sarajevoxxxx wrote:Nema sumnje da iza Huta stoji Iran. Poraz Huta je i iranski poraz. Pobjeda Huta je šamar arapskom svijetu. U Jemenu je trenutno rat između arapa i Perzijanaca, u Siriji i Iraku isto tako, samo što u Jemenu se igra otvoreno, osim Irana koji i tamo pokušava ostati sakriven.
ma meni nije jasno da pored bezbroj sekstaskih sukoba u znantno vaznijim drzavama u regionu najbjedniji jemen u roku od 24 sata protiv sebe ujedini 10 zemalja sto je maltene nezabiljezeno. cak i se i pakistan ukljucio, za kojeg sam navikao da se nadrkava sa indijom, a i njima odjednom nekakvi huti postadose prijetnja preko noci
s druge strane, obzirom na te silne sekstaske podjele itekako mi ima smisla da iran gura hute, ali kada pogledam ove snimke ne znam cime ih guraju jer su goli ko lipe..pa ni tenka normalnog nemaju..
amerikanci sa neuporedivo naprednijom avijacijom i logsitkom i neuporedivo iskusnijim pilotima su u svakom sukobu gubili par aviona, pa cak i IS skide onog jordanca, ali ovi ocigledno nemaju cime ni da zaprijete.
u svakom scenariju postoji neka velika logicka rupa.