"Nestašni" Branković junior
Federalni premijer godinama demantira pisanje medija da je vlasnik jednog od apartmana na Bjelašnici, ne znajući valjda kako se njegov sin Adnan luksuznim apartmanom redovito hvali svojim školskim drugovima u sarajevskoj Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, odnosno gimnazijskom Odjelu za međunarodne ispite Univerziteta u Cambridgeu, gdje pohađa četvrti razred. Nakon zabave, društvo seli u obližnje apartmane.
Branković važi za jednog od najpopularnijih momaka iz elitnog mladog sarajevskog društva. Za nekoliko mjeseci, nakon što maturira, čeka ga međunarodno priznata diploma Gimnazije s kojom može ostvariti svoj plan da, kako se hvali svojim školskim kolegama, školovanje nastavi u Londonu. Nedavno objavljenu priču o skupocjenom i-podu, kojeg je mladi Branković u jednoj od sarajevskih radnji platio novčanicom od 500 eura, Adnan je navodno ispričao školskim kolegama, kazavši kako će, nakon što mu je «prvi» i-pod ukraden, policija lako ući u trag uređaju jer je riječ o jedinom takvom u Sarajevu.
Adnan Branković, za razliku od svojih najbližih prijatelja, ne vozi automobil jer ga u školu dovozi očev vozač, jede isključivo u elitnim sarajevskim restoranima, bavi se manekenstvom a inače nosi samo markiranu odjeću i obuću (najviše voli marku La Costa). Tijekom prve godine Gimnazije, Branković je, kaže nam jedan od njegovih školskih kolega, iz predmeta geografija imao zaključenu ocjenu jedan. Neumoljivi profesor Sead Sma, inače SDA-ov vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva, veoma je brzo oprostio lijenost svom učeniku nakon što mu je mladi Branković, izlazeći iz učionice, prkosno dobacio: «moj stari će to riješiti jednim telefonskim pozivom». Već sutra je Adnanu Brankoviću u školski dnevnik upisana dvojka.
Plaća im 20 KM za pranje posuđa
Umjesto «lidera», njegove školske kolege redovito dežuraju u školskoj kuhinji. Naime, u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji učenici se hrane u zajedničkoj kuhinji, što mjesečno plaćaju 200 KM. Svaki dan dežurni učenik dužan je oprati suđe, međutim, umjesto Brankovića to redovito čine drugi, za «naknadu» od 20 KM. Donedavno, dok to direktorica škole (Lejla Akšamija) nije zabranila, mladi je Branković ručak naručivao iz sarajevskih restorana koji nude uslugu dostave. Iako za vrijeme školske pauze učenicima nije dozvoljen izlazak van školske zgrade, momku koji se voli pohvaliti kako planira jednog dana biti predsjednik države, školske kolege «trče» po ručak jer i to Branković izdašno nagradi.
Tijekom ekskurzije učenika Gimnazije u Španjolskoj, u listopadu prošle godine, jedan od «nestašluka» Adnana Brankovića bila je ideja da na prozor autobuse postave veliki transparent na kojem piše HELP. Nakon što je tamošnja policija presrela autobus, profesoru koji je predvodio skupinu učenika u autobusu u kojem se nalazio i Branković junior više od sat vremena trebalo je da uvjeri policiju da je riječ samo o šali.
Pa ipak, tvrde njegove školske kolege, medijska pažnja koju je njegov otac nedavno izazvao nakon reakcije na incident sa grafitom odrazila su se i na rejting sina Adnana. Na svečanosti prije nekoliko dana, tijekom koje su učenici Bošnjačke gimnazije službeno predali svoje maturske radove, mladom su Brankoviću učenici skandirali: «smrdiš na kriminal, vrati stan».
Jer ja, ja sam Guzonjin sin
- antifascism
#1 Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Neki dan Bakir-beg rece da je SDA motor svega dobrog u BiH. Kako da ne, umjesto da non stop kukate vidite sta nam je sve SDA donjela.
- Hrulj
#2 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila 
Mali jeste lijen ali sagledaj i svoga idola
- antifascism
#3 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Moj tkz. idol je ukopan i vise nije problem. Argumentacija SDA bagreHrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila
"Pa sta ako krade, krao je i Kralj Petar
- Hrulj
#4 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Pa eto samo napominjem da je to tradicija balkana. I ne svrstavaj mene i SDA u isti kosantifascism wrote:Moj tkz. idol je ukopan i vise nije problem. Argumentacija SDA bagreHrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila
Mali jeste lijen ali sagledaj i svoga idola![]()
"Pa sta ako krade, krao je i Kralj Petar
-
Ajzak
#5 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Ne branim ja ni Brankovica(politicara) ni SDA stranku, apolitican sam i boli me kurac za njih.. Ali ovo sto radite po forumima nije uredu, ako mislis da je Brankovic sta stekao nezakonito ne valja ti nacin na koji hoces da preko njegovog sina predstavis to javnosti.. Mladi se ponasa u skladu sa svojim mogucnostima, i ti bi se vjerovatno kurcio s parama ko i on da imas toliko..
- antifascism
#6 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
"Kurcila" je se i Marija Antoaneta.Ajzak wrote:Ne branim ja ni Brankovica(politicara) ni SDA stranku, apolitican sam i boli me kurac za njih.. Ali ovo sto radite po forumima nije uredu, ako mislis da je Brankovic sta stekao nezakonito ne valja ti nacin na koji hoces da preko njegovog sina predstavis to javnosti.. Mladi se ponasa u skladu sa svojim mogucnostima, i ti bi se vjerovatno kurcio s parama ko i on da imas toliko..
- antifascism
#8 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Imal ko onu sliku Bakirovce sa tasnicom LV?
- Hrulj
#9 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
brate ako znas gdje zive automat mozes za 200 km kupiti pa rjesavaj na taj nacinantifascism wrote:"Kurcila" je se i Marija Antoaneta.Ajzak wrote:Ne branim ja ni Brankovica(politicara) ni SDA stranku, apolitican sam i boli me kurac za njih.. Ali ovo sto radite po forumima nije uredu, ako mislis da je Brankovic sta stekao nezakonito ne valja ti nacin na koji hoces da preko njegovog sina predstavis to javnosti.. Mladi se ponasa u skladu sa svojim mogucnostima, i ti bi se vjerovatno kurcio s parama ko i on da imas toliko..
- antifascism
#10 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Nisam ubicaHrulj wrote:brate ako znas gdje zive automat mozes za 200 km kupiti pa rjesavaj na taj nacinantifascism wrote: "Kurcila" je se i Marija Antoaneta.
- sema911s
#11 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
evo kako ja to vidim Drug TITO je krao za sebe i svoje, imao ta silna auta, vile, kuce, milione,. a onda pogledas sta je natjero da se u bosni napravi, energoinvest, energopetrol, unis, zeljezare, hidrocentrale,. i sta vec ne
onda pogledas ovu vlast sadasnju koja je od92 do danas napravila sta auto putic, a pokrali sve sto su komunjare napravile,.
ono izgovor fabrike unistene u ratu, pogledas sta je juga bila 45 ratarsko peradarska drzava koja tesku industriju nije imala,. i za koliko pocese dijelove za tenkove pravit, pravise svoje autobuse kamione, vw dodje,. pravismo avione(sve osim motora),. napravise prugu uz pjesmu omladiinu natjerase da rade pa im nabise te kompelekse da je uradu spasil sto cika brko reko"arbite maht frei" danas ako neznas da ukrades il prodas drzavno nemozes uspjet,. nesto se malo koprcaju neke firmice, po gorazdu, neki trgovinski lanci al niko nista ne prozvodi i svi se vade na neka astronomska ulaganja a svi proizvodi nekonkurentni do bola,.,.
tako da nam sda,sdp,sds,snds, sbih,soblak, sve te strankice nam nista nedodnesose osim mrzenje i dadose nam samo zelju da ubijamo ove koji nisu u sasoj skracenici, jos jad i bjedu,. mnogi se fataju da prije nije bilo tih vjerskih sloboda, eto dans imamo te slobode pa se krvimo samo sto je neko ovaj onaj,. kazu bili ugrozeni a svi imali stanove, kuce vikendice imanja, stalan posao, redovnu platu, viskove, bonuse bonove,. jest bilo to gutavo al u citavom svjetu je tada bilo gutavo gurali se veliki i kako se valjaju poneki mali nastrada,. kazu bezveze se ulagalo u vosjku da nije sada bismo svi pricali majka rusija,. il bi nam se jos dimila nuklearna pecurka,. ovdje nama na balkanu jedino moze pomoc neko sa jakom cvrstom rukom i da nas nas silom natjera da radimo, jer evo gdje god dodjemo pravimo belajj,.,
pozz za sda zlatnu bagruu
onda pogledas ovu vlast sadasnju koja je od92 do danas napravila sta auto putic, a pokrali sve sto su komunjare napravile,.
ono izgovor fabrike unistene u ratu, pogledas sta je juga bila 45 ratarsko peradarska drzava koja tesku industriju nije imala,. i za koliko pocese dijelove za tenkove pravit, pravise svoje autobuse kamione, vw dodje,. pravismo avione(sve osim motora),. napravise prugu uz pjesmu omladiinu natjerase da rade pa im nabise te kompelekse da je uradu spasil sto cika brko reko"arbite maht frei" danas ako neznas da ukrades il prodas drzavno nemozes uspjet,. nesto se malo koprcaju neke firmice, po gorazdu, neki trgovinski lanci al niko nista ne prozvodi i svi se vade na neka astronomska ulaganja a svi proizvodi nekonkurentni do bola,.,.
tako da nam sda,sdp,sds,snds, sbih,soblak, sve te strankice nam nista nedodnesose osim mrzenje i dadose nam samo zelju da ubijamo ove koji nisu u sasoj skracenici, jos jad i bjedu,. mnogi se fataju da prije nije bilo tih vjerskih sloboda, eto dans imamo te slobode pa se krvimo samo sto je neko ovaj onaj,. kazu bili ugrozeni a svi imali stanove, kuce vikendice imanja, stalan posao, redovnu platu, viskove, bonuse bonove,. jest bilo to gutavo al u citavom svjetu je tada bilo gutavo gurali se veliki i kako se valjaju poneki mali nastrada,. kazu bezveze se ulagalo u vosjku da nije sada bismo svi pricali majka rusija,. il bi nam se jos dimila nuklearna pecurka,. ovdje nama na balkanu jedino moze pomoc neko sa jakom cvrstom rukom i da nas nas silom natjera da radimo, jer evo gdje god dodjemo pravimo belajj,.,
- Hrulj
#12 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
sema911s wrote:evo kako ja to vidim Drug TITO je krao za sebe i svoje, imao ta silna auta, vile, kuce, milione,. a onda pogledas sta je natjero da se u bosni napravi, energoinvest, energopetrol, unis, zeljezare, hidrocentrale,. i sta vec ne
Dobro, da sutra dodje proglas da se omladina skupi da 3 mjeseca preko raspusta grade autocestu bez da su placeni koliko bi se javilo ljudi?
Uz to politika blokira razvoj. A Golog otoka nema, Niti se moze opoziciju pobiti.
Tito je izgradio sebi Bunker od 4.5 milijardi dolara (I TO TADASNJIH!!!)
Za te pare mogao je dovesti autoput do svakog sela u Bosni, al nije.
Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.
- славянин
#13 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Da i sve to je ostalo njegovoj porodici a ne drzavi (ukljucujuci i licne poklone stranih drzavnika vrijedne nekoliko miliona $) za razliku od danasnjih politicara (ukljucujuci i Bakira) koji sve to ostavljaju drzaviHrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila
- Hrulj
#14 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Hahahah drzavi? Pa jesi vidio onih 17 kila zlata u sefu koje ce da razdjele potomci? Auta, hiljade zlatnih satova...?славянин wrote:Da i sve to je ostalo njegovoj porodici a ne drzavi (ukljucujuci i licne poklone stranih drzavnika vrijedne nekoliko miliona $) za razliku od danasnjih politicara (ukljucujuci i Bakira) koji sve to ostavljaju drzaviHrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila
Ne prosipaj se
- славянин
#15 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
De mi pokazi tih 17 kg zlata , ako moze link sa tim informacija (odma info - da necu gledati ako logo sajta sadrzava maceve,maskirane ljude i gromove ispred navedenog )Hrulj wrote:Hahahah drzavi? Pa jesi vidio onih 17 kila zlata u sefu koje ce da razdjele potomci? Auta, hiljade zlatnih satova...?славянин wrote:Da i sve to je ostalo njegovoj porodici a ne drzavi (ukljucujuci i licne poklone stranih drzavnika vrijedne nekoliko miliona $) za razliku od danasnjih politicara (ukljucujuci i Bakira) koji sve to ostavljaju drzaviHrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila
Ne prosipaj se
- sema911s
#16 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Dobro, da sutra dodje proglas da se omladina skupi da 3 mjeseca preko raspusta grade autocestu bez da su placeni koliko bi se javilo ljudi?
Uz to politika blokira razvoj. A Golog otoka nema, Niti se moze opoziciju pobiti.
Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.[/quote]
jest tada nisi mogao da nedodje nahebo bii, sto bi i danas trebaloo,., a auto put je izgradio sve lokalne ceste su tada izgradjene, svaki komadic asfalta je tada zamisljen i poceta gradnja, koliko je tada bilo auta par hiljada a danas par milona,.
bakir i njegovi kradu i ja koji nisam sda nemam nista od toga, a Drug TITO je krao al smo imali i mi malo maslaa
Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.[/quote]
jest tada nisi mogao da nedodje nahebo bii, sto bi i danas trebaloo,., a auto put je izgradio sve lokalne ceste su tada izgradjene, svaki komadic asfalta je tada zamisljen i poceta gradnja, koliko je tada bilo auta par hiljada a danas par milona,.
bakir i njegovi kradu i ja koji nisam sda nemam nista od toga, a Drug TITO je krao al smo imali i mi malo maslaa
- Hrulj
#17 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
jest tada nisi mogao da nedodje nahebo bii, sto bi i danas trebaloo,., a auto put je izgradio sve lokalne ceste su tada izgradjene, svaki komadic asfalta je tada zamisljen i poceta gradnja, koliko je tada bilo auta par hiljada a danas par milona,.sema911s wrote:Dobro, da sutra dodje proglas da se omladina skupi da 3 mjeseca preko raspusta grade autocestu bez da su placeni koliko bi se javilo ljudi?
Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.
bakir i njegovi kradu i ja koji nisam sda nemam nista od toga, a Drug TITO je krao al smo imali i mi malo maslaa[/quote]
Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?
- Hrulj
#18 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
De mi pokazi tih 17 kg zlata , ako moze link sa tim informacija (odma info - da necu gledati ako logo sajta sadrzava maceve,maskirane ljude i gromove ispred navedenog )
[/quote]
Izvini u pravu si, nije 17 vec 30 kg zlata.
Otvoren Titov sef
24 april 2013, Srijeda 16:36 CEST
U sefu Narodne banke Srbije, više od 30 godina čuvane su stvari Josipa Broza Tita, pohranjene nakon njegove smrti. Ostavština je tretirana državnom tajnom dok se ne utvrdi je li riječ o državnom ili privatnom vlasništvu.
U međuvremenu, u medijima se pojavio izvještaj Predsjedništva SFRJ iz 1982. u kojem se navodi da je među Titovim stvarima u sefu zaključano i 30 kilograma zlata kao i dijamanti koji su pripadali obitelji Karađorđević.
Zbog svega toga, u ostavinski postupak sada se žele uključiti i pravni zastupnici te kraljevske porodice.
Izvini u pravu si, nije 17 vec 30 kg zlata.
Otvoren Titov sef
U sefu Narodne banke Srbije, više od 30 godina čuvane su stvari Josipa Broza Tita, pohranjene nakon njegove smrti. Ostavština je tretirana državnom tajnom dok se ne utvrdi je li riječ o državnom ili privatnom vlasništvu.
U međuvremenu, u medijima se pojavio izvještaj Predsjedništva SFRJ iz 1982. u kojem se navodi da je među Titovim stvarima u sefu zaključano i 30 kilograma zlata kao i dijamanti koji su pripadali obitelji Karađorđević.
Zbog svega toga, u ostavinski postupak sada se žele uključiti i pravni zastupnici te kraljevske porodice.
- славянин
#19 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Hrulj wrote: Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?
100 milijardi
- Hrulj
#20 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
славянин wrote:Hrulj wrote: Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?
100 milijardi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tjerala policija da radi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je 100 miliona, nauci matematiku
Sam ti momak kaze, procitaj mu post.
- славянин
#21 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Zasto ih njegova porodica nije uzelaHrulj wrote: Izvini u pravu si, nije 17 vec 30 kg zlata.
Otvoren Titov sef
RTS:
Od Titove smrti prošlo je više od trideset godina. Nekadašnji predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josip Broz, za sobom je ostavio mnoge nepoznanice, a jedna od najvećih tajni jeste njegova zaostavština, koja je u celini pripala državi.
- sema911s
#22 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
milona,.
bakir i njegovi kradu i ja koji nisam sda nemam nista od toga, a Drug TITO je krao al smo imali i mi malo maslaa[/quote]
Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?[/quote]
malo manje od nula(0) jer su svi navikli na onu drzavno nicije,.,. ako neces ti necu ni ja,. dok tada nije moglo tako il svi il kandzija,.,., danas bi se svi pozvali na vitalni nacionalni interes, i da na gradilistu raade samo neki bosnjaci, da srbi voze samo kamione hrvati upravljaju i sefuju tako da nnebi nikoo dosao cak ni on.,.
svi bi se vadili jos da nema pravosznazne sudske odluzke, nekom sudu u strazburu, hagu,. nekom notaru
Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?[/quote]
malo manje od nula(0) jer su svi navikli na onu drzavno nicije,.,. ako neces ti necu ni ja,. dok tada nije moglo tako il svi il kandzija,.,., danas bi se svi pozvali na vitalni nacionalni interes, i da na gradilistu raade samo neki bosnjaci, da srbi voze samo kamione hrvati upravljaju i sefuju tako da nnebi nikoo dosao cak ni on.,.
svi bi se vadili jos da nema pravosznazne sudske odluzke, nekom sudu u strazburu, hagu,. nekom notaru
- славянин
#23 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
Uh oprostiHrulj wrote:славянин wrote:Hrulj wrote: Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?
100 milijardi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tjerala policija da radi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je 100 miliona, nauci matematiku
Sam ti momak kaze, procitaj mu post.
- sema911s
#24 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
славянин wrote:Zasto ih njegova porodica nije uzelaHrulj wrote: Izvini u pravu si, nije 17 vec 30 kg zlata.
Otvoren Titov sef
Zbog svega toga, u ostavinski postupak sada se žele uključiti i pravni zastupnici te kraljevske porodice.![]()
RTS:
Od Titove smrti prošlo je više od trideset godina. Nekadašnji predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josip Broz, za sobom je ostavio mnoge nepoznanice, a jedna od najvećih tajni jeste njegova zaostavština, koja je u celini pripala državi.
zar stvarno neko vjeruje da taj sef sloboo nije otvorio,. i da je bilo to sto je bilo da nije davno opuhano,., drzat neki sef a ti lopov ko nesmije da ga otvoris a radis sta hocess,., to bogastvo je davno nestalo ako ga je bilo a sigurno jee
- Hrulj
#25 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin
sema911s wrote:славянин wrote:Zasto ih njegova porodica nije uzelaHrulj wrote: Izvini u pravu si, nije 17 vec 30 kg zlata.
Otvoren Titov sef
Zbog svega toga, u ostavinski postupak sada se žele uključiti i pravni zastupnici te kraljevske porodice.![]()
RTS:
zar stvarno neko vjeruje da taj sef sloboo nije otvorio,. i da je bilo to sto je bilo da nije davno opuhano,., drzat neki sef a ti lopov ko nesmije da ga otvoris a radis sta hocess,., to bogastvo je davno nestalo ako ga je bilo a sigurno jee
Koga je briga jel ga netko opuhao ili nije. Bitno je da je djeci ostavio 30 kg zlata, hiljade zlatnih satova, 139 skupocjenih lovackih pusaka, 4 skupocjena automobila itd.....