Pričali ste o ulasku trupa u Jemen. Toga nema. Još. A "zli" glasovi vele da ga neće biti. Sa egipatske strane.Gojeni H wrote:Egipat vec ucestvuje ... tako kazu "zli" glasovi.Challenger__ wrote:Još samo da Egipat hoće.
Jemen
- Challenger__
#1601 Re: Jemen
-
Avetinho
#1602 Re: Jemen
Ma ja, voli Sisoje ubijat samo sa sigurne daljine.
- Gojeni H
#1603 Re: Jemen
Rekao sam da ulaska nece ni biti ako padne Aden.Challenger__ wrote:Pričali ste o ulasku trupa u Jemen. Toga nema. Još. A "zli" glasovi vele da ga neće biti. Sa egipatske strane.Gojeni H wrote:Egipat vec ucestvuje ... tako kazu "zli" glasovi.Challenger__ wrote:Još samo da Egipat hoće.
- Challenger__
#1604 Re: Jemen
Iako, da kažem pravo vele i ovo: Sisi bi da uđe na istok, uz Oman, gdje belaja nije, da "čuva leđa" Saudima dok se oni bave Hutima. Onda Saudi zovu Pakistan, a Nawaz Sharif bi da u "pregovore" uključi i Iran. A onda Sisi ne bi ni uz Oman. I tako u krug...Gojeni H wrote:Egipat vec ucestvuje ... tako kazu "zli" glasovi.Challenger__ wrote:Još samo da Egipat hoće.
- Challenger__
#1605 Re: Jemen
Nisam zapazio, hvala na napomeni. Iako, ništa se za sigurno ne zna. Ovo je otprilike "ko ostane u sedlu, pobjednik je".Gojeni H wrote:Rekao sam da ulaska nece ni biti ako padne Aden.
-
Avetinho
#1606 Re: Jemen
http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... torm.html#http://www.al-monitor.com wrote:Egypt's ambassador to Yemen won't rule out ground troops
Sharqawy: The military operation in Yemen is led by Saudi Arabia. Egypt, along with other states, is participating in the alliance to provide legitimacy. It will not result in a political role [for Egypt] nor [will Egypt] participate in starting a dialogue between the Yemenis, unless the parties concerned request that.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1607 Re: Jemen
siso pizda ako ne uđe u jemen i razbuca bandu
- Challenger__
#1608 Re: Jemen
- Pazi ovo! Al-Qaeda Yemen, raspisala nagradu (po 20 kg zlata) za one koji ubiju ili uhapse vođu Huta i bivšeg predjsednka Saleha:

LINK
Tako, sada, AQ, KSA i USA koja podupire KSA, ciljaju iste ljude u Jemenu.

- Gojeni H
#1609 Re: Jemen
japin_mutapi wrote:siso pizda ako ne uđe u jemen i razbuca bandu
- Challenger__
#1610 Re: Jemen
AQ Yemen, zapalila zgradu radio-stanice u Mukali koje je ovako prestala sa radom nakon 50 godina:

Ne, AQ (za sada) nije meta "Koalicije".

-
Avetinho
#1611 Re: Jemen
Pa sam si maloprije rekao da se AQ i Sisojev Egipat tuku na istoj strani u Jemenu.
Stvarno je Sisoje pakas.
Stvarno je Sisoje pakas.
-
sarajevoxxxx
#1612 Re: Jemen
Deset poginulih svi iz jedne porodice nakon bombardovanja Huta grada Ed-Dalia
- insomnia78
#1613 Re: Jemen
Ova slika od prije jedno pet danaChallenger__ wrote:AQ Yemen, zapalila zgradu radio-stanice u Mukali koje je ovako prestala sa radom nakon 50 godina:
Provjerio sam, znam da sam je vec vidio
5.april Aden
Last edited by insomnia78 on 08/04/2015 20:51, edited 1 time in total.
- Challenger__
- Challenger__
#1615 Re: Jemen
Challenger__ wrote:- Pazi ovo! Al-Qaeda Yemen, raspisala nagradu (po 20 kg zlata) za one koji ubiju ili uhapse vođu Huta i bivšeg predjsednka Saleha:
LINK
- Klavikula
#1616 Re: Jemen
Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
helem, Egipat je do sad pruzio artiljerijsku podrsku Hadijevcima (mada Hadijevaca je najmanje, vise je rijec o Narodnim komitetima ili kako sebe vec zovu separatisti Juznog Jemena i tu su naravno pristase MB-a) sa brodova u nekoliko navrata i to je to. Saudija je jedini ozbiljan ucesnik ove operacije, ostali gledaju kako da sto manje ratuju a da opet imaju neku korist u svemu tome.
helem, Egipat je do sad pruzio artiljerijsku podrsku Hadijevcima (mada Hadijevaca je najmanje, vise je rijec o Narodnim komitetima ili kako sebe vec zovu separatisti Juznog Jemena i tu su naravno pristase MB-a) sa brodova u nekoliko navrata i to je to. Saudija je jedini ozbiljan ucesnik ove operacije, ostali gledaju kako da sto manje ratuju a da opet imaju neku korist u svemu tome.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1617 Re: Jemen
asurbanipal wrote:walter kurtz wrote:Mi citamo sandzacki glasnikAvetinho wrote:
Sta? RT nije javio da Egipat pod vodjstvom KSA ucestvuje u unistavanju pobune u Jemenu?
Ja u zadnje vrijeme samo SAFF. Vijesti ummeta su mi nekako previše napadne...
A ja se jadan pitam odakle toliko nacitanih na temama o BI.
Za Saude vazi ona, "Dao dinar da udje u kolo, dace deset da iz kola izadje", sada, kada je kolo pocelo da igra okolo njihove kuce.
Intervencijom u Jemenu, Saudi su upucali vlastito stopalo, pa ce morati da debelo plate nekoga da ih vadi iz govana.
- Co0l
#1618 Re: Jemen
Ja ne vjerujem da bi Celi prenosio laziinsomnia78 wrote: Ova slika od prije jedno pet dana
Provjerio sam, znam da sam je vec vidio
5.april Aden
- Co0l
#1619 Re: Jemen
Nije samo to to.Egipatski piloti i avioni ucestvuju u bombardovanjima.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
- Klavikula
#1620 Re: Jemen
i sudanski Su-24 oboren i oboreno vise od jednog saudijskog aviona, unistena kompletna avijacija i PVO Jemena itd.Co0l wrote:Nije samo to to.Egipatski piloti i avioni ucestvuju u bombardovanjima.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
necu reci da nesto od navedenog nije istina, ali za sad je sve to spekulacija.
- Co0l
#1621 Re: Jemen
Nije to nikakva tajna.Pa imas snimak na ovoj temi pilota koji ucestvuju u napadima,medju njima i egipatskog.Klavikula wrote:i sudanski Su-24 oboren i oboreno vise od jednog saudijskog aviona, unistena kompletna avijacija i PVO Jemena itd.Co0l wrote:Nije samo to to.Egipatski piloti i avioni ucestvuju u bombardovanjima.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
necu reci da nesto od navedenog nije istina, ali za sad je sve to spekulacija.
- Challenger__
#1622 Re: Jemen
Čovjek to nije ni napisao niti mislio, a izvor - Yemen Post Newspaper - je dobio. Laž insinuiraš ti, zlobni i nesretni ljubitelj kanibalske demokratije.Co0l wrote:Ja ne vjerujem da bi Celi prenosio lazi
Last edited by Challenger__ on 08/04/2015 21:50, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#1623 Re: Jemen
Egipat ima dva izbora.Ili sa sa bogatim zemljama zaljeva, koje mora slušati, a izgleda ne može ih nešto mnogo ni ucjenjivati, ili sa Iranom pa šta Bog da.
U Egiptu ima nekoliko velikih projekata najavljeno od strane bogatih zemalja Zaljeva, naravno, svi sutra mogu biti otkazani a izgleda mnogo zavisi od egipatskog angažmana u Jemenu.Jedan je od milion stambenih jedinica koji bi se trebaale graditi u Egiptu.
Realno, ni jedna ni druga opocija Sisiju ne odgovaraju.Zato pokušava sjediti na dvije stolice, održavati dobre veze sa Hutima, a i zvanično učestvovati u vojnim operacijama.
Pitanje je šta Iran ima za ponuditi?
Onda, stajanje uz Iran, znači i okretanje leđa Americi, i onda šta? Kokice sprema zna se ko, u svakoj od navedenih varijanti.
U Egiptu ima nekoliko velikih projekata najavljeno od strane bogatih zemalja Zaljeva, naravno, svi sutra mogu biti otkazani a izgleda mnogo zavisi od egipatskog angažmana u Jemenu.Jedan je od milion stambenih jedinica koji bi se trebaale graditi u Egiptu.
Realno, ni jedna ni druga opocija Sisiju ne odgovaraju.Zato pokušava sjediti na dvije stolice, održavati dobre veze sa Hutima, a i zvanično učestvovati u vojnim operacijama.
Pitanje je šta Iran ima za ponuditi?
Onda, stajanje uz Iran, znači i okretanje leđa Americi, i onda šta? Kokice sprema zna se ko, u svakoj od navedenih varijanti.
- Challenger__
#1624 Re: Jemen
U pitanju nije samo polarizacija Saudi-Iran već jedna mnogo šira slika sa mnogo aktera iza sjene. Zato je Egipat oprezan. Alternativa je mnogo šira od jednog Irana.
- Co0l
#1625 Re: Jemen
Jok,nije napisao da je ono laz,samo je napisao da je slika stara 5 dana i da je iz sasvim drugog dijela JemenaChallenger__ wrote:Čovjek to nije ni napisao niti mislio, a izvor - Yemen Post Newspaper - je dobio. Laž insinuiraš ti, zlobni i nesretni ljubitelj kanibalske demokratije.Co0l wrote:Ja ne vjerujem da bi Celi prenosio lazi
Nije govno nego se cuko pokakio
Btw,ne znam kako ti ne dosadi provaljivat se dijeleci etikete svakom ko nema iste stavove kao ti.Da su barem priblizno istinite pa hajd,al ovako fulas kilometrima.Nista cudno za nekog ko konstantno prenosi lazi a upinje se iz petnih zila da ga percipiraju kao nekog ko je na strani istine.Kad takve razotkriju jal i gorcina je prirodna reakcija i kao rezultat toga dobijemo etikete koje su nidje veze.Jos malo pa nece biti potrebe da te bilo ko demantuje i diskredituje,vec i sad to solidno odradjujes.