Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Garibaldi

Post by Garibaldi »

danas wrote:ili da upise i treci faks, plus tecaj japanskog, pa da nam onda kaze jos malo o sebi? :oops:
Jest da me zezas, ali nema veze. Slusaj, ja sam priznao zbog cega sam na forumu. Da sam mogao sam sa sobom do kraja rascistiti sa BiH, nikada ovdje ne bih dolazio, kao i svi forumasi koji se javljaju iz dijaspore (osim onih mladjih).
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Garibaldi wrote:
danas wrote:ili da upise i treci faks, plus tecaj japanskog, pa da nam onda kaze jos malo o sebi? :oops:
Jest da me zezas, ali nema veze. Slusaj, ja sam priznao zbog cega sam na forumu. Da sam mogao sam sa sobom do kraja rascistiti sa BiH, nikada ovdje ne bih dolazio, kao i svi forumasi koji se javljaju iz dijaspore (osim onih mladjih).
Neka te :) i neka vas... ima nasa domovina dati i lijepih dana... :) :) makar ono "nesto" toplo oko srca...neobjasnjivo, a nase :)
Shoshana

Post by Shoshana »

Zar vi jos o ovome???

Ja samo kad procitam ove nebuloze tipa "crnci su lijeni" - meni se stomak okrene...
sarlo

Post by sarlo »

Garibaldi wrote:Pravo dobra tema. Zao mi je samo sto se nisam ukljucio ranije.
Da citiram odgovor od jednog svoga prijatelja odavde iz Beca, koji je ovdje duze od mene, na pitanje sta misli o ponasanju vecine Bosanaca u Austriji:''Mozes ti jarane iz Bosne, ali Bosna iz tebe - nikada!''.

To bi isto rekao o ovoj Veseloj. Na jednoj strani je prirodni majcinski instinkt da zeli sam sve najbolje svojim potomcima (jest da je nepovezano sa temom, u mome selu u Dalmaciji bi rekli:''Di je mnogo baba, kilava su dica''), sto bi upotpunosti razumio da nije rekla kako joj je briga sta ce lokalni papci, napuhane curke i mrmci u Sarajevu govoriti, ako eto dijete bude crno, azijat ili pitaj boga sta?!?!? Kao sto je neko vec rekao, znaci na prvom sam mjestu ja i samo ja, onda eto sta mahala misli, pa tek onda dijete! Bravo nema sta, kada ovo procitam, tek sada ne krivim Austrijance (baziram se na svoj slucaj) ovdje sto nas svijet toliko mrze.

Da nesto o sebi kazem, takodjer dolazim iz mijesanog braka, otac Hrvat - Dalmatinac (koji nije htio uzeti domovnicu da ne izgubi obraz, jer nije Tudjmana ocima mogao gledati), majka Bosnjakinja (koja se tako nikada nije osjecala, i koja nema pojma o vjeri). Prosao sam kroz rat kao i svi mi, bio sam tu dolje cijeli rat, i 2 godine iza, kada mi je konacno pukao film i odlucio sam da ove prostore zauvijek napustim. Cijeli zivot iako sam lokalac, iako pricam potpuno sa bosanskim naglaskom, druzio se sa Bosnjacima u preko 90% slucaja, uvijek sam bio crna ovca (kao sto _Bosanac kaze). Znalo mi je desiti odmah nakon rata, da me prijatelji koje znam cijeli zivot, mole da ne dolazim blizu njihove kuce, jer eto njihovi roditelji nece ''Vlahe'' blizu (valjda ja dodjem Skutor ili Sokac?), onda djevojka za kojom sam ludio 4 godine u gimnaziji, mi na kraju rece da ne zeli da joj se vise obracam kao ''momak'', vec me zeli samo za prijatelja, jer je njena majka rekla da ce je se odreci ako nastavi samnom (zena me nikada nije ni upoznala). Onda pogledi ipod ociju kada ovjeravam zdrastveno ili placam racune za struju, pa ja kao papagaj moram iznova: ''Znate ja sam bio ovdje cijeli rat, nisam nigdje ni isao itd''.
Nakon ovih ''divnih uspomena'' iz zemlje gdje su ''najbolji ljudi na svijetu'', dodjem u Austriju. Prvo me Austrijanci gledaju kao Tschuscha (pogrdan izraz u Austriji za nas koji govorimo BHS jezik, valjda u njihovim usima ima previse č i š slova) dok ne savladam njemacki. Upadnem u bezirk koji je kome su izgleda jedini Austrijanci bili policija. Vidio sam svasta, u Ubahnu jedan crnac se izvalio preko 4 sjedista, i kada sam mu slucajno rekao da ima drugih ljudi pored njega koji bi zelili sjesti, on se istresao na mene samo kako ga mrzim sto je crn itd. Drugi dan, neki cigo iz Srbije, sjeo slicno tako i dere se, psuje, onda mu pridje neka starija Austrijanka i zamoli ga vrlo uredno i kulturno da ne prica tako glasno kad on:''Ako Vam sveta mj govor, uzmite taksi, ovo je javni transport, a vi mene mrzite samo zato sto sam auslender''?!? Nakon ovakvih bisera, ja Osterrajhere i ne krivim nista. Sa nasima se upocetku druzio, ali uskoro mi je pun qurac od njih. Srbi mrze Hrvate, Hrvati mrze Srbi, Gradiscanski Hrvati (odvojeni od matice preko 500 godina) mrze Srbe, Bosnjaci mrze Srbe, onda se mrzimo medjusobno (zavidimo jedni drugima), nisam ovaj haos mogao gledati i sto je najgore ja sam uvijek bio izmedju dvije vatre, taman sam svima dobro dosao da svoje frustracije negdje istresu. Onda sam, malkice dosao pameti i poceo intezivno uciti njemacki da bi se druzio mogao druziti sa Austijancima. Nakon toga, dobijem kompleks nize vrijednosti, pa zelim biti samo sa njima, da bodem veci Austrijanac od njih samih (ono veci katolik od pape), i opet ispadnem samo glup. Tako da sam batalio ove gluposti na osnovu tesko stecenog iskustva i okrenuo se radu. Sada me trenutno nista ne zanima, osim zavrsetka ova 2 fakulteta, i kurseva spanskog i francuskog.

Evo za kraj nesto, to je za ljude koji razmisljaju kao Vesela.
I dalje se pitam sta bi bilo da mama od moje 'djevojcice' imala drugaciji stav prema meni, i zna mi se pojaviti neka slika u glavi najcesce pred spavanje, nakon svih ovih godina, o tome gdje je ona sada, kako je, sta radi, da li je dobro, onda zaista zelim da je nazovem, ali onda me nesto pogodi u glavu, ako se ona meni nije htjela javiti sve ove godine, pa ne trebam ni ja njoj, sam je svoj izbor napravila, i to zaista postujem. Gotova prica i kraj. Mozda bi stvari bile drugacije, ali ocito mami je smetalo sto bi joj kcer bila sa kaurom, vlahom, skutorom ili sta vec. Znate, mahala mi mnoge stvari pricala, jos bi nedodragibog da se unuci zovu Luka, Ive, Marko, Dijana, Vesna ili sta vec. Tu je i kraj.
Upravo zbog ovih razloga sam i napustio bih, molim Boga samo mi zena bude normalna, cestita i vrijedna, pa k'o god da je. Jest, bicu iskren, zaista bi zelio da ne bude 'nasa' i da ne govori BHS. Mislim na djecu, u sustini bolje im je da im maternji jezik bude njemacki nego bosanski, ili kineski, ako cemo vec o jezicima, to ce njima tokom zivota mnogo valjati.

Sto se nas tice, koji smo odrasli u BiH do 18 i dalje, mi mozemo pricati koliko hocemo (narocito mi koji su u dijaspori) ali mi iskreno nikada necemo rascistiti sa Bosnom i balkanskim prostorom. Sam sam dugo vremena bjezao od ove cinjenice dok je nisam prihvatio, pa sam nakon toga i ovaj forum poceo posjecivati. Mojim rodjacima u Kanadi, koji su otisli kada su imali 6 i 3 godine, nikada ne bih ni na kraj pameti doslo da posjecuju bilo kakav forum na bosanskom, ili da se bave kakvom balkanskom temom. Oni se instiktivno ponasaju, kao da 200 godina zive u Kanadi. Ja sam svjestan toga da Bosna nikada nece iz mene izaci, da cu dok disem nositi njeno breme, ali ako ja to moram, makar mi djeca nece morati.
Eto toliko od mene,

Pozdrav svima!
Ve zdravo.
Sta ces, takav ti kismet. Jesi li razmisljao da se posvetis nekom poroku ili ovisnosti kad zavrsis te silne skole, ne bi imao vise vremena da se bavis necim drugim, a i cure to vole.
Nego nisi bio jasan sta je sa crncima, azijatima i ostalim colours? Freelove ili bjelacki ponos?
_ambassador

Post by _ambassador »

gavrilo wrote:vesela kazes da bi ti sin imao nepotrebne probleme kada bi drugu "rasu" (ja licno ne dijelim ljude na rase, jer za mene tako nesto ne postoji) ozenio. pa ja mislim da bi ti bila taj "nepotrebni problem" :wink:

evo ja licno nikada nisam imao "nasu" djevojku, bar nista ozbiljno, a desavalo mi se da upoznam neku djevojku (svajcarku) koja nije mogla da bude sa mnom zbog roditelja (svajcarci nas nazivaju "jugos", a rijec je postala toliko rasisticka da ju je svajcarska vlada stavila na listu uvreda na na rasnoj osnovi). sada mozes da zamislis kako sam se ja osjecao ... k'o poslednje govno. razmisli o tome

bravo majstore :thumbup:
isto tako, kao sto "mi" gledamo odredjene nacije ili kulture "nizeg reda" zamislite kakvi smo za najsavremenije gradjane svijeta... a krivo nam i mrsko... a recite mi samo gdje je veca razlika, izmedju bosanca i turcina ili sveda i bosanca. otprilike znam veselin odgovor... a ubijedjen sam da nije tacan!

smijesno, i mi hocemo da smo neko i nesta... :roll:
tempora

Post by tempora »

Vesela, nadam se da si rijesila sve svoje probleme i da ce tvoja djeca uzivati u braku sa Svedjanima i da nece imati nikakvih problema jer su bijeli i jer su superiorna rasa.Jedino ako ti ne izmislis nove probleme tipa kako ces sa snahom Svedjankom prosetati Carsijom a ona nije napirlitana vec nosi gumene sarene cizme, ne mari za frizuru i cuga pivo iz flase.Lupam, ali ne manjka maste za slicne scenarije.
Sudeci po tvome posljednjem postu, razrahatila si se i sva sretna cekas da ti djeca dodju na baklavu.No vesela, vrlo lako bi ti se moglo desiti, da ti djeca dodju jednom godisnje u posjetu ili niti jednom kada zavrsis u starackom domu dok sjedis kod prozora i mirises plasticno cvjece i molis boga da te neko presvuce- te da ti snaha ne da ni da priviris unucetu jer smatra da je tvoj nacin zivota nezdrav i primitivan za dijete.Sta ces vesela ako snaha odluci da djeca nose njeno prezime i da ti ne znaju odgovoriti na tvome maternjem jeziku.Kakva li ce onda biti reakcija komsija u Sarajevu i hoce li ti se smijati iza ledja.
Ja bih volila da si ti svoju brigu smirila, ali nistavno iskustvo mi govori da tvoji luksuzni problemi nece prestati jer sve da su ti snahe i zetovi slicni po karakteru i razmisljanju, uvijek ce se naci nesto sto ce ti zasmetati ili nece odgovarati.A hoce li ti biti lakse u tom problemu samo zato sto ti je zet bjelac i snaha Svedjanka-u to bas nesto i sumnjam.No nejse, neka ti je barem na kratko zivot rahat.

Inace, cijela tematika je mucna, gadna,primitivna ali ujedno i surova svakodnevnica, ljudska prljavstina koja se moze sresti na svakom koraku.Ja tebe ne bih nazvala rasistom.Ne.Prije bih te nazvala povrsnom i bezobraznom jer se nisi udostojila da u ovom zivotu naucis o bliznjem svome.A vjerovala ili ne, bliznji ti je i Kinez i Turcin i Antilijanac i Albanac.
Ti si u "negativnim" slucajevima koje si susretala u drugim nacijama i kulturama, trazila samo potvrdu za svoje stavove-pa si ostala slijepa na sve ostalo.Kao sto to cine i ovi koji vele da prije nisu bili rasisti ali ih je iskustvo tome naucilo. :shock: :roll: Molim te lijepo! :lol: Za takve postoje istrazivanja koja govore da se njihove predrasude ne mijenjaju kroz bilo kakvo iskustvo.

Znas vesela, mi smo ona bijela nacija, koja djecu bez oceva, naziva kopiladima.Nemoj da dozvolis da ti se sin ne ozeni ili kcerka ne uda -jer moglo bi ti se desiti, da ti unuce prodje kroz teske traume u posjeti BiH.Bez obzira sto je bijelo-mogla bi imati pune ruke posla kako da objasnis Bosancima, da je ono ipak vrijedno postovanja.A moglo bi i ne daj Boze, da se zaigra sa kakvim cigancetom u mahali ili da zavoli neko albansko kopile ciji otac ima slasticarnu pa da mu to postane najbolji drugar.Ti zaboravljas da dolazis iz sredine u kojoj se i na djecu razvedenih roditelja gleda drukcije, a ti zapela za boju koze! 8)
Mutimir

Post by Mutimir »

vesela wrote:joj Murate, de me malo utjesi! :D ...vidis da sam se zadeverala!
ne radi nista na silu... zar ti nije poznato da nam se sve sto ne zelimo desava... :? sve sto mrzimo stize nas to ti je neki univerzalni kosmicki zakon..

zato pusti neka stvari teku svojim tokom pomoli se Bogu i reci neka bude volje tvoja...

i bit ce dobro , vidjeces.

Pozdrav :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ljudi puni predrasuda ce uvijek naci vremena da nadju bilo kakvo izvinjenje da bi oni bili nesto vise od drugih, bez obzira o cemu se radi.
citam ovdje kako su pojedini "promijenili" misljenje o crncima nakon sto su vidjeli njihove postupke i sto imaju mogucnost da ih gledaju iz dana u dan.

a da li se isto tako pitate koliko njih ima koji su puno vise savremeniji od vas, koji su se integrirali i jedino po boji njihove koze mozete vidjeti da im je porijeklo negdje juznije od Evrope?

kako god mozete naci crnca kriminilca tako isto mozete naci crnca koji sebe i svoju familiju izdrzava na posten nacin i sve sto je postigao - postigao je sa svojih 10 prstiju.

ja sam se ovdje nagledala svega i svacega. tacno je da ima crnaca koji ne pokazuju ni trunke interesa da nesto drugo prihvate i da nauce, ali bogami sam se nagledala tako i nasih.
nasi se npr podju zaliti kako im je ovdje zdravstvo puno gore od naseg, a kad dodje konac koncu oni se povuku u rupu i obracaju ovdje a ne vracaju se u svoju zemlju.
a tako isto kad konac koncu dodje govore kako su oni bolji nego oni koji dolaze iz Somalije, Pakistana. po cemu su to oni bolji?
kako mogu utrpati sve i jednog u istu vrecu, jer pobogu: niko od njih nije imao mogucnost da se upozna sa svima njima.

slazem se u potpunosti sa komentarom od @tempora, i dan danas se rijec "kopile" koristi u nasem rijecniku....
napredujemo, kako da ne. :roll:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Blesava i pogana tema do bola! :roll: Nego, meni nije jasno ako su crnci zaista tako lijeni i slično zašto onda baš kod nas postoji ona izreka "radi ko crnac"!? :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Romeo 80 wrote:Blesava i pogana tema do bola! :roll: Nego, meni nije jasno ako su crnci zaista tako lijeni i slično zašto onda baš kod nas postoji ona izreka "radi ko crnac"!? :-)
glupo je ocrnjavati jednu citavu rasu nakon sto su pojedini bili u kontaktu sa dva-tri crnca.

meni zvuci rasisticki koristiti uopste izreku da neko radi k`o crnac, jer kroz istoriju znamo kroz sta je sve ta rasa prosla i zbog cega su radili vise nego npr bijela rasa koja ih je izlagala svemu tome.
kao novi

Post by kao novi »

tempora wrote:Vesela, nadam se da si rijesila sve svoje probleme i da ce tvoja djeca uzivati u braku sa Svedjanima i da nece imati nikakvih problema jer su bijeli i jer su superiorna rasa.Jedino ako ti ne izmislis nove probleme tipa kako ces sa snahom Svedjankom prosetati Carsijom a ona nije napirlitana vec nosi gumene sarene cizme, ne mari za frizuru i cuga pivo iz flase.Lupam, ali ne manjka maste za slicne scenarije.
Sudeci po tvome posljednjem postu, razrahatila si se i sva sretna cekas da ti djeca dodju na baklavu.No vesela, vrlo lako bi ti se moglo desiti, da ti djeca dodju jednom godisnje u posjetu ili niti jednom kada zavrsis u starackom domu dok sjedis kod prozora i mirises plasticno cvjece i molis boga da te neko presvuce- te da ti snaha ne da ni da priviris unucetu jer smatra da je tvoj nacin zivota nezdrav i primitivan za dijete.Sta ces vesela ako snaha odluci da djeca nose njeno prezime i da ti ne znaju odgovoriti na tvome maternjem jeziku.Kakva li ce onda biti reakcija komsija u Sarajevu i hoce li ti se smijati iza ledja.
Ja bih volila da si ti svoju brigu smirila, ali nistavno iskustvo mi govori da tvoji luksuzni problemi nece prestati jer sve da su ti snahe i zetovi slicni po karakteru i razmisljanju, uvijek ce se naci nesto sto ce ti zasmetati ili nece odgovarati.A hoce li ti biti lakse u tom problemu samo zato sto ti je zet bjelac i snaha Svedjanka-u to bas nesto i sumnjam.No nejse, neka ti je barem na kratko zivot rahat.

Inace, cijela tematika je mucna, gadna,primitivna ali ujedno i surova svakodnevnica, ljudska prljavstina koja se moze sresti na svakom koraku.Ja tebe ne bih nazvala rasistom.Ne.Prije bih te nazvala povrsnom i bezobraznom jer se nisi udostojila da u ovom zivotu naucis o bliznjem svome.A vjerovala ili ne, bliznji ti je i Kinez i Turcin i Antilijanac i Albanac.
Ti si u "negativnim" slucajevima koje si susretala u drugim nacijama i kulturama, trazila samo potvrdu za svoje stavove-pa si ostala slijepa na sve ostalo.Kao sto to cine i ovi koji vele da prije nisu bili rasisti ali ih je iskustvo tome naucilo. :shock: :roll: Molim te lijepo! :lol: Za takve postoje istrazivanja koja govore da se njihove predrasude ne mijenjaju kroz bilo kakvo iskustvo.

Znas vesela, mi smo ona bijela nacija, koja djecu bez oceva, naziva kopiladima.Nemoj da dozvolis da ti se sin ne ozeni ili kcerka ne uda -jer moglo bi ti se desiti, da ti unuce prodje kroz teske traume u posjeti BiH.Bez obzira sto je bijelo-mogla bi imati pune ruke posla kako da objasnis Bosancima, da je ono ipak vrijedno postovanja.A moglo bi i ne daj Boze, da se zaigra sa kakvim cigancetom u mahali ili da zavoli neko albansko kopile ciji otac ima slasticarnu pa da mu to postane najbolji drugar.Ti zaboravljas da dolazis iz sredine u kojoj se i na djecu razvedenih roditelja gleda drukcije, a ti zapela za boju koze! 8)
super napisano! slazem se u potpunosti!

samo oni koji mrze ne mare za argumente, oni mrze neutemeljeno i to ih hrani.. rijetko kada promijene misljenje, obicno mrze do smrti.. a onda neko kaze "o mrtvima sve najbolje", ma da.. sigurno
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

nego teta @vesela ozenil ti sina?
:? :? :? :? :? :? :? :?
Semsaa

Post by Semsaa »

cHupjahalic@ wrote:
Romeo 80 wrote:Blesava i pogana tema do bola! :roll: Nego, meni nije jasno ako su crnci zaista tako lijeni i slično zašto onda baš kod nas postoji ona izreka "radi ko crnac"!? :-)
glupo je ocrnjavati jednu citavu rasu nakon sto su pojedini bili u kontaktu sa dva-tri crnca.

meni zvuci rasisticki koristiti uopste izreku da neko radi k`o crnac, jer kroz istoriju znamo kroz sta je sve ta rasa prosla i zbog cega su radili vise nego npr bijela rasa koja ih je izlagala svemu tome.
Kamo puste srece pa ta izreka nije "radi k'o bijelac" onda ti nebi zvucala rasisticka,,,,,,,,,oni su kroz istoriju prosli,,,,a bijelci prolaze sad radeci za njih,,,,,,ako ne vjerujes nastani se u grad gdje je crnacko stanovnistvo 75%,,,
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Semsaa wrote:
cHupjahalic@ wrote:

Kamo puste srece pa ta izreka nije "radi k'o bijelac" onda ti nebi zvucala rasisticka,,,,,,,,,oni su kroz istoriju prosli,,,,a bijelci prolaze sad radeci za njih,,,,,,ako ne vjerujes nastani se u grad gdje je crnacko stanovnistvo 75%,,,
semsaaa, odsad samo tebe slusam :D:D:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cuj kamo da je srece da je izreka radi ko bijelac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Bea_Trix on 28/10/2007 01:27, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

aj aj aj :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Semsaa

Post by Semsaa »

dawn_upon_dawn wrote:
Semsaa wrote:
cHupjahalic@ wrote: glupo je ocrnjavati jednu citavu rasu nakon sto su pojedini bili u kontaktu sa dva-tri crnca.

semsaaa, odsad samo tebe slusam :D:D:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cuj kamo da je srece da je izreka radi ko bjelac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Heheh,,,pa zar nije tako?
Ivanche

Post by Ivanche »

Haos tema!

Hmm ako si ti Vesela rasista, onda su i moji...ja kad sam napunila 16 (eee da mi je sad opet 16 :)) stari mi je rekao, nadjes li sebi arapa, ili ce ti on lomiti noge, ili cu ja?! Biraj...

Ebiga, branili ne branili...sa tom izjavom u glavi nikad se nisam usudila pogledati arapa nekim drugim ocima, neg' prijateljskim...

Ne kazem sad da su svi primitivni i sta ja znam...ali nema ni mjesec dana da je jedan ubio curu od 19 godina..valjda je prekinula sa njim, on je nadje, ubije i caos djaci...a mlatio je valjda i u vezi (ovo znam jer frizerka mi je najbolja jaranica snjom bila)...uzas!
encian

Post by encian »

Semsaa wrote:
cHupjahalic@ wrote:

u juznoafrickoj republici?
encian

Post by encian »

Ivanche wrote:Haos tema!

Hmm ako si ti Vesela rasista, onda su i moji...ja kad sam napunila 16 (eee da mi je sad opet 16 :)) stari mi je rekao, nadjes li sebi arapa, ili ce ti on lomiti noge, ili cu ja?! Biraj...

Ebiga, branili ne branili...sa tom izjavom u glavi nikad se nisam usudila pogledati arapa nekim drugim ocima, neg' prijateljskim...

Ne kazem sad da su svi primitivni i sta ja znam...ali nema ni mjesec dana da je jedan ubio curu od 19 godina..valjda je prekinula sa njim, on je nadje, ubije i caos djaci...a mlatio je valjda i u vezi (ovo znam jer frizerka mi je najbolja jaranica snjom bila)...uzas!
je li je mlatio zato sto je arap ili zato sto je kreten? :shock: arap=kreten :shock:

uh, fujjjj
Ivanche

Post by Ivanche »

ima ti ta mjesta, zato sam i rekla da ne kazem da su svi...ali ovo nazalost nije jedini sluchaj...
encian

Post by encian »

nista vise arapa ne mlati zene nego bosanaca.
Ivanche

Post by Ivanche »

mislis?
encian

Post by encian »

ne.

znam.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

encian wrote:
Ivanche wrote:Haos tema!

je li je mlatio zato sto je arap ili zato sto je kreten? :shock: arap=kreten :shock:

uh, fujjjj
pazi vjerodostojnog izvora informacija; brijacnica :-?
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

mr2 wrote:tempora@
vjerovatno je muhamed b,kada je u ranjm jutarnjim satima klao...ponavljam klao uz obavezno alahu ekber u centru grada,pridonijo integraciji svih stranaca islamske vjeroispovjesti???????
vjerovatno svi oni imami koji po damijama, pozivaju na lincovanje ....bacanje na glavu homoseksualaca..... stvarno integracija top :thumbup:
vjerovatno je laz da su vecinom zene islamskog porijekla u zasticenim kucama...potrazi broj ubijenih u prvih 5 mjeseci ove godine.

posebna je laz kada parlament raspravlja o zastiti mladih djevojaka....koje vecinom imaju adhd.. od loverboya....nazalost vecinom marokanskog porijekla...
svjesna si nadam se i sama,da ti vise ne navodim primjere...PREVISE IH JE

ispada da se problemi nesmiju....ponavljam nesmiju izloziti....kao i cinjenica da osoba koja je u drzavnoj sluzbi nema pravo na licno misljenje...u sustini sa svojih 10-15 godina ovdje..jos nisi svatila kako funkcijonise otvoreno drustvo...vjerovatno bi oduzela pravo glasa...svim uposlenicima ind...policije opstine i slicnih distanci....kada je jedan od gradskih upravnika amsterdama izjavijo jebeni marokanci....vjerovatno si to svatila kao rasizam, a ne kao iritaciju....koja je sve prisutnija kod stanovnistva.....
da li si ti uopste upoznata sa otvorenom diskusijom koja se vodi u tvojoj novoj domovini...ukoliko je tako smatras?????? glasovima,koji dolaze iz marokanske zajednice...islamskih udruzenja...zakonima kojima se dodatno pokusava zastititi zenska populacija....prije svega iz islamskih zemalja....mene neces naci na disksijama o politickim dogadanjima u bosni posto nisam dovoljno upoznat.....NE ZELIM DA LUPAM,UKOLIKO MATERIJU NE POZNAJEM....

strucna sprema i profesijonalnost djelatnika ind je vidim upitna????
pitam te, da li smo bili tako glupi i neobrazovani bili tokom razmatranja
tvog f1 zahtijeva??????? uzmi svoj udijo u participaciji ovoga drustva.

radim na organizovanju prisilnog povratka,odbijenih azilanata....sprovodimo sudske odluke u zadnjoj distanci... nadam se da bar to postujes????????
ukoliko smatras da se moje misljenje kosi sa slobodama misljenja i govora....molim....znas gdje trebas da se obratis.ind....mozda nesto naucis o svojoj novoj domovini..... na pm mozes dobiti moje podatke..

moje prvo iskustvo sa marokancima je bilo sa 14 god....pokusao sam zastititi svoju 15 godisnju sestru,od proganjanja..jednom sam rekao da mi ostavi sestru na miru..zavrsilo se tako sto me je sutra,grupa od 6 sto brace sto rodaka prebila :x :x :x prosle su vec 22 godine od toga......zapitaj se koliko je slicnih slucajeva svakodnevno????

Ma o cemu bolan ti pricas??
Tebi je izapran mozak holandskom propagandom!!

Ti ne vidis da se recimo Pimov ubica nigdje vise ne spominje a Muhamed B svaki dan!!
Ti ne vidis da se za svaki glupi komentar o islamu prave politicke emisije i to razmatra.
Ti ne vidis da se svi muslimani stavljaju u isti kos! (npr. oni koji obrezuju zene sa bosnjacima koji ne idu u djamiju!)
Ti ne vidis da se Hirsi Ali vratila ovamo da bi se situacija opet zakuhala!
Ti ne vidis da Wildersove gluposti uvijek zauzimaju glavne novinske stranice i otvaraju vijesti.
Sto se to Abu Jaja pokusao ocrniti kao terorista pa kada to nisu mogli izbacili su ga iz svih medija???

Ti vidis samo pitanje anti semitizma, integracije, anti homoseksualizma.

Gdje je pitanje ANTI ISLAMIZMA?

Je li ti mislis da se recimo BOSNJACI trebaju negdje integrisati???? Halo bolan pa mi smo evropljani. Sva moja raja u R-dmau, A-damu i Utrechtu su dosli kao izbjeglice a sada su svi fakultetski obrazovani.

Ti si tipican primjer balkanskog primitivnog gastarbajtera koji jedva ceka dai dalje unistava i ocrni sve sto je muslimansko!

Haj ti glasaj za Wildersa!
Post Reply