To ih ne amnestira od odgovornosti. A kad bi svi ostali za pocetak povjerovali momcima koji su bili dole i cija se prica iz dana u dan sve vise dokazujetorcida wrote:junkers wrote:
hajmo pravnici sa foruma,šta se može poduzeti protiv ovog?
za početak možda pročitati ovo..
http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70979
Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
-
UPS
#701 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
- torcida
#702 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
@junkers
samo se nadovezujem na priču, za razliku od ostalih 'nepristranih i objektivnih' medija, ovaj portal je pojeo g., i usput se ispričao...ne tvrdim da su cvijet novinarstva i da nemaju repova iza sebe kao i svi ostali portali/novine sa ovih prostora, ali ovo je prvi put da sam upratio čin isprike od bilo kojeg (kvazi)medija u bih! velika stvar, do neki dan neviđena utopija!
@kinu
slažem se u potpunosti, notorna je činjenica da u bih ne postoji profesionalan, školovan i nadasve objektivan kadar koji neće zahebati stvar i bespotrebno dignuti tenzije po ne znam koji put,, nije u pitanju samo pincom (u ovom slučaju jeste!),ali svi oni plešu po notama koje skladaju pojedinci u pozadini..hebat mu m.
@ UPS
apsolutno /vezano za tu odgovornost/, što se tiče ovog drugog pasusa...njima također ne vjerujem sekunde jedne!!
samo se nadovezujem na priču, za razliku od ostalih 'nepristranih i objektivnih' medija, ovaj portal je pojeo g., i usput se ispričao...ne tvrdim da su cvijet novinarstva i da nemaju repova iza sebe kao i svi ostali portali/novine sa ovih prostora, ali ovo je prvi put da sam upratio čin isprike od bilo kojeg (kvazi)medija u bih! velika stvar, do neki dan neviđena utopija!
@kinu
slažem se u potpunosti, notorna je činjenica da u bih ne postoji profesionalan, školovan i nadasve objektivan kadar koji neće zahebati stvar i bespotrebno dignuti tenzije po ne znam koji put,, nije u pitanju samo pincom (u ovom slučaju jeste!),ali svi oni plešu po notama koje skladaju pojedinci u pozadini..hebat mu m.
@ UPS
apsolutno /vezano za tu odgovornost/, što se tiče ovog drugog pasusa...njima također ne vjerujem sekunde jedne!!
- aerosa
#703 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Hm, pa mene kad bi informisali objektivni hrvatski mediji ja više ni sam sebi ne bih vjerovao, mislio bih da sam sve dole sanjao, i da u stvari nisam ni išao dole nego da sam imao neku noćnu moru...torcida wrote:@junkers
@kinu
@ UPS
- torcida
#704 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
hm, recimo da ćemo eliminirati sve medije koji su pisali/naprdivali o proteklim događanjima, imam par kolega koji žive gore i koji su bili očevici (ne sudionici!) nemilih događaja...definitivno dovoljan razlog da sve ''posredne'' izvore ne uzimam kao kompetentne ..a o nepristranom pristupu i da ne govorim..aerosa wrote:Hm, pa mene kad bi informisali objektivni hrvatski mediji ja više ni sam sebi ne bih vjerovao, mislio bih da sam sve dole sanjao, i da u stvari nisam ni išao dole nego da sam imao neku noćnu moru...torcida wrote:@junkers
@kinu
@ UPS
nego koje je tvoje viđenje situacije pošto kažeš da si bio na licu mjesta..?
- aerosa
#705 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
@torcida, imaš na 12oj strani post u kojem sam detaljno opisao...
PS ne traži pod ovim nikom...
PS ne traži pod ovim nikom...
- Nekako s proljeća
#706 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Čekam treći dan da se malo smirim i da pokušam napisati post bez previše emocija ali nema fajde, čak mislim da sam trenutno gori nego u vrijeme dok se belaj dešavao u Lištici.
Pričajte šta hoćete, pišite šta hoćete, ali oni koji su bili dole i znaju jedini istinu a sad hoće li je neko prihvatiti ili ne to je njegov problem i nešto sa čim bi se jedino psihijatri mogli pozabaviti jer iz pokušaja nekog da se bude objektivan u startu se ne vjeruje onima koji su bili napadnuti.
Prvo ću podsjetiti da se prošle godine nešto slično desilo u tom istom selu, ali je srećom bilo sasvim dovoljno policije koja je zaustavila OBE strane da ne dođe do eskalacije sukoba i sve je bilo gotovo za nepunih pola minute.
Ovaj put je bilo samo par ,kako mi jednom reče lokalni drot u kontroli saobraćaja u tom istom selu "saobraćajnih milicionera" i nekoliko u crno obučenih im kolega (samo se nadam da im ono nije specijalna policija,jer su bože sačuvaj smotani). Među prvima sam kupio karte na kojima stoji da su za utakmicu Široki - Velež datum 18 09 2009g, a zašto to vjerovatno znaju oni koji su ih opet pustili u opticaj vjerovatno radi neke utaju ili šta ti ga već znam čega ,i stali da čekamo da se počne ulaziti.
Dolazi do svađe sa prodavcem karti koja se odmah završava,za kojeg je kasnije rečeno da mu je ukradena torba i da je prebijen a na snimcima koje su sami plasirali se jasno vidi da ulazi u stadion bez ikakvih problema pored navijača i da nosi tu istu torbu sa sobom.
U tom momentu počinje kiša kamenica, i mada nisam sklon tvrdnji da je napad bio organizovani, očito je da su kamenice bile spremljene već prije našeg dolaska.
Odgovorno tvrdim i to svi koji su i jedan put otišli na gostovanje u hercegovinu znaju, da nema šanse da je iko od navijača nosio bilo kakvo oružije ili palice jer se dole i sendvići otvaraju a kamo li auta i autobusi da se ne pretresaju.
Tada sa naše strane kreće trka za onima koji su bacali kamenje i policija tad otvoreno staje na stranu napadača i udaraju pendrecima samo po navijačima Sarajeva dok preko njih opet počinju da lete kamenice svih veličina.
Tad čujemo da je drugi dio kolone presječen pred samim dolaskom na stadion i krećemo prema njima da se sastavimo.Škripci se izmiču preko puta stadiona i odatle nastavljaju kamenicama zasipati sve pred sobom, spajamo se sa našima i svi silazimo nazad prema mjestu gdje su autobusi parkirani bili.
Dvojica policajajca tad vade pištolje i počinju pucati u zrak, a iza njih opet napreduju kamenjari. Ostali policajci su već zauzeli položaj oko pumpe i apsolutno ništa ne rade da zaustave nemire.
U jednom momentu vidim momka na zemlji kako leži, i kontam da ga je kamen pogodio, prilazim mu i vidim mu rupu na pantolama, na desnoj nozi na 15ak cm iznad koljena.
Tu sam iskreno ostao šokiran skroz, jer sam tek tad skonto da pucaju i po ljudima, momku smo podvezali nogu šalom da ne krvari i sklonili ga sa mjesta gdje je kamenje i dalje padalo. Naš momak prilazi policajcu i govori mu "zovite hitnu, momak je upucan" a ovaj mu na to prska papar sprej u lice.
Tad se kreće u tjeranje škripaca van dometa i u tome se i uspijelo, i policija je da je htijela mogle opet u tim trenutcima da zaustavi sve, samo da su stali i zaustavili ponovni povratak kamenjara na mjesto odakle su nas mogli gađati. Otprilike u tim trenutcima je i pokojni Vedran pogođen.
Nastaje haos među ljudima, treći momak sjedi sa rupom u prsima i u šoku scene koje sam jedino u ratu viđao.
Nastavljaju se dešavanja ali se sve vrti u krug, prilaze i kamenjaju nas, otjeramo ih nazad i opet sve ispočetka i tako nekoliko puta.
Nakon punih sat vremena dolazi policija iz mostara, ulijeću pendrecima i sa suzavcema nas tjeraju prema iza buseva, gdje jedan i ispaljuje suzavac momku direktno u leđa sa nekih 3 metra udaljenosti, ali i zaustavljaju u tim trenutcima kamenjare koji su se opet osilili, valjda gledajući kako je do tad policija djelovala su osjetili da su stigli "njihovi" ali su ovi bili puno veći profesionalci pa su sve smirili.
Koliko smo bili rušilački raspoloženi mislim da će najbolje potvrditi tri kuće koje su bili pored autobusa i auta ispred njih na kojima ni jedno jedino staklo nije falilo.
Tad slijedi izlazak kroz špalir divljaka, i počinje rešetanje po autobusima skoro do izlaza iz Lištice. Ko nije preživio ne zna ni kako je to...
U mostaru sam se osjećao kao zadnje govno, kad dolazi NAŠA policija iz sarajeva i gura nazad u autobuse koji su već prepuni bili i tom prilikom momku lome ruku pendrekom.
O dočeku dole od stanovnika sve osim najvećeg respecta bi bilo premalo.... Hvala vam za sve...
I da razjasnim par sitnica...
Ne pripadam bošnjačkom korpusu i po nekom defaultu ovih naših prokletih prostora i nisam ni trebao biti dole, ali ja sam po nacionalnosti sarajlija i hordaš i jedino mjesto gdje sam trebao tad da budem je utakmica jedinog nam kluba i pustite mi se priče šta će vas dole toliko... Vi koji ne poznajete tu ljubav I NEMOJTE PRIČATI O NJOJ.
Drugo, pita li se iko od vas kulturnjaka zašto se suosjećaju navijači po cijeloj europi ? Zato što se ovakve stvari dešavaju svugdje, i zato što radi par podobnih političara i policajaca na mjestima koja nikako ne bi smijeli obnašati ljudi ginu, a oni svoju nesposobnost prikrivaju mahinacijama i podmetanjem kukavičijih jaja drugima.
Treće,muka mi je više od priča raznoraznih pametnjakovića koji znaju o svemu sve, pa se sad sa politike prebacuju na ovu temu, shvatitie samo jedno o ovome nemate pojma.
Vedran je poginuo a vi ga opet ubijate svojim glupim izjavama "išao da se bije pa je ubijen" (da ne tražim i ne citiram ali ako treba naći ću i to), pa stoko glupa ko bi pametan otišao na utakmicu da zna da može poginuti na njoj ?
Ma ne mogu ja ovo više pisati...
Nađoh jedan post, koji govori da ga je pisao hordaš...
Pričajte šta hoćete, pišite šta hoćete, ali oni koji su bili dole i znaju jedini istinu a sad hoće li je neko prihvatiti ili ne to je njegov problem i nešto sa čim bi se jedino psihijatri mogli pozabaviti jer iz pokušaja nekog da se bude objektivan u startu se ne vjeruje onima koji su bili napadnuti.
Prvo ću podsjetiti da se prošle godine nešto slično desilo u tom istom selu, ali je srećom bilo sasvim dovoljno policije koja je zaustavila OBE strane da ne dođe do eskalacije sukoba i sve je bilo gotovo za nepunih pola minute.
Ovaj put je bilo samo par ,kako mi jednom reče lokalni drot u kontroli saobraćaja u tom istom selu "saobraćajnih milicionera" i nekoliko u crno obučenih im kolega (samo se nadam da im ono nije specijalna policija,jer su bože sačuvaj smotani). Među prvima sam kupio karte na kojima stoji da su za utakmicu Široki - Velež datum 18 09 2009g, a zašto to vjerovatno znaju oni koji su ih opet pustili u opticaj vjerovatno radi neke utaju ili šta ti ga već znam čega ,i stali da čekamo da se počne ulaziti.
Dolazi do svađe sa prodavcem karti koja se odmah završava,za kojeg je kasnije rečeno da mu je ukradena torba i da je prebijen a na snimcima koje su sami plasirali se jasno vidi da ulazi u stadion bez ikakvih problema pored navijača i da nosi tu istu torbu sa sobom.
U tom momentu počinje kiša kamenica, i mada nisam sklon tvrdnji da je napad bio organizovani, očito je da su kamenice bile spremljene već prije našeg dolaska.
Odgovorno tvrdim i to svi koji su i jedan put otišli na gostovanje u hercegovinu znaju, da nema šanse da je iko od navijača nosio bilo kakvo oružije ili palice jer se dole i sendvići otvaraju a kamo li auta i autobusi da se ne pretresaju.
Tada sa naše strane kreće trka za onima koji su bacali kamenje i policija tad otvoreno staje na stranu napadača i udaraju pendrecima samo po navijačima Sarajeva dok preko njih opet počinju da lete kamenice svih veličina.
Tad čujemo da je drugi dio kolone presječen pred samim dolaskom na stadion i krećemo prema njima da se sastavimo.Škripci se izmiču preko puta stadiona i odatle nastavljaju kamenicama zasipati sve pred sobom, spajamo se sa našima i svi silazimo nazad prema mjestu gdje su autobusi parkirani bili.
Dvojica policajajca tad vade pištolje i počinju pucati u zrak, a iza njih opet napreduju kamenjari. Ostali policajci su već zauzeli položaj oko pumpe i apsolutno ništa ne rade da zaustave nemire.
U jednom momentu vidim momka na zemlji kako leži, i kontam da ga je kamen pogodio, prilazim mu i vidim mu rupu na pantolama, na desnoj nozi na 15ak cm iznad koljena.
Tu sam iskreno ostao šokiran skroz, jer sam tek tad skonto da pucaju i po ljudima, momku smo podvezali nogu šalom da ne krvari i sklonili ga sa mjesta gdje je kamenje i dalje padalo. Naš momak prilazi policajcu i govori mu "zovite hitnu, momak je upucan" a ovaj mu na to prska papar sprej u lice.
Tad se kreće u tjeranje škripaca van dometa i u tome se i uspijelo, i policija je da je htijela mogle opet u tim trenutcima da zaustavi sve, samo da su stali i zaustavili ponovni povratak kamenjara na mjesto odakle su nas mogli gađati. Otprilike u tim trenutcima je i pokojni Vedran pogođen.
Nastaje haos među ljudima, treći momak sjedi sa rupom u prsima i u šoku scene koje sam jedino u ratu viđao.
Nastavljaju se dešavanja ali se sve vrti u krug, prilaze i kamenjaju nas, otjeramo ih nazad i opet sve ispočetka i tako nekoliko puta.
Nakon punih sat vremena dolazi policija iz mostara, ulijeću pendrecima i sa suzavcema nas tjeraju prema iza buseva, gdje jedan i ispaljuje suzavac momku direktno u leđa sa nekih 3 metra udaljenosti, ali i zaustavljaju u tim trenutcima kamenjare koji su se opet osilili, valjda gledajući kako je do tad policija djelovala su osjetili da su stigli "njihovi" ali su ovi bili puno veći profesionalci pa su sve smirili.
Koliko smo bili rušilački raspoloženi mislim da će najbolje potvrditi tri kuće koje su bili pored autobusa i auta ispred njih na kojima ni jedno jedino staklo nije falilo.
Tad slijedi izlazak kroz špalir divljaka, i počinje rešetanje po autobusima skoro do izlaza iz Lištice. Ko nije preživio ne zna ni kako je to...
U mostaru sam se osjećao kao zadnje govno, kad dolazi NAŠA policija iz sarajeva i gura nazad u autobuse koji su već prepuni bili i tom prilikom momku lome ruku pendrekom.
O dočeku dole od stanovnika sve osim najvećeg respecta bi bilo premalo.... Hvala vam za sve...
I da razjasnim par sitnica...
Ne pripadam bošnjačkom korpusu i po nekom defaultu ovih naših prokletih prostora i nisam ni trebao biti dole, ali ja sam po nacionalnosti sarajlija i hordaš i jedino mjesto gdje sam trebao tad da budem je utakmica jedinog nam kluba i pustite mi se priče šta će vas dole toliko... Vi koji ne poznajete tu ljubav I NEMOJTE PRIČATI O NJOJ.
Drugo, pita li se iko od vas kulturnjaka zašto se suosjećaju navijači po cijeloj europi ? Zato što se ovakve stvari dešavaju svugdje, i zato što radi par podobnih političara i policajaca na mjestima koja nikako ne bi smijeli obnašati ljudi ginu, a oni svoju nesposobnost prikrivaju mahinacijama i podmetanjem kukavičijih jaja drugima.
Treće,muka mi je više od priča raznoraznih pametnjakovića koji znaju o svemu sve, pa se sad sa politike prebacuju na ovu temu, shvatitie samo jedno o ovome nemate pojma.
Vedran je poginuo a vi ga opet ubijate svojim glupim izjavama "išao da se bije pa je ubijen" (da ne tražim i ne citiram ali ako treba naći ću i to), pa stoko glupa ko bi pametan otišao na utakmicu da zna da može poginuti na njoj ?
Ma ne mogu ja ovo više pisati...
Nađoh jedan post, koji govori da ga je pisao hordaš...
-
UPS
#707 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
A jedan od Jelicevih zlocinaca se setka po ZG sa penzijom od 1.100 eura, ma extra su oni sve to izveli. Jos se bez alimentacije razveo sa zenom
P.S. Vrijedi procitati ovaj post, ciji god da jest
- aerosa
#708 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ma meni je više muka i od države i od života ovde gledajući šta se i kako radi...UPS wrote:A jedan od Jelicevih zlocinaca se setka po ZG sa penzijom od 1.100 eura, ma extra su oni sve to izveli. Jos se bez alimentacije razveo sa zenom![]()
Jbt očito je najbolje biti plaćeni ubica ,samo kupiš dva državljanstva iz komšiluka i udri do mile volje...
Fakat smo banana država...:S
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#709 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Iz odredjenih ( ociglednih ) razloga ovu temu otvaram u razmacima od po nekoliko dana.
Zanima me dokle je stigla zvanicna istraga o ovoj tragediji ?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#710 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Stiglo se do Zagreba.Latina wrote:Iz odredjenih ( ociglednih ) razloga ovu temu otvaram u razmacima od po nekoliko dana.
- junkers
#711 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
apsolutno se slažem,ovo ne smijemo zaboraviti!Latina wrote:Iz odredjenih ( ociglednih ) razloga ovu temu otvaram u razmacima od po nekoliko dana.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#712 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
i 1100 eurica.Toto wrote:Stiglo se do Zagreba.Latina wrote:Iz odredjenih ( ociglednih ) razloga ovu temu otvaram u razmacima od po nekoliko dana.
-
klixober
#713 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Neredi "navijaca" u ZHK se nastavljaju.Ovaj put su premlatili sudije.
Igrači i navijači Posušja pretukli sudije
Nakon utakmice Prve lige FBiH između Posušja i Igmana iz Konjica, rezervni igrači i navijači Posušja, fizički su nasrnuli na sudijsku trojku nanijevši im tjelesne povrede.
Stadion Mokri Dolac u PosušjuNakon nogometne utakmice Prve lige Federacije između Posušja i Igmana iz Konjica dogodio se incident. Sudijsku trojku iz Sarajeva - Admira Šehovića, Amira Omerbašića i Elvisa Šatorovića, pretukli su rezervni igrači domaćina, redari na utakmici i oko pedesetak navijača Posušja. Povrijeđenim sucima ukazana je i liječnika pomoć u posuškom Domu zdravlja. Svi su van životne opasnosti i nakon ukazane liječničke pomoći pušteni su kući, javila je FTV
Komesar policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona Zoran Galić potvrdio je za agenciju Onasa da je nakon utakmice, u okviru Prve lige Federacije BiH, došlo do narušavanja javnog reda i mira kada su igrači domaće ekipe nasrnuli na trojicu sudija.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091024075
Nakon utakmice Prve lige FBiH između Posušja i Igmana iz Konjica, rezervni igrači i navijači Posušja, fizički su nasrnuli na sudijsku trojku nanijevši im tjelesne povrede.
Stadion Mokri Dolac u PosušjuNakon nogometne utakmice Prve lige Federacije između Posušja i Igmana iz Konjica dogodio se incident. Sudijsku trojku iz Sarajeva - Admira Šehovića, Amira Omerbašića i Elvisa Šatorovića, pretukli su rezervni igrači domaćina, redari na utakmici i oko pedesetak navijača Posušja. Povrijeđenim sucima ukazana je i liječnika pomoć u posuškom Domu zdravlja. Svi su van životne opasnosti i nakon ukazane liječničke pomoći pušteni su kući, javila je FTV
Komesar policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona Zoran Galić potvrdio je za agenciju Onasa da je nakon utakmice, u okviru Prve lige Federacije BiH, došlo do narušavanja javnog reda i mira kada su igrači domaće ekipe nasrnuli na trojicu sudija.
- aze
#714 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Pa jel to moguce da u tako mirnom i idilicnom kantonu gdje nema nacionalizma i agresivnih ljudi ovakve stvari se desavaju.Obratite paznju kako mediji iz sarajeva cak lazu da su i redari ucestvovali u napadu-Ovako ce otprilike izgledati izvjestaj MUP-a toga kantona.komeba wrote:Neredi "navijaca" u ZHK se nastavljaju.Ovaj put su premlatili sudije.
- Nekako s proljeća
#715 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Latina wrote:Iz odredjenih ( ociglednih ) razloga ovu temu otvaram u razmacima od po nekoliko dana.
Sarajlija Knezović ili ljubušak Vujović , će u konačnici biti odgovorni za ubistvo Vedrana Puljića.Bilo samo jedan, ili obojica ako se balističkim vjestačenjem ne bude moglo dokazati upotreba oruzja od strane samo jednog.
Ja ću sačekati do kraja ove hefte zvanične rezultate istrage...
-
Fordas
#716 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Evo emisije na PTPC-u o dogadjanjima u Listici
Samo gledajte ove iz Listice kako se smiju dok govore i sve ce vam biti jasno

Vidi Galica sto se suzdrzava lazov onaj pogani

Samo gledajte ove iz Listice kako se smiju dok govore i sve ce vam biti jasno
Vidi Galica sto se suzdrzava lazov onaj pogani
- Nekako s proljeća
-
fukara_tz
#718 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Radio "Široki Brijeg" pristrasno izvještavao o navijačkim neredima
Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ izvršila je analizu izvještavanja o neredima u Širokom Brijegu koji su se desili 4. oktobra i utvrdila da je samo u slučaju Radio-stanice "Široki Brijeg" zabilježen sadržaj koji bi u kontekstu pravila i propisa Agencije mogao biti okarakterisan kao huškački i/ili pristrasan.
Agencija će o ovom slučaju provesti zasebnu istragu, saopšteno je danas iz RAK-a.
Predmet analize bili su mediji, koji pokrivaju većinski dio teritorije BiH, ali i određeni broj lokalnih radio i TV stanica u Federaciji BiH.
Osim Radio-stanice "Široki Brijeg", analizirani su programi BHT-a, FTV, TVSA, TV "Hajat", HTV Mostar, Radio-stanice "Mostar", Radija "Herceg-Bosna", HTV Oskar C, i RTV Mostar, koji su bili emitovani u periodu od 4. do 6. oktobra.
U masovnim navijačkim neredima 4. oktobra, koji su se dogodili uoči prvenstvene utakmice Fudbalskog kulba /FK/ "Široki Brijeg" i FK "Sarajevo", ubijen je Vedran Puljić (24).
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091027114
Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ izvršila je analizu izvještavanja o neredima u Širokom Brijegu koji su se desili 4. oktobra i utvrdila da je samo u slučaju Radio-stanice "Široki Brijeg" zabilježen sadržaj koji bi u kontekstu pravila i propisa Agencije mogao biti okarakterisan kao huškački i/ili pristrasan.
Agencija će o ovom slučaju provesti zasebnu istragu, saopšteno je danas iz RAK-a.
Predmet analize bili su mediji, koji pokrivaju većinski dio teritorije BiH, ali i određeni broj lokalnih radio i TV stanica u Federaciji BiH.
Osim Radio-stanice "Široki Brijeg", analizirani su programi BHT-a, FTV, TVSA, TV "Hajat", HTV Mostar, Radio-stanice "Mostar", Radija "Herceg-Bosna", HTV Oskar C, i RTV Mostar, koji su bili emitovani u periodu od 4. do 6. oktobra.
U masovnim navijačkim neredima 4. oktobra, koji su se dogodili uoči prvenstvene utakmice Fudbalskog kulba /FK/ "Široki Brijeg" i FK "Sarajevo", ubijen je Vedran Puljić (24).
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091027114
-
Fordas
#719 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Jedna od slika koja naravno pobija svu fasisticku propagandu koja je dolazila iz Listice
Navijaci Sarajeva cekaju da udju na stadion - gle cuda - MIRNO, BEZ TOLJAGA, KAMENJA, PISTOLJA:

a i zastitar je jos uvijek 'ziv'
Tek toliko da se ne zaborave lazi Jelica, Bevande, Galica, nacelnika Listice i ostalih zlikovaca
Navijaci Sarajeva cekaju da udju na stadion - gle cuda - MIRNO, BEZ TOLJAGA, KAMENJA, PISTOLJA:

a i zastitar je jos uvijek 'ziv'
Tek toliko da se ne zaborave lazi Jelica, Bevande, Galica, nacelnika Listice i ostalih zlikovaca
-
SnezanaM
#720 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali... 
-
smijesni_ste
#721 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Hmmm...dobro zapažanje....SnezanaM wrote:Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali...
- Toto
#722 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
ova slika prvenstveno dokazuje da navijaci Sarajeva nisu prvi napali i nisu dosli da razvale Siroki vec da gledaju utakmicu. Sta se desavalo poslije ove slike je sasvim jasno.SnezanaM wrote:Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali...
-
SnezanaM
#723 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ja nisam rekla da su navijaci Sarajeva dosli naoruzani i da su nekoga prvi napali...Toto wrote:ova slika prvenstveno dokazuje da navijaci Sarajeva nisu prvi napali i nisu dosli da razvale Siroki vec da gledaju utakmicu. Sta se desavalo poslije ove slike je sasvim jasno.SnezanaM wrote:Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali...
- aerosa
#724 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Hajde onda nađi gdje je napisano da smo odmah po dolasku napadnuti ?SnezanaM wrote:Ja nisam rekla da su navijaci Sarajeva dosli naoruzani i da su nekoga prvi napali...Toto wrote:ova slika prvenstveno dokazuje da navijaci Sarajeva nisu prvi napali i nisu dosli da razvale Siroki vec da gledaju utakmicu. Sta se desavalo poslije ove slike je sasvim jasno.SnezanaM wrote:Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali...
Imaš detaljan opis stranicu prije ove i svega ti pokaži gdje to piše da smo napadnuti odmah po izlasku...
Dosta je više provokatora DAJTE DOKAZE ZA SVOJE TVRDNJE ILI NE PIŠITE GLUPOSTI
- Toto
#725 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
a gdje sam to ja rekao da si ti spominjala naoruzanjeSnezanaM wrote:Ja nisam rekla da su navijaci Sarajeva dosli naoruzani i da su nekoga prvi napali...Toto wrote:ova slika prvenstveno dokazuje da navijaci Sarajeva nisu prvi napali i nisu dosli da razvale Siroki vec da gledaju utakmicu. Sta se desavalo poslije ove slike je sasvim jasno.SnezanaM wrote:Ali ova slika dokazuje i da vas nisu napali cim ste se pojavili, kao sto ste pricali...
sad si pocela sama sebi stavljat oruzije u tastaturu