Jemen

Post Reply
insomnia78

#2151 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Image
#Yemen despite Saudi denial of ground operation,foreign soldiers are using #US FGM-148 Javelin ATGM.
Jesu l' to stvarno saudijske specijalne jedinice u suknjicama, raspar majicama i bez opreme?
Posto vidim da je ovaj drugi u tenama
Doduse, mozda je co'ek na postedi
I ja sam bio oslobodjen nosenja cizama kad sam Aperis'o prst
Co0l

#2152 Re: Jemen

Post by Co0l »

Ma ne vjerujem.Debeloguzi Saudi su lijencine i pickice i ne bi smjeli pjesaka u Jemen.
Inace,Javelin je opak ATGM :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2153 Re: Jemen

Post by Truba »

senegal salje armadu...
bjeste zene eto side
insomnia78

#2154 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Saudija sa partnerima razmatra mogucnost "malog prekida" zracnih udara kako bi se omogucila dostava humanitarne pomoci ugrozenim podrucjima

Nije precizirano koliko bi primirje moglo potrajati ali je naglaseno da ce se bombardovanje nastaviti i dalje
Fantassin

#2155 Re: Jemen

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:Image
#Yemen despite Saudi denial of ground operation,foreign soldiers are using #US FGM-148 Javelin ATGM.
Jesu l' to stvarno saudijske specijalne jedinice u suknjicama, raspar majicama i bez opreme?
Posto vidim da je ovaj drugi u tenama
Doduse, mozda je co'ek na postedi
I ja sam bio oslobodjen nosenja cizama kad sam Aperis'o prst
Po izgledu vjerovatno se radi o specijalnim snagama (nisu obuhvaceni nikakvim uniformitetom) , recimo u Afganistanu su Americke SF isli na konjima sa bradama I onim Afghanskim kapicama u ofanzivi sj.koalicije na Talibane :D .Koristiti Javelin zahtijeva dobro obuku I generalno to je preskupo i restriktovano oruzije da ga se svako tek tako moze dokopati..
insomnia78

#2156 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Ok :thumbup:
sumirprimus

#2157 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

eto koriste protuoklopne i protuzracne u siriji ko one svabske rucne...s kamena na kamen,s vozila na vozilo...
i plus u nuzdi ide ubrzana obuka... :D
Fantassin

#2158 Re: Jemen

Post by Fantassin »

sumirprimus wrote:eto koriste protuoklopne i protuzracne u siriji ko one svabske rucne...s kamena na kamen,s vozila na vozilo...
Jedna lansirna jedinica kosta 260 000 $ a raketa 25 000 po komadu :D jos je fire and forget oruzije koje moze poraziti bilo koje oklopno vozilo koje postoji dk danas.... mislis da se to daje svakome :)
sumirprimus

#2159 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

Fantassin wrote:
sumirprimus wrote:eto koriste protuoklopne i protuzracne u siriji ko one svabske rucne...s kamena na kamen,s vozila na vozilo...
Jedna lansirna jedinica kosta 260 000 $ a raketa 25 000 po komadu :D jos je fire and forget oruzije koje moze poraziti bilo koje oklopno vozilo koje postoji dk danas.... mislis da se to daje svakome :)
jesu bili ameri dole dronovi borba protiv klonova al kaide?jesul snadbijevali jemensku vojsku opremom.jel moguce da su i to isporucili?sve je danas moguce..moguce i da su suadijci prebacili..jel moguca zamjena jednog sistema drugim?
sve je moguce...ja samo kajem za nuzdu zacas se osnove nauce...
Challenger__

#2160 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Masivni saudijski napad na grad Aden: zračna luka u svega nekoliko sati pogođena čak 30 puta, izvori tvrde kako je pokušan i veliki pomorski napad s 50 brodova

Image
Nastavlja se razaranje infrastrukture Jemena od strane saudijskog agresora. Prema informacijama lokalnih izvora tijekom jučerašnjeg dana zračna luka u južnom gradu Adenu pogođena je preko 30 puta u svega nekoliko sati. Početkom dana gađani su i drugi ciljevi u gradu, uključujući i ured guvernera.

Jučer su se pojavile i informacije da su se saudijski vojnici iskrcli u ovom važnom lučkom gradu, no iz Rijada za sada opovrgavaju te informacije.

U isto vrijeme stižu informacije od lokalnih izvora koje govore kako je Saudijska Arabija jutros pokušala izvesti veliki napad s čak preko 50 brodova. Anonimni izvori ističu kako je napad odbačen te kako je ubijeno više saudijskih vojnika. Navodno su jemenske snage uspjele i zauzeti jedan brod s posadom.

Za sada nema službenih potvrda za ove navode, no izvori tvrde kako je ovo već drugi propali saudijski napad u zadnjih nekoliko dana.
advance.hr
Avetinho

#2161 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Advance je dokazani lazljivi "izvor informacija". To ni stapom ne treba dirati.
Plastikaa

#2162 Re: Jemen

Post by Plastikaa »

Avetinho wrote:Advance je dokazani lazljivi "izvor informacija". To ni stapom ne treba dirati.

Advance je objektivan od svog pocetka sad sto tebi istina neodgovara onda je potrazi na vijestiumeta i ovih 600 mrtvih civila zene i djeca sto su teroristi danas pobili je sigurno laz klixa fujjjjjjjjj fujjjjjjj fujjjjjjjjjjjjj
insomnia78

#2163 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Ih 50 brodova
Pa to kad opali plotun ne bi ost'o kamen na kamenu
Avetinho

#2164 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Plastikaa wrote:
Avetinho wrote:Advance je dokazani lazljivi "izvor informacija". To ni stapom ne treba dirati.

Advance je objektivan od svog pocetka sad sto tebi istina neodgovara onda je potrazi na vijestiumeta i ovih 600 mrtvih civila zene i djeca sto su teroristi danas pobili je sigurno laz klixa fujjjjjjjjj fujjjjjjj fujjjjjjjjjjjjj
Valjda znas da advance samo prepisuje clanke iz RT i PressTV. Ponekad iz SANA, ali to u zadnje vrijeme rjedje, jer se Sirija nezaustavljivo raspada. Advance nema niti jednog novinara na terenu. Njihova "objektivnost" zivi samo u tvojoj i glavama ostale mlade putincadi, i to je nebrojeno puta ovdje i dokazano.
Challenger__

#2165 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Pošto KSA nema sopstvenu temu, postaviću ovdje:

- ISIL grafiti u S. Arabiji:

Image

- Huti unutar S. Arabije:

Image

:arrow: LINK
:arrow: LINK

Kralj Selman kaže da je "misija ostvarila svoje ciljeve". 'ajde?!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2166 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

saudijci nemaju 50 brodova jedino ako je napoleon iz kaira pomogao malo
insomnia78

#2167 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:saudijci nemaju 50 brodova jedino ako je napoleon iz kaira pomogao malo
Fakat, nemaju 50 brodova
Evo sad sam gled'o na wiki, sve ukupno flota im broji 27 brodova
Challenger__

#2168 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Znači... Od reinstalacije Hadija - ništa. Grafiti ISIL-a počinju da osvanjuju po Kraljevini a u provinciju Nadžran (Najran) upadaju Huti.

Image

"mission accomplished"?
"mission accomplished"??
"mission accomplished"???

:shock:
fosna2014

#2169 Re: Jemen

Post by fosna2014 »

Kako su lagano uvalili KSA u ovo "proljece".
insomnia78

#2170 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Cekaj ba
Challenger__ wrote:Masivni saudijski napad na grad Aden: zračna luka u svega nekoliko sati pogođena čak 30 puta, izvori tvrde kako je pokušan i veliki pomorski napad s 50 brodova

Image
Nastavlja se razaranje infrastrukture Jemena od strane saudijskog agresora. Prema informacijama lokalnih izvora tijekom jučerašnjeg dana zračna luka u južnom gradu Adenu pogođena je preko 30 puta u svega nekoliko sati. Početkom dana gađani su i drugi ciljevi u gradu, uključujući i ured guvernera.

Jučer su se pojavile i informacije da su se saudijski vojnici iskrcli u ovom važnom lučkom gradu, no iz Rijada za sada opovrgavaju te informacije.

U isto vrijeme stižu informacije od lokalnih izvora koje govore kako je Saudijska Arabija jutros pokušala izvesti veliki napad s čak preko 50 brodova. Anonimni izvori ističu kako je napad odbačen te kako je ubijeno više saudijskih vojnika. Navodno su jemenske snage uspjele i zauzeti jedan brod s posadom.

Za sada nema službenih potvrda za ove navode, no izvori tvrde kako je ovo već drugi propali saudijski napad u zadnjih nekoliko dana.
advance.hr
:lol: :lol: :lol: :lol:
Cekaj, cekaj
Je l' ti stvarno, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti, mozes povjerovati u ovo?
Preko pedeset brodova?
Saudijska mornarica ima ukupno 27 brodova, svih namjena
Jemenske snage, od kad se to Houti nazivaju jemenskim snagama, im zauzele brod sa posadom?
Doplivali do njeg ko u Assasin creed-u?
Avetinho

#2171 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Nije valjda da si ga ikad shvatao ozbiljno? Lik koji se prodaje kao "geoanaliticar" crpi svoje stratesko znanje sa advanceta i Ruskaje Pravdaje, malo o 50 brodova do hojih jemenci preplivavaju i zarobljavaju ih, malo o krimskim plazama.

Lik je urnebes.
Challenger__

#2172 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote: Cekaj, cekaj
Je l' ti stvarno, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti...
Nesanice. Praviš banalnu, početničku grešku: izjednačavaš glasnika i vijest.
Avetinho

#2173 Re: Jemen

Post by Avetinho »

.
Last edited by Avetinho on 05/05/2015 20:00, edited 1 time in total.
fosna2014

#2174 Re: Jemen

Post by fosna2014 »

*#Yemen #SaudiArabia #Houthis claim to kill 12 soldiers at #Saudi Border and damaging two bulldozers.

Image
Image
Avetinho

#2175 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote: Cekaj, cekaj
Je l' ti stvarno, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti...
Nesanice. Praviš banalnu, početničku grešku: izjednačavaš glasnika i vijest.
To nije vijest, nego dezinformacija.

Nije se pola foruma smijalo kad si objavio "vijest" o krimskim plazama, zato sto je vijest glupa, nego zato sto si ti na nju nasjeo. Tako je i sada.
Post Reply