Jerko Ivanković Lijanović...
-
printscreen
#76 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Pa nije ih bilo u BiH zato što je rat bio, logično...
- salik79
#77 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Pa, ne kontam, zasto, onda, citiras mene? A i sve i da nije bio rat, do nas jos uvijek ne bi dosli.
-
printscreen
#78 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Ne citiram tebe nego se slažem sa tobom!?
A i ti govoriš da ih nije bilo u planu... ja govorim da ih je bilo tad ali je u nas rat bio...nebitno...
A i ti govoriš da ih nije bilo u planu... ja govorim da ih je bilo tad ali je u nas rat bio...nebitno...
-
Tempo
- ZeModerator
#79 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
pripremite dvije slike i rodni list, pa pravac u telekom.
- salik79
#80 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Podrazumijevao sam kod nas, ali nebitno.printscreen wrote: ↑23/11/2019 17:37 Ne citiram tebe nego se slažem sa tobom!?
A i ti govoriš da ih nije bilo u planu... ja govorim da ih je bilo tad ali je u nas rat bio...nebitno...![]()
- ovo_malo_duse
#81 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Evo ja cu vas citirat obojicu iako nema veze sa temom reci vam da grijesite obojica. Ja licno sam iz glavnog prenosnog centra veze koji je to postao 1993.na brdu sa kog se vidi pola Sarajeva zvao Njemacku. Dosli su tipovi iz poste, glavnog staba i tv Sarajevo ili cega vec iz Sarajeva i uspostaviti taj direktno taj centar veze. Da bi se ostvario kontakt iz glavnog staba Armije sa ostatkom drzave van Sarajeva. Mi smo radili obezbjedzenje jer su ga cete trazile i cak je postojala mogucnosti da dodju sa helikopterima iako je brdo prilicno u pozadini. Tad sam prvi put u zivot vidio kompjuter, tastaturu i vidio vjetrenjacu. Postavili je i punili baterije sa njom. Da ne duzim tad je tip donio ovakav mobil kao na prthodnoj stranici i moglo se zvati. On je tad reko da ide preko hrvatske a kako pojma nema. Ja zvao buraza koji je bio u Njemackoj dobili broj preko crvenog krsta kad se javio da je ziv i uspio kidnut iz Smrdije u kojoj je ostao. Proculo se i raja masovno pocela da dolazi da moli da zove familiju vani. Nakon odredzenog vremena dosla naredba da se uspostaviti krug punktova i da nema pristup nikome. Nakon par mjeseci kad je bilo sigurno da niko nece moci nista mi smo otisli a obezbjedzenje su preuzeli pozadinci, sta je bilo sa mobilom pojma nemam ali eto 1993 se moglo nazvat mobilom.
- salik79
#82 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
Da si pratio, vidio bi da sam vec spomenuo satelitski mobilni telefon. Vrati se i procitaj. Imali smo i mi jedan u Tuzli, na Gradini. Ali, niko nije imao i nosao mobilne telefone sa zemaljskim baznim stanicama. A, kamoli nekakav vozac kamiona.ovo_malo_duse wrote: ↑23/11/2019 22:11Evo ja cu vas citirat obojicu iako nema veze sa temom reci vam da grijesite obojica. Ja licno sam iz glavnog prenosnog centra veze koji je to postao 1993.na brdu sa kog se vidi pola Sarajeva zvao Njemacku. Dosli su tipovi iz poste, glavnog staba i tv Sarajevo ili cega vec iz Sarajeva i uspostaviti taj direktno taj centar veze. Da bi se ostvario kontakt iz glavnog staba Armije sa ostatkom drzave van Sarajeva. Mi smo radili obezbjedzenje jer su ga cete trazile i cak je postojala mogucnosti da dodju sa helikopterima iako je brdo prilicno u pozadini. Tad sam prvi put u zivot vidio kompjuter, tastaturu i vidio vjetrenjacu. Postavili je i punili baterije sa njom. Da ne duzim tad je tip donio ovakav mobil kao na prthodnoj stranici i moglo se zvati. On je tad reko da ide preko hrvatske a kako pojma nema. Ja zvao buraza koji je bio u Njemackoj dobili broj preko crvenog krsta kad se javio da je ziv i uspio kidnut iz Smrdije u kojoj je ostao. Proculo se i raja masovno pocela da dolazi da moli da zove familiju vani. Nakon odredzenog vremena dosla naredba da se uspostaviti krug punktova i da nema pristup nikome. Nakon par mjeseci kad je bilo sigurno da niko nece moci nista mi smo otisli a obezbjedzenje su preuzeli pozadinci, sta je bilo sa mobilom pojma nemam ali eto 1993 se moglo nazvat mobilom.
Satelitskih mobilnih telefona je bilo na prste izbrojati u citavoj drzavi.
- sinuhe
#83 Re: Jerko Ivanković Lijanović...
NMT mreza je bila u upotrebi u Hrvatskoj pred rat. Da li su imali neka rjesenja i vukli za vojskom?