Jer ja, ja sam Guzonjin sin

mmaar

#51 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by mmaar »

Hrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila :D
Mali jeste lijen ali sagledaj i svoga idola :)
Porediti kriminogenog kokosara sa Titom. Baj, baj pamet :lol:

Tito, jedan od najvecih svjetskih drzavnika 20. stoljeca, za cijelu svoju zivotnu karijeru nije uzeo sebi i svojima (sve je ostavio drzavi, cak i poklone koje je primao od drugih drzavnika) sto je kokosar nakrao od naroda za manje od 20 godina! A koliko ih je samo Izmetbegovic porodio.
Corto Maltese

#52 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Corto Maltese »

Dakle, živ i zdrav, i po zakonu
"Nestašni" Branković junior

Federalni premijer godinama demantira pisanje medija da je vlasnik jednog od apartmana na Bjelašnici, ne znajući valjda kako se njegov sin Adnan luksuznim apartmanom redovito hvali svojim školskim drugovima u sarajevskoj Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, odnosno gimnazijskom Odjelu za međunarodne ispite Univerziteta u Cambridgeu, gdje pohađa četvrti razred. Nakon zabave, društvo seli u obližnje apartmane.

Branković važi za jednog od najpopularnijih momaka iz elitnog mladog sarajevskog društva. Za nekoliko mjeseci, nakon što maturira, čeka ga međunarodno priznata diploma Gimnazije s kojom može ostvariti svoj plan da, kako se hvali svojim školskim kolegama, školovanje nastavi u Londonu. Nedavno objavljenu priču o skupocjenom i-podu, kojeg je mladi Branković u jednoj od sarajevskih radnji platio novčanicom od 500 eura, Adnan je navodno ispričao školskim kolegama, kazavši kako će, nakon što mu je «prvi» i-pod ukraden, policija lako ući u trag uređaju jer je riječ o jedinom takvom u Sarajevu.

Adnan Branković, za razliku od svojih najbližih prijatelja, ne vozi automobil jer ga u školu dovozi očev vozač, jede isključivo u elitnim sarajevskim restoranima, bavi se manekenstvom a inače nosi samo markiranu odjeću i obuću (najviše voli marku La Costa). Tijekom prve godine Gimnazije, Branković je, kaže nam jedan od njegovih školskih kolega, iz predmeta geografija imao zaključenu ocjenu jedan. Neumoljivi profesor Sead Sma, inače SDA-ov vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva, veoma je brzo oprostio lijenost svom učeniku nakon što mu je mladi Branković, izlazeći iz učionice, prkosno dobacio: «moj stari će to riješiti jednim telefonskim pozivom». Već sutra je Adnanu Brankoviću u školski dnevnik upisana dvojka.

Plaća im 20 KM za pranje posuđa

Umjesto «lidera», njegove školske kolege redovito dežuraju u školskoj kuhinji. Naime, u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji učenici se hrane u zajedničkoj kuhinji, što mjesečno plaćaju 200 KM. Svaki dan dežurni učenik dužan je oprati suđe, međutim, umjesto Brankovića to redovito čine drugi, za «naknadu» od 20 KM. Donedavno, dok to direktorica škole (Lejla Akšamija) nije zabranila, mladi je Branković ručak naručivao iz sarajevskih restorana koji nude uslugu dostave. Iako za vrijeme školske pauze učenicima nije dozvoljen izlazak van školske zgrade, momku koji se voli pohvaliti kako planira jednog dana biti predsjednik države, školske kolege «trče» po ručak jer i to Branković izdašno nagradi.

Tijekom ekskurzije učenika Gimnazije u Španjolskoj, u listopadu prošle godine, jedan od «nestašluka» Adnana Brankovića bila je ideja da na prozor autobuse postave veliki transparent na kojem piše HELP. Nakon što je tamošnja policija presrela autobus, profesoru koji je predvodio skupinu učenika u autobusu u kojem se nalazio i Branković junior više od sat vremena trebalo je da uvjeri policiju da je riječ samo o šali.
Pa ipak, tvrde njegove školske kolege, medijska pažnja koju je njegov otac nedavno izazvao nakon reakcije na incident sa grafitom odrazila su se i na rejting sina Adnana. Na svečanosti prije nekoliko dana, tijekom koje su učenici Bošnjačke gimnazije službeno predali svoje maturske radove, mladom su Brankoviću učenici skandirali: «smrdiš na kriminal, vrati stan».
antifascism

#53 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by antifascism »

Sjebaste temu hebo vas Tito nije on problem ima 33 godine :-)
Area_51

#54 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Area_51 »

Kad vidim onoga Kaplana, ne treba mi nista vise. Klasican uvlakac SDA. :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by PipiDugaDevetka »

Genije007 wrote:Oduvjek je postojala "zlatna mladez".Pogledajte danasnju politicku scenu u regiji,vecinom su to potomci onih koji su pripadali komunističkoj eliti.Nece me iznenaditi ako sinovi Brankovica,Lagumdzije,Bicakcica itd za nekoliko godina zauzmu neke od vodecih pozicija u politici samo u nekim drugim "dresovima".Narod ce se svadjati u ciji je vakat bilo bolje dok im djeca peru tanjire "zlatnoj mladezi" a oni ce se bogatiti s generacije u generaciju.:zoka:
Interesantan clanak na temu.
http://www.portaloko.hr/clanak/kakvu-sm ... i/0/44016/
Odličan članak u vezi sa temom. Svakako kliknuti i pročitati.
halo_ba

#56 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by halo_ba »

Hrulj wrote: Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.
Kako da ne :-)
I Bakir je ranjen medju svojim borcima.
popokatepetl_com

#57 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by popokatepetl_com »

Hrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila :D
Mali jeste lijen ali sagledaj i svoga idola :)
Kome su ostale te silne titove jahte, automobili i vozovi? A kome ce ostati sto su Senior, Junior i haveri pokrali?

Kad pogledas imovinu Titove porodice i uporedis sa ratnim i poslijeratnim profiterima iz BiH steknes dojam da su ovi drugi bili neprikosnovene vodje jedne svjetske sile, posto imaju nemjerljivo vise.

Najjace je kako uvijek ima ovako na temi o kriminalcima iz vladajuce garniture se nadje neki trol koji pomene Tita ciljano kako bi se skrenulo sa rasprave vodeci se logikom nema veze sto su ovi danasnji pokrali drzavu i pretvorili je u svoju privatnu prciju Tito je kao predsjednik imao jahtu, voz, auta i satove :lol:
antifascism

#58 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by antifascism »

popokatepetl_com wrote:
Najjace je kako uvijek ima ovako na temi o kriminalcima iz vladajuce garniture se nadje neki trol koji pomene Tita ciljano kako bi se skrenulo sa rasprave vodeci se logikom nema veze sto su ovi danasnji pokrali drzavu i pretvorili je u svoju privatnu prciju Tito je kao predsjednik imao jahtu, voz, auta i satove :lol:
Argumentacija SDA logike kad vide da price o halal kradji ne prolaze.

Ja: Bakir krade
SDA delegat: Ne krade, on zivi halal zivot.
Ja: Kako moze kriminal bit' halal
SDA delegat: Ti si komunista, islamofob a krao je i tvoj Tito :oops:
KENJAC

#59 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by KENJAC »

Ma , zivota vam jel to poredite Tita sa "onim" ... Ma i ne zasluzujete nista nego Bakira !
Maharadza

#60 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Maharadza »

KENJAC wrote:Ma , zivota vam jel to poredite Tita sa "onim" ... Ma i ne zasluzujete nista nego Bakira !
Posrem se i na jednog a bome i na tog drugog (a i na ovog' trećeg kojem je tema namijenjena)! Šta će te sada svirači?! Čiji sam, ha?! :mrgreen:
hocu ja da dijelim

#61 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by hocu ja da dijelim »

Maharadza wrote:
KENJAC wrote:Ma , zivota vam jel to poredite Tita sa "onim" ... Ma i ne zasluzujete nista nego Bakira !
Posrem se i na jednog a bome i na tog drugog (a i na ovog' trećeg kojem je tema namijenjena)! Šta će te sada svirači?! Čiji sam, ha?! :mrgreen:
Čmoljin, ako brzo ne revidiraš stavove :-)

Dobro, djeca visokorangiranih politčara dobro žive ali šta učiniti da ne bude tako ? Za sterilizaciju (političara) nemamo para, a i oni psi što lunjaju po Sarajevu, mislim da oni imaju prioritet.

A sada ozbiljno, ljudi, ne budite sitne duše, pa nisam npr ja kriv što mi je babo bio faca pa me solidno išlo :(
KENJAC

#62 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by KENJAC »

Maharadza wrote:
Ne znam ciji si , al da si kulturan i vaspitan , nisi !!!
Arteta

#63 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Arteta »

Za sta sluzi ova tema, da se primitvci raspravljaju ko je veci lopov?
staradis

#64 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by staradis »

Ma jok mi znamo ko je najveci

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
InaravnoDzej

#65 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by InaravnoDzej »

Hrulj wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hrulj wrote: Podsjeti me, sta je ono tito bio, predsjednik na koje vrijeme...? Mozes me podsjetiti?
Irelevantno u ovom kontekstu. Tito nije ostavio svojoj prodici niti jedan od tih stanova, vila, vozova i auta koje je koristio. A u vezi bunkera da samo napregneš mali prst na lijevoj nozi znao bi da takvih i većih bunkera je bilo i ima i danas po cijelom svijetu, recimo imaš jedan veliki bunker u Njemačkoj u Bad Neuenahr-Ahrweileru, u SAD-u naravno (na hiljade), kao i u Švedskoj koji je aktivan i danas gdje se čuva sjeme gotovo svake biljke na planeti u slučaju globalne kataklizme kako bi se mogao obnoviti biljni svijet na zemlji. Da bi shvatio gradnju Bunkera u bivšoj SFRJ moraš svakako sagledati vrijeme u kojim su se oni gradili, NATO pakt i Varšavski pakt, blokovsku podjelu svijeta, trka u nuklearnom naoružavanju...itd. Kada sve to pogledaš sa ovog aspekta onda gradnja bunkera za to doba izgleda sasvim logična. Najgore kada vi mladi iz 2013. godine nadobudno *serete o nečemu o čemu nemate pojma, a mislite da ste popili svu pamet time što imate Internet i Facebook. Skrenusmo sa teme, sorry.
Bio je dozivotni predsjednik :)
Nema potrebe da prepisuje :)
A djeci, hebo stanove da prostis, ostavi on 30 kila tozla, i ostavi ti on hiljade satova i stotinjak skupocjenih pusaka.
Bunker, sto ce mu bunker. Zar nije on bio za narod? A napravio bunker sebi da on guzicu sacuva. Ako je za narod onda nek dijeli sudbinu sa narodom. Al ne, 30 kg tozla i satovi, auta i puske previse slatke.

de boga ti više neseri jebo ti SDA mater. Ako su ti toliko dobri vodi ih sebi u kucu.

(Administracijo necu se ljutit)
Post Reply