Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Hrulj

#26 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:
славянин wrote: Nisi mi odgovorio. On je imao besplatnu radnu snagu. Imao 100 000 000 americkih dolara godisnje. Imao policiju koja je mogla natjerati ljude da rade dzaba. Al mi nisi odgovorio, koliko bi se danas omladine skupilo da radi besplatno na cesti preko ljeta?

100 milijardi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tjerala policija da radi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To je 100 miliona, nauci matematiku :D
Sam ti momak kaze, procitaj mu post.
Uh oprosti :lol: mislio sam da si pametniji - da neces napisati da je 100 miliona spasilo drzavu ciji se budzet mjerio u milijardama :lol: Nego de ti dodaj link za tih 100 miliona :D[/quote]

Budzet se mjerio u cem god zelis .Dinar nije konvertibilna valuta. Nije se mogla mjenjati. A dolar je tada bio Bog i Batina, vrijedan mnogo vise nego danas.
славянин

#27 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by славянин »

Hrulj wrote: Koga je briga jel ga netko opuhao ili nije. Bitno je da je djeci ostavio 30 kg zlata, hiljade zlatnih satova, 139 skupocjenih lovackih pusaka, 4 skupocjena automobila itd.....
Zatvori oci kao sto si i do sada radio i nastavi lupati

Od Titove smrti prošlo je više od trideset godina. Nekadašnji predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josip Broz, za sobom je ostavio mnoge nepoznanice, a jedna od najvećih tajni jeste njegova zaostavština, koja je u celini pripala državi.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... sudom.html
Drvosjeca iz Dejcica

#28 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hrulj wrote:Sta cemo za titov voz, privatnu jahtu, 17 automobila :D
Mali jeste lijen ali sagledaj i svoga idola :)
Niđe veze, nije voz (bungalovi, rezidencije, bunkeri, automobili) bilo titovo privatno vlasništvo već države, naroda i partije, a to je dakako velika razlika sinko. :wink:
Hrulj

#29 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Niđe veze, nije voz (bungalovi, rezidencije, bunkeri, automobili) bilo titovo privatno vlasništvo već države, naroda i partije, a to je dakako velika razlika sinko. :wink:
Bas ko stanovi politicara :D
Drzavno a nase zar ne hahhaha
kakonako

#30 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by kakonako »

Sas malog Brankovica direkt na Tita.Ja teme i g....!
Platformas

#31 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Platformas »

Hrulj wrote:
sema911s wrote:evo kako ja to vidim Drug TITO je krao za sebe i svoje, imao ta silna auta, vile, kuce, milione,. a onda pogledas sta je natjero da se u bosni napravi, energoinvest, energopetrol, unis, zeljezare, hidrocentrale,. i sta vec ne
onda pogledas ovu vlast sadasnju koja je od92 do danas napravila sta auto putic, a pokrali sve sto su komunjare napravile,.
ono izgovor fabrike unistene u ratu, pogledas sta je juga bila 45 ratarsko peradarska drzava koja tesku industriju nije imala,. i za koliko pocese dijelove za tenkove pravit, pravise svoje autobuse kamione, vw dodje,. pravismo avione(sve osim motora),. napravise prugu uz pjesmu omladiinu natjerase da rade pa im nabise te kompelekse da je uradu spasil sto cika brko reko"arbite maht frei" danas ako neznas da ukrades il prodas drzavno nemozes uspjet,. nesto se malo koprcaju neke firmice, po gorazdu, neki trgovinski lanci al niko nista ne prozvodi i svi se vade na neka astronomska ulaganja a svi proizvodi nekonkurentni do bola,.,.
tako da nam sda,sdp,sds,snds, sbih,soblak, sve te strankice nam nista nedodnesose osim mrzenje i dadose nam samo zelju da ubijamo ove koji nisu u sasoj skracenici, jos jad i bjedu,. mnogi se fataju da prije nije bilo tih vjerskih sloboda, eto dans imamo te slobode pa se krvimo samo sto je neko ovaj onaj,. kazu bili ugrozeni a svi imali stanove, kuce vikendice imanja, stalan posao, redovnu platu, viskove, bonuse bonove,. jest bilo to gutavo al u citavom svjetu je tada bilo gutavo gurali se veliki i kako se valjaju poneki mali nastrada,. kazu bezveze se ulagalo u vosjku da nije sada bismo svi pricali majka rusija,. il bi nam se jos dimila nuklearna pecurka,. ovdje nama na balkanu jedino moze pomoc neko sa jakom cvrstom rukom i da nas nas silom natjera da radimo, jer evo gdje god dodjemo pravimo belajj,.,

pozz za sda zlatnu bagruu

Dobro, da sutra dodje proglas da se omladina skupi da 3 mjeseca preko raspusta grade autocestu bez da su placeni koliko bi se javilo ljudi?
Uz to politika blokira razvoj. A Golog otoka nema, Niti se moze opoziciju pobiti.
Tito je izgradio sebi Bunker od 4.5 milijardi dolara (I TO TADASNJIH!!!)
Za te pare mogao je dovesti autoput do svakog sela u Bosni, al nije.
Tito je krao i svojim je dao. A sada Bakir krade i svojima dade. Isti su njih dvojica. Potpuno isti.
Omladina već radi džabe, čak sebi plaća prijevoz i hranu sve zarad famoznog pripravničkog.
Još se političari hvale kako su omogućili mladima da rade za dž. :-)
http://www.tip.ba/2011/10/26/oko-1348-o ... pravnicki/
Kao što vidiš, javlja se dobar broj ljudi.

Vjerujem da sličan bunker sebi mogu izgraditi i Bakir, Branković, Čengić, Lagumdžija, Milorad, Čović, uosatalom, neki su rat proveli u svojevrsnom bunkeru izgrađenom u Titovo doba.
Imovinu su stekli na račun uništavanja preduzeća stvorenih u Jugoslaviji, pretvorbe i privatizacije :)

Teško da mogu biti isti, ali eto, svako ima pravo na mišljenje.
славянин

#32 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by славянин »

Platformas wrote: Vjerujem da sličan bunker sebi mogu izgraditi i Bakir, Branković, Čengić, Lagumdžija, Milorad, Čović, uosatalom, neki su rat proveli u svojevrsnom bunkeru izgrađenom u Titovo doba.
Imovinu su stekli na račun uništavanja preduzeća stvorenih u Jugoslaviji, pretvorbe i privatizacije :)

Teško da mogu biti isti, ali eto, svako ima pravo na mišljenje.
Ne sekiraj se ne trebaju njima bunkeri, nece njih niko iz vana dirati jer ko iz EU ili Amerike sta zatrazi oni se odma presaviju :D
Drvosjeca iz Dejcica

#33 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Hrulj wrote:
Drzavno a nase zar ne hahhaha
Opet fula, ako misliš na današnje političare onda su sve to njihovi stanovu u privatnom vlasništvu njih ili njihove bliže rodbine. Sve ono što je Tito imao nije bilo privatno već društveno vlasništvo tako da ti je poređenje bezveze. Nemoj me pogrešno shvatiti ne branim ja političare, daleko od toga, samo ispravljam krive navode i dezavujisanje narodnih masa na forumu. :)
Hrulj

#34 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Niđe veze, nije voz (bungalovi, rezidencije, bunkeri, automobili) bilo titovo privatno vlasništvo već države, naroda i partije, a to je dakako velika razlika sinko. :wink:[/quote]

Drzavno a nase zar ne hahhaha[/quote]

Opet fula, ako misliš na današnje političare onda su sve to njihovi stanovu u privatnom vlasništvu njih ili njihove bliže rodbine. Sve ono što je Tito imao nije bilo privatno već društveno vlasništvo tako da ti je poređenje bezveze. Nemoj me pogrešno shvatiti ne branim ja političare, daleko od toga, samo ispravljam krive navode i dezavujisanje narodnih masa na forumu. :)[/quote]

Podsjeti me, sta je ono tito bio, predsjednik na koje vrijeme...? Mozes me podsjetiti?
Drvosjeca iz Dejcica

#35 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Hrulj wrote: Podsjeti me, sta je ono tito bio, predsjednik na koje vrijeme...? Mozes me podsjetiti?
Irelevantno u ovom kontekstu. Tito nije ostavio svojoj prodici niti jedan od tih stanova, vila, vozova i auta koje je koristio. A u vezi bunkera da samo napregneš mali prst na lijevoj nozi znao bi da takvih i većih bunkera je bilo i ima i danas po cijelom svijetu, recimo imaš jedan veliki bunker u Njemačkoj u Bad Neuenahr-Ahrweileru, u SAD-u naravno (na hiljade), kao i u Švedskoj koji je aktivan i danas gdje se čuva sjeme gotovo svake biljke na planeti u slučaju globalne kataklizme kako bi se mogao obnoviti biljni svijet na zemlji. Da bi shvatio gradnju Bunkera u bivšoj SFRJ moraš svakako sagledati vrijeme u kojim su se oni gradili, NATO pakt i Varšavski pakt, blokovsku podjelu svijeta, trka u nuklearnom naoružavanju...itd. Kada sve to pogledaš sa ovog aspekta onda gradnja bunkera za to doba izgleda sasvim logična. Najgore kada vi mladi iz 2013. godine nadobudno *erete o nečemu o čemu nemate pojma, a mislite da ste popili svu pamet time što imate Internet i Facebook. Skrenusmo sa teme, sorry.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 12/06/2013 17:43, edited 2 times in total.
VjecitiStudent

#36 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by VjecitiStudent »

Kako nestade guzonjin sin iz ove priče?
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

VjecitiStudent wrote:Kako nestade guzonjin sin iz ove priče?
Spomenuše Tita, kao imao voz, vile, ovo, ono, tradicija na Balkanu...totalna fula.
sema911s

#38 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by sema911s »

VjecitiStudent wrote:Kako nestade guzonjin sin iz ove priče?
cou da se sprema radna akcija pa zdusio u neku svoju bratsku zemlju, il je cuo da demonstrantni ga prozivaju u negativnom kontekstu, il je u nekoj od bogomolja

al garant se kurva hebe nass
Genije007

#39 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Genije007 »

Oduvjek je postojala "zlatna mladez".Pogledajte danasnju politicku scenu u regiji,vecinom su to potomci onih koji su pripadali komunističkoj eliti.Nece me iznenaditi ako sinovi Brankovica,Lagumdzije,Bicakcica itd za nekoliko godina zauzmu neke od vodecih pozicija u politici samo u nekim drugim "dresovima".Narod ce se svadjati u ciji je vakat bilo bolje dok im djeca peru tanjire "zlatnoj mladezi" a oni ce se bogatiti s generacije u generaciju.:zoka:
Interesantan clanak na temu.
http://www.portaloko.hr/clanak/kakvu-sm ... i/0/44016/
Hrulj

#40 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Hrulj wrote: Podsjeti me, sta je ono tito bio, predsjednik na koje vrijeme...? Mozes me podsjetiti?
Irelevantno u ovom kontekstu. Tito nije ostavio svojoj prodici niti jedan od tih stanova, vila, vozova i auta koje je koristio. A u vezi bunkera da samo napregneš mali prst na lijevoj nozi znao bi da takvih i većih bunkera je bilo i ima i danas po cijelom svijetu, recimo imaš jedan veliki bunker u Njemačkoj u Bad Neuenahr-Ahrweileru, u SAD-u naravno (na hiljade), kao i u Švedskoj koji je aktivan i danas gdje se čuva sjeme gotovo svake biljke na planeti u slučaju globalne kataklizme kako bi se mogao obnoviti biljni svijet na zemlji. Da bi shvatio gradnju Bunkera u bivšoj SFRJ moraš svakako sagledati vrijeme u kojim su se oni gradili, NATO pakt i Varšavski pakt, blokovsku podjelu svijeta, trka u nuklearnom naoružavanju...itd. Kada sve to pogledaš sa ovog aspekta onda gradnja bunkera za to doba izgleda sasvim logična. Najgore kada vi mladi iz 2013. godine nadobudno *serete o nečemu o čemu nemate pojma, a mislite da ste popili svu pamet time što imate Internet i Facebook. Skrenusmo sa teme, sorry.
Bio je dozivotni predsjednik :)
Nema potrebe da prepisuje :)
A djeci, hebo stanove da prostis, ostavi on 30 kila tozla, i ostavi ti on hiljade satova i stotinjak skupocjenih pusaka.
Bunker, sto ce mu bunker. Zar nije on bio za narod? A napravio bunker sebi da on guzicu sacuva. Ako je za narod onda nek dijeli sudbinu sa narodom. Al ne, 30 kg tozla i satovi, auta i puske previse slatke.
славянин

#41 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by славянин »

Hrulj wrote:
Irelevantno u ovom kontekstu. Tito nije ostavio svojoj prodici niti jedan od tih stanova, vila, vozova i auta koje je koristio. A u vezi bunkera da samo napregneš mali prst na lijevoj nozi znao bi da takvih i većih bunkera je bilo i ima i danas po cijelom svijetu, recimo imaš jedan veliki bunker u Njemačkoj u Bad Neuenahr-Ahrweileru, u SAD-u naravno (na hiljade), kao i u Švedskoj koji je aktivan i danas gdje se čuva sjeme gotovo svake biljke na planeti u slučaju globalne kataklizme kako bi se mogao obnoviti biljni svijet na zemlji. Da bi shvatio gradnju Bunkera u bivšoj SFRJ moraš svakako sagledati vrijeme u kojim su se oni gradili, NATO pakt i Varšavski pakt, blokovsku podjelu svijeta, trka u nuklearnom naoružavanju...itd. Kada sve to pogledaš sa ovog aspekta onda gradnja bunkera za to doba izgleda sasvim logična. Najgore kada vi mladi iz 2013. godine nadobudno *serete o nečemu o čemu nemate pojma, a mislite da ste popili svu pamet time što imate Internet i Facebook. Skrenusmo sa teme, sorry.
A djeci, hebo stanove da prostis, ostavi on 30 kila tozla, i ostavi ti on hiljade satova i stotinjak skupocjenih pusaka.
Bunker, sto ce mu bunker. Zar nije on bio za narod? A napravio bunker sebi da on guzicu sacuva. Ako je za narod onda nek dijeli sudbinu sa narodom. Al ne, 30 kg tozla i satovi, auta i puske previse slatke.
Ti stvarno , pogledaj iznad lijepo linkove pa ces da vidis kome je ostalo to sve.U suprotnom ili prestani da ponavljas glupost koja je vec opovrgnuta ili postaj neki link - dokaz - nesto.
Drvosjeca iz Dejcica

#42 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Hrulj wrote:
Pozdravljam te, ne mislim dalje voditi besmislenu diskusiju. Danas imaš drastičnije primjere guzonja a ovi iz SFRJ naspram ovih današnjih izgledaju kao krađa žvaka iz lokalnog granapa.
Hrulj

#43 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Bunker, sto ce mu bunker. Zar nije on bio za narod? A napravio bunker sebi da on guzicu sacuva. Ako je za narod onda nek dijeli sudbinu sa narodom. Al ne, 30 kg tozla i satovi, auta i puske previse slatke.[/quote]

Pozdravljam te, ne mislim dalje voditi besmislenu diskusiju. Danas imaš drastičnije primjere guzonja a ovi iz SFRJ naspram ovih današnjih izgledaju kao krađa žvaka iz lokalnog granapa.

Danas imamo iste guzonje kao tito i njegova komunisticka elita. Nista novo.
Hrulj

#44 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Bunker, sto ce mu bunker. Zar nije on bio za narod? A napravio bunker sebi da on guzicu sacuva. Ako je za narod onda nek dijeli sudbinu sa narodom. Al ne, 30 kg tozla i satovi, auta i puske previse slatke.[/quote]

Ti stvarno , pogledaj iznad lijepo linkove pa ces da vidis kome je ostalo to sve.U suprotnom ili prestani da ponavljas glupost koja je vec opovrgnuta ili postaj neki link - dokaz - nesto.[/quote]

Dao sam ti vec linkove i ne mislim opet. Vrati se unazad.
sema911s

#45 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by sema911s »

eto ti sada imas precdnika kojii se mijnje strojce na trojcu pa jel ti bolje, bio je dozivotni jer je tako samo moglo da bude dobro,.,
a bunker nije bio samo za njega vec za svo osoblje, vrhovnu komandu, generale, politiciare, sve osobe koji su nesto vazili da donose vazne odluke,(pogledaj u americi ko u njihove bunkere smije bar ima tih filmova o tome)
ahitler je bio za narod pa se krio 52m pod zemljom, bakir je u ratu bio za narod pa bio u sefu naarodne banke(dubina sefa je 25m ojacan betonskom konstrukcijom od 6m) a zlato nije ponio sa sobom ostavio ga je narodu i ti ko drzavljanin si dobio, ustvari sda ti je obcala od tog zlata neke kasike, neki esajg da lakse jedes
Hrulj

#46 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

a bunker nije bio samo za njega vec za svo osoblje, vrhovnu komandu, generale, politiciare, sve osobe koji su nesto vazili da donose vazne odluke,(pogledaj u americi ko u njihove bunkere smije bar ima tih filmova o tome)
ahitler je bio za narod pa se krio 52m pod zemljom, bakir je u ratu bio za narod pa bio u sefu naarodne banke(dubina sefa je 25m ojacan betonskom konstrukcijom od 6m) a zlato nije ponio sa sobom ostavio ga je narodu i ti ko drzavljanin si dobio, ustvari sda ti je obcala od tog zlata neke kasike, neki esajg da lakse jedes[/quote]

Jel to osoblje narod. Ili je to izabrana elita?
Amerikanci ne kriju da ce elitu da spasavaju, niti govore da su oni narodna republika itd...

Zlato je ostavio potomcima, 30 kilograma istog. Ukucaj na googleu fino titov sef, pa pogledaj sta je u njemu i kome to ide.
славянин

#47 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by славянин »

Hrulj wrote:Nema potrebe da prepisuje :)
Ti stvarno , pogledaj iznad lijepo linkove pa ces da vidis kome je ostalo to sve.U suprotnom ili prestani da ponavljas glupost koja je vec opovrgnuta ili postaj neki link - dokaz - nesto.[/quote]

Dao sam ti vec linkove i ne mislim opet. Vrati se unazad.[/quote]
Otvoren Titov sef
24 april 2013, Srijeda 16:36 CEST
U sefu Narodne banke Srbije, više od 30 godina čuvane su stvari Josipa Broza Tita, pohranjene nakon njegove smrti. Ostavština je tretirana državnom tajnom dok se ne utvrdi je li riječ o državnom ili privatnom vlasništvu.

U međuvremenu, u medijima se pojavio izvještaj Predsjedništva SFRJ iz 1982. u kojem se navodi da je među Titovim stvarima u sefu zaključano i 30 kilograma zlata kao i dijamanti koji su pripadali obitelji Karađorđević.

Zbog svega toga, u ostavinski postupak sada se žele uključiti i pravni zastupnici te kraljevske porodice.
Ovo je link sa koje stranice ? i Sta pise ovdje jesil ti procitao to sto si kopirao ?????? Pise da je imovima iz sefa narodne banke pred sudom - zasto ? Zato sto je Srbija ponistila zakon iz 1986 kojim sva imovima pripada drzavi. Sad se odlucuju koja stranka ce vise ugrabit.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... sudom.html

Ti stvarno ili ne znas da citas ili se namjerno pravis nepismen.
sema911s

#48 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by sema911s »

Hrulj wrote:a bunker nije bio samo za njega vec za svo osoblje, vrhovnu komandu, generale, politiciare, sve osobe koji su nesto vazili da donose vazne odluke,(pogledaj u americi ko u njihove bunkere smije bar ima tih filmova o tome)
ahitler je bio za narod pa se krio 52m pod zemljom, bakir je u ratu bio za narod pa bio u sefu naarodne banke(dubina sefa je 25m ojacan betonskom konstrukcijom od 6m) a zlato nije ponio sa sobom ostavio ga je narodu i ti ko drzavljanin si dobio, ustvari sda ti je obcala od tog zlata neke kasike, neki esajg da lakse jedes
Jel to osoblje narod. Ili je to izabrana elita?
Amerikanci ne kriju da ce elitu da spasavaju, niti govore da su oni narodna republika itd...

Zlato je ostavio potomcima, 30 kilograma istog. Ukucaj na googleu fino titov sef, pa pogledaj sta je u njemu i kome to ide.[/quote]
nisu odabrani vec oni koji su se progurali u partiji nesto slicno imas danass,.,
amerikanci bas suprotno svaki grad do 80 je morao imat skloniste, slicno imamo i mi danas astomska skolonista (sada su magacini, okupljalista narkomana, garaze i sl., za obican narod je to bilo,.
a zlato nije on ostavio vec su naslijeldili,. oni trazlili tako im obecano,., nigdje nepise da je ostavio to i to svojoj djeci ,.
Hrulj

#49 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Hrulj »

Zlato je ostavio potomcima, 30 kilograma istog. Ukucaj na googleu fino titov sef, pa pogledaj sta je u njemu i kome to ide.[/quote]
nisu odabrani vec oni koji su se progurali u partiji nesto slicno imas danass,.,
amerikanci bas suprotno svaki grad do 80 je morao imat skloniste, slicno imamo i mi danas astomska skolonista (sada su magacini, okupljalista narkomana, garaze i sl., za obican narod je to bilo,.
a zlato nije on ostavio vec su naslijeldili,. oni trazlili tako im obecano,., nigdje nepise da je ostavio to i to svojoj djeci ,.[/quote]

Ma ja, nisu odabrani vec elita hahaha
Sve je to isto govno i ovi sada i taj napaljeni skembonja tada.
Ista ghovna. Svoj interes gledaju.
Amerikanci nemaju sklonista jesi ti normalan?
Ameri su gradili svoja privatna sklonista.
Corto Maltese

#50 Re: Jer ja, ja sam Guzonjin sin

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 12/06/2013 19:25, edited 1 time in total.
Post Reply