Ne znam, koja je logika doci po ljude i onda ih ne povesti sve, nego ponovo organizovati nesto par dana kasnijeOpetja033 wrote:Valjda nisu sviju, pojma nemam. Uglavnom jedino sto se zna jeste da su nejemenske trupe izvrsile desant u Adenu. Jedina nacija koja se spominje jesu Kinezi, ali od strane samo jednog lika na twitteru koji se opet poziva na svoje izvore u Adenu.insomnia78 wrote:Ma Kinezi neki dan izveli svoje
Jemen
- insomnia78
#1351 Re: Jemen
-
sumirprimus
#1352 Re: Jemen
zakasnili ovi sa sjevera,pobjego im bus...? 
- insomnia78
#1353 Re: Jemen
Huti i njihovi saveznici su se djelimicno povikli iz centra Adena, posljednjeg bastiona lojalnog predsjedniku Hadiju, u cetvrtak ujutru nakon saudijskih zracnih udaraLes Houthis et leurs alliés se sont partiellement retirés du centre d'Aden, dernier bastion fidèle au président Hadi, jeudi matin, après des raids saoudien.
Last edited by insomnia78 on 02/04/2015 16:50, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1355 Re: Jemen
Pa zar nije tako...? Ovdje su nas likovi uvjeravali kako je Sisi bezlični sivi izdanak starog sistema, trećerazredna pojava, marioneta KSA, Katara i Emirata, čovjek bez vizije... Sada je i njima jasno da su (opet) buncali i da je riječ o igraču velikog kalibra. Dakle, to nije "priča" to je sada očigledna činjenica.Opetja033 wrote:Skontao je @Chelli pricu, forsira to ovih par dana:
Ako Egipcani ostanu na dosadasnjem angazmanu - Sisi je zajebao Saudijce i zaljevske debelguze monarhe, preveslao ih, Sisi je lider slobodnog svijeta.
Idu hvalospjevi, fotografije, smileyi.
Ako Egipcani udare jace po Jemenu i ako se ukljuce sa trupama - Sisi je predvodnik Arapa, zaljevske zemlje ne mogu nista bez njega. Pozicionirao se kao najjaci muslimanski lider na svijetu, njegova agenda ne mora biti jednaka onoj koju imaju Iran, Rusija. Svojim brilijantnim umom se izborio za mjesto prvog medju Arapima, zaljevski debelguzi monarsi su ovisni o njegovoj volji, ne mogu kurcem mrdnuti bez njega.
Kako god da okrenes win-win situacija za @Chellija
Kako će igrati dalje? Ne znam, a to živo ne zanima samo mene nego čitav svijet, uključujući i onu budalu koja ga je zvala neki dan.

"to stay in touch".
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1356 Re: Jemen
ne smije se zaboraviti da je sisi FELDMARŠAL
nije on bezveze dobio čin
narod egipta je prepoznao veličinu i značaj sisijevog lika i djela
uskoro i narod jemena kada oslobodilačke trupe bratskog egipta donesu mir i slobodu
živio sisi
uskoro i narod jemena kada oslobodilačke trupe bratskog egipta donesu mir i slobodu
živio sisi
-
Avetinho
#1357 Re: Jemen
Kako ono sve velike vodje rade:Challenger__ wrote:Pa zar nije tako...? Ovdje su nas likovi uvjeravali kako je Sisi bezlični sivi izdanak starog sistema, trećerazredna pojava, marioneta KSA, Katara i Emirata, čovjek bez vizije... Sada je i njima jasno da su (opet) buncali i da je riječ o igraču velikog kalibra. Dakle, to nije "priča" to je sada očigledna činjenica.Opetja033 wrote:Skontao je @Chelli pricu, forsira to ovih par dana:
Ako Egipcani ostanu na dosadasnjem angazmanu - Sisi je zajebao Saudijce i zaljevske debelguze monarhe, preveslao ih, Sisi je lider slobodnog svijeta.
Ako Egipcani udare jace po Jemenu i ako se ukljuce sa trupama - Sisi je predvodnik Arapa, zaljevske zemlje ne mogu nista bez njega. Pozicionirao se kao najjaci muslimanski lider na svijetu, njegova agenda ne mora biti jednaka onoj koju imaju Iran, Rusija. Svojim brilijantnim umom se izborio za mjesto prvog medju Arapima, zaljevski debelguzi monarsi su ovisni o njegovoj volji, ne mogu kurcem mrdnuti bez njega.
Kako god da okrenes win-win situacija za @Chellija
Kako će igrati dalje? Ne znam, a to živo ne zanima samo mene nego čitav svijet, uključujući i onu budalu koja ga je zvala neki dan.
"to stay in touch".
Ode Saudija bombardovat nesto, Sisi kaze, cekaj eto i mene da vas predvodim.
Cekaj, pa on je samo mali cionisticki placenik koji radi kako mu debeli pedofili narede, e ne bi li i njemu u pakas uletio koji petro-dolar.
- Challenger__
#1358 Re: Jemen
Jasno je da ste svi redom griješili: on nije "mali od kužine" nego igrač svjetskog kalibra koji ili igru vodi ili igre nema. Ušao, ne ušao on je ušao.japin_mutapi wrote:ne smije se zaboraviti da je sisi FELDMARŠAL
živio sisi
-
Avetinho
#1359 Re: Jemen
Kako ono: Cekajte i mene da i ja nekog bombardujem. Vodi, nema sta.
- Challenger__
#1360 Re: Jemen
asurbanipal wrote:Protesti u Turskoj protiv Saudijske agresije na Jemen...
Naravno... Nisu svi Turci ovce koje unisono mantraju Bibi-Tayyip cionistički narativ.
-
jastuk1
#1361 Re: Jemen
Čeli, Čeli, nemoj karikirati i pokušavati da manipulišeš! Niko nije govorio da je taj koji je Siso veslo, jer je naredio zločine protiv čovječnosti, neki mali igrač, već da je marioneta. Može Sisonja izabrati da ne reagije, u kom slučaju slijedi izostanak prijeko potrebnih ulaganja u Egipat od zna se koga.Challenger__ wrote:
Jasno je da ste svi redom griješili: on nije "mali od kužine" nego igrač svjetskog kalibra koji ili igru vodi ili igre nema. Ušao, ne ušao on je ušao.
-
jastuk1
#1362 Re: Jemen
Tebi bi fakat nešto bilo ako bi previdio da staviš cionizam pored sultana. I šta ga porediš sa tim zločincem. Šta hoš, da se konkretno protivi pa da mu cionisti konkretno navale svoj bankarsko-lihvarski lobi na kosti. Jel to hoš? Da bude kretenski igrač? Ma bjeeeži.Challenger__ wrote:
Naravno... Nisu svi Turci ovce koje unisono mantraju Bibi-Tayyip cionistički narativ.
- bogoljub
#1363 Re: Jemen
Sisi je rekao svoju cijenu,
Predsjednik SAD-a ukida suspenziju na slanje desetaka borbenih aviona F-16, tenkova, raketa i druge opreme Egiptu.Godišnje 1,5 milijardi dolara pomoći
Ovakav potez dešava se u momentu kada je Egipat preuzeo ključnu ulogu u vojnoj kampanji pojedinih arapskih zemalja protiv pobunjenika pokreta Husi u Jemenu te angažmana u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Libiji.
Pomoć Egiptu suspendirana je kada je vojska svrgnula egipatskog predsjednika Muhameda Mursija.
Washington godišnje šalje 1,5 milijardi dolara pomoći Egiptu, uključujući 1,3 milijarde dolara vojne pomoći.
Predsjednik SAD-a ukida suspenziju na slanje desetaka borbenih aviona F-16, tenkova, raketa i druge opreme Egiptu.Godišnje 1,5 milijardi dolara pomoći
Ovakav potez dešava se u momentu kada je Egipat preuzeo ključnu ulogu u vojnoj kampanji pojedinih arapskih zemalja protiv pobunjenika pokreta Husi u Jemenu te angažmana u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Libiji.
Pomoć Egiptu suspendirana je kada je vojska svrgnula egipatskog predsjednika Muhameda Mursija.
Washington godišnje šalje 1,5 milijardi dolara pomoći Egiptu, uključujući 1,3 milijarde dolara vojne pomoći.
- Challenger__
#1364 Re: Jemen
Njih dvojica (Bibi, Tayyip), plus KSA i Katar (uz sve razlike u pristupu oko ihvanijske ublehe) vode jednu politiku: destabilizacija čitavog BI i sjevera Afrike. Ista politika, odskora ista retorika.jastuk1 wrote:Tebi bi fakat nešto bilo ako bi previdio da staviš cionizam pored sultana. I šta ga porediš sa tim zločincem. Šta hoš, da se konkretno protivi pa da mu cionisti konkretno navale svoj bankarsko-lihvarski lobi na kosti. Jel to hoš? Da bude kretenski igrač? Ma bjeeeži.
Oni su više lica jedne te iste politike, oni su jedno; meni je to odavno jasno i nemam namjeru da se oko toga raspravljam.
-
Avetinho
#1365 Re: Jemen
Da bolje shvati gdje mu je mjesto, putinko je dobio jos jednu sljagu, ako je vjerovati putinkovoj informativnoj kuci. Kakvo ponizenje za plavokosog jebaca.
http://rt.com/news/246049-russian-plane-yemen-diverted/Ruskaja Pravdaja, aka RT wrote:Russian evacuation plane denied landing in Yemen, diverts to Cairo
-
jastuk1
#1366 Re: Jemen
Možda Katar eventualno i možeš stavljati među ta govna, ali za Tursku nemaš nikakvih dokaza, sem turskog balansiranja jer bi u suprotnom sebi balast na kosti natovarili. Jel to hoćeš Čeli? Jel fakat treba da neko bude "principjelan" i da zbog te "principjelnosti" kocka svoju budućnost i civilizaciju, samo da ga ti ne bi stavio među nekakava govna?????????????Challenger__ wrote:Njih dvojica (Bibi, Tayyip), plus KSA i Katar (uz sve razlike u pristupu oko ihvanijske ublehe) vode jednu politiku: destabilizacija čitavog BI i sjevera Afrike. Ista politika, odskora ista retorika.jastuk1 wrote:Tebi bi fakat nešto bilo ako bi previdio da staviš cionizam pored sultana. I šta ga porediš sa tim zločincem. Šta hoš, da se konkretno protivi pa da mu cionisti konkretno navale svoj bankarsko-lihvarski lobi na kosti. Jel to hoš? Da bude kretenski igrač? Ma bjeeeži.
Oni su više lica jedne te iste politike, oni su jedno; meni je to odavno jasno i nemam namjeru da se oko toga raspravljam.
I nije da branim Tursku, ne sviđa mi se ova zadnja izjava Erdogana - trabao je ovo barem da prešuti - ali očigledno je balansiranje u igri.
Preogavno je i krajnje neprincipjelno od tebe Čeli koliko branjiš Sisonjetinu, dokazanog zločinca protiv čovječnosti, a koliko pljuješ po Erdoganu. Pljuj Erdogana, nemam ništa protiv, ali šta braniš onog zločinca koji k....
-
joe_black
#1367 Re: Jemen
Mozes ti mrziti Sisonju koliko hoces ali realno gledajuci on je sami vrh sto se tice ljudske vrijednosti, covjeku treba podici spomenik ako nista sto je sprijecio sirijski scenario u Egiptu i sto nije dozvolio krvoprolice...jastuk1 wrote:Možda Katar eventualno i možeš stavljati među ta govna, ali za Tursku nemaš nikakvih dokaza, sem turskog balansiranja jer bi u suprotnom sebi balast na kosti natovarili. Jel to hoćeš Čeli? Jel fakat treba da neko bude "principjelan" i da zbog te "principjelnosti" kocka svoju budućnost i civilizaciju, samo da ga ti ne bi stavio među nekakava govna?????????????Challenger__ wrote:Njih dvojica (Bibi, Tayyip), plus KSA i Katar (uz sve razlike u pristupu oko ihvanijske ublehe) vode jednu politiku: destabilizacija čitavog BI i sjevera Afrike. Ista politika, odskora ista retorika.jastuk1 wrote:Tebi bi fakat nešto bilo ako bi previdio da staviš cionizam pored sultana. I šta ga porediš sa tim zločincem. Šta hoš, da se konkretno protivi pa da mu cionisti konkretno navale svoj bankarsko-lihvarski lobi na kosti. Jel to hoš? Da bude kretenski igrač? Ma bjeeeži.
I nije da branim Tursku, ne sviđa mi se ova zadnja izjava Erdogana - trabao je ovo barem da prešuti - ali očigledno je balansiranje u igri.
Preogavno je i krajnje neprincipjelno od tebe Čeli koliko branjiš Sisonjetinu, dokazanog zločinca protiv čovječnosti, a koliko pljuješ po Erdoganu. Pljuj Erdogana, nemam ništa protiv, ali šta braniš onog zločinca koji k....
- Challenger__
#1368 Re: Jemen
Jah... Čovjek koji je spriječio građanski rat u Egiptu i od njega napravio oazu mira u sred afro-azijskog požara je "zločinac" a onaj umišljeni megaloman koji zajedno sa Bibijem pali Siriju je "mirotvorac". Da ne pominjem da je glavni logističar one fašističke stoke koja kolje, hara i pali po Siriji.
Hajde Boga ti.
Hajde Boga ti.
- Kikibombona
#1369 Re: Jemen
Sisi genije!bogoljub wrote:Sisi je rekao svoju cijenu,
Prvo je Erdogan polizao sto je pljuvao, a sada evo i Ameri....
Sisi dominira. Kao sto kaze Celi, mislili su da je bezlicni vojnik.....
Za sada radi izvrsno za svoju drzavu i narod. Ako rijesi Libiju, naklon do poda.
-
jastuk1
#1370 Re: Jemen
Ma daj ba Kiki, bacaju mrkve, pa ako se Sisonjetina uhvati. Doduše, nije da ni oni sami nemaju koristi (US i Turska) od Egipatskog tržišta ponovnom uspostavom starih odnosa!Kikibombona wrote:
Sisi genije!
Prvo je Erdogan polizao sto je pljuvao, a sada evo i Ameri....
Sisi dominira. Kao sto kaze Celi, mislili su da je bezlicni vojnik.....
Za sada radi izvrsno za svoju drzavu i narod. Ako rijesi Libiju, naklon do poda.
Ništa Siso ne radi za državu i narod, već za egipatsku vojsku! Ako je vojska egipta narod, e ybg onda.
Sisi da riješi Libiju? Ti fakat jedeš buniku ili nešto pravo zanosno...
-
jastuk1
#1371 Re: Jemen
Pa šta treba? Da Erdo bude principjelan, pa da se ratuje u Turskoj?Challenger__ wrote:Jah... Čovjek koji je spriječio građanski rat u Egiptu i od njega napravio oazu mira u sred afro-azijskog požara je "zločinac" a onaj umišljeni megaloman koji zajedno sa Bibijem pali Siriju je "mirotvorac". Da ne pominjem da je glavni logističar one fašističke stoke koja kolje, hara i pali po Siriji.
Hajde Boga ti.
Vamo hvališ Sisonju što je kao izbjegao rat u Egiptu, koji btw, nikada ni ne bi ni bio moguć, jer Egopatska vojska sve kontroliše. Apsolutno sve!!! (farbaj nekoga sa svojim mikro analizama ko nije upućan!) A kad Erdogan pokazuje pragmatizam, njega pljuješ!!!!
-
Avetinho
#1372 Re: Jemen
Ako je iko ista lizao, to je ocigledno Sisoje. Prodao se za saku petro-dolara.
Sta li on to vodi u Jemenu? Kako se ogleda to vodjstvo? Tako sto se na poziv odazvao kao svako poslusno pasce? I dobio kost za nagradu.
Sta li on to vodi u Jemenu? Kako se ogleda to vodjstvo? Tako sto se na poziv odazvao kao svako poslusno pasce? I dobio kost za nagradu.
- insomnia78
#1373 Re: Jemen
Nego, dokle je desant, skontasel' da je Tito u pecini 
Btw, Houti zauzeli predsjednicku palatu u Adenu
Btw, Houti zauzeli predsjednicku palatu u Adenu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1374 Re: Jemen
i ne vadiChallenger__ wrote:Jasno je da ste svi redom griješili: on nije "mali od kužine" nego igrač svjetskog kalibra koji ili igru vodi ili igre nema. Ušao, ne ušao on je ušao.japin_mutapi wrote:ne smije se zaboraviti da je sisi FELDMARŠAL
živio sisi
sisi big lajk
- fosna2014