Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drmadzija

#101 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by drmadzija »

Ovaj osumnjeceni, Oliver valjda, je "pobjegao" iz zatvora zato sto je nekolicina sarajevskih navijaca pustena iz njihovog pritvora. Za trampu treba pitati ove sto su otisli pa ih vratili odozdo.
M.D.

#102 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by M.D. »

Ljudi, samo jedna rijec je dovoljna da bi Vam sve bilo jasno: Listica....

Prije svega ovoga, kad Vam neko pomene Listicu naprimjer prije rata, na sta vas taj gradic asocira? Mene licno na najstrasnije i najzadrtije ustase/crnokosuljase kojima ni Tito nije mogao nista. Pa u toj Listici je Pavelic i za vrijeme Tita bio heroj. Ne znam da li ima i jednog pripadnika druge vjere da zive u toj zabiti.

E sad Vi nastojite takvima da dokazete pravdu? I jos im idete na noz? A policija...hahaha...pusti covjeka iz zatvora i kaze "pobjeg'o"....Jes' al u k..cu...

Gledam danas na BHT dnevniku Oliverova zena daje interviju i kaze da njen muz uopste nije priznao da je on pucao na Vedrana te da se lijepo da vidjeti da je Vedrana ubila policija. Jos kaze da Oliverovi roditelji zive u Sarajevu i da su pod hitno prebaceni u Listicu...
Ripicipi

#103 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Ripicipi »

....
Last edited by Ripicipi on 07/10/2009 03:48, edited 1 time in total.
bulevarmostar

#104 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by bulevarmostar »

Procitao sam stotine postova, pogledao skoro svaki moguci klip, i dosao do nekih svojim zakljucaka. Napominjem da su ovo moja misljenja.

Snimak ubistva, ko je imao kameru zna ko je ubio Vedrana. Kamera snima tlo bas u trenutku kad je je Vedran ubijen. Ni prije ni poslije, samo tih par kadrova.
Ovi novi snimci iz banke (mislim da je banka jer se kamera ne mrda) svi imaju time stamp. You tube omogucava do 10 min. Fali kadrovi tako da i tu neko nesto pokusava sakriti.
Fale kamere od navijaca ako ih je bilo da se dobije potpunija slika.
Dolazak navijaca, izlazak iz Autobusa nije ni na jednoj snimci iako su kamere ocito bile spremene unaprijed. Sumnjivo. Ovaj dio mozda izadje na vidjelo.
Policija puca u zrak. Molio bih ko je vidio drugacije da postavi link.
Da nije bilo polocije, koliko kod to nekome apsurdno zvuci, mislim da se mogao desiti pravi masakr. Tamo svaka kuca ima kalasha, i policajci su se koliko toliko su ustrucavali pucati, vise da sprijece Horde da dodju u kontakt sa Skriparima. Mislim da nije bilo policije da bi se lako mogla naci budala ili debil da porafala po Hordasima a to bi bio masakr. 500 ljudi, na malom prostoru, mislim da bi tragican bilans bio puno tragicniji.
Tragikomicni demanti MUP-a, sami sebe 3 dana demantuju raznim pricama, mislim da su izgubili svaki kredibilitet.
Policija je sacuvala igrace i upravu, nije iskljuceno da se i njima nesto moglo dogoditi u belaju koji se desio.
Navijaci koji su bili zatvoreni kazu da nisu maltretirani nakon zatvaranja. Isto ide u prilog policiji.
Ovi snimci iz Sirokog, danas, sa Gazi balije i slicno, govore da je pozadina problema dublja od vandalskog i huliganskog ponasnja. Ovo je samo jedan normalan redoslijed dogadjaja od paljenja zastave kad je Zeljo igrao pa do danas. Samo usporedite obiljezavanje istog dogadjaja i Sirokom i u Sarajavu, Tuzli i drugim gradovima. FUJ. Vedran nije sigurno dosao u Siroki praviti neku djamahiriju ali ovi poklici iz Sirokog pokazuju da je vecina ljudi tamo pogramirana da sve iz Sarajeva vidi drugacije. Pogledajte kadrovsku politiku svi sportskih timova iz Sirokog, tamo je sve etnicki 1/1, tamo se rijec tolerancija uci tek kad ljudi odu u Mostar ili Zagreb na faks.
Pogledajte malo komentare na sajtu Sirokog. FUJ.
Svi belaji Bosnjaka i Hrvata su vise manje isljucivo vezani za trokut Stolac, Siroki, Mostar. Hercegovina. Ratovalo se i u Zepcu, Busovaci, Vitezu, pa opet u FIS-u radi pola Bosnjaka i ljudi zive. Ne vole se al' se tolerisu, nametnuli su neke druge norme ponasanja.
Video materijala ima dosta, na zalost, neke stvari postaju rezirane da bi se stavri sakrile. Kada se sve skupi, mislim da ce sve doci na svoje ali to ne smije biti kraj price.

Sve najgore u ljudima izadje na vidik na tribini. Svako ko u ovome vidi samo huliganstvo je slijep, mozda zbog imena ubijenog. Ovdje je huliganstvo samo alat a ne uzrok. Uzroci su ovdje dublji.

Samo za kraj da se zahvalim moderatorima koji stvarno se trude da drze poklopac zatvoren i diskusija tolerantna.
Topla voda

#105 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Topla voda »

kakve veze ima ko je koga prvi napao?

halo ba...policajac puca u glavu momku,koji mirno stoji i gleda u drugom smjeru.

sta se tu ima vise pricati?

kakve ba hloverke,hadzihafizbegovici,filozofi,jelici....kurci palci
koga boli briga gdje je neki tip kojeg su poturili da dodje u stanicu....pa ga isti ti ispalili u hrvatsku.
i sad ce se pricati gdje je on sljedecih 7 dana

gdje je policajac koji je ubio vedrana?
gdje je on....zajebi ostalu pricu!!!

i da priupitam...
odakle civilu kalasnjikov?
otkud civili oko pumpe s pistoljima?
zasto policija drzi nase navijace s lisicama na rukama,a masa ih tuce u policijskom vozilu?
zasto policajac govori..nemoj njih to su nasi?
zasto su momke koji su dovezli pogodjene drugove u hitnu,tamo i uhapsili i sva se kola lome na njima?
zasto su izrezani policijski snimci,koji su pusteni na net i pusteni su samo dijelovi kad horde krecu naprijed?
zasto policajac,kad mu kazem da tip na metar ispred mene drzi pistolj za pasom,meni govori..odmakni se nazad?
gdje su ti civili sto su izbodeni nozevima?
gdje su ti mjestani kojima se upadalo u kuce?
zasto na snimcima ,koje su postavili sirokobrijezani na net,policija....ide naprijed i cisti,kao kakvi specijalci...a skripari,pardon...ustase...,pardon... skripari...to je to..jel?...nadam se da nisam nikog uvrijedio...,ne znam kako da se izrazim..ipak su ti neki skripari bili ustase,jel?....idu za njima kao kakva pjesadija??
zasto se policija ne okrene na njih i sputa nerede?

evo sacekah dva dana da sta kazem....da ne rade emocije.

i na kraju ,nemam reci sta drugo...sem da je ovo bila orkestrirana i organizovana pomoc policije mupa hnk sljedbenicima skriparske ideje.

i najgore u svemu je to sto me to ne cudi vise.....
..jer je dole sasvim svejedno ko je policajac,ko je prodavac,a ko vatrogasac.
to su sve skripari....
rajvosa60

#106 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by rajvosa60 »

Vrlo je zalosno bilo gledati E.Hadjihafizbegovica kako se dodvorava jednom BUDNE(obratite paznju kako Jelic izgovara tu rijec) Z.Jelicu,ne bi li mu propao neki filmski angazman u Hrvatskoj.Kako se Hloverka izdire na mutavog Sumana,oduzima mu rijec i natura svoju istinu.Gospodjo Hloverka o huliganima,hordama,divljacima vrlo ste lako mogli nauciti putem kompjutora,koristite You Tube,i pogledajte koncerte klasicne glazbe koje su navijacke skupine,tako lijepih imena BBB,Torcida, priredile nedavno u Rumunjskoj,Slovackoj,Austriji,Njemackoj......A gospodin Budne trazi izvinjenje zato sto je policajac oduzeo zivot dijetetu u cvijetu mladosti.Nesto slicno kao kad bi onaj, koji je pustao plin u Ausvicu, trazio od porodica ubijenih u konc logorima izvinjenje,jer zaboga trebalo je odvrtati i zatvarati plin.Cilj je skrenuti paznju s policajca koji je ubio Vedrana.A vi gospodjo ,ako ste uopce to, Hloverka neka vam je na cast i mogu vam reci da vam je i S.Sagolj pozavidio na "objektivno" "Profesionalno" odradjenoj emisiji.
fakat

#107 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by fakat »

Topla voda wrote:kakve veze ima ko je koga prvi napao?

halo ba...policajac puca u glavu momku,koji mirno stoji i gleda u drugom smjeru.

sta se tu ima vise pricati?
.....
pa to je to, ali se mnogi upinju iz petnih zila cio slucaj ili opravdati ili razvodniti ili prikriti ili odvuci u drugome smjeru, itd.
hik--meta

#108 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by hik--meta »

daj boze da se ovo sve ne nastavi, jer osveta je stvar koja se tesko moze kontrolirati. horde zla ce jedva docekati da odu na neko sljedece gostovanje da prave belaj, a ako odu u rs, pa jos pojedinci budu naoruzani ono za svaki slucaj poslije ovoga u listici, ima da ih cetnici izmasakriraju.
sto rece neki hrvat na hercegovackom sajtu, da je ovo bilo u bl, bilo bi na desetine mrtvih...sreca mali gradic...
oridjidji

#109 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by oridjidji »

Edin H. wrote:
oridjidji wrote:Meni je zao sto je policija bila neprofesionalna i pristrasna i sto ovi snimci pokazuju otvoreno stajala na strani Skripara. Jos je gore od svega toga sto su sve to lazma svojih zeljeli da prikriju. Nemojte nas tijerati da istinu sami dokazujemo, ako policija vec to ne moze i ne zeli. Samo sa ovih par snimaka dosta smo pokazali o tome sta se desilo u Sirokom i sta je istina. Sto nisu objavili na tv-u necenzurisane policijske snimke?
Ono u Sirokom je trajalo par sati, a ne par minuta.

Samo sa par snimaka, otkrili smo ko je pucao na navijace Sarajeva, od policajaca do zastitara na tribinama i to bez snimaka koji su snimli navijaci sarajeva. A ubrzo cete vidjeti i njih. Razoruzali smo im mitove o navodnim pistoljima medju navijacima Sarajeva koji su navodno pronasli na snimcima. Tacno uvelicavajuci slike, koje su oni postavljali...

Nemojte vi biti ti koji ce nasjedati na lazi demagoga iz Sirokog i HR.

Nevjerovatno je da niko tokom cijele emisije nije demantirao vrlo ozbiljne tvrdnje poput navijaca Sarajeva koji vitlaju pistoljima (ponovljeno vise puta), napade na i ulazenje na posjede i prebijanje neduznih gradjana, a iz svih snimaka se jasno vidi da je doslo do eskalacije navijackog sukoba uz pristrasnu, lose organizovanu policiju. Hloverka cijelo vrijeme imputira stav o zlim sarajevskim momcima koji izazivaju sukobe u mirnom gradicu. Pa ta zena je urednica, a takvu pristrasnost u vodjenu emisije dugo nisam vidio. Najveci problem je sto se skriparima ne dozvoljava da u nekoliko gradova Federacije unose zastavu svog naroda kako Jelic rece. Niko ne komentarise fasisticka skandiranja navijaca Sirokog. Niko se ne zapita zasto u Sirokom samo igraju Hrvati. Ciro i Emir su zaprepasteni kako je moguca ta zabrana unosenja zastava i obecavaju da ce to odmah rijesiti :shock: Pa sta nekome trebaju zastave naroda na klupskim utakmicama? Zamislite sada da navijaci npr. Zeljeznicara idu po utakmicama noseci recimo zelene zastave islamske zajednice. Pa da li Skripari na klupskim utakmicama navijaju za svoj klub ili navijaju za Hrvatsku? I kao slag na tortu se trazi izvinjenje iz Sarajeva za ove dogadjaje. Predsjedniku Sarajeva se ne dozvoljava da zavrsi zapocetu misao, Emir se uvlaci Hloverki, Ciro u biti nema pojma sta se desilo...
Jelic tvrdi da nakon ovoga reprezentacija Bosne i Hercegovine nikada nece moci igrati u Sirokom Brijegu. Hloverka naravno to ne komentarise, kao i niko od prisutnih.
Jelic sa rezignacijom govori o pustanju na slobodu sedam navijaca Sarajeva. Pa zapita li se Jelic kako to da su samo navijaci Sarajeva uhapseni, a niti jedan navijac Sirokog Brijega nakon onoliko incidenata?

Ukratko jedan veliki minus HTV-u za ovu emisiju.

Jedino mi je drago da nisam rodjen u takvoj sredini gdje se samo razmislja kroz nacionalnu prizmu. Multinacionalni duh Sarajeva je zadobio ozbiljne udarce, ali nikada nece nestati.
Psovo sam cijelo vrijeme gledajući emisiju. Nino kao navodni analiticar s Filozofskog fakulteta u ZG, razvlaci konflikt prema Ciri i Emiru, osvjezavajuci mu prricu o Tudjmanu, a Emiru o Aliji, ne bavi se hulganstvom, isti malo veze malo ne veze za politiku huligane, prica o stranim navijacima a da nema pojma o tome i td. Hloverka ocigledno dovoljno ne upucena u cijelu pricu staje na strani Sirokobrijezana, GALIC, JELIC i drugi su imali ocigledan i pristrasan stav prema onome sto se desilo. Samo Suman koji je rekao istinu i krenuo reci u emisiji nesto o svome vidjenju navijaca je prekinut i ostao uskracen za to. Svi se navadise na ime navijaca, kao da su imena navijaca u Hrvatskoj nesto bolja. Ne vidjevsi istinu da ovdje vise nije rijec o huliganima, nego o fasistickoj orijentaciji mnogih Sirokobrijezana koji umisljaju da je ovo period 92 - 95 tripa se da brani svoj grad. Policija je najvise zasrala i oni su svjesni toga. Zato sve rade da speru ljagu sa sebe.
johnnykola

#110 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by johnnykola »

hvala 7alizuanom
na linkovima:
http://www.youtube.com/user/7alizani
samo ne znam zasto
fali 3. dio.
inace, ko je taj suman?
kad pogledam javim se.
i da, da ponovim onu pricu o
glupanima. postavise video
na jubito u kojem se kao
vidi da navijaci sarajeva pocinju nerede,
a jasno se cuje da momak trazi da izadju oni koji
su ga gadjali, tad onaj kloc do njega lijevo baca stolicu.
sto je nidje veze.
a onda, indikativno, kad na komentare ljudi s foruma
saznaju(!?!?!?!?!?!) sta momak na videu govori -
sklanjaju isti. koliku inteligenciju moras imati da takvo sto radis?
skidati s net-a sve klipove vezane za ovaj nemio dogadjaj!
hau jes no

#111 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by hau jes no »

Dilovi i talovi vladajuće oligarhije...

Treba pitati Kebu legalistu šta je dogovorio dole, čisto sumnjam da su tek tako pustili hordaše iz pritvora. Meni ovo sve smrdi... i sinoć mi je Hadžihafizbegović bio sav u stilu mir, mir, mir - niko nije kriv, hecegovacko vino, film festival isl.
JThomas

#112 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

nijedan klip niti slika koji je dosad izašao u javnost ne govori u prilog tome da su horde prve počele, imale pištolje, upadale u kuće, rušile kapelice i slične laži i gluposti. pa da ih imaju i da postoje izbacili bi ih ISTOG TRENA.

ali usprkos tome, oni će opet uspjeti ubijediti veći dio nacionalno osvještenog pučanstva u to što tvrde, iako svi dokazi govore suprotno, iako je MUP ZHK promijenio već pet radikalno različitih verzija priče te je svakome ko ima oči i uši jasno da oni debelo LAŽU i prikrivaju ubistvo...hloverka = leni riefenstahl. stari provjereni recept istih onih koji negiraju i genocide - svi su krivi, iako su jedni pucali na druge, a ovi drugi poslije toga uzvratili kamenjem - oni su podjednako krivi, u najboljoj tradiciji sanje vlaisavljavić. svi su krivi, kamen = metak, mir mir mir niko nije kriv, ubacimo još i malo palamuđenja o imenima navijačkih skupina - i prosječnom TV gledaocu već sve drukčije izgleda. manipulacija par exellence.

a mi imamo vrlog ministra koji ne samo da neće prozvati laži kao što je jelićeva iz naslova, nego će ih i podržati i potapšati po ramenu da mu ne propadnu angažmani u hrvatskoj :skoljka: klasični sukob interesa :skoljka:

hordaši i svi ostali - moramo ustrajati da se istina objelodani.
Liska

#113 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Liska »

A ovaj: http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 54032.aspx

Nadji mi ovdje skripare i policiju koji napadaju autobuse cim su usli u Siroki. Vidi se nesto sasvim drugo, tko hoce da vidi.
osa

#114 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

viđenje navijača širokog.

'Kad je Vedran pao, shvatili su: Nema više zajebancije'

'Ne znam tko je pucao, ali kad je Vedran Puljić poginuo, sve je stalo. Lovili su se za glavu i plakali. Nažalost, to je bio prijelomni trenutak, tek tad su Sarajlije shvatili da to više nije njihova privatna zajebancija'.

Smrt navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića probudila je duhove u BiH kao što nije niti jedna politička ili financijska afera. Je li ofenziva Hordi zla na Široki bila planirana, ili su domaćini, kao što tvrde u Sarajevu, jedva dočekali razbiti goste iz glavnog grada?

Svjedok i sudionik događaja, navijač Širokog Brijega Ivan Naletilić-Keja, opisao je za Net.hr kako su Širokobriježani tog mirnog nedjeljnog popodneva doživjeli ofenzivu 500-tinjak sarajevskih navijača na svoj uspavani grad.

"Utakmica je trebala početi u 15.30, oni su stigli oko 15.10. Ja i moje društvo smo sjedili točno ispred stadiona, u kafiću Indirekt, uz tribinu. Dolazi autobus, pa iza njega dva auta, prvo alfa romeo bez tablica, onda ide nabrijani BMW. Ukupno unutra, osam ljudi moje građe (105 kila, k'o međedi), stariji, ozbiljniji ljudi, i odmah za pozdrav dižu srednji prst. Oni ta dva auta parkiraju gdje je poslije bio izgoreni golf, a iza njih dolazi još jedan autobus pun k'o šipak. Čim su izašli, idu na stadionski ulaz i napadaju jadnog Banožića, inače našeg gradskog poštara, koji radi i 'na ulaznicama'. Oni ni ne pokušavaju uć' na utakmicu, nego mu otimaju torbicu, pare i karte", opisuje Naletilić čudan dan u Širokom i dodaje kako takav nevjerojatan napad kod stadiona na Pecari nitko nije očekivao u to nedjeljno popodne.

Nažalost, lokalni poštar bio je, navodno, samo prva žrtva u širokobriješkoj zoni sumraka...

"Brani ga dozapovjednik policije i šef osiguranja stadiona koji inače rade na ulazu u stadion, nema tu osiguranja k'o u Zagrebu. Međutim, otvaraju se gepeci, a ta dva auta..., ma krcati do vrha oružjem - od palica željeznih, svakakvih, dijelovi od prometnih znakova, to sam vidio u sekundi, ali sjećam se jedne, to ne mogu zaboravit', zeleno-žuto-crvene s bodljama na vrhu".

"Krenulo je hordanje prema kafiću, tako to oni zovu. Počeli su na nas bacat' boce, tukli su svime što su dohvatili, a nas desetak je stalo na 'crtu', uzeli boce, pepeljare i nekako ih privremeno zaustavili. Onda je krenulo na šake, držali smo ih tu jedno desetak minuta, bila su tri obična plavca ispred nas, bez ičeg, pa dovikivanje "pič.. ustaške", bilo ih je puno, puno više od nas, na kraju smo se povukli ulicu dalje".

Zašto su Horde 'đonom' ušle u pitomi gradić Zapadno-hercegovačke županije i dalje je enigma Sve se to, po priči svjedoka, odvijalo u prvih petnaestak minuta nakon 'izlaska' Hordi zla u hercegovački gradić s desetak tisuća stanovnika. Naletilić kaže da su napadači oteli pištolje zbunjenim domaćim policajcima te da su krenuli 'niz grad' i iznenadili 59-godišnjeg Ž.Z. koji je zalijevao cvijeće u svom vrtu. Iznenadili ga - metkom u nadkoljenicu.

"Krenuli su prema gradu, napali su Zadrinu kuću, ranili ga i još ga cipelarili, to je neopisivo nešto bilo. Imali su dva pištolja, a to nije objavljeno u medijima. Oteli su pištolje našim policajcima kojih je u gradu možda ostalo ukupno dvadesetak. Onda su napali Samostan časnih sestara i zgradu Elektroprivrede, razbijali prozore, upadali u kuće, krali alat, pršute su ljudima otimali, ma klasična pljačka po kućama", priča ogorčeni Naletilić te nastavlja:

"Mi nismo bili spremni na takav napad. Naši navijači, Škripari, u to su vrijeme bili u svojim prostorijama i u kafiću na suprotnoj strani stadiona, tristo, četiristo metara od mjesta prvog napada. Nitko nije znao što se događa u prvi čas. No telefoni su proradili, i tek onda je došla ekipa, njih pedesetak. Tad smo već bili pomalo ravnopravni. Napadači su se povukli, ali je s leđa, iz smjera Mostara, došlo još sedam, osam kombija i malih auta s njihovim navijačima. E ne da su tada bili nadmoćniji brojčano, nego ja u životu nisam vidio da netko na glavu navlači hokejašku masku, one štitnike sve šta imaju i ne znam šta sve su donijeli. Čim su izašli, počeli su razbijat' našu dvoranu, pa kuće, počeli su nas gađat' ciglama, nismo imali šanse. Pa njih je došlo pet stoja, naoružani, puni oružja do zuba".

Naletilić ističe da je u Široki došlo triput više Sarajlija nego je bio najavljeno, a na sarajevske argumente "da su pet puta bili pregledani na putu do Širokog te da nisu mogli donijeti nikakvo oružje" odgovara:

"Kad mi idemo u Sarajevo, onda nam na ulazu u njihovu županiju izuvaju cipele i skidaju gaće. Kad oni dolaze ovdje, nema toga. Gledaj, došli su sa dva auta puna oružja. Policija je u nas tog dana bila potlačena vrsta, nisu imali ni kacigu ni štit. Uvalili su ih u govna maksimalno. Pa oni su gađali našu pumpu bakljama, dvije su pale na benzinsku, sreća da nije sve grunulo".

"Nažalost, prestalo je tek kad je jadnik poginuo. Ne znam tko je pucao, ali kad je Vedran Puljić pogođen, sve je stalo. Onda su tek došli sebi. Vikali su: Ubiše nas, ubiše! Lovili su se za glavu i plakali. Nažalost, to je bio prijelomni trenutak, shvatili su da to više nije njihova privatna zajebancija. Vikali su: 'Daj kombi, daj hitnu".

Neredi su stali sat poslije početka sukoba, kad je u Široki dozvana specijalna policija, poslana u Mostar na visoko rizični okršaj Veleža i Zrinjskog.

"Specijalci su došli sat poslije fajta, s transporterom JNA koji smo mi oteli u ratu, kombijem i maricom. Natrpali su ih u autobuse i odveli prema Mostaru. Poslije su se njihovi zaostali krili po kućama, pa naše žene su ih skrivale. Vidio sam dečka u 23 sata navečer kako trči po gradu i ne zna gdje bi bjež'o", opisuje Naletilić bizarni epilog nogometne tragedije koja je ovih dana tužnije nego ikad podijelila BiH.

Osim tragično preminulog Vedrana Puljića, u sukobima je ozlijeđena 31 osoba, 16 policajaca, šest navijača je propucano, a sedam ih je, uz Olivera Knezovića, bjegunca osumnjičenog za ubojstvo, završilo u širokobriješkom zatvoru.

Je li napad na gostoljubivi hercegovački gradić samo redovna navijačka akcija s neplaniranim posljedicama, ili tragedija u Širokom zaista koristi nekom bolesnom umu?

"Oni su desna ruka stranke SDA, slobodno to napiši. Ovako je Arkan počeo na Maksimiru sa Zvijezdom, isto ovako. Pazi, dopredsjednik Federacije BiH, Mirsad Kebo, došao je sa oružanom pratnjom po tih sedam huligana u Široki i odveo ih u Sarajevo u 11 navečer. Taj Mersad Kebo i ekipa s rotirkama su prvo uletjeli pred zgradu tužiteljstva, ali ih je sudska policija spriječila da uđu. Na kraju su te huligane ipak odveli u Sarajevo, gdje su ih dočekali kao heroje, a ovdje se tuži momka koji je optuženik, a svi već pričaju da je ubojica i gotovo. I neka je pobjeg'o", zaključio je Naletilić.
tuzlak-x

#115 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by tuzlak-x »

Naravno to je sa rijecima “Neće odavde živi izać" i pjesmom "Gazi, gazi, gazi balije".

listica kao gazimestan '89.
JThomas

#116 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

Liska wrote:A ovaj: http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 54032.aspx

Nadji mi ovdje skripare i policiju koji napadaju autobuse cim su usli u Siroki. Vidi se nesto sasvim drugo, tko hoce da vidi.
to neka objasni neko ko je bio, kad i kako je to bilo.

hajde ti meni objasni kako to da policija mijenja šest različitih, radikalno drukčijih, priča u tri dana, objasni kako to da se čovjek preda pa pobjegne iz pritvora (a njegova žena tvrdi da su policajac pucao)? zašto mijenjaju varijante i očigledno LAŽU? gdje se to tako rutinski bježi iz pritvora, otimaju pištolji od policajaca i druge bezbrojne izmišljotine MUPa ZHK?

je li ti stvarno misliš da "iskusni liječnici" mogu zamijeniti ranu od metka i ranu od kamena? zašto je policija OČIGLEDNO POKUŠALA SAKRITI ISTINU, kakva god da je ona?

navijači nisu anđeli, ja to znam. ali čak i da su prvi počeli (a u šta ne vjerujem), nema tog kamena niti noge od stolice koja može opravdati metak. a naročito metak od strane onih koji bi trebali čuvati red. i poslije toga - očigledne laži i prikrivanje ubistva, nekakav fantomski krivac koji se preda pa bježi iz pritvora...njihovim lažima može povjerovati samo lud čovjek.
zalizani

#117 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by zalizani »

Kompletna emisija Otvoreno:

amortizer

#118 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by amortizer »

osa wrote:viđenje navijača širokog.

'Kad je Vedran pao, shvatili su: Nema više zajebancije'

'Ne znam tko je pucao, ali kad je Vedran Puljić poginuo, sve je stalo. Lovili su se za glavu i plakali. Nažalost, to je bio prijelomni trenutak, tek tad su Sarajlije shvatili da to više nije njihova privatna zajebancija'.

Smrt navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića probudila je duhove u BiH kao što nije niti jedna politička ili financijska afera. Je li ofenziva Hordi zla na Široki bila planirana, ili su domaćini, kao što tvrde u Sarajevu, jedva dočekali razbiti goste iz glavnog grada?

Svjedok i sudionik događaja, navijač Širokog Brijega Ivan Naletilić-Keja, opisao je za Net.hr kako su Širokobriježani tog mirnog nedjeljnog popodneva doživjeli ofenzivu 500-tinjak sarajevskih navijača na svoj uspavani grad.

"Utakmica je trebala početi u 15.30, oni su stigli oko 15.10. Ja i moje društvo smo sjedili točno ispred stadiona, u kafiću Indirekt, uz tribinu. Dolazi autobus, pa iza njega dva auta, prvo alfa romeo bez tablica, onda ide nabrijani BMW. Ukupno unutra, osam ljudi moje građe (105 kila, k'o međedi), stariji, ozbiljniji ljudi, i odmah za pozdrav dižu srednji prst. Oni ta dva auta parkiraju gdje je poslije bio izgoreni golf, a iza njih dolazi još jedan autobus pun k'o šipak. Čim su izašli, idu na stadionski ulaz i napadaju jadnog Banožića, inače našeg gradskog poštara, koji radi i 'na ulaznicama'. Oni ni ne pokušavaju uć' na utakmicu, nego mu otimaju torbicu, pare i karte", opisuje Naletilić čudan dan u Širokom i dodaje kako takav nevjerojatan napad kod stadiona na Pecari nitko nije očekivao u to nedjeljno popodne.

Nažalost, lokalni poštar bio je, navodno, samo prva žrtva u širokobriješkoj zoni sumraka...

"Brani ga dozapovjednik policije i šef osiguranja stadiona koji inače rade na ulazu u stadion, nema tu osiguranja k'o u Zagrebu. Međutim, otvaraju se gepeci, a ta dva auta..., ma krcati do vrha oružjem - od palica željeznih, svakakvih, dijelovi od prometnih znakova, to sam vidio u sekundi, ali sjećam se jedne, to ne mogu zaboravit', zeleno-žuto-crvene s bodljama na vrhu".

"Krenulo je hordanje prema kafiću, tako to oni zovu. Počeli su na nas bacat' boce, tukli su svime što su dohvatili, a nas desetak je stalo na 'crtu', uzeli boce, pepeljare i nekako ih privremeno zaustavili. Onda je krenulo na šake, držali smo ih tu jedno desetak minuta, bila su tri obična plavca ispred nas, bez ičeg, pa dovikivanje "pič.. ustaške", bilo ih je puno, puno više od nas, na kraju smo se povukli ulicu dalje".

Zašto su Horde 'đonom' ušle u pitomi gradić Zapadno-hercegovačke županije i dalje je enigma Sve se to, po priči svjedoka, odvijalo u prvih petnaestak minuta nakon 'izlaska' Hordi zla u hercegovački gradić s desetak tisuća stanovnika. Naletilić kaže da su napadači oteli pištolje zbunjenim domaćim policajcima te da su krenuli 'niz grad' i iznenadili 59-godišnjeg Ž.Z. koji je zalijevao cvijeće u svom vrtu. Iznenadili ga - metkom u nadkoljenicu.

"Krenuli su prema gradu, napali su Zadrinu kuću, ranili ga i još ga cipelarili, to je neopisivo nešto bilo. Imali su dva pištolja, a to nije objavljeno u medijima. Oteli su pištolje našim policajcima kojih je u gradu možda ostalo ukupno dvadesetak. Onda su napali Samostan časnih sestara i zgradu Elektroprivrede, razbijali prozore, upadali u kuće, krali alat, pršute su ljudima otimali, ma klasična pljačka po kućama", priča ogorčeni Naletilić te nastavlja:

"Mi nismo bili spremni na takav napad. Naši navijači, Škripari, u to su vrijeme bili u svojim prostorijama i u kafiću na suprotnoj strani stadiona, tristo, četiristo metara od mjesta prvog napada. Nitko nije znao što se događa u prvi čas. No telefoni su proradili, i tek onda je došla ekipa, njih pedesetak. Tad smo već bili pomalo ravnopravni. Napadači su se povukli, ali je s leđa, iz smjera Mostara, došlo još sedam, osam kombija i malih auta s njihovim navijačima. E ne da su tada bili nadmoćniji brojčano, nego ja u životu nisam vidio da netko na glavu navlači hokejašku masku, one štitnike sve šta imaju i ne znam šta sve su donijeli. Čim su izašli, počeli su razbijat' našu dvoranu, pa kuće, počeli su nas gađat' ciglama, nismo imali šanse. Pa njih je došlo pet stoja, naoružani, puni oružja do zuba".

Naletilić ističe da je u Široki došlo triput više Sarajlija nego je bio najavljeno, a na sarajevske argumente "da su pet puta bili pregledani na putu do Širokog te da nisu mogli donijeti nikakvo oružje" odgovara:

"Kad mi idemo u Sarajevo, onda nam na ulazu u njihovu županiju izuvaju cipele i skidaju gaće. Kad oni dolaze ovdje, nema toga. Gledaj, došli su sa dva auta puna oružja. Policija je u nas tog dana bila potlačena vrsta, nisu imali ni kacigu ni štit. Uvalili su ih u govna maksimalno. Pa oni su gađali našu pumpu bakljama, dvije su pale na benzinsku, sreća da nije sve grunulo".

"Nažalost, prestalo je tek kad je jadnik poginuo. Ne znam tko je pucao, ali kad je Vedran Puljić pogođen, sve je stalo. Onda su tek došli sebi. Vikali su: Ubiše nas, ubiše! Lovili su se za glavu i plakali. Nažalost, to je bio prijelomni trenutak, shvatili su da to više nije njihova privatna zajebancija. Vikali su: 'Daj kombi, daj hitnu".

Neredi su stali sat poslije početka sukoba, kad je u Široki dozvana specijalna policija, poslana u Mostar na visoko rizični okršaj Veleža i Zrinjskog.

"Specijalci su došli sat poslije fajta, s transporterom JNA koji smo mi oteli u ratu, kombijem i maricom. Natrpali su ih u autobuse i odveli prema Mostaru. Poslije su se njihovi zaostali krili po kućama, pa naše žene su ih skrivale. Vidio sam dečka u 23 sata navečer kako trči po gradu i ne zna gdje bi bjež'o", opisuje Naletilić bizarni epilog nogometne tragedije koja je ovih dana tužnije nego ikad podijelila BiH.

Osim tragično preminulog Vedrana Puljića, u sukobima je ozlijeđena 31 osoba, 16 policajaca, šest navijača je propucano, a sedam ih je, uz Olivera Knezovića, bjegunca osumnjičenog za ubojstvo, završilo u širokobriješkom zatvoru.

Je li napad na gostoljubivi hercegovački gradić samo redovna navijačka akcija s neplaniranim posljedicama, ili tragedija u Širokom zaista koristi nekom bolesnom umu?

"Oni su desna ruka stranke SDA, slobodno to napiši. Ovako je Arkan počeo na Maksimiru sa Zvijezdom, isto ovako. Pazi, dopredsjednik Federacije BiH, Mirsad Kebo, došao je sa oružanom pratnjom po tih sedam huligana u Široki i odveo ih u Sarajevo u 11 navečer. Taj Mersad Kebo i ekipa s rotirkama su prvo uletjeli pred zgradu tužiteljstva, ali ih je sudska policija spriječila da uđu. Na kraju su te huligane ipak odveli u Sarajevo, gdje su ih dočekali kao heroje, a ovdje se tuži momka koji je optuženik, a svi već pričaju da je ubojica i gotovo. I neka je pobjeg'o", zaključio je Naletilić.
Zajeb za jednu nulu?
Sreca pa nisi vidio kada je iz tog bmw-a, iz gepeka, lik tenk i haubicu izvadio,
Pravi Listicanin!
Last edited by amortizer on 07/10/2009 10:42, edited 1 time in total.
mrchinho

#119 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mrchinho »

kveščn

otkud doticnom mutavom predsjedniku SB pravo da kaze da se utakmica reprezentacije BIH ne moze igrati u Sirokom?
osa

#120 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

mrchinho wrote:kveščn

otkud doticnom mutavom predsjedniku SB pravo da kaze da se utakmica reprezentacije BIH ne moze igrati u Sirokom?
ne bih se iznenadio da je dotični na neki način involviran u vlasničku strukturu stadiona na pecari, ako je, valjda može odlučiti tko će igrati u njegovoj "kući", šalu na stranu, misliš li da bi to bilo dobro.
Liska

#121 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Liska »

JThomas,

Ti mijesas policiju i tuziteljstvo. Tuziteljstvo vodi istragu i sve one izjave da je Vedran stradao od ovog ili onog nisu policijske izmisljotine, nego ono sto su dobili od tuziteljstva. Policija ne radi obdukciju. Ja sam siguran da je Knezovic pucao, kad i kako utvrdice zajednicka istraga. Je li on ubio Vedrana ili je u pitanju policajac, pokazace vjestacenje. Sto se tice bijega, MUP ZHK nema nista sa njim poslije uzimanja izjave i predavanja tuziteljstvu. To su dvije razlicite institucije. Ljudi mijesaju stvari i misle da npr. policija radi obdukciju. Ne radi, radi je patolog ovlasten od tuziteljstva i sto god on napise, policija mu ne moze reci nisi u pravu, jer nisu strucni da pobijaju njegovo misljenje.
A sve greske policije opet ne demantiraju snimke gdje se vidi da nema organiziranog "doceka" Skripara i policije i da navijaca Sarajeva pocinju belaj cim su sisli na ulicu, i da ih nitko ne gadja. Ulaze u sukobe sa malobrojnijom policijom i sukob poslije eskalira u ono sto vecina, normalnih ljudi, nije zeljela.
Ghostbusters

#122 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Ghostbusters »

Nevalja ni jedna ni druga strana , treba realan biti ja ne sumnjam da nasi navijaci HZ pri ulasku u grad nisu psovali i bacali sto sta , to znam iz iskustva jer sam isao jedno vrijeme po utakmicama ali helem ... Ali sad se mora dokazati koje ubio Vedrana Puljica i morace za to odgovarati pred sudom.A nas ministar je Emir je toliko jadana da nije svjestan sta je sebi uradio sa ovim fujjj
R.I.P Vedranu Puljicu
mrchinho

#123 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mrchinho »

osa wrote:
mrchinho wrote:kveščn

ne bih se iznenadio da je dotični na neki način involviran u vlasničku strukturu stadiona na pecari, ako je, valjda može odlučiti tko će igrati u njegovoj "kući", šalu na stranu, misliš li da bi to bilo dobro.
nije pitanje bil bilo dobro ili ne, reprezentacija moze igrati i treba igrati na bilo kojem stadionu u drzavi, normalnoj drzavi (mi to nismo). ali dolijevat ulje na vatru takvim izjavama...nepotrebno. mogao je sasvim hladno reci, da je repka dobrodosla, i biti 100% siguran da u skorije vrijeme nece tako biti.
karanana

#124 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by karanana »

kao kaze: nakon ovih dogadjanja reprezentacija BiH ne bi mogla igrati. eto kao mogla je igrati prije. jeste mogla igrati ali bolje da igra u gostima.
mrchinho

#125 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mrchinho »

ma drug znam ja to sve, ali nije mi jasno da dotle ide bezobrazluk da on kaze kako nije moguce, pored cire u studiju.
Post Reply