proxy rat ide Hutu topovsko meso (proxy saveznik) Irana a Zaljevske zemlje svojim vojskama protiv njih ce ratovati. Dug rat sljedi mozda pad okupacija SA od strane Hutu + ostali nezadovoljni Muslimani.mudrac2 wrote:ne vjerujem da će iran dozvoliti da ga se uvuče u takav sukob. jer bi, kakav god ishod da bude, bio laka meta za usa i izrael.Vizionar 1985 wrote:Eto novog rata i povoda za rat Iran vs Zemlje zaljeva dugotrajnim proxy ratom.Vizionar 1985 wrote:Počeo novi rat na Bliskom istoku, sukob koji će zapaliti regiju Zaljeva: Saudijska Arabija s još 9 zemalja napala Jemen
link advance.hr
http://www.advance.hr/vijesti/poceo-nov ... k-granice/
Jos vece produbljenje amoziteta i sukoba Shia i Sunita Suni Muslimana.
Jemen
- Sanjarko
#251 Re: Jemen
-
sumirprimus
#252 Re: Jemen
pa teroristi su i jeni i drugi,ebo kulturu dje je umjesto knjige za opasacom maceta.basar wrote:Nema sumnje da podržavam Husije. Neću valjda podržavat teroriste. Kojima je religija kada se sumira sve: "ubij zakolji".sumirprimus wrote:basar wrote:Čista vehabo-cionistička agresija na Jemen. Kao što su vehabije i cionisti razorili Irak i Siriju, sada hoće i Jemen. Vehabije i cionisti su uvijek na istoj strani, dok u medijima kobajagi ih bombarduju, a niđe veze. Znamo ko nam je u Bosnu u ratu iskrcao vehabčine-- USA.
Ako Bog da vehabo-cionisti će biti poraženi.spokn lajk a true sija suport...
i zar nije huti?vidim i stranci pisu huthi?kako to predje u s?
- Sanjarko
#253 Re: Jemen
Ne Husije Nego Hutijebasar wrote:Nema sumnje da podržavam Husije. Neću valjda podržavat teroriste. Kojima je religija kada se sumira sve: "ubij zakolji".sumirprimus wrote:basar wrote:Čista vehabo-cionistička agresija na Jemen. Kao što su vehabije i cionisti razorili Irak i Siriju, sada hoće i Jemen. Vehabije i cionisti su uvijek na istoj strani, dok u medijima kobajagi ih bombarduju, a niđe veze. Znamo ko nam je u Bosnu u ratu iskrcao vehabčine-- USA.
Ako Bog da vehabo-cionisti će biti poraženi.spokn lajk a true sija suport...
Huti
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%83%D1%82%D0%B8
http://en.wikipedia.org/wiki/Houthis
- Sanjarko
#254 Re: Jemen
Veterans Today
http://www.veteranstoday.com/2015/03/25 ... hi-rebels/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ny6yww#t=0[/youtube]
Meanwhile, Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Bahrain, Qatar, and Kuwait issued a joint statement saying that they “decided to repel Houthi militias, Al-Qaeda and ISIS (Islamic State) in the country.”
Egypt is providing political and military support for the operation, the country’s state media said. Cairo is prepared to take part in air, naval and ground operations if necessary, the Egyptian Foreign Ministry has announced.
Eto vam sad Sisonja.

Meanwhile, Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Bahrain, Qatar, and Kuwait issued a joint statement saying that they “decided to repel Houthi militias, Al-Qaeda and ISIS (Islamic State) in the country.”
Egypt is providing political and military support for the operation, the country’s state media said. Cairo is prepared to take part in air, naval and ground operations if necessary, the Egyptian Foreign Ministry has announced.
Eto vam sad Sisonja.
- Sanjarko
#255 Re: Jemen
I dalje mi youtube neradiVizionar 1985 wrote:Veterans Today
![]()
![]()
Eto vam sad Sisonja.
- ilkbahar
#256 Re: Jemen
Meni fakat nije jasno sta se ovo desava.pa muslimani.na.muslimane avionima krenuli! Nesto ce nas poravnat vrlo brzo.
- ilkbahar
#257 Re: Jemen
Meni fakat nije jasno sta se ovo desava.pa muslimani.na.muslimane avionima krenuli! Nesto ce nas poravnat vrlo brzo.
-
sumirprimus
#258 Re: Jemen
ta trane ih pomazu,a u sustini ovde izgleda sjever jug ratuju.stoljecima...
- Arteta
#259 Re: Jemen
Gdje nece imati kad im je jeftinije od hljeba.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
nake pohvale svaki frajko ima noz pistolj pusku,kultura vele takva, e pa nece stim obradjivat zemlju ili skolovat djecu,nego ce ratovat..a sad je rat..
- Sanjarko
#260 Re: Jemen
Tako nesto. Samo kod Muslimana Progresivni vs Nazadni Ortodoksni.sumirprimus wrote:ta trane ih pomazu,a u sustini ovde izgleda sjever jug ratuju.stoljecima...
- Sanjarko
#261 Re: Jemen
Jbg pametni a i takav im obicaj. Svako musko utoku mora imati ko u US-u.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
nake pohvale svaki frajko ima noz pistolj pusku,kultura vele takva, e pa nece stim obradjivat zemlju ili skolovat djecu,nego ce ratovat..a sad je rat..
-
sumirprimus
#262 Re: Jemen
pa jebiga kad je takva potraznja.Arteta wrote:Gdje nece imati kad im je jeftinije od hljeba.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
- Sanjarko
#263 Re: Jemen
Pa ratuju ko Krscani vs Krscani itd. Muslimani Narod ko svaki drugi Narod nista drugaciji.ilkbahar wrote:Meni fakat nije jasno sta se ovo desava.pa muslimani.na.muslimane avionima krenuli! Nesto ce nas poravnat vrlo brzo.
-
sumirprimus
#264 Re: Jemen
poredis jemence sa amerima?Vizionar 1985 wrote:Jbg pametni a i takav im obicaj. Svako musko utoku mora imati ko u US-u.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
nemo...
- Sanjarko
#265 Re: Jemen
Kupis kiflu dobijes gratis utoku.sumirprimus wrote:pa jebiga kad je takva potraznja.Arteta wrote:Gdje nece imati kad im je jeftinije od hljeba.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
-
sumirprimus
#266 Re: Jemen
damn,postaje prevelika zajebancija za obojicu,jaci si,priznajem...trš trš,eto pogodio si me pobjeda je tvoja...Vizionar 1985 wrote:Pa ratuju ko Krscani vs Krscani itd. Muslimani Narod ko svaki drugi Narod nista drugaciji.ilkbahar wrote:Meni fakat nije jasno sta se ovo desava.pa muslimani.na.muslimane avionima krenuli! Nesto ce nas poravnat vrlo brzo.
- Sanjarko
#267 Re: Jemen
Razlika samo u parama. Amerika jos regijski na dobroj lokaciji Nema puno neprijatelja druga razlika. Rokaju se i Amerikanci izmedzu preko 100.000 zrtava godisnje.sumirprimus wrote:poredis jemence sa amerima?Vizionar 1985 wrote:Jbg pametni a i takav im obicaj. Svako musko utoku mora imati ko u US-u.sumirprimus wrote:i kad kazu jemen siromasan,pa jebo majku imaju u oruzju vise nego mi sve para kad bi skupili iz jorgana povadili,sume,vode,ruda,struje...
nemo...
- Sanjarko
#268 Re: Jemen
sumirprimus wrote:damn,postaje prevelika zajebancija za obojicu,jaci si,priznajem...trš trš,eto pogodio si me pobjeda je tvoja...Vizionar 1985 wrote:Pa ratuju ko Krscani vs Krscani itd. Muslimani Narod ko svaki drugi Narod nista drugaciji.ilkbahar wrote:Meni fakat nije jasno sta se ovo desava.pa muslimani.na.muslimane avionima krenuli! Nesto ce nas poravnat vrlo brzo.

-
sumirprimus
#269 Re: Jemen
ti mene cujes al me ne razumis zeno.od prve do druge tacke imas vec neslaganja...Vizionar 1985 wrote: Razlika samo u parama. Amerika jos regijski na dobroj lokaciji Nema puno neprijatelja druga razlika. Rokaju se i Amerikanci izmedzu preko 100.000 zrtava godisnje.
- Sanjarko
#270 Re: Jemen
sumirprimus wrote: ti mene cujes al me ne razumis zeno.od prve do druge tacke imas vec neslaganja...

-
sarajevoxxxx
#271 Re: Jemen
Teheran osudio saudijsko bombardovanje, Huti izjavili kako će cijeli region uskoro planuti 
- Sanjarko
#272 Re: Jemen
Pa hoce. Sta znas o Omanu jesu li i oni napali Hute. Kljucan ce biti Oman i Sudan. Huti oruzje od Irana,Rusije itd. dobijaju preko njih.sarajevoxxxx wrote:Teheran osudio saudijsko bombardovanje, Huti izjavili kako će cijeli region uskoro planuti
- dječak sa šibicama
#273 Re: Jemen
I koji su nasi? da znam za koga navijati 
- sinuhe
#274 Re: Jemen
Nekad su Sovjeti u Jemenu sponzorisali narodnu republiku. Cuj Al-Qaida, sije, vehabije 
-
sumirprimus
#275 Re: Jemen
morasw prvo rec koja je tvoja transrverzala,prvi drugi il treci rim...dječak sa šibicama wrote:I koji su nasi? da znam za koga navijati