Jemen

Post Reply
Opetja033

#626 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:Evo sad cu napisati
:thumbup:

Hajde, jer ono malo fr. što znam plus translate daju senzaciju. A ne bih da se zaljećem...
U pravu si, jeste senzacija :lol:
Halali, s telefona sam pa je potrajalo
Jemen: Rusija salje svoje brodove i prijeti iskrcavanjem u roku 24 sata

Rusija upozorava na to da je protiv rasplamsavanja rata u Jemenu i poziva na hitnu obustavu napada protiv stanovnistva ove zemlje

Moskva ce, prema upozorenju, ako rat ne bude zaustavljen u roku 24h poslati i iskrcati svoje vojnike na teritoriju Jemena
Prema izvoru ruski brodovi su vec na putu prema luci Bab el Mandeb

Wtf?! Vi se ovo zajebajete?? :shock:
Challenger__

#627 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Rusija upozorava na to da je protiv rasplamsavanja rata u Jemenu i poziva na hitnu obustavu napada protiv stanovnistva ove zemlje

Moskva ce, prema upozorenju, ako rat ne bude zaustavljen u roku 24h poslati i iskrcati svoje vojnike na teritoriju Jemena
Ho-ho. A reci mi, kakav je ovo izvor, jeli kredibilan? Stalno ovu vijest bacaju tvoji Frančezi po mreži, zato pitam.
Avetinho

#628 Re: Jemen

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:Houthi izgleda oborili sudanski vojni avion. Pilot zarobljen.

Sudan je inace odlican primjer posljedica sektaske politike Irana. Do prije samo par godina Sudan je bio glavni iranski saveznik u Africi. Sektaskom politikom Iran je doveo do toga da Sudan prije par dana zatvori sve iranske centre i predstavnistva u toj zemlji (ne znam sta je sa ambasadom) i da posalje borbene avione u Jemen.
Jos od kako su se aktivno uvukli u sirijski gradjanski rat pisao sam kako je ova politika Irana ravna samoubistvu. Ali hajde, i to se moze gledati kroz geostratesku prizmu. Medjutim guranjem Houthija i sasvim nepotrebno otvaranje novog fronta je katastrofalna greska, pljuvanje u facu zaljevskim monarhijama. Arapi jesu debili, ali nisu bas toliki debili. Mule u Teheranu su svojom politikom dovele do toga da se Arapi, po prvi put u 30-tak godina, samoorganizuju i da sami - bez vanjske prisile i bica - udare po stranom proxyu na svojoj teritoriji. Bravo glupani. Ne kontam sta su ocekivali da ce Arapi uraditi? Pustiti ih da se usetaju u Mekku i Medinu? Rijad?
I prije uspostave ove koalicije sam pisao da je za Saudijce neprihvatljivo da iranski proxy kontrolise Jemen i da ce ulazak Houthija u Sanu imati za posljedicu zblizavanje Saudije, Turske, Katara i MB (vrlo jaki u Jemenu). I bio sam u pravu. Ne zato to sam genije vec sto je u pitanju zdrav razum. A to dovoljno govori o tome kakvi zaslijepljeni sektasi i fanatici vode vanjsku politiku Irana.

Kao što su bili ujedinjeni od 1980 do 1988, pa poslije po "velikom braci" Sadamu udariše, prije toga su bili ujedinjeni protiv Izraela, pa ih ovi namlatiše. Nemaju Arapi mudrosti i znanja da bi se hrvali sa ostalim rivalima. Džaba im petrodolari, ima nešto i u glavi...
Da li ja ovdje slutim rasizam i predrasude protiv Arapa? Gdje ce ti dusa, Muhamed je bio Arap. A i Ass-sadista, junacina koji masovno ubija i protjeruje svoje sunarodnjake, je Arap. Jeste da se uvlaci u pakas Perzijancima, u nadi da ce ga primiti u vise arijevsko drustvo. Ali znas kako ide s lakejima, uvijek ih gledaju odozgo.
Challenger__

#629 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Wtf?! Vi se ovo zajebajete?? :shock:
:lol:

Polako bolan, možda Francuzi valjaju bombe. Polako.
Opetja033

#630 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:Wtf?! Vi se ovo zajebajete?? :shock:
:lol:

Polako bolan, možda Francuzi valjaju bombe. Polako.
Ma i ja mislim da je neka glupost. Realno mi nema ama bas nikakve logike da ovako nalozeno reaguju na ono sto se desava u Jemenu.
Avetinho

#631 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Opetja033 wrote:
insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:
:thumbup:

Hajde, jer ono malo fr. što znam plus translate daju senzaciju. A ne bih da se zaljećem...
U pravu si, jeste senzacija :lol:
Halali, s telefona sam pa je potrajalo
Jemen: Rusija salje svoje brodove i prijeti iskrcavanjem u roku 24 sata

Rusija upozorava na to da je protiv rasplamsavanja rata u Jemenu i poziva na hitnu obustavu napada protiv stanovnistva ove zemlje

Wtf?! Vi se ovo zajebajete?? :shock:
Lik javlja da neko javlja da Rojters javlja da eto Rusa.

Rojters o tome nema pojma.

Hint: Krimske plaze.
insomnia78

#632 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:Rusija upozorava na to da je protiv rasplamsavanja rata u Jemenu i poziva na hitnu obustavu napada protiv stanovnistva ove zemlje

Ho-ho. A reci mi, kakav je ovo izvor, jeli kredibilan? Stalno ovu vijest bacaju tvoji Frančezi po mreži, zato pitam.
E to vec ne bih znao
Challenger__

#633 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:E to vec ne bih znao
U međuvremenu sam na privatni mail dobio ovaj isti link. Jedan mi poslao jedan Francuz, dobar, dobar poznanik, pa mogu reći prijatelj, a drugi jedan naš lik iz Marseja. Dva maila, isti link, ista vijest.

Svašta.
Avetinho

#634 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:E to vec ne bih znao
U međuvremenu sam na privatni mail dobio ovaj isti link. Jedan mi poslao jedan Francuz, dobar, dobar poznanik, pa mogu reći prijatelj, a drugi jedan naš lik iz Marseja. Dva maila, isti link, ista vijest.

Svašta.
Onda Rusi sigurno dolaze.
asurbanipal

#635 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote: Da li ja ovdje slutim rasizam i predrasude protiv Arapa? Gdje ce ti dusa, Muhamed je bio Arap.

Pa šta ako je bio Arap ? I Jevreji sebe smatraju odabranim narodom, pa su pobili skoro sve Božije poslanike. I Nijemci su nam dali Hegela, Hessea, Keplera, Goethea, ali i Hitlera, Goebbelsa i Göringa...
Avetinho

#636 Re: Jemen

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:
Avetinho wrote: Da li ja ovdje slutim rasizam i predrasude protiv Arapa? Gdje ce ti dusa, Muhamed je bio Arap.

Pa šta ako je bio Arap ? I Jevreji sebe smatraju odabranim narodom, pa su pobili skoro sve Božije poslanike. I Nijemci su nam dali Hegela, Hessea, Keplera, Goethea, ali i Hitlera, Goebbelsa i Göringa...
E to je vec bolje. Arapi su nam dali Muhameda, ali bogami i Ass-sadistu koji trijebi svoj vlastiti narod.
insomnia78

#637 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Dje ti samo nadjes ove linkove
Hahaha
Kad upisem u google izbaci mi istu vijest na tri razlicite stranice, osim na Rojtersu
:lol: :lol: :lol:
Doduse ova "tvoja" stranica izmedju ostalih vijesti prenosi pisanje nekih ukrajinskih novina o Putinovom planu, naime ako stvari krenu lose po njega na bilo kojom planu on ce aktivirati nuklearku u Moskvi, koja je vec spremna...
:lol: :lol:
Kralju :thumbup:
sarajevoxxxx

#638 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Ovom akcijom Asad je isto tako oslabljen.Sudan je samo prije par dana izjavio kako je Asad dio sirijskog rješenja, Sisi puštao iranske brodove sa oružjem a i sam slao oružje i pomagao Asada, sada odjednom oni se bore protiv šiitskih milicija.

Također, i Palestina je preko noći promjenila priču, I ona se odjednom našla u saffu protiv šiitskih milicija.

Uz Asada ostala iračka vlada, Hezbollah, Teheran, Rusija i Kina.

Zarifi smiriva situaciju, poziva na sveopšti dijalog u Jemenu, mudro radi,Iran je primio udarac, treba vremena da se stvari slegnu.Bit će ovdje guravo, ovo vjerovatno još nije ni početak šta nas sve čeka u budućnosti.

Huti su prejaki, mogla je ovo Saudija i mudrije odraditi.Trebali su učiti iz ovog dosadašnjeg rata i Koalicije koja je sastavljena zbog IS-a.Jedno su planovi velikih sila a sasvim deseto ono što se dešava na terenu.Sirijska opozicija je bar jedno dvadeset puta puštena niz vodu, ali zadnje je ono što narod kaže.Mislim da Huti imaju podršku jemenskog naroda, nije to trebalo tek tako ignorisati.
Last edited by sarajevoxxxx on 28/03/2015 01:26, edited 2 times in total.
Challenger__

#639 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Dje ti samo nadjes ove linkove
Hahaha
Kad upisem u google izbaci mi istu vijest na tri razlicite stranice, osim na Rojtersu
Doduse ova "tvoja" stranica izmedju ostalih vijesti prenosi pisanje nekih ukrajinskih novina o Putinovom planu, naime ako stvari krenu lose po njega na bilo kojom planu on ce aktivirati nuklearku u Moskvi, koja je vec spremna...
Pa tvoji Francuzi, po twitteru. Yemen.
Opetja033

#640 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Avetinho wrote:
asurbanipal wrote:

E to je vec bolje. Arapi su nam dali Muhameda, ali bogami i Ass-sadistu koji trijebi svoj vlastiti narod.
Assad nije Arap, Assad je crypto Jew, donmeh. Pitah @asurbanipala, potvrdice ti. Expert za prikrivene zidove. :mrgreen: :wink:
asurbanipal

#641 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote: E to je vec bolje. Arapi su nam dali Muhameda, ali bogami i Ass-sadistu koji trijebi svoj vlastiti narod.
Pa nije im baš valjao ni Muhammed. Čim je otišao na Onaj svijet, oni opet po starom. A šta je sa Saudima i Thanijevcima ? Oni su u panteonu bogova ?
asurbanipal

#642 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
Assad nije Arap, Assad je crypto Jew, donmeh. Pitah @asurbanipala, potvrdice ti. Expert za prikrivene zidove. :mrgreen: :wink:

Ma sigurno si ga zamijenio za onog brku iz Turske, Redžo se ono zvaše. Izgubljeno pleme, ali eto, vraća se polahko svome stadu. :D
Avetinho

#643 Re: Jemen

Post by Avetinho »

insomnia78 wrote:Dje ti samo nadjes ove linkove
Hahaha
Ama lik je fantastican.
asurbanipal

#644 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
Također, i Palestina je preko noći promjenila priču, I ona se odjednom našla u saffu protiv šiitskih milicija.

Ovo ono tvoje. Po običaju... :D
insomnia78

#645 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Dje savoxxx?
Eno Kasim i Martin se dogovorili, vracaju se šitske milicije u borbu
Ponovo ce zajedno sa Amerima tući po nejači u Tikritu
jao_situacije

#646 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

na ovoj temi su svi neku stranu odabrali
meni bezveze da se uključim kad se nisam pozicionirao
Klavikula

#647 Re: Jemen

Post by Klavikula »

za koga su manijaci, a za koga su anamo oni s koseva?
asurbanipal

#648 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:Dje savoxxx?

Fulio si temu. Par stepenica je ispod...
Avetinho

#649 Re: Jemen

Post by Avetinho »

jao_situacije wrote:na ovoj temi su svi neku stranu odabrali
meni bezveze da se uključim kad se nisam pozicionirao
Pa sta cekas? Eto Rusa. Od Berlinskog Zida stigli su do Donbasa, a sutra je iskrcavanje u Jemenu.

Ako nemas bar jedan post podrske oslobodiocima na kliksu, crno ti se pise.
sarajevoxxxx

#650 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Dje savoxxx?
Hehehe ne znam, vidjet ćemo.

Pratim ovu stranicu Iraqi revolution, admin je optimista, nedaju se.Ali zanimljiv mu je rječnik:

Svi koji napadaju su:Aduv tj neprijatelj ili Džahš to je ova šiitska koalicija.

Ovi koji brane Tikrit su mi ili braća ili jednostavno nikad ni ne spominje ko ga brani hehe nema Isila, nema Bagdadi, čovjek tu riječ možda nikad nije izgovorio.Ne zanima ga Kobane, ne zanimaju ga ove isilove predstave, ništa od toga ne izvještava.Nebrojeno puta u komentarma posjetioci ga pitaju jeste li vi sa isilom?

Krug ili svijet u kojem se on nalazi je: aduv, džahš, i mi.''Aduv'' napada a ''mi'' se brane.Eventualno tu nekad opere po Kurdima, Sahavatima, i šejtanskoj Koaliciji i to je sve.

Iraqi revolution im je daleko najticajniji portal, objavljuju vijesti pod tim imenom na nekoliko jezika.
Post Reply