Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
- centar.zg
#276 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Burazeru, nije kriva ruralna sredina za mentalni sklop, mozes se roditi na sred Bascarsije, ako si papak - papak si, a za ovo pripajanje...hm, nece ni Hrvatska svasta, imaju i oni svog olosa, jos da bosanski primaju, sve i da hoce, nema nista od te ljubavi. Zao mi samo normalnih ljudi koji moraju gledati i prozivljavati bolesti umno poremecenih likova![/quote]
s ovim se itekako slažem, bez obzira što su hercegovci hrvati ,ja, ma i većina ljudi u hr misli da im je mjesto u bih, dosta je što naša lova, iz našeg državnog proračuna, konstantno curi dole za neku pomoć i šta ti ja znam..a ono što je bitno da oni ne plaćaju porez u hr!
s ovim se itekako slažem, bez obzira što su hercegovci hrvati ,ja, ma i većina ljudi u hr misli da im je mjesto u bih, dosta je što naša lova, iz našeg državnog proračuna, konstantno curi dole za neku pomoć i šta ti ja znam..a ono što je bitno da oni ne plaćaju porez u hr!
-
elSaik
#277 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Vrtimo se konstantno oko istog. Nadam se da je Udruženje navijača FKS pribavilo i dostavilo Federalnom MUPu sve relevantne dokaze i snimke, i da će istraga uskoro dati određena rješenja.
-
Liska
#278 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Pricamo o zastavi a ne o pucanju, barem nas dvojica. Ustavni sud je zastavu zabranio zastavu kao simbol jednog kantona ali ne i kao simbol jednog naroda.
- johnnykola
#279 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
a ovo nasa konverzacija je kao u white ribbonu kad grofu dolazi zena i govori da je na putovanjuLiska wrote:Pricamo o zastavi a ne o pucanju, barem nas dvojica. Ustavni sud je zastavu zabranio zastavu kao simbol jednog kantona ali ne i kao simbol jednog naroda.
upoznala jednog talijana. govori mu kako je mjesto u kojem zive (grof, grofica i njihova djeca) susto zlo, kako je svakim danom
sve gore i gore, kako ne zeli svoju djecu odgajati u takvoj sredini i kako ih vodi sa sobom, a nakon svega
ju grof pita: "jesi li spavala s tim talijanom?"
e tako i ti, moj liska. jedan mladic ubijen, nekoliko mladica ranjeno u sacekusi, a ti bi
sad o zastavi.
prodji lagano ispod svih tih zastava sto vijore
i neka ti je srce k'o jastuk. aferim!
:smajlikojipovraca:
Last edited by johnnykola on 07/10/2009 15:34, edited 1 time in total.
-
autoe
#280 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Čekam treći dan da se malo smirim i da pokušam napisati post bez previše emocija ali nema fajde, čak mislim da sam trenutno gori nego u vrijeme dok se belaj dešavao u Lištici.
Pričajte šta hoćete, pišite šta hoćete, ali oni koji su bili dole i znaju jedini istinu a sad hoće li je neko prihvatiti ili ne to je njegov problem i nešto sa čim bi se jedino psihijatri mogli pozabaviti jer iz pokušaja nekog da se bude objektivan u startu se ne vjeruje onima koji su bili napadnuti.
Prvo ću podsjetiti da se prošle godine nešto slično desilo u tom istom selu, ali je srećom bilo sasvim dovoljno policije koja je zaustavila OBE strane da ne dođe do eskalacije sukoba i sve je bilo gotovo za nepunih pola minute.
Ovaj put je bilo samo par ,kako mi jednom reče lokalni drot u kontroli saobraćaja u tom istom selu "saobraćajnih milicionera" i nekoliko u crno obučenih im kolega (samo se nadam da im ono nije specijalna policija,jer su bože sačuvaj smotani). Među prvima sam kupio karte na kojima stoji da su za utakmicu Široki - Velež datum 18 09 2009g, a zašto to vjerovatno znaju oni koji su ih opet pustili u opticaj vjerovatno radi neke utaju ili šta ti ga već znam čega ,i stali da čekamo da se počne ulaziti.
Dolazi do svađe sa prodavcem karti koja se odmah završava,za kojeg je kasnije rečeno da mu je ukradena torba i da je prebijen a na snimcima koje su sami plasirali se jasno vidi da ulazi u stadion bez ikakvih problema pored navijača i da nosi tu istu torbu sa sobom.
U tom momentu počinje kiša kamenica, i mada nisam sklon tvrdnji da je napad bio organizovani, očito je da su kamenice bile spremljene već prije našeg dolaska.
Odgovorno tvrdim i to svi koji su i jedan put otišli na gostovanje u hercegovinu znaju, da nema šanse da je iko od navijača nosio bilo kakvo oružije ili palice jer se dole i sendvići otvaraju a kamo li auta i autobusi da se ne pretresaju.
Tada sa naše strane kreće trka za onima koji su bacali kamenje i policija tad otvoreno staje na stranu napadača i udaraju pendrecima samo po navijačima Sarajeva dok preko njih opet počinju da lete kamenice svih veličina.
Tad čujemo da je drugi dio kolone presječen pred samim dolaskom na stadion i krećemo prema njima da se sastavimo.Škripci se izmiču preko puta stadiona i odatle nastavljaju kamenicama zasipati sve pred sobom, spajamo se sa našima i svi silazimo nazad prema mjestu gdje su autobusi parkirani bili.
Dvojica policajajca tad vade pištolje i počinju pucati u zrak, a iza njih opet napreduju kamenjari. Ostali policajci su već zauzeli položaj oko pumpe i apsolutno ništa ne rade da zaustave nemire.
U jednom momentu vidim momka na zemlji kako leži, i kontam da ga je kamen pogodio, prilazim mu i vidim mu rupu na pantolama, na desnoj nozi na 15ak cm iznad koljena.
Tu sam iskreno ostao šokiran skroz, jer sam tek tad skonto da pucaju i po ljudima, momku smo podvezali nogu šalom da ne krvari i sklonili ga sa mjesta gdje je kamenje i dalje padalo. Naš momak prilazi policajcu i govori mu "zovite hitnu, momak je upucan" a ovaj mu na to prska papar sprej u lice.
Tad se kreće u tjeranje škripaca van dometa i u tome se i uspijelo, i policija je da je htijela mogle opet u tim trenutcima da zaustavi sve, samo da su stali i zaustavili ponovni povratak kamenjara na mjesto odakle su nas mogli gađati. Otprilike u tim trenutcima je i pokojni Vedran pogođen.
Nastaje haos među ljudima, treći momak sjedi sa rupom u prsima i u šoku scene koje sam jedino u ratu viđao.
Nastavljaju se dešavanja ali se sve vrti u krug, prilaze i kamenjaju nas, otjeramo ih nazad i opet sve ispočetka i tako nekoliko puta.
Nakon punih sat vremena dolazi policija iz mostara, ulijeću pendrecima i sa suzavcema nas tjeraju prema iza buseva, gdje jedan i ispaljuje suzavac momku direktno u leđa sa nekih 3 metra udaljenosti, ali i zaustavljaju u tim trenutcima kamenjare koji su se opet osilili, valjda gledajući kako je do tad policija djelovala su osjetili da su stigli "njihovi" ali su ovi bili puno veći profesionalci pa su sve smirili.
Koliko smo bili rušilački raspoloženi mislim da će najbolje potvrditi tri kuće koje su bili pored autobusa i auta ispred njih na kojima ni jedno jedino staklo nije falilo.
Tad slijedi izlazak kroz špalir divljaka, i počinje rešetanje po autobusima skoro do izlaza iz Lištice. Ko nije preživio ne zna ni kako je to...
U mostaru sam se osjećao kao zadnje govno, kad dolazi NAŠA policija iz sarajeva i gura nazad u autobuse koji su već prepuni bili i tom prilikom momku lome ruku pendrekom.
O dočeku dole od stanovnika sve osim najvećeg respecta bi bilo premalo.... Hvala vam za sve...
I da razjasnim par sitnica...
Ne pripadam bošnjačkom korpusu i po nekom defaultu ovih naših prokletih prostora i nisam ni trebao biti dole, ali ja sam po nacionalnosti sarajlija i hordaš i jedino mjesto gdje sam trebao tad da budem je utakmica jedinog nam kluba i pustite mi se priče šta će vas dole toliko... Vi koji ne poznajete tu ljubav I NEMOJTE PRIČATI O NJOJ.
Drugo, pita li se iko od vas kulturnjaka zašto se suosjećaju navijači po cijeloj europi ? Zato što se ovakve stvari dešavaju svugdje, i zato što radi par podobnih političara i policajaca na mjestima koja nikako ne bi smijeli obnašati ljudi ginu, a oni svoju nesposobnost prikrivaju mahinacijama i podmetanjem kukavičijih jaja drugima.
Treće,muka mi je više od priča raznoraznih pametnjakovića koji znaju o svemu sve, pa se sad sa politike prebacuju na ovu temu, shvatitie samo jedno o ovome nemate pojma.
Vedran je poginuo a vi ga opet ubijate svojim glupim izjavama "išao da se bije pa je ubijen" (da ne tražim i ne citiram ali ako treba naći ću i to), pa stoko glupa ko bi pametan otišao na utakmicu da zna da može poginuti na njoj ?
Ma ne mogu ja ovo više pisati....
Pričajte šta hoćete, pišite šta hoćete, ali oni koji su bili dole i znaju jedini istinu a sad hoće li je neko prihvatiti ili ne to je njegov problem i nešto sa čim bi se jedino psihijatri mogli pozabaviti jer iz pokušaja nekog da se bude objektivan u startu se ne vjeruje onima koji su bili napadnuti.
Prvo ću podsjetiti da se prošle godine nešto slično desilo u tom istom selu, ali je srećom bilo sasvim dovoljno policije koja je zaustavila OBE strane da ne dođe do eskalacije sukoba i sve je bilo gotovo za nepunih pola minute.
Ovaj put je bilo samo par ,kako mi jednom reče lokalni drot u kontroli saobraćaja u tom istom selu "saobraćajnih milicionera" i nekoliko u crno obučenih im kolega (samo se nadam da im ono nije specijalna policija,jer su bože sačuvaj smotani). Među prvima sam kupio karte na kojima stoji da su za utakmicu Široki - Velež datum 18 09 2009g, a zašto to vjerovatno znaju oni koji su ih opet pustili u opticaj vjerovatno radi neke utaju ili šta ti ga već znam čega ,i stali da čekamo da se počne ulaziti.
Dolazi do svađe sa prodavcem karti koja se odmah završava,za kojeg je kasnije rečeno da mu je ukradena torba i da je prebijen a na snimcima koje su sami plasirali se jasno vidi da ulazi u stadion bez ikakvih problema pored navijača i da nosi tu istu torbu sa sobom.
U tom momentu počinje kiša kamenica, i mada nisam sklon tvrdnji da je napad bio organizovani, očito je da su kamenice bile spremljene već prije našeg dolaska.
Odgovorno tvrdim i to svi koji su i jedan put otišli na gostovanje u hercegovinu znaju, da nema šanse da je iko od navijača nosio bilo kakvo oružije ili palice jer se dole i sendvići otvaraju a kamo li auta i autobusi da se ne pretresaju.
Tada sa naše strane kreće trka za onima koji su bacali kamenje i policija tad otvoreno staje na stranu napadača i udaraju pendrecima samo po navijačima Sarajeva dok preko njih opet počinju da lete kamenice svih veličina.
Tad čujemo da je drugi dio kolone presječen pred samim dolaskom na stadion i krećemo prema njima da se sastavimo.Škripci se izmiču preko puta stadiona i odatle nastavljaju kamenicama zasipati sve pred sobom, spajamo se sa našima i svi silazimo nazad prema mjestu gdje su autobusi parkirani bili.
Dvojica policajajca tad vade pištolje i počinju pucati u zrak, a iza njih opet napreduju kamenjari. Ostali policajci su već zauzeli položaj oko pumpe i apsolutno ništa ne rade da zaustave nemire.
U jednom momentu vidim momka na zemlji kako leži, i kontam da ga je kamen pogodio, prilazim mu i vidim mu rupu na pantolama, na desnoj nozi na 15ak cm iznad koljena.
Tu sam iskreno ostao šokiran skroz, jer sam tek tad skonto da pucaju i po ljudima, momku smo podvezali nogu šalom da ne krvari i sklonili ga sa mjesta gdje je kamenje i dalje padalo. Naš momak prilazi policajcu i govori mu "zovite hitnu, momak je upucan" a ovaj mu na to prska papar sprej u lice.
Tad se kreće u tjeranje škripaca van dometa i u tome se i uspijelo, i policija je da je htijela mogle opet u tim trenutcima da zaustavi sve, samo da su stali i zaustavili ponovni povratak kamenjara na mjesto odakle su nas mogli gađati. Otprilike u tim trenutcima je i pokojni Vedran pogođen.
Nastaje haos među ljudima, treći momak sjedi sa rupom u prsima i u šoku scene koje sam jedino u ratu viđao.
Nastavljaju se dešavanja ali se sve vrti u krug, prilaze i kamenjaju nas, otjeramo ih nazad i opet sve ispočetka i tako nekoliko puta.
Nakon punih sat vremena dolazi policija iz mostara, ulijeću pendrecima i sa suzavcema nas tjeraju prema iza buseva, gdje jedan i ispaljuje suzavac momku direktno u leđa sa nekih 3 metra udaljenosti, ali i zaustavljaju u tim trenutcima kamenjare koji su se opet osilili, valjda gledajući kako je do tad policija djelovala su osjetili da su stigli "njihovi" ali su ovi bili puno veći profesionalci pa su sve smirili.
Koliko smo bili rušilački raspoloženi mislim da će najbolje potvrditi tri kuće koje su bili pored autobusa i auta ispred njih na kojima ni jedno jedino staklo nije falilo.
Tad slijedi izlazak kroz špalir divljaka, i počinje rešetanje po autobusima skoro do izlaza iz Lištice. Ko nije preživio ne zna ni kako je to...
U mostaru sam se osjećao kao zadnje govno, kad dolazi NAŠA policija iz sarajeva i gura nazad u autobuse koji su već prepuni bili i tom prilikom momku lome ruku pendrekom.
O dočeku dole od stanovnika sve osim najvećeg respecta bi bilo premalo.... Hvala vam za sve...
Ne pripadam bošnjačkom korpusu i po nekom defaultu ovih naših prokletih prostora i nisam ni trebao biti dole, ali ja sam po nacionalnosti sarajlija i hordaš i jedino mjesto gdje sam trebao tad da budem je utakmica jedinog nam kluba i pustite mi se priče šta će vas dole toliko... Vi koji ne poznajete tu ljubav I NEMOJTE PRIČATI O NJOJ.
Drugo, pita li se iko od vas kulturnjaka zašto se suosjećaju navijači po cijeloj europi ? Zato što se ovakve stvari dešavaju svugdje, i zato što radi par podobnih političara i policajaca na mjestima koja nikako ne bi smijeli obnašati ljudi ginu, a oni svoju nesposobnost prikrivaju mahinacijama i podmetanjem kukavičijih jaja drugima.
Treće,muka mi je više od priča raznoraznih pametnjakovića koji znaju o svemu sve, pa se sad sa politike prebacuju na ovu temu, shvatitie samo jedno o ovome nemate pojma.
Vedran je poginuo a vi ga opet ubijate svojim glupim izjavama "išao da se bije pa je ubijen" (da ne tražim i ne citiram ali ako treba naći ću i to), pa stoko glupa ko bi pametan otišao na utakmicu da zna da može poginuti na njoj ?
- BHCluster
#281 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Eh ovako vidise da pojma nemas o cinjenicama pa da te obrazujem malo i ako znamo da tebi i takvim slicnima cinjenice nisu vazne ali raci istine baremLiska wrote:I ja jos da napomenem da zastava nije neustavna i da je prosla na svjetskom prvenstvu u rukometu. Cisto onako radi fakata. Da je zastava neustavna, policija u Zenici bi je uklonila, zar ne? Ustavni sud je zastavu proglasio neustavnom kao simbol livanjskog kantona ali ne i kao simbol jednog naroda. Simbol jednog kantona mora odrazavati i simbole svih drugih naroda, zar ne? A zastava jednog naroda nema tu obvezu, prema tome, ovaj put si promasio metu.
Odlukom Ustavnog suda Federacije BiH od 20. novembra 1997. i 19. februara 1998., zastava Zapadnobosanskog kantona je proglašena neustavnom.
Rijec je o ovoj Zastavi
Znaci identicna je onoj koja je bila na Bilinom Polju.
A sto se tice Svjedskog rukometnog prvenstva ta ista zastava gore navedena je uklonjena iz dvorane od strane Hrvatske policije jer krsi zakon o zastavi i grbu Republike Hervatske...
-
buna
#282 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Slusajte,
da je bilo tog masakriranja ljudi na kucnim pragovima, da su dobili degenek od strane SA navijaca, pa samo lud covjek moze pomisliti da se ti isti ljudi ne bi nasli na SVIM naslovnicama HR novina, portala, na svima televizijama i da se detaljno ne bi prikazale povrede i preslusala njihova svjedocenja..Eno onaj jadni jedan djuturum sto je ranjen ko zna od koga, pa mu stavise sliku gdje god su stigli. Prema tome, nisam ni sekunde vjerovala u tu pricu. Sta vam je, boni, pa izmisle nesto gdje ne postoji, a da ne prikazu jadne prebijene ljude. Ne znam kako moze neko vjerovati u tu pricu poznajuci metode rada medija. Ali, eto, ima ko je i kod ociju corav.
da je bilo tog masakriranja ljudi na kucnim pragovima, da su dobili degenek od strane SA navijaca, pa samo lud covjek moze pomisliti da se ti isti ljudi ne bi nasli na SVIM naslovnicama HR novina, portala, na svima televizijama i da se detaljno ne bi prikazale povrede i preslusala njihova svjedocenja..Eno onaj jadni jedan djuturum sto je ranjen ko zna od koga, pa mu stavise sliku gdje god su stigli. Prema tome, nisam ni sekunde vjerovala u tu pricu. Sta vam je, boni, pa izmisle nesto gdje ne postoji, a da ne prikazu jadne prebijene ljude. Ne znam kako moze neko vjerovati u tu pricu poznajuci metode rada medija. Ali, eto, ima ko je i kod ociju corav.
- johnnykola
#283 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
potpisujem, a evo gore i svjedocenja navijaca.buna wrote:Slusajte,
- JThomas
#284 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
pa naravno, jedva bi dočekali. juče su iz očaja pokušali i kaiš prodati pod pištolj, k'o kad nemaju ništa konkretno.
neko od onih trolova je juče spominjao spaljivanje kapele
pa to bi razglasili cijelom svijetu dosad da je istina.
neko od onih trolova je juče spominjao spaljivanje kapele
-
buna
#285 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Evo sam procitala i sva sam se najezila. Strasno i tuzno. Nemam rijeci.johnnykola wrote:potpisujem, a evo gore i svjedocenja navijaca.buna wrote:Slusajte,
-
Antonov224
#286 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
A zasto nisu Horde Zla kontaktirale Skripare pa svoj rodjendan proslavili zajedno?
A zasto nisu Horde Zla svoj rodjendan proslavile sa drugim navijackim grupama?
A zasto navijacke grupe BiH ne formiraju svoj savez pa odrede pravila ponasanja?
A zasto, ako je Premijer liga BiH jedino sto zdruzuje BiH trenutno sve navijacke grupe ne postuju to?
A zasto Horde Zla nisu u Listicu nosili transparent Skripari Volimo Vas ali Siroki gubi danas?
A zasto Horde Zla ne postuju to da su ljudi koji zive u Listici odlucili da se to mjesto zove Siroki Brijeg?
A zasto Skripari nisu docekali Horde Zla pa ih uveli u grad i bili im pravi domacini?
A zasto Skripari nisu napravili rodjendansku tortu Hordama Zla?
A zasto se Skripari nisu( makar na jedan dan) odrekli ustaskih simbola i ostale Thompson koreografije radi svojih vlastitih sugradjana?
Ostavite policiju na miru ( deo odgovornosti lezi i tu, ali mali) pogledajte se u ogledalo ili ti ga zrcalo.
Poslusah RSG intervju dva komada Horde Zla i cuh:
Pa kada vidimo da smo sterani uza zid zna se sta sledi hahahahahahaahahaha?????????????????
Drugi neumnik potvrdjuje.
I daraga Gospodo samo na vama je odgovornost sto maldog coveka vise nema.
A zasto navijacke grupe BiH ne formiraju svoj savez pa odrede pravila ponasanja?
A zasto, ako je Premijer liga BiH jedino sto zdruzuje BiH trenutno sve navijacke grupe ne postuju to?
A zasto Horde Zla nisu u Listicu nosili transparent Skripari Volimo Vas ali Siroki gubi danas?
A zasto Horde Zla ne postuju to da su ljudi koji zive u Listici odlucili da se to mjesto zove Siroki Brijeg?
A zasto Skripari nisu docekali Horde Zla pa ih uveli u grad i bili im pravi domacini?
A zasto se Skripari nisu( makar na jedan dan) odrekli ustaskih simbola i ostale Thompson koreografije radi svojih vlastitih sugradjana?
Ostavite policiju na miru ( deo odgovornosti lezi i tu, ali mali) pogledajte se u ogledalo ili ti ga zrcalo.
Pa kada vidimo da smo sterani uza zid zna se sta sledi hahahahahahaahahaha?????????????????
-
autoe
#287 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Da HORDE su ubile Vedrana, HORDE su pucale sami po sebi,HORDE su kamenjem sebi razbijale glave da pokažu kako ih neki seljaci iz lištice mrze.....
Aaaaaaj bože svakog si i pustio da po zemlji hoda.

Aaaaaaj bože svakog si i pustio da po zemlji hoda.
-
Antonov224
#288 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ne Horde Zla su Titovi pioniri ma daj se uozbiljiautoe wrote:Da HORDE su ubile Vedrana, HORDE su pucale sami po sebi,HORDE su kamenjem sebi razbijale glave da pokažu kako ih neki seljaci iz lištice mrze.....![]()
![]()
Aaaaaaj bože svakog si i pustio da po zemlji hoda.![]()
![]()
-
Dennga2
#289 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Evo neduznih Listicana koje su HORDE napadale u njihovim avlijama
-
Antonov224
#290 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
A ti je stvarno toliko tesko da prihvatis da je Listica sada Siroki Brijeg?Dennga2 wrote:
Evo neduznih Listicana koje su HORDE napadale u njihovim avlijama
Toliko snimaka ima da se jasno vidi da niti jedna starana nije u pravu.
Sve je samo odraz kompletne situacije u BiH.
Ako jedna navijacka grupa moze da blokira glavni grad drzave pa sta ti to govori?
- senjor
#291 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Off
Mislim da @zoom66 ima zivce ko konopce,ja bi napunio rudnik do daske.
Mislim da @zoom66 ima zivce ko konopce,ja bi napunio rudnik do daske.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#292 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
autoe wrote:Čekam treći dan da se malo smirim i da pokušam napisati post bez previše emocija ali nema fajde, čak mislim da sam trenutno gori nego u vrijeme dok se belaj dešavao u Lištici.
Sve i jedan navijac Sarajeva koji je bio u SB. ima istu pricu,tj. pricu koja se maksimalno moze razlikovati u 5 % nekih sitnica,jer je normalno da svi nisu sve isto dizivjeli,kao i zbog toga sto smo bili dosta razbacani,barem jedan dio cijelog tog desavanja.
A sada,pogledajte ZVANICNE izvjestaje za javnost policije Sirokog brijega.
Imali su barem 5 DRASTICNO razlicitih istupa u javnost,NA ZVANICNIM PRES KONFRENCIJAMA.
Jel'vam barem to nesto govori????
Ako vec ne vjerujete nasim pricama,onda barm pokusajte malo neutralno sabrati 2+2 ,i zanemarite barem na tren nacionalnu pripadnost bilo koga u ovome svemu.
-
Antonov224
#293 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Nemam ja veze sa Srbijom ali fino je videti da poznajes ekavicu it to ti je samo plus.Pera Trta wrote:Nemoj nam ti iz Srbije objašnjavat situaciju u BiH, živ bio!
BTW, zašto vi ne prihvatite da se Kosovo više ne zove Kosmet?
Ako bas hoces rodjen sam Tesnju.
I prosao sam sve sto je Bosna prosla tako da imam pravo da govorim i dajem misljenje o ovim i slicnim temama.
Ne provociram ali moje je pravo kao gradjanina BiH da pisem i govorim ekavicu isto kao sto je i pravo Bosnjackog naroda da pise i govori Bosanski
tako je isto i pravo Hrvatskog naroda da govori i pise Hrvatski.
I dalje ( da ostanem pri temi) sam uveren da krivica za smrt maldog coveka
lezi u filozofijama i nacinima ponasanja navijackih grupa.
Jer nije uvek ubica (samo onaj ko povuce obarac).
A sto se tice Kosova pa Srbija ga i zove Kosmet , malo citaj.
-
UPS
#294 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Svemirco wrote:Današnji Večernji list, naslovnica:
Kako neko može napisati ovako nešto i ostati živ? Pa kako ih Boga nije strah ako u bilo što vjeruju. Premiješno i prežalosno.![]()
Cuj kako? Pa to su isti likovi kao oni iz Sirokog. I neka me sad neko pokusa ubjediti da ovo sve nije naruceno i namjerno uradjeno. Blokada grada se ponovo mora napraviti da se natjeraju institucije da posapse bandu. UEFA mora reagirati da se Sirokom brijegu ukine licenca za organizaciju sportskih takmicenja jer se na njihovim ulicama ubijaju gostujuci navijaci! To je jedino rjesenja pa neka trune koliko hoce, do mile volje
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#295 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

NAVIJAČ SARAJEVA U RUCI JE IMAO KAIŠ!
Već neko vrijeme u bh. medijima, ali i susjedne nam Hrvatske, vlada dilema o tome da li je jedan navijač Sarajeva tokom tragedije u Širokom imao u ruci pištolj.
Na nekim slikama i video zapisima ipak se činilo da se radi o pištolju, ali na drugima se činilo kako je ipak riječ o kaišu omotanom oko ruke navijača bordo tima.
Međutim, došli smo u posjed fotografije na kojoj se jasno vidi kako "sporni" navijač Sarajeva u bijeloj majci kratkih rukava ipak drži u ruci kaiš dok nešto objašnjava policajcima na terenu.
Preneseno sa sport sport. ba
-
Antonov224
#296 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Na navijackim ,neorganizovanim, zadojenim grupama koje se provlace pod SPORT.zagazaga wrote:na kome je to odgovornostAntonov224 wrote:A zasto nisu Horde Zla kontaktirale Skripare pa svoj rodjendan proslavili zajedno?
Filozofijom koju sire ne zblizavanje nego razdvajanje.
Filozovija razbijanja i unistavanja.
Filozofija mase a kada su sami su najobicnije pickice ne sposobne da se suoce sa zivotom i realnoscu.
To vazi za sve a posebno za malo vece grupe kao sto je Horde Zla
-
klixober
#297 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Nek' je stid medije(index,net.hr,nova,hrt...) i policiju ZHK koji su tvrdili da navijac Sarajeva nosi pistolj.Evo jos jedna slika na kojoj navijac drzi ispruzen kaish u ruci:

Naravno,ne ocekujem da ce sada iko od njih demantovati i priznati da su pogrijesili.

Naravno,ne ocekujem da ce sada iko od njih demantovati i priznati da su pogrijesili.
- LoB@
#298 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Pa jel iko od ovih navijaca sto su bili tamo prepoznaje ovog Knezovica,evo objavili su mu sliku??
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091007104
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091007104
-
Antonov224
#299 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
A cemu vodi divljanje,razbijanje,lupanje.zagazaga wrote:Da, odgovornost za divljanje, razbijanje, lupanje.......ali ne i za ubistvo i pokušaje ubistva (prostrelne rane). Za to je odgovorna isključivo policija i onaj koji je pucao!Antonov224 wrote: Na navijackim ,neorganizovanim, zadojenim grupama koje se provlace pod SPORT.
Filozofijom koju sire ne zblizavanje nego razdvajanje.
Filozovija razbijanja i unistavanja.
Filozofija mase a kada su sami su najobicnije pickice ne sposobne da se suoce sa zivotom i realnoscu.
To vazi za sve a posebno za malo vece grupe kao sto je Horde Zla
Koja je to sledeca stepenica kojom se hodi?
Policija ni u jednoj drzavi ne moze sve da kontrolise.
Onaj koji je pucao je mozda mislio da je zivotno ugrozen i sta onda?
- Lincoln-Burrows
#300 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Vidim da se mnogi skoncentrirali na Knezovića, pa dobro kad se uhvati i kazni idemo li dalje.
Hoćemo li procesuirati oslobođene pripadnike HZ i one koji nisu uhapšeni a utvrdi se da su počinili nedjelo?
Hoće li se policija i organi reda konačno staviti iznad rulje koja sada ima ultimatume na ulicama?
E ljudi, ova država ima sve besmislenije "zajedničke" institucije, a rulja će i te da sruši.
Hoćemo li procesuirati oslobođene pripadnike HZ i one koji nisu uhapšeni a utvrdi se da su počinili nedjelo?
Hoće li se policija i organi reda konačno staviti iznad rulje koja sada ima ultimatume na ulicama?
E ljudi, ova država ima sve besmislenije "zajedničke" institucije, a rulja će i te da sruši.