interesuje me koliku podrsku bi Lijanović mogao dobiti na narednim izborima...Kandidatura Jerka Ivankovića Lijanovića, dopredsjedika Narodne stranke Radom za boljitak, za člana Predsjedništva BiH, objavljena je jučer na sjednici Predsjedništva stranke. Kandidaturu su podržala sva regionalna i kantonalna povjerenstva stranke.
Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
- vee-jay
#1 Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
- _BaD_BoY
#2 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
pa ovisi kako ce ova kriza imati utjecaja na proizvodnju salama i kobasica..prosle izbore je na mojoj opstini dosta glasova kupio s pili salamama:dance:vee-jay wrote:interesuje me koliku podrsku bi Lijanović mogao dobiti na narednim izborima...Kandidatura Jerka Ivankovića Lijanovića, dopredsjedika Narodne stranke Radom za boljitak, za člana Predsjedništva BiH, objavljena je jučer na sjednici Predsjedništva stranke. Kandidaturu su podržala sva regionalna i kantonalna povjerenstva stranke.
-
nickyy
#3 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje. 
- ultima_palabra
#4 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Nije, nego ti žmiriš na činjenicu kako ta stranka kupuje glasove (svaki Mostarac će ti to reći). Pa onda je logično da prodaja salame utiče i na broj glasova stranke. Da se razumijemo, sve je bolje od ovih dosad, ali ne vidim neke perspektive u Lijanovićima, Almi Čardžić i ostalim.nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje.
-
nickyy
#5 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Za pjevaljku se slazem, nije prosla u muzici nevidim svrhu da se petlja u politiku jos ni fakultet nema, to je jedna od vecih gresaka te stranke ali ipak ako Jerko moze da vodi dugo godina unosan biznis mislim da se moze snaci i u predsjednistvu. Zeljko je ok lik i jako ga cijenim a posebno nakon izbora kada je usao u predsjednisto i bio gost na rtrs, tada je dao takav intervju da sam se najezio. Ali moras priznati da nista nisu uradili ni on ni Haris nakon sto su usli u predsjednistvo, mogli su mnogo jer su obojica za cjelovitu bih.ultima_palabra wrote:Nije, nego ti žmiriš na činjenicu kako ta stranka kupuje glasove (svaki Mostarac će ti to reći). Pa onda je logično da prodaja salame utiče i na broj glasova stranke. Da se razumijemo, sve je bolje od ovih dosad, ali ne vidim neke perspektive u Lijanovićima, Almi Čardžić i ostalim.nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje.
- ultima_palabra
#6 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Haris je uradio mnogo, ali za ekipu s kojom je u talunickyy wrote:Za pjevaljku se slazem, nije prosla u muzici nevidim svrhu da se petlja u politiku jos ni fakultet nema, to je jedna od vecih gresaka te stranke ali ipak ako Jerko moze da vodi dugo godina unosan biznis mislim da se moze snaci i u predsjednistvu. Zeljko je ok lik i jako ga cijenim a posebno nakon izbora kada je usao u predsjednisto i bio gost na rtrs, tada je dao takav intervju da sam se najezio. Ali moras priznati da nista nisu uradili ni on ni Haris nakon sto su usli u predsjednistvo, mogli su mnogo jer su obojica za cjelovitu bih.ultima_palabra wrote:Nije, nego ti žmiriš na činjenicu kako ta stranka kupuje glasove (svaki Mostarac će ti to reći). Pa onda je logično da prodaja salame utiče i na broj glasova stranke. Da se razumijemo, sve je bolje od ovih dosad, ali ne vidim neke perspektive u Lijanovićima, Almi Čardžić i ostalim.nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje.
-
duboka_misao
#7 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
svaka slicnost sa stvarnim osobama je namjerna
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
bolje mu je da plaća radnike no šta drugo što radi
- _BaD_BoY
#9 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
ja vjerujem da si se salio sa ovim pitanjem?nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava.
a od ovh krusaka i jabuka moze se napraviti kompot
ugodan dan
-
Geronimo81
#10 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamama
Ali ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama 
-
Blueboy-
#11 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Pa onaj ko je gladana tako je bar siguran da ce taj dan pojest salamu. Sta to nude ostali pa se za nji glasa, ili sta su to pruzili u protekli 15 godina? Uh ako je on samo 100 markica obeco i nije dao, onda je on najmanji lazov. Koliko znam HDZ-SDA su se kroz protekli 15 godini prsili obecanjima, investicijama, milijonima. Evo ti primjerGeronimo81 wrote:mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamamaAli ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama
- FBIH ce biti najvece gradiliste u regionu (Gradjeviske firme 80 % danas pred zatvaranjem, ogromnim dugovima, gradnja stala skroz u federaciji)
- FBIH ce morati uvoziti radnu snaku (nema pouzdani brojki, jedno 50 do 60 % nezaposleni sigirnu u FBIH, veliki broj radi na crno, siva ekonomija znaci cvjeta bolje nego u ratu. Ako su mislili na kineze kao uvoznu radnu snagu, onda su u pravu, ispunili su obecano)
- Kroz federaciju ce proci autoput do kraja 2010 (to obecanje je dato sto puta pred svakee izbore, najmanje 10 protekli godina. Izgradjuju se krace dionice od 5 do 9 km, tako da se svake godine moze jedna trasa autoputa otvoriti. Ako kroz federaciju treba proci 500 km autoputa po ovoj dinamici radovi ce trajati 55 godina)
Ovo je 0,00000000000001 % obecanja ove graniture politicara protekli 15 godina.
Oni svoju djecu skoluju vani, ljece se vani.
Mislim da se Jerko moze pomilovati i da mu se moze orostiti za ti 100 maraka, ujedno uzivati u ukusnoj domacoj salami:-)
Ako mozemo ziviti od obecanja, onda nesmijemo mjenjati postojece ljude, definitivno su odlicni. Kroz 15 godina vladavine samo je zivot bio tezi i gori.
-
nickyy
#12 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
a ti kao imas neki konkretan odgovor?_BaD_BoY wrote:ja vjerujem da si se salio sa ovim pitanjem?nickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava.
a od ovh krusaka i jabuka moze se napraviti kompot![]()
ugodan dan
- _BaD_BoY
#13 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
imam svakako i mislim da sam ti u prethodnim postovima nagovijestio odgovor.a ti kao imas neki konkretan odgovor
al et imat cu na umu tvoje misljenje da ti smatras da njegov bisnis i politika nemaju nikakve veze
- Hrvoje_Hrvatinic
#14 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Rijetkost je naći takve ljigavce kao što su ti kobasičari, Lijanovići. Ne znam tko normalan glasao za njih ako nije za 5 kila kobasica?
- JThomas
#15 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
nažalost, i to je mnogo više nego što daju ovi koji su na vlastiGeronimo81 wrote:mislim da se zahebao mnogo kad je u Mostaru obecao 100 km za glas a isplatio u salamamaAli ako bude velika glad mislim dace osvojiti mnogo glasova kupujuci ih salamama
- Troll_Happens
#16 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Pa pitanje je kako je on dosao do ovog bogatstva ako nije nekom pljackom prvo to, a drugo bolje mu pokloniti par stotina kg kobasica a onda zasjest u fotelju i krasti i to lako nadomjestiti u istom tako rekordnom roku kao vecina u zemlji koji su sjeli u istu tu fotelju i obogatili se preko nocinickyy wrote:Kakve veze ima privatni biznis lijanovica sa strankom u kojoj je podpredjednik? Izgleda nasi ljudi nemogu da razluce da su to kruske i jabuke, brkanje pojmova je kod nas redovita pojava. Bolje je da neko ko ima egzistenciju,privatni biznis i netreba mu kriminal i korupcija kao i milioni iz budzeta, da nam vodi politiku, nego kokuzi koji dodju na vlast i kradu a narod nepismeni samo gleda uz povike ma glasacu ja za svoje a ti "svoji" uzeli dusu, nemaju sta vise ni ukrasti jer je sve opusteseno. Pa ako nije vrijeme nakon skoro 20 god da se ovi nesposobnjakovici koji su nas ostavili u getu sa vizama maknu sa vlasti onda ovaj narod i nezasluzuje bolje.
-
stari grad Visegrad
#17 Re: Jerko Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Sve sto je Lijanovic rekao a novine prenjele je bilo u interesu drave Bosne i Hercegovine.
I sve sam se slozio.
Od mnee 100% podrska.
Kako ima nos za biznis moze donjeti samo dobro Bosni i Hercegovini!
I sve sam se slozio.
Od mnee 100% podrska.
Kako ima nos za biznis moze donjeti samo dobro Bosni i Hercegovini!