Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post Reply

Jerko Lijanović član Predsjedništva BiH

ZA
13
57%
PROTIV
10
43%

Total votes: 23

vee-jay

#1 Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by vee-jay »

Kandidatura Jerka Ivankovića Lijanovića, dopredsjedika Narodne stranke Radom za boljitak, za člana Predsjedništva BiH, objavljena je jučer na sjednici Predsjedništva stranke. Kandidaturu su podržala sva regionalna i kantonalna povjerenstva stranke.
interesuje me koliku podrsku bi Lijanović mogao dobiti na narednim izborima...
_BaD_BoY

#2 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by _BaD_BoY »

vee-jay wrote:
Kandidatura Jerka Ivankovića Lijanovića, dopredsjedika Narodne stranke Radom za boljitak, za člana Predsjedništva BiH, objavljena je jučer na sjednici Predsjedništva stranke. Kandidaturu su podržala sva regionalna i kantonalna povjerenstva stranke.
interesuje me koliku podrsku bi Lijanović mogao dobiti na narednim izborima...
pa ovisi kako ce ova kriza imati utjecaja na proizvodnju salama i kobasica..prosle izbore je na mojoj opstini dosta glasova kupio s pili salamama:dance:
nickyy

#3 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by nickyy »

Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje. :bih:
ultima_palabra

#4 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by ultima_palabra »

nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje. :bih:
Nije, nego ti žmiriš na činjenicu kako ta stranka kupuje glasove (svaki Mostarac će ti to reći). Pa onda je logično da prodaja salame utiče i na broj glasova stranke. Da se razumijemo, sve je bolje od ovih dosad, ali ne vidim neke perspektive u Lijanovićima, Almi Čardžić i ostalim.
nickyy

#5 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by nickyy »

ultima_palabra wrote:
nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje. :bih:
Nije, nego ti žmiriš na činjenicu kako ta stranka kupuje glasove (svaki Mostarac će ti to reći). Pa onda je logično da prodaja salame utiče i na broj glasova stranke. Da se razumijemo, sve je bolje od ovih dosad, ali ne vidim neke perspektive u Lijanovićima, Almi Čardžić i ostalim.
Za pjevaljku se slazem, nije prosla u muzici nevidim svrhu da se petlja u politiku jos ni fakultet nema, to je jedna od vecih gresaka te stranke ali ipak ako Jerko moze da vodi dugo godina unosan biznis mislim da se moze snaci i u predsjednistvu. Zeljko je ok lik i jako ga cijenim a posebno nakon izbora kada je usao u predsjednisto i bio gost na rtrs, tada je dao takav intervju da sam se najezio. Ali moras priznati da nista nisu uradili ni on ni Haris nakon sto su usli u predsjednistvo, mogli su mnogo jer su obojica za cjelovitu bih.
ultima_palabra

#6 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by ultima_palabra »

nickyy wrote:
ultima_palabra wrote:
Za pjevaljku se slazem, nije prosla u muzici nevidim svrhu da se petlja u politiku jos ni fakultet nema, to je jedna od vecih gresaka te stranke ali ipak ako Jerko moze da vodi dugo godina unosan biznis mislim da se moze snaci i u predsjednistvu. Zeljko je ok lik i jako ga cijenim a posebno nakon izbora kada je usao u predsjednisto i bio gost na rtrs, tada je dao takav intervju da sam se najezio. Ali moras priznati da nista nisu uradili ni on ni Haris nakon sto su usli u predsjednistvo, mogli su mnogo jer su obojica za cjelovitu bih.
Haris je uradio mnogo, ali za ekipu s kojom je u talu :-D Željko je tamo kao neka ikebana, inače se Predsjedništvo malo šta pita, a pogotovo kad si iz opozicione stranke. Ako Lijanović uspije oduzeti glasove 20-30 % hrvatskog biračkog tijela HDZ-ovima, to bi onda bio uspjeh.
duboka_misao

#7 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by duboka_misao »

Image
svaka slicnost sa stvarnim osobama je namjerna
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by Truba »

bolje mu je da plaća radnike no šta drugo što radi
_BaD_BoY

#9 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by _BaD_BoY »

nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava.
ja vjerujem da si se salio sa ovim pitanjem?

a od ovh krusaka i jabuka moze se napraviti kompot :arrow:

ugodan dan :bih:
Geronimo81

#10 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by Geronimo81 »

mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamama :) Ali ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama :)
Blueboy-

#11 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by Blueboy- »

Geronimo81 wrote:mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamama :) Ali ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama :)
Pa onaj ko je gladana tako je bar siguran da ce taj dan pojest salamu. Sta to nude ostali pa se za nji glasa, ili sta su to pruzili u protekli 15 godina? Uh ako je on samo 100 markica obeco i nije dao, onda je on najmanji lazov. Koliko znam HDZ-SDA su se kroz protekli 15 godini prsili obecanjima, investicijama, milijonima. Evo ti primjer
- FBIH ce biti najvece gradiliste u regionu (Gradjeviske firme 80 % danas pred zatvaranjem, ogromnim dugovima, gradnja stala skroz u federaciji)
- FBIH ce morati uvoziti radnu snaku (nema pouzdani brojki, jedno 50 do 60 % nezaposleni sigirnu u FBIH, veliki broj radi na crno, siva ekonomija znaci cvjeta bolje nego u ratu. Ako su mislili na kineze kao uvoznu radnu snagu, onda su u pravu, ispunili su obecano)
- Kroz federaciju ce proci autoput do kraja 2010 (to obecanje je dato sto puta pred svakee izbore, najmanje 10 protekli godina. Izgradjuju se krace dionice od 5 do 9 km, tako da se svake godine moze jedna trasa autoputa otvoriti. Ako kroz federaciju treba proci 500 km autoputa po ovoj dinamici radovi ce trajati 55 godina)

Ovo je 0,00000000000001 % obecanja ove graniture politicara protekli 15 godina.
Oni svoju djecu skoluju vani, ljece se vani.

Mislim da se Jerko moze pomilovati i da mu se moze orostiti za ti 100 maraka, ujedno uzivati u ukusnoj domacoj salami:-)

Ako mozemo ziviti od obecanja, onda nesmijemo mjenjati postojece ljude, definitivno su odlicni. Kroz 15 godina vladavine samo je zivot bio tezi i gori.
nickyy

#12 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by nickyy »

_BaD_BoY wrote:
nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava.
ja vjerujem da si se salio sa ovim pitanjem?

a od ovh krusaka i jabuka moze se napraviti kompot :arrow:

ugodan dan :bih:
a ti kao imas neki konkretan odgovor?
_BaD_BoY

#13 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by _BaD_BoY »

a ti kao imas neki konkretan odgovor
imam svakako i mislim da sam ti u prethodnim postovima nagovijestio odgovor.
al et imat cu na umu tvoje misljenje da ti smatras da njegov bisnis i politika nemaju nikakve veze :-D
Hrvoje_Hrvatinic

#14 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Rijetkost je naći takve ljigavce kao što su ti kobasičari, Lijanovići. Ne znam tko normalan glasao za njih ako nije za 5 kila kobasica?
JThomas

#15 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by JThomas »

Geronimo81 wrote:mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamama :) Ali ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama :)
nažalost, i to je mnogo više nego što daju ovi koji su na vlasti :evil: :lol:
Troll_Happens

#16 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by Troll_Happens »

Pa pitanje je kako je on dosao do ovog bogatstva ako nije nekom pljackom prvo to, a drugo bolje mu pokloniti par stotina kg kobasica a onda zasjest u fotelju i krasti i to lako nadomjestiti u istom tako rekordnom roku kao vecina u zemlji koji su sjeli u istu tu fotelju i obogatili se preko noci :dance:
stari grad Visegrad

#17 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Post by stari grad Visegrad »

Sve sto je Lijanovic rekao a novine prenjele je bilo u interesu drave Bosne i Hercegovine.
I sve sam se slozio.
Od mnee 100% podrska.
Kako ima nos za biznis moze donjeti samo dobro Bosni i Hercegovini!
Post Reply