Jesen stize dunjo moja..

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Tisina

#1 Jesen stize dunjo moja..

Post by Tisina »

Eh, sinoc pogledah ovo "remek djelo"

Zanimljivo... Film o Vojvodini, pretpran guskama, konjima.."becarima"
i samo jos da je makar jedan vojvodjanin u njemu bilo bi to super..i
da su se makar malo potrudili da pricaju sa vojvodjanskim akcentom,no
zato su umjesto toga u svaku scenu trpali jato guska da ne zaboravimo
da smo u Vojvodini.. Ovako sam i ja mogla da pravim film o
Vojvodini..a uticaj Djoleta je na svakom koruaku..glavni junak je na
front otisao pa se braca ond ai vrn'o a bio je mozete mislit u
Galiciji na frontu.. :)

i kad se vracao putnickom klasom, iskoci iz voza, pa kuci sa stanice
casom kroz baste i precice znane.. u filmu je dosta njih
poumiralo..draga koju voli ( Savo Ladjarski :) je pozitivac znas? sve
su mu to namjestili, ne bi on za parama nikada :D, kao zbog oca ne
ozeni lepu al sirotu.. mirazdzika ga pijanog obrlatila simromah
Savo, draga mu umre na porodjaju a da on to ni ne zna.. mirazdika
nije ruzna ali sepa, jer je u djetinjstvu pala s konja.. otac ga
bije.. kum ( koji je kasnije trazio pjesmu od cigana sa sirokim
osmehom i zlatnim zubom) je bez ruke ostao na frontu....ma loodiloo a
u sve to je ubacena i jedna gatara koja im je lijepo jos pri samom
pocetku filma sve prorekla a oni nisu vjerovali..:)

haos :)

Sreca pa Djole nije imao udjela u ovom filmu..
Jos na kraju kad je ekipa filma izasla na scenu gdin. Samardzic je
poceo da prica kako voli Sarajevo, i Sarajlije i bla bla.. i kako je
s ljubavlju ovdje dosao sa filmom a nije otisao u Veneciju ili Can :D

eto ti sad, ko ce smirivati Venecijance, potopiti ce se sada sami od
silnih suza :)

hehe utisak je neponovljiv:)

p.s. sreca pa je odmah nakon toga isao Kill Bill 2 da mi popravi
raspolozenje ;)
Alen

Post by Alen »

:roll: ?????????????????????
I sta sad? Kakv je film? Dobar, los, zasto, zato?
Ako ti je Kill Bill 2 dobar, nemoj molim te odgovarati!!!
:D
Tisina

Post by Tisina »

Alen wrote::roll: ?????????????????????
I sta sad? Kakv je film? Dobar, los, zasto, zato?
Ako ti je Kill Bill 2 dobar, nemoj molim te odgovarati!!!
:D
pa mislim da sam prilicno odgovorila na tvoje pitanje u gornjem postu.. ne moze se praviti autenticni film o vojvodini bez vojvodjana..

ali opet kazem ovo je moje misljenje..
maraDONa

Post by maraDONa »

i ja sam cuo da je los film.
cak se i balasevic ovog filmskog uratka odreka u srbijenskim medijema
Tisina

Post by Tisina »

Đorđe Balašević:
Samardžiću, ne kradi mi crep sa svinjca pa ti neću zapišavati tarabu

Ljubiša Samardžić i ja smo zamalo postigli "džentlmenski dogovor", a za to nam je falio još samo jedan jedini džentlmen...
Obojici nam je još od prvog susreta bilo jasno da će tu neko nekog pokušati da prevari, a da je na meni samo da se ne ljutim kad do toga dođe...
Javno sam ogradio sebe i Vasu Ladačkog od filma čije snimanje počinje ovih dana, mada za to više i nema potrebe. Vasa i ja smo svoje uloge već odigrali pred vratima sponzora, kako i dolikuje ubogim muzikantima, i siguran sam da nas producent ubuduće neće spominjati...
Ta moja "izjava" je, po pravnom savetu, samo zvanična overa jednog višemesečnog nesporazuma, koji je između Ljubiše i mene očito postojao i pre nego što smo se sreli? Neko je, naime, stručnjak za brojke, neko stručnjak za slova, ali ni najveći stručnjak ne može od cifara sastaviti reč ili od slova cifru. Jedina stvar oko koje smo se nas dvojica ikad složili ostala je, nažalost, šopska salata u "Sokačetu", gde nas je Draško Ređep krajem aprila po prvi put okupio da "porodično" pokrenemo snimanje filma o Vasi Ladačkom. Već je moj sinopsis, napisan par dana kasnije, bio očišćen od autorovih otisaka, tako da ih ni najbolji forenzičari ne bi otkrili, da bi scenario koji je usledio potpuno otkrio da se tu uklanjaju svi tragovi koji bi mogli voditi do inkrimisane pesme. Kao da se, recimo, pravi scenario po "Oprosti mi, Katrin", s tim što ona nije nije Francuskinja iz Dižona koja dođe na more i zaljubi se, nego je ona saobraćajni tehničar Vlajko iz okoline Kikinde, koji odlazi na "Komunalijadu" na Divčibare i gine od neispravnog rešoa rumunske proizvodnje.
Iskusni parničar znao je da je bitnije od same fabule da u slučaju "more, ima sve da vas tužim!" poseduje argumente po kojima to može biti Bilo Koja Priča, a ne tamo neka Priča O Vasi Ladačkom, ali u svojoj proceni i potceni jedino je zanemario da potičem iz kraja gde se na sud odlazi samo zbog, ne daj bože, rasprave o zaostavštini, i gde je veća sramota vući se po sudovima, nego se napiti na kumovim svečarima...
Ukratko, sve što tražim je da se film više ne dovodi u vezu sa mnom i mojim Vasom. I, gle ironije, pošto će se i producent iz svojih razloga upinjati da dokaže da to i nema nikakve veze s nama, eto nas napokon na istom poslu?
I čemu onda uopšte sve to silno rašetiranje i kolesarisanje oko ovoga?
Pa, u svom prvom komentaru mog saopštenja Ljubiša je postavio pitanje: "Ko je uopšte i pominjao Balaševića?" i pošto sam već dugo ja jedini koji branim samog sebe, sasvim je moguće da sam ponovo u nekom žešćem tripu, ali...
S obzirom na to da je scenario koji je meni predočen kao "Panonska priča" u identičnom sadržaju sponzorima predstavljan kao "Priča o Vasi Ladačkom" i da je u međuvremenu za kontrolu prikupljenih 700.000 evra čak osnovana i kompanija pod istim imenom, za koju sam saznao tek kada mi je ponuđena jedna od (u svakom smislu) poslednjih verzija ugovora, paragrafi koji se bave autorskim pravima daju mi daju neka veoma sabljasta ovlašćenja, ali nadam se da ipak ponešto znate o ovom mentalitetu, kad ste se već rešili da pravite Veliki Vojvođanski Film bez Velikih Vojvođana?
Ne diram te, ne diraj me. Nemoj mi krasti crep sa svinjca, pa neću ni ja tebi zapišavati tek okrečeni bedem pored kapije...
O, kao da stvarno nemam pametnijeg posla nego da se tu s vama prepucavam?
Živ ću se pojesti što će mi se danas i ona nesretna košarkaška reprezentacija nekažnjeno provući zbog ove kolumne proćerdane na vas...
express

Post by express »

Ma ovaj film je cista sapunica!
Mene je negdje pri kraju tolika nervoza uhvatila da sam mogla ujedati ljude oko sebe! Sa osmijehom na licu sam docekala kraj filma. :-D A sto se tice Samardziceve izjave da s ovim filmom nije zelio ni u Veneciju, niti u Cannes vec prvo u Sarajevo, ja se samo pitam da li je on uopste normalan??? I da li zaista misli da bi ovakav film neko u Evropi uopste gledao??? Ma grozno...Bacanje novaca u svakom slucaju! Sta god da su htjeli da pokazu, poruce ili izazovu ovim filmom nisu uspjeli...Ocjena 2-!!! :-)
Post Reply