2006 16:02

#6

Post by forza milan » 02/12/2006 13:57

haj dobro je onda :-)

znaci ipak nije do mene

ma i ja samse nominalno presto cudit ali me uprkos tome opet uspiju zacudit

nisam ni neki fan oslobodjenja ali kad recimo pogledam clanke unglednih univerzitetskih profesora u ''Pogledima'' subotomu oslobodjenju i kad to uporedim sa clancima iz avaza iz kojih se vidi da imaju pretenziju da dosegnu do viseg citalackog staleza, dakle, dodje mi da se smijem

avaz je fakat - po intelektualnom nivou clanak i po stilu na koji se pisu - na nivou mahalske novine
to tako kazem jer mahalska novina ne postoji, a da postoji bio bi ispod nje sigurno

edinbug
Posts: 737
Joined: 04/02/2006 21:49
Location: Bugojno

#7

Post by edinbug » 02/12/2006 19:46

Ako je i od Avaza, previse je.
Nad Šćepinim bljuvotinama se zgražam od njegovog osnivanja, ali vrhunac je bio uoči ovih poslednjih izbora. Avaz objavljuje fotografije i biografije svih kandidata za Predsjedništvo osim Željka Komšića.
Toliko o profesionalnosti.

kon-tiki
Posts: 114
Joined: 20/11/2006 12:52

#8

Post by kon-tiki » 02/12/2006 20:14

Da, to je Avaz. Moze Fahro da nas ponizava koliko god mu se hoce. Kvaltet tog clanka se priblizava prosjecnom novinarskom kvaltetu u Avazu, a u predmetnom slucaju je, u odsustvu nadlezne imitacije od novinara, clanak napisala neka dementna cistacica ili kafe-kuharica.

pijem_i_derem
Posts: 93
Joined: 22/08/2006 03:44

kapitalizam

#9

Post by pijem_i_derem » 03/12/2006 00:18

kapitalizam je ljudi i fahro ima pravo da pise u svojim novinama sta hoce i kako hoce, ko nece da kupi ne mora, slobodno je trziste...a meni se fahro i cini ko dobar biznismen jer je shvatio da je 90% bosne nepismeno i da vlada opsti papanluk i covjek je dao novine koje odgovaraju takvoj strukturi, jer fakat ne isplati se danas u bosni imati casopis sa strucnim pogledima na stvari, jer bi ga kupovalo samo 2% stanovnistva...oslobodjenje se trudi nesto ko vise na intelektualnom nivou i eno ih jedva prezivljavaju, a izgledaju ko stala pored fahrine zgrade...ne podrzavam niti volim fahru, jednostavno covjek ima pravo da daje ponudu u skladu sa potraznjom, osnovni princip iz ekonomije...

zlatan01
Posts: 1176
Joined: 23/08/2006 16:29
Location: Halmstad

Re: kapitalizam

#10

Post by zlatan01 » 04/12/2006 11:30

pijem_i_derem wrote:kapitalizam je ljudi i fahro ima pravo da pise u svojim novinama sta hoce i kako hoce, ko nece da kupi ne mora, slobodno je trziste...a meni se fahro i cini ko dobar biznismen jer je shvatio da je 90% bosne nepismeno i da vlada opsti papanluk i covjek je dao novine koje odgovaraju takvoj strukturi, jer fakat ne isplati se danas u bosni imati casopis sa strucnim pogledima na stvari, jer bi ga kupovalo samo 2% stanovnistva...oslobodjenje se trudi nesto ko vise na intelektualnom nivou i eno ih jedva prezivljavaju, a izgledaju ko stala pored fahrine zgrade...ne podrzavam niti volim fahru, jednostavno covjek ima pravo da daje ponudu u skladu sa potraznjom, osnovni princip iz ekonomije...

Dobro uocena veza izmedju ponude i potraznje. Covjek (F.R.) nudi nasem narodu sto narod zeli. Tracevi i slicno...a potonji to konzumira k'o lud. Nesto slicno je i sa cirilicom (citaj srbijanski turbo-folk). Jedino nije tacno da smo u kapitalizmu. Mozda u ranoj fazi tzv. prvobitnoj akumulaciji kapitala. Licno Avaz ne citam vec 7-8 godina, a kad sam kod kuce kupim Oslobodjenje i gotovo svi me nesto cudno gledaju...

User avatar
Nosferatu
Posts: 2158
Joined: 04/08/2006 03:34
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Re: kapitalizam

#11

Post by Nosferatu » 04/12/2006 11:52

zlatan01 wrote:
pijem_i_derem wrote:kapitalizam je ljudi i fahro ima pravo da pise u svojim novinama sta hoce i kako hoce, ko nece da kupi ne mora, slobodno je trziste...a meni se fahro i cini ko dobar biznismen jer je shvatio da je 90% bosne nepismeno i da vlada opsti papanluk i covjek je dao novine koje odgovaraju takvoj strukturi, jer fakat ne isplati se danas u bosni imati casopis sa strucnim pogledima na stvari, jer bi ga kupovalo samo 2% stanovnistva...oslobodjenje se trudi nesto ko vise na intelektualnom nivou i eno ih jedva prezivljavaju, a izgledaju ko stala pored fahrine zgrade...ne podrzavam niti volim fahru, jednostavno covjek ima pravo da daje ponudu u skladu sa potraznjom, osnovni princip iz ekonomije...

Dobro uocena veza izmedju ponude i potraznje. Covjek (F.R.) nudi nasem narodu sto narod zeli. Tracevi i slicno...a potonji to konzumira k'o lud. Nesto slicno je i sa cirilicom (citaj srbijanski turbo-folk). Jedino nije tacno da smo u kapitalizmu. Mozda u ranoj fazi tzv. prvobitnoj akumulaciji kapitala. Licno Avaz ne citam vec 7-8 godina, a kad sam kod kuce kupim Oslobodjenje i gotovo svi me nesto cudno gledaju...


Cuj cudno te gledaju...

Ti isto ko moja stara, kad ju je njen did kao dijete poslao da donese novine. Ide ona i nosi - Borbu. Kaze njoj did - dosta je vise Borbe, hajde ti to vrati i uzmi Oslobodenje.... :oops:


Post Reply