Cheli je u pravu, Egipta nema u Koaliciji nikako, ja pratim dešavanja, koliko znam oni ni jedan zračni udar nisu izveli.Co0l wrote:Kad sve propadne,hvatas se za slamku,ha?Tanko,tanko.Challenger__ wrote:Ne učešće nego obim učešća. Tako sam jasno i glasno napisao.
Kliberenje nikad nije bilo "argument".
Potpuno je nebitno koliko je egipatsko ucesce po obimu.Sve i da je samo jedan egipatski metak ispaljen na Jemen,a nije samo toliko,to je dovoljno jer je u ovom slucaju simbolika ucesca daleko vaznija od obima.To je i najvecem neznalici jasno.A po obimu su iza Saudije najvazniji ucesnik koalicije.Ako ocekujes da ti neko daje statistiku ucesca u operaciji koja je jos uvijek u toku pao si sa kontraargumentacijom i nize nego sto je uobicajeno od tebe.
P.S.Repostovo si 'izvor' na kojem pise da ni jedan egipatski avion ne ucestvuje u operaciji.Dakle i samo ucesce si time doveo u pitanje a ne samo obim.
Oni su dio potrebnog dekora, Sisi nije imao izbora i mora je pristati da Saudija manipuluše sa egipatskim učešćem u Koaliciji.
A i to je i više nego dovoljno, tj. nema ni potrebe za egipatskim udarima, ljudstvom, ili municijom.