Navodno, prema Jenan Moussajapin_mutapi wrote:kralj je king al ništa dok ne vidimo pješadiju i tenkove antifašističke koalicije na tlu
onda ćemo saznati čija majka crnu vunu prede i ko će koga
podrška narodu i legitimnoj vladi jemena u borbi za mir i slobodu
Jemen
- insomnia78
#701 Re: Jemen
- Sanjarko
#702 Re: Jemen
55 miliona Arapa na Arapskom poluotoku VS 100 miliona Shia u Iranu/Iraku i skoro 10 miliona jos Shia u Jemenu. Ko ce pobjediti odnos 2:1 u korist Shija.Opetja033 wrote:Slazem se u potpunosti. Medjutim ubjedjen sam da su sa Jemenom zagrizli mnogo vise nego sto mogu progutati. Arapske, a pogotovo zaljevske, zemlje se sada osjecaju ugrozenima i iz vana i iz unutra. Sa jedne strane ih pritisce Iran a sa druge strane gube legitimitet u ocima naroda jer su Irancima previse dozvolili. Cak i u najtvrdjim diktaturama arapskog poluostrva mediji, intelektualci, ulema su poceli kritikovati stanje Arapa i ukazivati na cinjenicu da su sami Arapi dozvolili Irancima da preuzmu cetiri arapske prijestolnice uz nezaobilazno pitanje: "koja je slijedeca".insomnia78 wrote:Ne bih ja bas potcjenjivao viziju Irana
Zajebani su to igraci, nisu njima Arapi ni do koljena
Morali su reagovati da bi sacuvali svoj legitimitet. Pitanje je bilo samo kada i na koji nacin. Jesu Iranci zajebani igraci i nadmocniji Arapima ali ovo je rat koji ne mogu dobiti, ide Arapima na ruku. Dovoljno im je samo igrati na vjersku kartu i sacuvace legitimitet na arapskoj ulici dok vec kod Iranaca nije tako. Uz to jos dodaj i IS koji je najvise poena kupio upravo na tome da vladari nista ne rade kako bi sacuvali sunnite u Iraku i Siriji. Svako daljne odlaganje zestokog odgovora bi znacilo jacanje IS-a u njihovim zemljama.
Medjutim siguran sam da Iranci vec imaju odgovor na novonastalu situaciju i da im nece trebati vremena da reaguju onoliko koliko je trebalo ovim debilima. Pitanje je samo gdje ce sada planuti: istocne provincije S. Arabije, Kuvajt ili ponovo Bahrein.
- insomnia78
#703 Re: Jemen
Izrael ima puno nepovoljniji odnos pa vidimo stanje na terenuVizionar 1985 wrote:55 miliona Arapa na Arapskom poluotoku VS 100 miliona Shia u Iranu/Iraku i skoro 10 miliona jos Shia u Jemenu. Ko ce pobjediti odnos 2:1 u korist Shija.Opetja033 wrote:Slazem se u potpunosti. Medjutim ubjedjen sam da su sa Jemenom zagrizli mnogo vise nego sto mogu progutati. Arapske, a pogotovo zaljevske, zemlje se sada osjecaju ugrozenima i iz vana i iz unutra. Sa jedne strane ih pritisce Iran a sa druge strane gube legitimitet u ocima naroda jer su Irancima previse dozvolili. Cak i u najtvrdjim diktaturama arapskog poluostrva mediji, intelektualci, ulema su poceli kritikovati stanje Arapa i ukazivati na cinjenicu da su sami Arapi dozvolili Irancima da preuzmu cetiri arapske prijestolnice uz nezaobilazno pitanje: "koja je slijedeca".insomnia78 wrote:Ne bih ja bas potcjenjivao viziju Irana
Morali su reagovati da bi sacuvali svoj legitimitet. Pitanje je bilo samo kada i na koji nacin. Jesu Iranci zajebani igraci i nadmocniji Arapima ali ovo je rat koji ne mogu dobiti, ide Arapima na ruku. Dovoljno im je samo igrati na vjersku kartu i sacuvace legitimitet na arapskoj ulici dok vec kod Iranaca nije tako. Uz to jos dodaj i IS koji je najvise poena kupio upravo na tome da vladari nista ne rade kako bi sacuvali sunnite u Iraku i Siriji. Svako daljne odlaganje zestokog odgovora bi znacilo jacanje IS-a u njihovim zemljama.
Medjutim siguran sam da Iranci vec imaju odgovor na novonastalu situaciju i da im nece trebati vremena da reaguju onoliko koliko je trebalo ovim debilima. Pitanje je samo gdje ce sada planuti: istocne provincije S. Arabije, Kuvajt ili ponovo Bahrein.
-
Avetinho
#704 Re: Jemen
I svi idu pravo na Arabiju? U koje ti obdaniste ides? Da ne saljem tamo svoju djecu.Vizionar 1985 wrote:55 miliona Arapa na Arapskom poluotoku VS 100 miliona Shia u Iranu/Iraku i skoro 10 miliona jos Shia u Jemenu. Ko ce pobjediti odnos 2:1 u korist Shija.Opetja033 wrote:Slazem se u potpunosti. Medjutim ubjedjen sam da su sa Jemenom zagrizli mnogo vise nego sto mogu progutati. Arapske, a pogotovo zaljevske, zemlje se sada osjecaju ugrozenima i iz vana i iz unutra. Sa jedne strane ih pritisce Iran a sa druge strane gube legitimitet u ocima naroda jer su Irancima previse dozvolili. Cak i u najtvrdjim diktaturama arapskog poluostrva mediji, intelektualci, ulema su poceli kritikovati stanje Arapa i ukazivati na cinjenicu da su sami Arapi dozvolili Irancima da preuzmu cetiri arapske prijestolnice uz nezaobilazno pitanje: "koja je slijedeca".insomnia78 wrote:Ne bih ja bas potcjenjivao viziju Irana
Last edited by Avetinho on 28/03/2015 17:15, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#705 Re: Jemen
Jbg ljudi Ja mislio smak svitaVizionar 1985 wrote:Jel svijetleca raketa flare ili zvijezda.insomnia78 wrote:Saudima, saudima slovo "U" na glaviVizionar 1985 wrote:Koja je ovo zvijezda da ovoliko sjaji.
Na stranu zajebancija
@chelengeru, kol'ko ima uopste ovih Hutu, Huta, kako li vec?
S obzirom koliko se mi ljudi koljemo i kakva sranja u Svijetu radimo nismo bolje nista od smaka zasluzili.
- Sanjarko
#706 Re: Jemen
Izrael ima podrsku veliku a SA i monarhije vehabizmom samo neprijatelje stekli u svijetu cijelom. Kus dalje kad ih sami Muslimani nepodnose.insomnia78 wrote:Izrael ima puno nepovoljniji odnos pa vidimo stanje na terenuVizionar 1985 wrote:55 miliona Arapa na Arapskom poluotoku VS 100 miliona Shia u Iranu/Iraku i skoro 10 miliona jos Shia u Jemenu. Ko ce pobjediti odnos 2:1 u korist Shija.Opetja033 wrote:
Slazem se u potpunosti. Medjutim ubjedjen sam da su sa Jemenom zagrizli mnogo vise nego sto mogu progutati. Arapske, a pogotovo zaljevske, zemlje se sada osjecaju ugrozenima i iz vana i iz unutra. Sa jedne strane ih pritisce Iran a sa druge strane gube legitimitet u ocima naroda jer su Irancima previse dozvolili. Cak i u najtvrdjim diktaturama arapskog poluostrva mediji, intelektualci, ulema su poceli kritikovati stanje Arapa i ukazivati na cinjenicu da su sami Arapi dozvolili Irancima da preuzmu cetiri arapske prijestolnice uz nezaobilazno pitanje: "koja je slijedeca".
- Sanjarko
#707 Re: Jemen
Pa nece sada cekat ce pravo vrijeme da na SA krenu, a koliko Muslimani Saude ne vole podrzali bi Iran u tome samo da Saude skinu i vehabizma da se rijese.Avetinho wrote:I svi idu pravo na Arabiju? U koje ti obdaniste ides? Da ne saljem tamo svoju djecu.Vizionar 1985 wrote:55 miliona Arapa na Arapskom poluotoku VS 100 miliona Shia u Iranu/Iraku i skoro 10 miliona jos Shia u Jemenu. Ko ce pobjediti odnos 2:1 u korist Shija.Opetja033 wrote:
Slazem se u potpunosti. Medjutim ubjedjen sam da su sa Jemenom zagrizli mnogo vise nego sto mogu progutati. Arapske, a pogotovo zaljevske, zemlje se sada osjecaju ugrozenima i iz vana i iz unutra. Sa jedne strane ih pritisce Iran a sa druge strane gube legitimitet u ocima naroda jer su Irancima previse dozvolili. Cak i u najtvrdjim diktaturama arapskog poluostrva mediji, intelektualci, ulema su poceli kritikovati stanje Arapa i ukazivati na cinjenicu da su sami Arapi dozvolili Irancima da preuzmu cetiri arapske prijestolnice uz nezaobilazno pitanje: "koja je slijedeca".
-
zrakomlat
#708 Re: Jemen
Jare Boj, jesi li to tiHafis wrote:Kum Jozo veli da merika more spržit rusiju kad got oće sa svojin vanzemajskin letilican i samo se igraju sanj
- Kikibombona
#709 Re: Jemen
Ovi Huti zauzeli skoro cijeli istok Jemena. Jos uzmu Aden i to je to.
Ima li ikakvih informacija iz Adena. Po ovoj ratnoj mapi vidim da su Huti okruzili grad i da se borbe odvijaju u samom gradu.
Zapadno je ugl pustinja.........

Ima li ikakvih informacija iz Adena. Po ovoj ratnoj mapi vidim da su Huti okruzili grad i da se borbe odvijaju u samom gradu.

- fosna2014
#710 Re: Jemen
Zamjenio si strane svijeta.Kikibombona wrote:Ovi Huti zauzeli skoro cijeli istok Jemena. Jos uzmu Aden i to je to.
- Challenger__
- Sanjarko
#713 Re: Jemen
Google translate sa Perzijskog na BosanskiAleksoMKD wrote:
Zastava Huta.
Prevod na Engleskom: "God is Great, Death to America, Death to Israel, Curse on the Jews, Victory to Islam"
Jasnije parole nisam prociato odavno
https://translate.google.com/?q=%D8%B4% ... 8%A7%D9%85
- Challenger__
#714 Re: Jemen
To je arapski, a ne perzijski.

- Kikibombona
#715 Re: Jemen
fosna2014 wrote: Zamjenio si strane svijeta.
- Sanjarko
#716 Re: Jemen
Sa Arapskog na Bosanski ovo se dobijeVizionar 1985 wrote:Google translate sa Perzijskog na BosanskiAleksoMKD wrote:
Zastava Huta.
Prevod na Engleskom: "God is Great, Death to America, Death to Israel, Curse on the Jews, Victory to Islam"
Jasnije parole nisam prociato odavno
https://translate.google.com/?q=%D8%B4% ... 8%A7%D9%85
"Houthia sloganom "Bog je veliki, smrt Americi, smrt Izraelu, proklinje Jevreji, Victory islamu"
- fosna2014
#717 Re: Jemen
Nema na cemu.Kikibombona wrote:fosna2014 wrote: Zamjenio si strane svijeta.![]()
- Sanjarko
#718 Re: Jemen
ZnamChallenger__ wrote:To je arapski, a ne perzijski.
- Sanjarko
#719 Re: Jemen
Uglavnom Dole(smrt) Velikom Shejtanu, Dole(smrt) malom Shejtanu.Challenger__ wrote:To je arapski, a ne perzijski.
-
Avetinho
#720 Re: Jemen
Ima li dje Rusa na vidiku?Kikibombona wrote:Ovi Huti zauzeli skoro cijeli istok Jemena. Jos uzmu Aden i to je to.
- bogoljub
#721 Re: Jemen
nema, ovdje je sve po američkom sunnetu!
- Sanjarko
#722 Re: Jemen
bogoljub wrote:nema, ovdje je sve po američkom sunnetu!
-
Avetinho
#723 Re: Jemen
Kako nema, celo jucer javio da ih evo u roku od 24h.bogoljub wrote:nema, ovdje je sve po američkom sunnetu!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#724 Re: Jemen
saće rusi nanišaniti saudiju atomkama a ovi će se prepas i predat iranu na detant
-
haos1
#725 Re: Jemen
pa navrh glave im vise americkog kurcenja... a moraju se pokazati i zubi, ovakvim potezima djeluju kao puno zajebaniji igrac.Opetja033 wrote: Ma i ja mislim da je neka glupost. Realno mi nema ama bas nikakve logike da ovako nalozeno reaguju na ono sto se desava u Jemenu.