JES! paket
Moderator: anex
-
Krhljo
#1 JES! paket
Evo jos jedne zanimljive teme.
UniCredit Zagrebacka banka ima ovaj simpaticni paket i svasta nesto pise na promotivnom letku kao neko osiguranje oko stana, auta, zdravstva i tako tih bakaracija i to sve ima svoju cijenu paket koji zelite onda i dobijete. Ali ima jedna kvaka tj. ona mala slova koja su tako vjesto kamuflirana da ih covjek nikada ne procita dok mu nesto ne zatreba. Ovako se je desavalo. Meni pukao ventil na grijanju i stalno curi, jos se potrafilo u sezoni i niko ama bas niko nece da dodje da odradi posao od 30 min. Eh ja se sjetim da u mom JES! paketu imam tu neku sumu za popravke u stanu i ja se napravim pametan i nazovem ljude iz UNICREDIT-a i trazim kontakt podatke tog osiguranja (nazvao poslovnicu u Sarajevu posto sam bio na poslu i nisam imao tacne kontakt podatke). I onda me zena prebaci na kolegicu, kolegica kaze da nazovem centalu u Mostaru, tamo se javi lik koji kao nema nista sa tim prebaci me nekom drugom, taj kaze da zna ko je zaduzen i prebaci me sefici i sada prvo pitam nakon 20 min razgovora jeli ona zaduzena za to i ona kaze: "Da jesam, recite!"
I sada ja ponovim onu bezze pricu gore i ona mi kaze pa imate broj na ugovoru i ja kazem nemam to nista ovdje na poslu i ona mi kaze hajde pisite i poce 0043.... i ja stanem. Kontam u sebi pa jebote daje mi broj u Austriji i pitam je jeli to istina kad ona ono kao da je to najnormalnije: "Pa naravno".
I ja opet stanem i kazem joj pa gospodjo stan je u Sarajevu a ne u Becu. A ona meni sjediste je u Austriji a ne Bosni. Ja opet ali ja sam sve ugovorio u Bosni a ne u Austriji. A ona opet ali vi morate zvati Austriju. I ja sada pratim logiku neku i pricam ako ja nazovem Austriju i sada sve njima kazem oni meni kazu dobro doci ce nas majstor da vam to popravi, ono sigurno ce biti neki bosanac a ne austrijanac. Tako da imaju nekoga ko radi za njih u Bosni i dajte mi njihov broj. Eh sada ona se vec uzrujala i pocela me ukidati ali ja uporan. Pa sada pitam jeli taj broj besplatan ili ne? Jer ako nazovem i bude mi bilo potrbno ovoliko vrijeme mogu u Bosni naci majstora da mi popravi cijelo grijanje za taj telefoski racun. Eh ona ni to ne zna jeli besplatan ili ne. Onda dali govore nas jezik ili ne? Nije ni to bila sigurna. I rece samo na kraju ono: "IMAM DRUGOG KLIJENTA!". I ukide me.
Eto stvarno kod nas uvijek pale ti prevarantski paketi, proizvodi, svakojake budalestine jer nemamo konkretno nikome da se obratimo. Nase drustvo za zastitu potrosaca u sve ove godine je samo par puta nesto naslo a to je ono cudno ulje, te onaj caj sa brusnicom a ono samo 1% brusnice.
I ja na kraju fino zovnuo jedinog voljnog majstora da mi dodje i covjek lagano americki za posao od 30 min uzeo 80 KM sa rezervim dijelovima i na mjestu rahat.
Drzave nam i prdacine, majko moja.
UniCredit Zagrebacka banka ima ovaj simpaticni paket i svasta nesto pise na promotivnom letku kao neko osiguranje oko stana, auta, zdravstva i tako tih bakaracija i to sve ima svoju cijenu paket koji zelite onda i dobijete. Ali ima jedna kvaka tj. ona mala slova koja su tako vjesto kamuflirana da ih covjek nikada ne procita dok mu nesto ne zatreba. Ovako se je desavalo. Meni pukao ventil na grijanju i stalno curi, jos se potrafilo u sezoni i niko ama bas niko nece da dodje da odradi posao od 30 min. Eh ja se sjetim da u mom JES! paketu imam tu neku sumu za popravke u stanu i ja se napravim pametan i nazovem ljude iz UNICREDIT-a i trazim kontakt podatke tog osiguranja (nazvao poslovnicu u Sarajevu posto sam bio na poslu i nisam imao tacne kontakt podatke). I onda me zena prebaci na kolegicu, kolegica kaze da nazovem centalu u Mostaru, tamo se javi lik koji kao nema nista sa tim prebaci me nekom drugom, taj kaze da zna ko je zaduzen i prebaci me sefici i sada prvo pitam nakon 20 min razgovora jeli ona zaduzena za to i ona kaze: "Da jesam, recite!"
I sada ja ponovim onu bezze pricu gore i ona mi kaze pa imate broj na ugovoru i ja kazem nemam to nista ovdje na poslu i ona mi kaze hajde pisite i poce 0043.... i ja stanem. Kontam u sebi pa jebote daje mi broj u Austriji i pitam je jeli to istina kad ona ono kao da je to najnormalnije: "Pa naravno".
I ja opet stanem i kazem joj pa gospodjo stan je u Sarajevu a ne u Becu. A ona meni sjediste je u Austriji a ne Bosni. Ja opet ali ja sam sve ugovorio u Bosni a ne u Austriji. A ona opet ali vi morate zvati Austriju. I ja sada pratim logiku neku i pricam ako ja nazovem Austriju i sada sve njima kazem oni meni kazu dobro doci ce nas majstor da vam to popravi, ono sigurno ce biti neki bosanac a ne austrijanac. Tako da imaju nekoga ko radi za njih u Bosni i dajte mi njihov broj. Eh sada ona se vec uzrujala i pocela me ukidati ali ja uporan. Pa sada pitam jeli taj broj besplatan ili ne? Jer ako nazovem i bude mi bilo potrbno ovoliko vrijeme mogu u Bosni naci majstora da mi popravi cijelo grijanje za taj telefoski racun. Eh ona ni to ne zna jeli besplatan ili ne. Onda dali govore nas jezik ili ne? Nije ni to bila sigurna. I rece samo na kraju ono: "IMAM DRUGOG KLIJENTA!". I ukide me.
Eto stvarno kod nas uvijek pale ti prevarantski paketi, proizvodi, svakojake budalestine jer nemamo konkretno nikome da se obratimo. Nase drustvo za zastitu potrosaca u sve ove godine je samo par puta nesto naslo a to je ono cudno ulje, te onaj caj sa brusnicom a ono samo 1% brusnice.
I ja na kraju fino zovnuo jedinog voljnog majstora da mi dodje i covjek lagano americki za posao od 30 min uzeo 80 KM sa rezervim dijelovima i na mjestu rahat.
Drzave nam i prdacine, majko moja.
- vjesticanametli
#2 Re: JES! paket
ona je bila duzna da se konsultuje s njima u becu a ne da tebi govori da ti tamo zoves .............. uzmi ime i prezime i spucaj zalbu mailom u bec
prdacina nego sta
naĐŽi nekog ko parla njemacki i neka ti ne bude zao i nazvati pa se fino zali zali zali na gospoju
- zgembo_sa
#3 Re: JES! paket
Koliko se sjecam (nemam sad na poslu pri ruci one brosure za to osiguranje) tamo i stoji taj broj u austriji. Fino pise da tamo nazoves. Druga je stvar sto ti neces da trosis telefon, ljudi su ti dali broj koji sluzi za prijavu steta...
- sheilak
#4 Re: JES! paket
Jasta, neg' (s )prdacina! Od tog Udruzenja za zastitu potrosaca nema nista, to bi trebalo ukinuti ili barem dovesti neku osobu od akcije ( i pameti ) umjesto onog Lakote. Taj garant nece pomoci.
Nekad imam takvu zelju da takve prevarante, poput te tete ( a da se razumijemo, ima ih u apsolutno svim sferama drustva ), jednostavno necim zatucem, da nikom vise na pamet ne padne da cak i u mislima nekog za...avaju. Kod nas je prevara ( ili barem zakidanje ) postala pozeljan i uobicajen nacin poslovanja, od takvih JES! ponuda u bankama, Telekomima, trgovinama..., a nigdje kakve kvalitetne ponude da bi se toliko prevara izbalansiralo.
Ne znam sta bih ti rekla u vezi toga- oni to sve legalno rade, jer oni prave pravila, zakone, kroje ih prema svojim potrebama. U svakom slucaju, inzistiraj na svom pravu i na logici!
Nekad imam takvu zelju da takve prevarante, poput te tete ( a da se razumijemo, ima ih u apsolutno svim sferama drustva ), jednostavno necim zatucem, da nikom vise na pamet ne padne da cak i u mislima nekog za...avaju. Kod nas je prevara ( ili barem zakidanje ) postala pozeljan i uobicajen nacin poslovanja, od takvih JES! ponuda u bankama, Telekomima, trgovinama..., a nigdje kakve kvalitetne ponude da bi se toliko prevara izbalansiralo.
Ne znam sta bih ti rekla u vezi toga- oni to sve legalno rade, jer oni prave pravila, zakone, kroje ih prema svojim potrebama. U svakom slucaju, inzistiraj na svom pravu i na logici!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: JES! paket
Odavno želim da osnujem VIRTUALNO UDRUŽENJE POTROŠAČA SA-X, ali nisam siguran da bih znao voditi isto.sheilak wrote:Jasta, neg' (s )prdacina! Od tog Udruzenja za zastitu potrosaca nema nista, to bi trebalo ukinuti ili barem dovesti neku osobu od akcije ( i pameti ) umjesto onog Lakote. Taj garant nece pomoci.
-
Krhljo
#6 Re: JES! paket
zgembo_sa wrote:Koliko se sjecam (nemam sad na poslu pri ruci one brosure za to osiguranje) tamo i stoji taj broj u austriji. Fino pise da tamo nazoves. Druga je stvar sto ti neces da trosis telefon, ljudi su ti dali broj koji sluzi za prijavu steta...
Za citirani dio: Ovo nam dokazuje samo da nama ne treba udruzenje za zastitu potrosaca ili neka ne daj boze druga agencija.
Definitivno i ja bi volio da se otvori neki vid makar virtuelne udruge da ljudi se mogu izjadati kako su imali nekih problema sa svakojakim prodavacima kako robe tako i usluga. I da to bude mjesto na koje mogu otici i rahat kupiti ili pak uzivati u nekim uslugama koje taj objekat pruza.
Ja bih rijetko mogao da nadjem tako neko mjesto u BiH, svaki dan sam u drugom dijelu BiH i nema sta ne vidim ali najmanje vidim neceg sto bi mogao pohvaliti.
- Miki123
#7 Re: JES! paket
a jbga, što nisi sve fino pročito, pa ako treba povečalo da pročitaš to malim slovima, neka!
- shalla
#8 Re: JES! paket
Niđe veze...vjesticanametli wrote:ona je bila duzna da se konsultuje s njima u becu a ne da tebi govori da ti tamo zoves .............. uzmi ime i prezime i spucaj zalbu mailom u bec![]()
prdacina nego sta
naĐŽi nekog ko parla njemacki i neka ti ne bude zao i nazvati pa se fino zali zali zali na gospoju
Na brošurama se dobije broj i frajer se javi na tečnom bosanskom jeziku i dadne vam upute šta da uradite... Maminoj prijateljici pukla cijev od vode u kući u Tuzli prije nekih mjesec dana, žena nazvala taj broj (koji niko ne čita) i najregularnije dobila upute koga da zovne, ljudi došli i uradili sve i žena platila 50% manje od iznosa fakture...
Raspitajte se fino prije nego ospete drvlje i kamenje
-
Krhljo
#9 Re: JES! paket
Ali vidis u tome je citava poenta, kojeg vraga ja moram zvati u Austriju da bi mi dali broj u BiH nekog lika. Sto jednostavno ne naprave neki call centar ovdje i rahat lokum. Kontas mi sve placamo ovdje u BiH i uredno vec nekih 9 godina sam komitent ali sto bi se ja morao patiti i frustrirati kada mi je mogla gospodja ljubazno objasniti koga mogu nazvati u BiH.shaqqa wrote:Niđe veze...vjesticanametli wrote:ona je bila duzna da se konsultuje s njima u becu a ne da tebi govori da ti tamo zoves .............. uzmi ime i prezime i spucaj zalbu mailom u bec![]()
prdacina nego sta
Na brošurama se dobije broj i frajer se javi na tečnom bosanskom jeziku i dadne vam upute šta da uradite... Maminoj prijateljici pukla cijev od vode u kući u Tuzli prije nekih mjesec dana, žena nazvala taj broj (koji niko ne čita) i najregularnije dobila upute koga da zovne, ljudi došli i uradili sve i žena platila 50% manje od iznosa fakture...
Raspitajte se fino prije nego ospete drvlje i kamenje
Dajte ljudi vazdan nemojte braniti neke strance.
-
xxtoni
#10 Re: JES! paket
Pozdrav
Zanima me koja banka ima internet bankarstvo koje prikazuje detalje o transferu
npr. Da mi pokaze onaj broj od paypal-a da ne moram ici po izvod o transakcijama npr...
Hvala unaprijed...
Zanima me koja banka ima internet bankarstvo koje prikazuje detalje o transferu
npr. Da mi pokaze onaj broj od paypal-a da ne moram ici po izvod o transakcijama npr...
Hvala unaprijed...
- Skyfox
#11 Re: JES! paket
svasta,
danas prvi put vidim reklamu za taj pakt i kontam - nije lose, kad ono
danas prvi put vidim reklamu za taj pakt i kontam - nije lose, kad ono
-
MirzaK
#12 Re: JES! paket
Čim si napisao UNICREDIT banka sve je bilo jasno, generalno najnekorektnija banka kod nas, od vodjenja finansija klijenta (npr. recimo imaš neki kredit pa kad nazoveš centralu kažu ti jedan iznos, a poslovnica koja ti ga je izdala drugi iznos s tim da se ta dva iznosa razlikuju u 40-50% !!!!) pa sve do samih bankomata kad nije slučajnost da u par mjeseci klijent redovno ima različite iznose na bankomatu bez prethodnog obavještenja o promjenama limita i sl.
Eh da, popularno im je i zvati klijente i obavještavati ih da su im nove kartice spremne iako je klijent zatvorio račun u istoj prije više od pola godine !!!!!!!!
UNIMAFIJA prije bi se reklo !
Ukratko, što dalje od njih, ako ti treba pouzdana banka, imaš Volksbank (ne Banjalučki) ili neku od BBI-a, učinit će ti se istina malo spori al' ako ništa korektni su, to vrijedi i za Raiffeisen koja nije idealna ali je daleko od HVBa ... hoću reći UNICREDITa
Eh da, popularno im je i zvati klijente i obavještavati ih da su im nove kartice spremne iako je klijent zatvorio račun u istoj prije više od pola godine !!!!!!!!
UNIMAFIJA prije bi se reklo !
Ukratko, što dalje od njih, ako ti treba pouzdana banka, imaš Volksbank (ne Banjalučki) ili neku od BBI-a, učinit će ti se istina malo spori al' ako ništa korektni su, to vrijedi i za Raiffeisen koja nije idealna ali je daleko od HVBa ... hoću reći UNICREDITa
- Mahalac
#13 Re: JES! paket
Potpuno ista situacija mene su navukli na taj paket YES mada sam ja zelio potpuno drugi proizvod banke, dalje kad sam imao problem s grijanjem u onim malim slovima ugovora su napisali toliko situacija da nemas pravo da ih zoves da fakticki realno nemas zasto ni da ih pozoves
jos kad sam vidio broj u Austriji
Al kasno kao i uvijek (Marko na Kosovo dodje) i evo jos i danas bezze placam 6,5KM i sve gledam da uhvatim vrijeme da ga se kutarisem
Al kasno kao i uvijek (Marko na Kosovo dodje) i evo jos i danas bezze placam 6,5KM i sve gledam da uhvatim vrijeme da ga se kutarisem
- chuchumbamayumbe
#14 Re: JES! paket
Ja kontam da izvadim Visa kartcu, kako bih mogao koristiti usluge kreditiranja na 24 mjeseca.
Oni mi uvaljuju taj paket.
Jednokratno je za Visu 50 km, plus godisnja naknada 30 km.
Ali mi se cini da sa tim paketom ima zajeancija, bolje da uzmem solo Visu, bez paketa?!
Ali mi se cini da sa tim paketom ima zajeancija, bolje da uzmem solo Visu, bez paketa?!
-
akcija007
#15 Re: JES! paket
+ na taj trosak za Visu (50KM jednokratno upisnina i 30KM godisnja clanarina) treba ti tekuci racun ako vec nemas jer ti svakog 20-tog u mjesecu za korist Visa kartice povlaci s tekuceg koji mjesecno kosta 1,65*12 =19,80 KM.chuchumbamayumbe wrote:Ja kontam da izvadim Visa kartcu, kako bih mogao koristiti usluge kreditiranja na 24 mjeseca.
Tako da te ta Visa za godinu dodje 50+30+19,8 =99,8 KM , a Yees! paket 6*12 =72 KM
Jeftinije ti je Yes! paket uzeti sve su ti usluge objedinjene u ovih 6 KM, moramo stedjeti RECESIJA !
- chuchumbamayumbe
#16 Re: JES! paket
Imam tekuci.akcija007 wrote:+ na taj trosak za Visu (50KM jednokratno upisnina i 30KM godisnja clanarina) treba ti tekuci racun ako vec nemas jer ti svakog 20-tog u mjesecu za korist Visa kartice povlaci s tekuceg koji mjesecno kosta 1,65*12 =19,80 KM.chuchumbamayumbe wrote:Ja kontam da izvadim Visa kartcu, kako bih mogao koristiti usluge kreditiranja na 24 mjeseca.
Tako da te ta Visa za godinu dodje 50+30+19,8 =99,8 KM , a Yees! paket 6*12 =72 KM
Jeftinije ti je Yes! paket uzeti sve su ti usluge objedinjene u ovih 6 KM, moramo stedjeti RECESIJA !
Razmislicu jos malo, konsultovati se preko njihove stranice pa odluciti.
Mrzim kreditne kartice, ali mi je zaista potrebna.
-
Zux
#17 Re: JES! paket
Ja razmisljam o ovom paketu najvise zbog usluge internet bankarstva (nazovimo ga tako pretenciozno
ali nema bolje kod nas). Zasto? Najvise zbog provjere sta, kad i gdje sam potrosio, koliko provizije i zbog cega. Jer onako na kraju mjeseca kad dobijem izvjestaj, niti mi se da sve pregledati, niti znam gdje sam bio i sta sam radio 20 dana prije. Samo internet bankarstvo se placa 4 km mjesecno, inace placam vodjenje racuna nesto vise od 1 KM, a ovo dvoje je ukljuceno u ovaj paket, plus jos ta Visa kartica, nesto kontam isplati se jebga. A ovo ostalo, ti neki popravci, osiguranja auta, pomoc na cesti blabla, tu i ne ocekujem neku vrhunsku uslugu, a ni ne treba mi nesto posebno. Dakle poenta je samo sta ko hoce i sta mu treba od usluga.
A sto se banke kao banke tice... Iskreno nisam bio dugo zadovoljan uslugom ove banke, ali na kraju balade ipak ostadoh kod njih, jer manje-vise svi su isti. Neposlovni, nesposobni, gledaju da te zavrnu na svakom koraku itd. Cast pojedincima kojih ima u svakoj banci, ali to su samo jedinke.
A sto se banke kao banke tice... Iskreno nisam bio dugo zadovoljan uslugom ove banke, ali na kraju balade ipak ostadoh kod njih, jer manje-vise svi su isti. Neposlovni, nesposobni, gledaju da te zavrnu na svakom koraku itd. Cast pojedincima kojih ima u svakoj banci, ali to su samo jedinke.
- flora.sa
#18 Re: JES! paket
ja koliko sam upucena cijena Optimum JES paketa je 6 KM, a ne 6.5 KM?
@ Mahalac: Ili malo bolje pogledaj izvod, ili trk u banku i provjeri o cemu se radi...
@ Mahalac: Ili malo bolje pogledaj izvod, ili trk u banku i provjeri o cemu se radi...