insomnia nema pravo glasa sve dok francuska legija ratuje u siriji na strani umjerenih i dok se ranjeni rebeli liječe u izraelskim bolnicamaAvetinho wrote:A insomnija zaboravio spomenuti 'iljade prijateljskih paramilitaristicko-sektaskih formacija iz prijateljskog Libana sto ih je nas Ass-sad zvao da ubivaju domicilno stanovnistvo.Co0l wrote:A i vi nasli s kim cete raspravljat o duplim arsinima
Jemen
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2626 Re: Jemen
- Co0l
#2627 Re: Jemen
I dok Francuska ne isporuci Mistrale Mader Raši.japin_mutapi wrote:insomnia nema pravo glasa sve dok francuska legija ratuje u siriji na strani umjerenih i dok se ranjeni rebeli liječe u izraelskim bolnicamaAvetinho wrote:A insomnija zaboravio spomenuti 'iljade prijateljskih paramilitaristicko-sektaskih formacija iz prijateljskog Libana sto ih je nas Ass-sad zvao da ubivaju domicilno stanovnistvo.Co0l wrote:A i vi nasli s kim cete raspravljat o duplim arsinima
- Fantassin
#2628 Re: Jemen
Kakve gluposti lupas to je nevidjenojapin_mutapi wrote:insomnia nema pravo glasa sve dok francuska legija ratuje u siriji na strani umjerenih i dok se ranjeni rebeli liječe u izraelskim bolnicamaAvetinho wrote:A insomnija zaboravio spomenuti 'iljade prijateljskih paramilitaristicko-sektaskih formacija iz prijateljskog Libana sto ih je nas Ass-sad zvao da ubivaju domicilno stanovnistvo.Co0l wrote:A i vi nasli s kim cete raspravljat o duplim arsinima
- Gojeni H
#2629 Re: Jemen
Necu kategoricno tvrditi ni jedno ni drugo, samo cu istaci da je ujedinjenje realno bas iz razloga koji si naveo.Opetja033 wrote:Ne vjerujem u ujedinjenje Daesha i AQ u Jemenu. Najglasniji ogranak AQ protiv Daesha je jemenski a uzgred i najjaci. U principu danas kada se govori o AQ, uglavnom se misli na ogranak u Jemenu.
AQ jeste najjaca u Jemenu. Ali u ovom trenutku vjesanje zastave ISIS-a znaci osiguranu medijsku paznju, sto zauzvrat znaci prilicno osigurano finansiranje od strane pojedinih zaljevskih bogatasa.
AQ je izgubila podrucja u Africi, skoro u potpunosti, bas iz ovog razloga.
AQ na prostoru Jemena je drzala u jednom trenutku trecinu zemlje. Da bi nastavila momentum mnogi smatraju da im je potrebno saveznistvo sa ISIS-om.
Jemenski ogranak mozda odluci da ostane lojalan AQ i saceka da vidi rasplet dogadjaja u sukobu KSA i Hutija.
- Gojeni H
#2630 Re: Jemen
Jutros napad Scud projektilom na Khamis Mushait sjeveroistocno od Dzazana.
Juce, kopnena ofanziva Hutija i Salehovih lojalista na saudijsku granicu.
- Gojeni H
#2631 Re: Jemen
Zadnje informacije su da je Scud ispaljen ali da su ga saudijske snage oborile iznad Khamis Mushait-a. Otkud Scud? Saudijci tvrde da su ga Hutiji prevezli u vrijeme primirja, kada saudijski avioni nisu nadlijetali podrucje sjevernog Jemena.Gojeni H wrote:Jutros napad Scud projektilom na Khamis Mushait sjeveroistocno od Dzazana.
Juce zatvoreni aerodromi Abha i Jazan, jutros ponovo u funkciji.
Jedan izvor tvrdi da se 20-kilometarska kolona vojnih vozila krece iz Dzede (Jeddah) prema Dzazanu (Jazan).
- Co0l
#2632 Re: Jemen
Pa ti daj teroristima primirje 
- vivaldi
#2633 Re: Jemen
rekose da ga su ga patriotom skinuli, a da su lansir poslije toga ostetili saudisjki avioni. vise me iznenadi sto rekose da jemen ima(o) oko 300 skudova? pa nije ih ni juga (4 silaGojeni H wrote:Zadnje informacije su da je Scud ispaljen ali da su ga saudijske snage oborile iznad Khamis Mushait-a. Otkud Scud? Saudijci tvrde da su ga Hutiji prevezli u vrijeme primirja, kada saudijski avioni nisu nadlijetali podrucje sjevernog Jemena.Gojeni H wrote:Jutros napad Scud projektilom na Khamis Mushait sjeveroistocno od Dzazana.
Jedan izvor tvrdi da se 20-kilometarska kolona vojnih vozila krece iz Dzede (Jeddah) prema Dzazanu (Jazan).
- Gojeni H
#2634 Re: Jemen
Republikanska garda, vjerovatno najblize profesionalnoj vojsci sto je Jemen ikada imao, je stala uz Saleha.vivaldi wrote:rekose da ga su ga patriotom skinuli, a da su lansir poslije toga ostetili saudisjki avioni. vise me iznenadi sto rekose da jemen ima(o) oko 300 skudova? pa nije ih ni juga (4 silaGojeni H wrote: Zadnje informacije su da je Scud ispaljen ali da su ga saudijske snage oborile iznad Khamis Mushait-a. Otkud Scud? Saudijci tvrde da su ga Hutiji prevezli u vrijeme primirja, kada saudijski avioni nisu nadlijetali podrucje sjevernog Jemena.
Jedan izvor tvrdi da se 20-kilometarska kolona vojnih vozila krece iz Dzede (Jeddah) prema Dzazanu (Jazan).) toliko imala
Dakle, ne ratuju bas samo Hutiji u papucama, "nazvakani" khatom.
Jedan je stav da su "republikanci" olaksali nekoliko scudova pred ili neposredno poslije sukoba. U tom slucaju 300 je zaista preveliki broj.
Druga informacija kaze da su sitska braca iz Irana poslala hediju.
- Gojeni H
#2635 Re: Jemen
Ovu informaciju imam i ja ... ali mi je to shuhveli pravo.vivaldi wrote: rekose da ga su ga patriotom skinuli, ...
- Klavikula
#2636 Re: Jemen
Yemen has acquired Scud ballistic missile in 1978, with the delivery one Scud-B brigade with twelve mobile launcher units from Soviet Union.
-
joe_black
#2637 Re: Jemen
Hoces da kazes, pravi musliman...a NE ko mi bosnjacijapin_mutapi wrote:i legitiman i legalan i k tomu još i dobar insan
-
Novak20
#2638 Re: Jemen
18+
Avijacija KSA bombardovala glavni grad Jemena i ubila 44 civila.
https://www.youtube.com/watch?v=Rx76IiP ... e=youtu.be
Avijacija KSA bombardovala glavni grad Jemena i ubila 44 civila.
https://www.youtube.com/watch?v=Rx76IiP ... e=youtu.be
- Gojeni H
#2639 Re: Jemen
Moram provjeriti informaciju o broju jer ovaj koji imam je skoro nestvaran.
Ali, cinjenica je da je oooogroman broj saudijskih vojnika juce dosao na granicu juzno od Dzazana.
Ali, cinjenica je da je oooogroman broj saudijskih vojnika juce dosao na granicu juzno od Dzazana.
- mirsek
#2640 Re: Jemen
Samo rokaj agresorske cionisticko-kapitalisticke podguzne muhe.
- Challenger__
#2641 Re: Jemen
Jesi li provjerio?Gojeni H wrote:Moram provjeriti informaciju o broju jer ovaj koji imam je skoro nestvaran.
______
#Saudi leader of royal air force dies of a "heart attack"
- Gojeni H
#2642 Re: Jemen
50 hiljada. Samo jedan izvor doduse.Challenger__ wrote:Jesi li provjerio?Gojeni H wrote:Moram provjeriti informaciju o broju jer ovaj koji imam je skoro nestvaran.
______
#Saudi leader of royal air force dies of a "heart attack"
- Challenger__
#2643 Re: Jemen
Pfffffffff. Cifra je to moj Gojeni. Hvala.
p.s.
Pratim pažljivo sve što pišeš na BI temama.
p.s.
Pratim pažljivo sve što pišeš na BI temama.
- Gojeni H
#2644 Re: Jemen
Realtivno miran period na granici u zadnjih 48 sati.
Zadnja velika mobilizacija saudijske vojske u zadnjih 72-96 sati je imala svoj efekat na dogadjanja na granici.
Nema izvjestaja o daljim prekogranicnim napadima Scudovima s jemenske strane.
Izjestaji govore da je u konvoju koji se 7. juna kretao iz pravca Dzede prema Dzazanu bilo oko 100 oklopnih vozila, transportera i artiljerijskih orudja.
Aerodromi u Dzazanu i Abhi su otvoreni.
Misljenja su da postoji mogucnost da ce planirani pregovori u organizaciji UN-a 14. juna u Zenevi ustvari podstaci obje strane da se vise vojno aktiviraju radi bolje pocetne pozicije na pregovorima.
Zadnja velika mobilizacija saudijske vojske u zadnjih 72-96 sati je imala svoj efekat na dogadjanja na granici.
Nema izvjestaja o daljim prekogranicnim napadima Scudovima s jemenske strane.
Izjestaji govore da je u konvoju koji se 7. juna kretao iz pravca Dzede prema Dzazanu bilo oko 100 oklopnih vozila, transportera i artiljerijskih orudja.
Aerodromi u Dzazanu i Abhi su otvoreni.
Misljenja su da postoji mogucnost da ce planirani pregovori u organizaciji UN-a 14. juna u Zenevi ustvari podstaci obje strane da se vise vojno aktiviraju radi bolje pocetne pozicije na pregovorima.
- Challenger__
#2645 Re: Jemen
- kulturocid u režiji Sauda, Sana:

Before & After: 3000 YEAR OLD CITY Sanaa built by Sam Noah hit by Saudi. 5 ancient homes destroyed #Yemen #اليمن
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2646 Re: Jemen
teroristi se kriju u civilnim zgradama
- insomnia78
#2647 Re: Jemen
japin_mutapi wrote:teroristi se kriju u civilnim zgradama
Drugo je to
-
joe_black
#2648 Re: Jemen
Naucili se licemjerju od brace bradonjainsomnia78 wrote:japin_mutapi wrote:teroristi se kriju u civilnim zgradama![]()
Drugo je to
-
Akibh
#2649 Re: Jemen
japin_mutapi wrote:teroristi se kriju u civilnim zgradama
I u Donjecku isto...
- Co0l
#2650 Re: Jemen
Da bi bio kulturocid ove zgrade bi morale biti namjerno srusene,tj.one kao takve bi trebale biti cilj a sto sumnjam da je ovdje slucaj.Ipak,zao mi ih je kao i civila koji ginu.Sa tim se mora prestati taman da se i teroristi kriju tamo.